Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 japanse fondue recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Vis of vlees fondue

INGREDIENTEN

Bouillon:, *Water (naar eigen inzicht), *visfond (AH, 2 maal), *Bouillonblokje (2-3), *Knoflookteentjes (5-6), Groenten:, *prei (3 in bouillon, 3 in reepjes), *ui (4 in bouillon), *peen/wortel (3 in bouillon), *tauge (redelijk veel), *paksoi (twee maal), Rest:, *peperkorrels (niet perse), *soyasaus (kikoman), *sherry, *diverse soorten vis (compact), *diverse soorten vlees (geen overheersende smaken), *longtong rijst (kleef), *normale rijst (voor ieder een kommetje), *stokjes, *dikke mie (2 pakken AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zonder vlees of vis

INGREDIENTEN

Voor de fondue;, 8dl bouillon van miso of groetebouillon., 2 el triyakisaus, 2 dl mirin(rijstwijn., voor de dipsaus;, 1 el sesamolie, 1 kleine ui, 2 cm gemberwortel, 1 dl japanse sojasaus, evt. mespuntje wasabi., fondue groenten;, 8 grote shii-takes gehalveerd, 1/2 aubergine in stukken, 8 dunnen worteltjes, 1 courgette in stukken, 400 gr tofu in blokjes, 400 gr seitan,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van : "Esther" 6 personen land : Japan gerechtsoort : vleesgerecht bron : Manda [Receptenlijst]

INGREDIENTEN

750 g lendenbiefstuk, gedeeltelijk bevroren, 15 lente-uitjes, zonder buitenste schil, 3 wortels, geschild, 400 g champignons, ? Chinese kool, 150 g tofu, 2 l lichte kippenbouillon, sesamzaadsaus (zie recept bij sauzen) of kant en klare Shabu-Shabu saus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Japans
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst., Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker., , ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Nabe betekent pan of pot. De originele Japanse nabe is een mooie schaal met deksel van rustiek poreus aardewerk met bruin glazuur, die bestand is tegen de directe hitte van een warmtebron. Men zet de pan met hete bouillon op tafel (kippenbouillon of water met zeewier). Er wordt van alles in gedaan

INGREDIENTEN

.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Lekker fonduen op zijn Japans.

INGREDIENTEN

2 eidooiers, 125 gr. bloem, 1/2 theel. zout, 1/4 lt. ijskoud water, 1 theel. oregano of provencaalse kruiden, 1 teentje knoflook, 1 lt. olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

(Japanse mizutaki) voor 4 pers.; per portie 310 Kcal; voorbereidingstijd 1 uur

INGREDIENTEN

30 g gedroogde shitake; 2 rode paprika's; 2-3 wortelen; 1 kleine komkommer; 1 bosje bosuitjes; 1 kleine chinese kool; 500 g kipfilet; 250 g tofu; 3 - 4 l kippenbouillon; 2 el Japanse rijstwijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Chinees
  •  30-60 min.

Fonduen terwijl u lijnt? Kies dan fondue met groentebouillon en slanke ingredienten. Zelfs het dip-sausje ontbreekt niet. Drink tot slot de bouillon, erg lekker!

INGREDIENTEN

1 l groentebouillon (tablet), 1 tl suiker, 1 el droge witte wijn, , DIPSAUS, ? dl citroensap, ? dl Japanse sojasaus, 75 g daikonwortel, geraspt, 2 lente-uitjes, in dunne ringen, , VOOR HET DIPPEN, 150 g shiitake, 150 g worteltjes, in plakken, 5 Chinese koolbladeren, 200 g tahoe,in blokjes, 1 prei, in dikke ringen, 200 g zeewolf, in blokjes, 200 g rauwe garnalen, gepeld (staart eraan laten)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de garnalenbouillon:, schil en koppen van 12 grote gamba`s, 3 el maïsolie, 1 ui, gesnipperd, groen van 1 prei, in ringen, 2 l water, 2 cm gember wortel, in plakjes gesneden, zeezout, ½ rode en groene peper, opengesneden en ontdaan van pitten, 2 bosuien, in stukken van 4 cm gesneden, Voor de garnalen:, 12 grote verse gamba`s, gepeld en darmkanaal verwijderd, Voor de coquilles:, 12 coquilles, vers, Voor de wasabimayonaise:, 200 ml Japanse mayonaise, ½ tl wasabi, rasp van 1 limoen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Kan bij pitta of barbecue

INGREDIENTEN

2 dl zelfbereide mayonaise, 4knoflookteentjes, 1 KL Japanse sojasaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top