Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

80 irish stew recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Voldoende voor 4 personen Uit dit land komt dit lekkere recept: Ierland. wel iets voor de koudere dagen.

INGREDIENTEN

400 gr. lamsvlees in dobbelsteentjes, 60 gr. boter of margarine, 2 uien, 250 gr. gesneden savooiekool, 2 winterwortelen, 150 gr. selderijknol, 2 preien, zout,peper,1 liter bouillon,750 gram aardappelen, gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Irish stew en de Ierse keuken Aardappelen en lamsvlees zijn nog altijd belangrijke pijlers van de Ierse keuken. Samen met uien vormen ze de Irish stew, die trouwens ook vaak kool en wortelen bevat. Overigens wordt een traditionele Irish stew niet met lams- maar met schapenvlees bereid. In veel traditionele schapenvleesgerechten gebruikt men tegenwoordig, ook in Ierland, echter lamsvlees. Dat heeft onder meer te maken met de vraag naar magerder vlees en gerechten die niet zo lang hoeven te stoven. Variatie: Vervang de runderpoelet door sukadelapjes in repen. Voeg eens 1 eetlepel versgehakte tijm en 1 theelepel worcestershiresaus toe. Voedingswaarde per persoon: eiwit 49g ; vet 16g ; koolhydraten 58g ; kcal (kJ) 575.

INGREDIENTEN

750 g lamspoelet of runderpoelet, zout en versgemalen peper, 700 ml runderbouillon (van tablet), 50 g boter, 500 g uien, in ringen, 500 g winterwortel, geschrapt en, in schuine plakken van 1 cm, 1 kg aardappelen, vastkokend, geschild en in plakken van 1 cm, 2 eetl. gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-2008
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een Irish Stew is meestal met lamsvlees, maar deze is met rundvlees

INGREDIENTEN

750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke scheut Worcestersaus, 2 uien, gehakt, 4 grote aardappels, in blokjes, 1 grote winterwortel, in blokjes, 50 gram boter, 2 el gehakte peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2008
  • Iers
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr mager schapen- of lamsvlees, 250 gr uien, 250 gr witte kool, 250 gr sperziebonen, 500 gr aardappelen, peper, zout, (1 theelepel komijn), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 1/2 kop water of bouillon, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Traditioneel stoofpot ( orgineel is Lamsvlees) De Stew word veel gemaakt door de ieren op St Patricksday Nationale herdenkingsdag

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Irish stew is een Iers eenpansgerecht, makkelijk te bereiden. Is ontstaan in Ierland tijdens de hongersnood en bevat enkel de ingredienten die toen voorradig waren.Het is voedzaam en lekker.Het lijkt meer op een stevige sope van aardappelen, groenten en vlees.

INGREDIENTEN

4 dikke uien, 1 kg lamsvlees in blokjes, 3 dl Guinness + 2 dl bouillon (of andere combinatie naar eigen smaak), 500 gr aardappelen, 500 gr wortelen met doperwtjes, tijm, oregano, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  • Engels
  •  60-120 min.

Een lekkere ierse schotel met lamsvlees

INGREDIENTEN

200gr winterpeen,grote ui,100gr witte kool,2 aardappels,1 takje verse tijm,200gr mager lamsvlees,4plakken bacon,2 1/2dl bouillon,1 eetl boter,zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Ierse Stoofschotel

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 12 aardappelen, 4 winterpeen, 1 plak witte kool, 1 grote dikke prei, 3 uien, 4 laurierbladen tijm, peterselie, peper, zout, 2 grote borstlappen, 3 liter bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg runderstooflappen *, 2 flinke uien *, 2 winterwortelen *, 2 stelen bleekselderij *, 3 el bloem *, zout * versgemalen peper *, 4 el olie *, 1 klein blikje tomatenpuree *, 0.75 l vleesbouillon, uit een pot of van tabletten *, 1 theel gedroogde tijm *, 2 laurierblaadjes *, 6 flinke aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 grm lamsvlees zonder bot`, zout, zwarte peper uit de molen, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 2 el olie, 1,2 ltr runderbouillon, 1 kleine spitskool, 4 aardappels geschild, 1 wortel, cayennepeper naar smaak, 1 el platte platte fijngehakte peterselie, 1 takje fijngehakte dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2008
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een maaltijd die veel tijd kost, maar dat proef je dan ook wel

INGREDIENTEN

500 gram lamsvlees 250 gram savooiekool 500 gram aardappels 1 selderijknolletje 200 gram winterwortels 2 preien 3 uien zout peper boter bouquet garni vleesbouillon

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

De klassieke Ierse hutsepot, een hartverwarmend gerecht

INGREDIENTEN

1 kg witte of savooikool - 200 gr aardappelen - 3 uien - 1 wortel - 500 gr schapenvlees (zonder vet of been) - 3 el boter - 2,5 dl hete vleesbouillon (blokje of vers) - peper en zout - 1 el (of naar smaak) karwijzaad (cumin)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke scheut Worcestersaus, 2 uien, gehakt, 4 grote aardappels, in blokjes, 1 grote winterwortel, in blokjes, 50 gram boter, 2 el gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Irish Stew,deze stoofschotel bezit internationale vermaardheid. Van land tot land kan het recept echter nog wel eens verschillend zijn.

INGREDIENTEN

400gr:in flinke dobbelstenen gesneden lamslapjes1 kleine ui1 laurierblad2 kruidnagelszout3 middelgrote gepelde uien1 in vingerdikke stukken gesneden prei1 gesnipperde stengel bleekselderij1/2 theelepel komijnzaadjespeper uit de molen700gr:in stukken gesneden aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere stoofschotel

INGREDIENTEN

- 300 gr. kalfsvlees, - 100 gr. ui, - 100 gr. worteltjes, - 100 gr. prei, - 200 gr. groene kool, - 2 theel.magarine, - 200 gr. aardappels, - petersellie, - peper, - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Irish stew mag goed vochtig zijn. Zet de pan en diepe borden op tafel, laat iedereen zelf opscheppen,

INGREDIENTEN

150 gram bacon in blokjes, 1 kg lamsschouder zonder bot, zout en peper, bloem, 2 tenen knoflook, halve ui gesnipperd, water, runderbouillon, schepje suiker, 2 wortels in plakjes gesneden, 1 uit in plakken, 500 gram aardappelen in kwarten, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, witte wijn, peterselie vers grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere stoofpot voor als je met meerdere personen bent, hoeveelheden aanpassen aan het aantal personen

INGREDIENTEN

750 gram stoofvlees (rund of lam), in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke scheut Worcestersaus, 2 uien, gehakt, 4 grote aardappels, in blokjes, 1 grote winterwortel, in blokjes, 50 gram boter, 2 el gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2010
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

[goed voor de lijn]

INGREDIENTEN

300 gr. kalfsvlees - 100 gr. ui -100 gr. worteltje - 100 gr. prei -200 gr. groene kool - 2 theel.magarine -200 gr. aardappels - petersellie - peper - zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ierse stoofpot. Stevige eenpansmaaltijd.

INGREDIENTEN

Lamsbout (iets meer dan 1 kg) - 200 gr. gerookt spek - 1 kg. aardappelen - 3 wortels - 3 uien - 2 prei - boter - peper - 1l. kippenbouillon - tijm - fijngehakte peterselie als garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2004
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 2 flinke uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, 3 el bloem, zout en versgemalen peper, 4 el olie, 1 blikje tomatenpuree, 3/4 l vleesbouillon, uit een pot of van tabletten, 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 6 flinke aardappelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Iers
  •  30-60 min.

Lamsstoofpotje,per portie 520 kcal

INGREDIENTEN

400 gr.magere lamslappen,in grote dobbelstenen gesneden,zout,peper,40 gr.boter,1 kg.aardappelen,geschild en in dobbelstenen,500 gr.winterwortel,geschrapt en in plakjes,3 uien,gesnipperd,1 prei in ringen,mespuntje tijm,500 gr.savooienkool,gesnipperd.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

150 gram mager lamsvlees - 100 gram mager ontbijtspek - 12 kleine uitjes - 6 grote aardappelen - peterselie - 2 eetlepels bloem - 1 theelepel zout - 1 theelepel tijmblaadjes - 1/2 theelepel zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker eenpansgerecht voor op een koude oudejaarsavond met de hele familie.

INGREDIENTEN

200 gram Lamslappen, 50 gram boter, 1 kilo aardappelen, 500 gram wortelen, 200 gram ontbijtspek, 1 liter bouillon, 1 grote ui, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Romertopf gerecht

INGREDIENTEN

500 gr. witte- of savooiekool, 500 gr. lamsvlees, 250. gr. uien, 250 gr. wortelen, 750 gr. aardappelen, 1/2 eetl. boter, zout, peper, 1 theel. komijn (djintan), 2,5 dl. water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  •  
  •  60-120 min.

Het traditionele gerecht uit Ierland.

INGREDIENTEN

500gr Lamsvlees, 250gr savooiekool, 500gr aardappels, 1 selderijknolletje, 200gr winterwortels, 2 preien, 2 uien, zout en peper, boter, bouquet garni(kruidenbundel, vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een ierse hoofdmaaltijd

INGREDIENTEN

1 kg magere runderbraadlappen, 2 flinke uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, 3 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 4 eetlepels olie, 1 klein blikje tomatenpuree, 3/4 l vleesbouillon, 1 theelepel gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 6 flinke aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1,5 kilo lamsvlees, 1,5 kilo uien, 1 kilo wortels, 500 gr. groene kool, 1 koolraap, 500 gr. witte kool, 250 gr. aardappels, 1,5 l. runderbouillon, 4 takjes tijm, 2 theel. kummel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg mager lamsvlees - 700 gram aardappels - 500 gram uien - tijm - zout, peper - bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een gerecht voor de armen, verrijkt met prei, peen en kool

INGREDIENTEN

1 kilo lamslappen, in grote stukken gesneden, 1 kilo aardappels (vastkokers), geschild en in plakjes gesneden, 3 flinke uien, in ringen gesneden, 1,5 eetlepel tijm (vers of uit de diepvries), 1,5 eetlepel peterselie, 0,5 1 water, zout en versgemalen peper, 1 winterwortel in plakjes, 2 in ringen gesneden preitjes, 1 gesnipperd groen kooltje, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ierse lamsstoofpot

INGREDIENTEN

1 1/4 kg lamsschouder, zout, 2 uien, 1 winterwortel(ca. 350 gr), 1 kleine koolraap, 1 dunne prei, 2 takjes peterselie, 3 takjes tijm(of 2 tl gedroogd), 1 laurierblaadje, versgemalen zwarte peper, 600 gr aardappelen, bouillonpoeder, worcestershiresaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oorspronkelijk een stoofpot voor in de oven. Aangepaste versie voor in de braadpan.

INGREDIENTEN

2 el bloem, zout, peper, 1? lamsschoudervlees, 3 grote uien, 1 winterwortel (circa 200 g), (evt. 2 preien), 500 g aardappelen, evt. 1 volle el snelkookgort, zout peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo runderstooflappen -, 2 flinke uien -, 2 winterwortelen -, 2 stelen bleekselderij -, 3 eetlepels bloem -, zout en versgemalen peper -, 4 eetlepels olie -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 3/4 liter vleesbouillon van tabletten -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 2 laurierblaadjes -, 6 flinke aardappelen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo runderstooflappen -, 2 flinke uien -, 2 winterwortelen -, 2 stelen bleekselderij -, 3 eetlepels bloem -, zout en versgemalen peper -, 4 eetlepels olie -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 3/4 liter vleesbouillon uit een pot of van tabletten -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 2 laurierblaadjes -, 6 flinke aardappelen, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Variatie op de Irish stew

INGREDIENTEN

1 kg runderstooflappen, 2 grote uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, blikje tomatenpuree, 3/4 liter vleesbouillon, 1 theelepel gedr. thijm, 2 laurierblaadjes, 6 grote aardappels, peper, zout, 4 eetlepels olie, 3 eetlepels bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een Iers hoofdgerecht voor 6 personen.

INGREDIENTEN

1 kg runderstooflappen, -2 flinke uien, -2 winterwortelen, -3 stelen bleekselderij, -3 eetl. bloem, -zout en versgemalen peper, -4 eet. olie, -1 klein bakje tomatenpuree, -3/4 l vleesbouillon, uit een pot, of van tabletten, -1 theel. gedroogde tijm, -2 laurierblaadjes, -6 flinke aardappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

.Stoofpot met schapen-of lamsvlees.

INGREDIENTEN

800 g schapen - of lamsnek zonder been, 400 g middelgrote uien, 250 g wortelen, 3 eetl. olie, zout, versgemalen zwarte peper, 6 dl vleesbouillon, 800 g bloemige aardappelen, 30 g vrse bladpeterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsstoofpot op Ierse wijze

INGREDIENTEN

600-700gram lamsvlees (nekstuk), 75 gr ontbijspek in blokjes, 3 koppen water, 12 middelgrote aardappelen, 15 sjalotten, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke éénpansmaaltijd.

INGREDIENTEN

Voor vier personen, voorbereiding: 20 minuten, Eerste bereiding meer dan 90 minuten. Vervolgbereiding ongeveer 30 minuten, , Ingrediënten:, , Eerste bereiding:, , 150 gr bakbacon, ontbijtspek mag ook., 1kg lamsschouder of lamsbout, poulet gesneden. (bout is het lekkerst), zout, peper en bloem., 2 tenen knoflook,halve ui, gesnipperd., ½ liter water met een (lams)bouillonblokje en runder- (liever lams-) fond, eventueel bouillon (halve liter), tot het vlees net onder staat., schep suiker., laurierblad., , Voor de tweede gang in de bereiding:, Twee flinke winterpenen in blokjes, Vier stronken van een bleekselderstruik, Bos lente-ui in ringetjes, 1 ui in ringen, 500 gr. aardappelen, in de schil, in kwarten, of kleiner., lekkerst is natuurlijk de opperdoezer ronde (tot februari verkrijgbaar) of een andere lekkere, niet te kruimige, aardappel., halve liter iers bier, of witte (droge) wijn. We hebben het hier over een iers gerecht, mijn voorkeur gaat dus uit naar het bier., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2011
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker stoofpotje uit Ierland

INGREDIENTEN

1 kg mager lamsvlees - 700 gram aardappels - 500 gram uien - tijm - zout, peper - bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top