Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Ierse recepten Meer Ierse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Laat met Valentijn iedereen meegenieten . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een overheerlijke stoofpot uit Ierland, prima idee voor in de herfst !  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

Carpaccio van 9 maanden gerijpte bavette met a la minute pesto. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het standaard recept voor een goede Irish Coffe. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Lekker gerecht met een Oosters tintje, dat makkelijk te bereiden is in circa 30 minuten.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Klassiek pie en dit is hoe de Engelse een steak en kidney pie maakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Op de valreep van de winter naar de lente nog even een heerlijke stamppot. Als het een dag koud, regenachtig en winderig is gaat deze stamppot er zeker in. Er bestaan heel veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker en gaan deze zeker vaker eten. Het recept werd op internet geplaatst door Culinette. Ik heb er - zoals gewoonlijk - een kleine varriatie in gebracht. Echt heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Een heerlijk combinatie van smaken en boordenvol vitamines. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden. …  Lees verder »

De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje. …  Lees verder »

Dit recept is uitermate geschikt om samen met kinderen te maken. Zij zullen er extra van smullen als ze een handje geholpen hebben! …  Lees verder »

4 Ierse tournedos (biefstuk van de haas) van 100 g 75 g boter 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 250 ml rode wijn 1 pot vleesfond (400 ml) 3 takjes tijm 200 g cantharellen 1 dun bosuitje, in flinterdunne ringetjes 2 eetlepels platte peterselie …  Lees verder »

Een heerlijk toetje met een "tic". Gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Heerlijk als je veel gasten krijgt en nog heel erg lekker ook! En..je hebt geen ijsmachine nodig. Bron: Tip 12-1989. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker zo'n winters stoofpotje met donkere Guinness …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heerlijke Irish coffee volgens authentiek recept! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Iers

Zalmmoot op Ierse wijze …  Lees verder »

Populaire Ierse kookboeken:
Top