Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Indonesische recepten Meer Indonesische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Recept geleerd van mij Indonesische oma. Dit maakte ze altijd bij de rijsttafel.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Sinds ik een slowcooker heb geniet ik nog meer van de heerlijke smaak van de Indonesische keuken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het recept van deze overheerlijke rendang stond in een Allerhande van 2013. Ciska leerde van haar moeder in Indonesië deze rendang maken. Het originele recept werd in een stoofpan zonder deksel gemaakt. Ik heb het recept in mijn Slowcooker gemaakt. Volgens mijn gasten met heel veel succes. Bij de ingrediënten zie je steeds het originele ingrediënt staan met daarachter tussen haakjes het ingrediënt dat ik zelf heb gebruikt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het is een klassieker bij menig afhaalchinees: Foe Yong Hai. Het eiergerecht met de zoete rode saus preikt altijd wel op Chinese menukaart . Je kunt Foe Yong Hai ook heel makkelijk zelf maken; kost je waarschijnlijk net zoveel tijd als een ritje op en neer naar de plaatselijke afhaalchinees. ? Dit is mijn eigen versie: ik heb het 'oorspronkelijke' recept ooit eens geplukt van het wereldwijde web en daarna naar eigen smaak aangepast, 'verbeterd' en gecombineerd met andere recepten zodat het mijn eigen recept werd. Succes gegarandeerd! By the way, wie trouwens denkt dat hij of zij met Foe Yong Hai écht Chinees eten eet, komt bedrogen uit. Het gerecht is in de jaren '30 ontwikkeld in de Verenigde Staten en daarna door Chinese en Indonesische immigranten doorontwikkeld naar de smaak hun Nederlandse klanten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Jaren geleden aten we bij een (aangetrouwde) nicht van ons heerlijke nasi met speklapjes. Zij had dit recept van haar moeder, die afkomstig was uit Indonesië en in de jaren '50 naar Nederland was gekomen. Die rijst is me altijd bijgebleven. Pas kwam ik een recept tegen met gebakken rijst met speklapjes. Ik kan me niet meer herinneren of dit hetzelfde smaakte, maar we vonden dit ook erg  lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Vervang het citroensap door 2 eetlepels witte Wijnazijn of Rijstazijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Prei die op moest, een restant gehakt in de koelkast. Wat doe je ermee? Lekker wokken met champignons en Indonesische kruiden + een lepel pindakaas. De aardappellaag is gewoon gestampt met een scheutje room (kun je ook melk voor gebruiken). Op de aardappellaag heb ik klontjes boter gelegd en geen kaas dit keer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Populaire Indonesische kookboeken:
Top