Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Indonesische recepten Meer Indonesische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Vervang het citroensap door 2 eetlepels witte Wijnazijn of Rijstazijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Prei die op moest, een restant gehakt in de koelkast. Wat doe je ermee? Lekker wokken met champignons en Indonesische kruiden + een lepel pindakaas. De aardappellaag is gewoon gestampt met een scheutje room (kun je ook melk voor gebruiken). Op de aardappellaag heb ik klontjes boter gelegd en geen kaas dit keer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Onbegrijpelijk populair, kant en klare pindasauzen. Voor de satésauzentest die enkele jaren geleden in volkskrant stond, kregen we er vijftien voor onze kiezen: glazuursplitsend zoet, tranentrekkend scherp of naar alles smakend behalve pinda. Waarom zou je in godsnaam instantpindasaus kopen? Onderstaande basispindasaus maak ik in, ik heb het getimed, 6 minuten. Zolang duurt het ook om pindasauskorrels op te lossen of de magnetronversie op te warmen. Je kunt de saus naar eigen smaak opleuken met extra sambal, ketjap, kokos of andere kruiden. De helft van dit pindasausrecept is genoeg bij saté of de barbecue voor vier eters: wat overblijft, is heerlijk op (stok)brood. Gadogado, Indonesische groentesalade met pindasaus, is mijn favoriete zomermenu voor gasten. Supersimpel, gezond, en je kunt alles tot een dag eerder klaarmaken. Dan nog rijst koken, pindasaus opwarmen en klaar. Breid de gadogado eventueel uit met saté, gefrituurde tahoeblokjes, gebakken banaan en gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Mijn inspiratie komt hier van mijn Indonesische tante Frouke, zoals zij Indonesisch kookt...daar doe ik af en toe graag ook mijn voordeel mee, zo lekker...Maar ik gebruik ook wel een kookboek om enige basis van het Indonesisch koken te hebben, niks mis mee, het vergroot je eigen creatviteit om ook daar te varieren. Wil je echter echt Indonesisch koken dan heb je wel een palet aan ingredienten nodig, te koop bij de betere toko! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren. Bereidingstip:Is de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.Combinatietip:Onmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Na het eten van een heerlijke gehaktrisolle bij de indonesische toko heb ik deze vulling bedacht voor een hartige taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Vorige week was ik weer eens op de Indonesische toer. We kregen veel eters en die lekkere Indonesische stoofpotjes kun je goed voorbereiden. Wat recepten van Deonart gebruikt, maar ook nog wat gesurfd op internet waar ik deze heerlijke stoofschotel vandaan haalde. Een lekker stoofpotje voor mensen die niet van "heet" houden. En een heerlijk recept ook voor je slowcooker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Erg lekkere garnalen op basis van/aanpassing van een Indonesische boemboe (uit het Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk; een echte aanrader voor mensen die echt (Javaans) Indonesisch willen koken). Wij deden het deze Indonesische rijsttafel met Nasi koening, ajam telor boontjes, Besengek van eieren, Rendang van runderlappen, zelf afgebakken kroepoek, gefruite uitjes en atjar tjampoer uit een pot en dus deze garnalen. En als afsluiter ook nog de zelfgebakken spekkoek en kwee lapis me koffie. Reuze leuk zo'n gezellig samen koken groep... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Populaire Indonesische kookboeken:
Top