Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Joodse recepten Meer Joodse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Voorgerecht uit de Joodse keuken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Falafel is een vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten. Deze lekkernij wordt in het westen in veel shoarmazaken verkocht als een soort fastfood. Antwerpen heeft een grote Joodse wijk, met veel Joodse eetgelegenheden. Je kunt hier naar hartelust koosjer eten proeven, waaronder heerlijke falafel. Bereidingswijze * 225 g kikkererwten * 2 tenen knoflook * 1 chillipeper * 1 tl komijnpoeder * 50 g peterselie * 50 g koriander * 1 tl zout * 3 sneedtjes oud brood * 3 el tahini * 1 limoen * 4 el yoghurt * 4 pitabroodjes * sla * 2 tomaten * 1 komkommer * 4 radijsjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Voor de appelvulling: 1 kg. goudrenetten, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne schijven gensneden 4 el. suiker 1 tl. kaneel geraspte schil en sap van 1 citroen Voor het deeg: 4 eieren 250 gr. fijne suiker 2,5 dl. plantaardige olie 250 gr. zelfrijzend bakmeel 1 tl. vanillepoeder suiker, om te bestrooien …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joods

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Met olie bereide appeltaart …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joods

Super lekkere vegetarische balletjes voor in een pita... komt uit de Joodse keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Joods

Van dit gerecht wordt gezegd dat het romantiek-bevorderende krachten heeft, en dus zeer geschikt is voor een speciale avond met je geliefde. Of het waar is, durf ik niet te zeggen, maar het is in elk geval erg lekker en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Falafel is een vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten. Deze lekkernij wordt in het westen in veel shoarmazaken verkocht als een soort fastfood. Antwerpen heeft een grote Joodse wijk, met veel Joodse eetgelegenheden. Je kunt hier naar hartelust koosjer eten proeven, waaronder heerlijke falafel. Bereidingswijze * 225 g kikkererwten * 2 tenen knoflook * 1 chillipeper * 1 tl komijnpoeder * 50 g peterselie * 50 g koriander * 1 tl zout * 3 sneedtjes oud brood * 3 el tahini * 1 limoen * 4 el yoghurt * 4 pitabroodjes * sla * 2 tomaten * 1 komkommer * 4 radijsjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Voorgerecht uit de Joodse keuken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Je zou het niet denken maar boterkoek is misschien wel het meest nederlands-joodse recept dat er is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Joods

Echte zelfgemaakte kippesoep die niet voor niets Joodse peniciline wordt genoemd! De lekkerste die ik ooit heb gemaakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Joods

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Erg spicy bereiding van kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Met olie bereide appeltaart …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joods

* Kichree *Deze Iraakse versie van een gerecht dat oorspronkelijk uit India kwam (er is een zeker verband met kedgeree) werd elke donderdagavond door Joodse families in Bagdad gegeten. Het was onderdeel van een licht zuivelmaal dat de maag even rust moet gunnen ter voorbereiding op de zware sabbatmaaltijd. Het is zo'n gerecht dat iedereen op een iets andere manier maakt. De verhouding rijst en linzen varieert, sommigen gebruiken wat kurkuma voor de kleur waar anderen tomatenpuree gebruiken en er zijn verschillende manieren om het gerecht te serveren. Veel mensen eten het met gesmolten kaas of met yoghurt. Elk type langkorrelige rijst is geschikt, maar gebruik geen kortkorrelige rijst want die wordt op een gegeven moment papperig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Joods
Populaire Joodse kookboeken:
Top