Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaasfondue recepten (490) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit is de kaasfondue zoals mijn moeder die met regelmaat maakt. Het geheim voor een goed resultaat? Kirsch uiteraard en "achtjes draaien" met een vork.

INGREDIENTEN

- 1 teen knoflook, - 3 dl droge, witte wijn, - optioneel een klein theelepeltje citroensap, - 300 gram geraspte Emmenthaler, - 300 gram geraspte Gruyere, - een klein glaasje Kirsch, - een lepel maizena, - vers geraspte nootmuskaat, - peper, - stokbrood.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lichte kaasfondue, zonder drank.

INGREDIENTEN

Kaasfondue:, * 25 gr. boter., * 3 dl. kruidenbouillon., * 4 el. bloem., * 200 gr. jong belegen kaas (plakken)., * 1 klein bakje paturain., * eventueel peper en zout., , Ideeen voor de dip:, * stokbrood., * champignons., * broccoliroosjes (tip!)., * paprika., * peperoniworst (tip!)., * hamblokjes., * komkommer., * ..........., Voor erbij:, , * Fruitsalade.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is eenvoudige aanvulling/variatie op kaasfondue. Smakelijk en zeer eenvoudig. Goed te doen op de camping of gewoon thuis.

INGREDIENTEN

* 1 doosje kant en klare kaasfondue, * 150 gram blauw- schimmelkaas, beetje pitig

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een Zwitserse klassieker. In dit recept gebruik ik de orginele kazen, maar er kan mee gevarieerd worden. De verhouding tussen wijn en kaas is echter constant.

INGREDIENTEN

Fondue:, 250 gram Gruyere, 250 gram Emmenthaler, 250 gram Appenzeller, 300 ml wijn, 30 ml kirsh, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel maizena, bakpoeder / wijnsteenzuur, , Mogelijke dippers (er zijn er nog veel meer te verzinnen):, (Tomaten)brood is eigenlijk de enige must., Komkommer, Broccoli (geblancheerd), Champignons (klein, in zijn geheel op een laag vuur gebakken tot ze helemaal zacht zijn), Kleine tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze boerenkaasfondue laat je even terugkeren naar een wintersportgebied in Frankrijk. Je proeft de Franse sfeer!

INGREDIENTEN

*100 gr bakbacon, in kleine blokjes gesneden, *1 middelgrote ui (fijngehakt), *20 gr boter, *2 teentjes knoflook, *4 ons geraspte gruyere (kaas), *2 ons geraspte emmentaler (kaas), *1 theelepel citroensap, *2 dl rose wijn, *1 borrelglaasje brandewijn of kirsch (mag zelfs best iets meer zijn), *braadpan, *fonduepan, *stokbroden, *eventueel augurkjes en uitjes uit het zoet-zuur, , PS: altijd wat extra geraspte kaas (bijv. extra belegen) achter de hand houden en wat extra rose wijn om de dikte van de fondue te bepalen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika - 1 gele paprika - 1 groene paprika - 1 prei - 2 stengels bleekselderij - 15 gram peterselie - 1 doos kaasfondue - 1 stokbrood - gekookte aardappelblokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Snel, makkelijk, altijd lekker met onverwachte eters. an niet mislukken (gaat nooit schiften)

INGREDIENTEN

750 gram extra belegen boerenkaas, 3 eidooiers, 1 deciliter (houdbare) slagroom, glas hafdroge witte wijn, twee teentjes knoflook, lepel grove mosterd (bijv. kaapse mosterd), eventueel peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Er gaat niets boven een avond gezellig tafelen met vrienden of familie. Kaasfonduen kan de hele avond duren en is vooral erg lekker in de winter. Alhoewel naar de smaak van sommigen kaasfondue iets te machtig is zorgen de Emmentaler en de Gruyere voor een aparte smaak aan het fondue.

INGREDIENTEN

600 gram Emmentaler, 400 gram Gruyere, 6 deciliter droge witte wijn, 4 stokbroden, 3 eetlepels maizena, 1 snufje nootmuskaat, 1 snufje peper, 1 teentje knoflook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Lekker kaasfondue ... gemakkelijk en toch heel bijzonder. Niet te weinig zodat je lekker door kan tafelen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 300 gr. gruyere, 300 gr emmentaler, 3 dl droge witte wijn, 1 eetlepel ma?zena, 3 eetlepels kirch, zout, vers gemalen peper, mespunt nootmuskaat, 3 grote stokboden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze is ook geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen zijn er dol op . Iedereen die het bij ons eet wil het recept hebben. .

INGREDIENTEN

*1 pond jonge kaas, of 1/2 pond jong en 1/2 emmentaler naar smaak, of ander kazen., *1 doosje kruidenkaas(bv boursin), *1 uitje, *1 bakje champignons, *2 teentjes knoflook, *1 vlees boullontabet, *5 eetlepels bloem, *2 1/2 dl water, *50 gr boter, *1/2 eetl paprikapoeder, *1/2 theel nootmuskaat, *versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echt de allerlekkerste kaasfondue ooit!!!!

INGREDIENTEN

* 250 ml. chardonnay, * 4 knoflooktenen, * 1 theel. zwarte peper, * 200 gr. emmenthaler geraspt, * 200 gr. gruyere, * 50 gr. roquefort (voor de pittigheid), * 1 theel. kirsch (bij slijter te krijgen), * 1 theel. maizena, * 1 STOKBROOD

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Het basisrecept, aan de hand hiervan kun je alle mogelijke variaties aan!

INGREDIENTEN

800-1000 gram geraspte kaas (verhouding zoet/pikant 1:1), 500 ml. droge witte wijn (of appelsap of melk), 1 borrelglaasje kirsch (of water), 1 teentje knoflook, tabasco, nootmuskaat, allesbinder, 2 stokbroden a 220 gram.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  •  
  •  10-20 min.

Voor een kaasfondue ben je niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan 10 "officiële" fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Voor fondue heb je eigenlijk een `fromage cuit`, een gekookte kaas, nodig zoals Emmentaler en Comte. Door het koken van het wrongsel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem geschikt maakt voor fondue. Bij de meeste Nederlandse kazen is het wrongsel niet verhit geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. Het toevoegen van kruiden, drank en andere smaakmakers is `naar smaak`. Géén liefhebber van kirsch of nootmuskaat? Laat het dan weg of voeg minder toe. De fondue zal er anders door smaken,maar niet minder. Voor een subtiele knoflooksmaak, pan inwrijven,voor een wat meer uitgesproken smaak halve/kwart teentjes in de wijn,(en eruit halen voordat de kaas erbij gaat), of teentjes uitpersen en toevoegen.

INGREDIENTEN

300 gram geraspte Gruyere, 300 gram geraspte Emmentaler, 100 gram geraspte Appenzeller, 1-3 teentjes knoflook (naar smaak), 400 ml licht zure witte wijn (Pinot Blanc of Sauvignon Blanc), 1/2 el Citroensap, 1 borrelglaasje Kirsch, 2 el maizena, Nootmuskaat, Grof gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Gezellig en lekker

INGREDIENTEN

400 ge Gruyere, 500 gr volvette emmenthaler, 1 theel. citrpensap, 1 teentje knoflook,4 theel. maizena, 1.5 glas droge witte wijn, 1 borreglas kirsch, cayennepeper, paprikapoeder, snufje witte peper, 1 Stokbrood, Augurkjes, zilveruitjes en stukjes salami, stukjes ananas en druiven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Kaasfondue met wijn

INGREDIENTEN

, 600 gram geraspte Gruyere, 600 gram geraspte Emmentaler, 6 dl. droge witte wijn, 10 teentjes knoflook, 6 theelepels maizena, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels verse bieslook, 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, peper, stokbrood, 250 gram champignons, 100 gram worteltjes, 1 paprika, 3 tomaten, 2 kiwi's, 2 perziken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Het basisrecept, aan de hand hiervan kun je alle mogelijke variaties aan!

INGREDIENTEN

800-1000 gram geraspte kaas (verhouding zoet/pikant 1:1), 500 ml. droge witte wijn (of appelsap of melk), 1 borrelglaasje kirsch (of water), 1 teentje knoflook, tabasco, nootmuskaat, allesbinder, 2 stokbroden a 220 gram.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Voor kinderen. Recept uit Vrouw Vandaag.

INGREDIENTEN

Voor de fondue, 500 g jong belegenGoudse kaas,100 g halfharde Hollandse geitenkaas, 4 dl wit druivensap of appelsap, 2 el maizena, peper,nootmuskaat., Om te dopen., 200 g blauwe druiven, 2 appels, 1 blikje abrikozen, 1 blikje coctailworstjes, zak naturel chips.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Echt ontzettend lekkere kaasfondue, ditmaal niet op basis van wijn

INGREDIENTEN

250 gram champignons, 2 flinke tenen knoflook (verse!!), 8 dl. bouillon (mag van een blokje), 100 gram boter, 100 gram bloem, 200 gram gekookte ham, 400 gram jong belegen goudse kaas, 300 gram oude kaas, zwarte peper, peterselie, 2 flinke stokbroden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Wat is er nou gezelliger en romatischer dan met z'n tweetjes kaasfonduen bij kaarslicht onder het genot van een lekker wijntje... (liefst op een mooie warme avond in de tuin of op een koude winterdag voor de kachel)

INGREDIENTEN

, 200 gram geraspte gruyere, 200 gram (licht) belegen kaas, 2 dl droge witte wijn, 1 knoflookteentje, gepeld, 1 el maizena, 1 borrelglaasje kirsch, 50 gram champignons, fijngehakt, Versgemalen peper, eventueel nog wat kruiden naar keuze (oregano, peterselie, basilicum, ...),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik eet dit het liefst met zelfgemaakt stokbrood, of stokbrood van een goeie bakker. De afbakbroden van de supermarkt vind ik veel te zwaar voor bij kaasfondue en zelfgebakken stokbrood is lekker licht verteerbaar (en dat mag wel naast al die kaas).

INGREDIENTEN

* 2 tenen knoflook, gehalveerd, * 2 dl droge witte wijn, * 150 gr gruyère, geraspt, * 150 gr emmenthaler, geraspt, * 1 el maïzena, * 2 el kirsch, * versgeraspte nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr. vacherin (Zwitserse kaas), gebruik ook de korst, snij alleen de hele harde delen weg, 300 gr. gruyère (Zwitserse kaas), geraspt, 1 tn. knoflook, 2,5 dl. droge witte wijn, 1 el. maïzena, snufje peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Lekkere dingen bij de fondue

INGREDIENTEN

Asperges en ham, witte druiven, chorizo, cherrie tomaatjes, turks brood

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Groene asperges / broccoliroosjes / peultjes / etc. wat je wilt. eerst effe blancheren en uit laten lekken, lekker vers (liefst verwarmd) stokbrood erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

0.5 fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon (samen circa 4 dl) *, 1 teen knoflook *, 500 gr versgeraspte jongbelegen goudse kaas *, 1 el maizena of allesbinder *, 1 glaasje kirsch *, 1 stuks stokbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een makkelijke kaasfondue voor 2 personen.

INGREDIENTEN

25 gr. boter3 dl. (kruiden)bouillon4 eetl. bloem200 gr. jong belegen kaas, 125 gr. kruidenroomkaasevt. peper en zout, Om te dippen:stokbrood, champignonsbroccoliroosjespaprikasalami, ham of chorizogeblancheerde, afgekoelde bloemkoolroosjeskomkommer

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2003
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijke fondue geschikt voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

4 dl droge, witte wijn, 150gram geraspte, belegen kaas, 200gram geraspte Emmenthaler, 1 teentje knoflook, 1 scheut kirchlikeur, peper; stokbrood; champignons; broccoliroosjes; bloemkoolroosjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1? eetl. boter, 1 teentje knoflook, 175 g geraspte jong belegen kaas, ? l. slagroom, 2 eieren, ? theel. maizena, nootmuskaat, peper, kirsch.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon samen circa 4 dl -, 1 tenen knoflook -, 500 gram versgeraspte jongbelegen goudse kaas -, 1 eetlepel maizena of allesbinder -, 1 glaasje kirsch -, 1 stuks stokbrood, , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Basisrecept Hollandse kaasfondue

INGREDIENTEN

? 4 stengels bleekselderij, ? 1 bos jonge worteltjes, ? 1 wit stokbrood, ? 4 sneetjes rozijnenbrood, ? 300 g jong belegen Goudse kaas, ? 300 g belegen Goudse kaas, ? 2 teentjes knoflook, ? 4 dl droge witte wijn, ? 3 eetlepels maizena, ? peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 g gemalen kaas (bijvoorbeeld Cheddar), 2 1/2 dl licht blond bier, 3 eetlepels bloem, paprika.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kaasfondue voor 2 personen

INGREDIENTEN

1/2 knoflook, 3 dl droge witte wijn, 1 tl nootmuskaat, snufje zout, snufje peper, scheutje koffieroom, 1 tl maizena, 1,5 ons maaslanderkaas (geraspt), 1,5 ons boere griere kaas (geraspt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Duits
  •  10-20 min.

Uit Zwitserland

INGREDIENTEN

*1 teentje knoflook, *1/2 fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon(samen ca. 4 dl), *500 gr versgeraspte jong belegen Goudse kaas, *1 eetlepel maizena, *desgewenst 1 glaasje kirsch, *versgemalen peper, *stokbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  •  
  •  10-20 min.

Gesmolten kaas, waarin bijvoorbeeld stokbrood gedoopt kan worden...

INGREDIENTEN

4 dl melk, 600 gram oude geraspte kaas, 100 gram gorgonzola, teentje knoflook, mespuntje oregano, paprikapoeder, thijm en anderhalve eetlepel tomatenpuree, maizena

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

0.5 fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon (samen circa 4 dl), 1 tenen knoflook, 500 gram versgeraspte jongbelegen goudse kaas, 1 eetl. maizena of allesbinder, 1 glaasje kirsch, 1 stuks stokbrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kernhemmer (150 g), belegen goudse (500g), uitje, knoflook, 400 ml witte wijn, 100 ml slagroom, bindmiddel, sherry, cayennepeper, bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  •  
  •  10-20 min.

Parrano Kaasfondue

INGREDIENTEN

1 knoflookteentje, 21/2 dl. droge witte wijn, 500 gr. Parrano, 1 eetlp. maizena, 2 eetlp kirsch, witte peper, noormuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr.boter2 uien2 kleine blikjes tomatenpuree100 gr.bloem8 dl.kippenbouillon500 gr.geraspte belegen of oude kaaszout/peperverse peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 theelepels maizena, 250 ml melk, 300 g Gruyere kaas, 300 g natuurgerijpte Meyenaar belegen kaas, 2 teentjes knoflook, zout, peper, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 theel maizena;250 ml melk;300 gr Gruyere kaas;300 gr natuurgerijpte Meyenaar belegen kaas;2 teentjes knoflook;zout en peper;nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kaasfondue

INGREDIENTEN

400 gr. Belegen kaas, 200 gr. Castello Blue, 1 teentje knoflook, 3 bosuitjes, 1 paprika, 1 komkommer, 4 dl droge witte wijn, 3 el maizena, 2 el gardeslagroom, 1 el kirsch / witte wijn, Stokbrood of ciabatta

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Kaasfondue

Kaasfondue

Kaasfondue is een populair gerecht voor speciale gelegenheden. Deze fondue wordt bijvoorbeeld vaak gegeten op kerstavond, oudjaarsavond, maar is bijvoorbeeld ook erg geschikt voor tijdens een lekkere barbecue. Bij het maken van een kaasfondue wordt kaas gemengd met witte wijn en warm gemaakt, zodat er een mengsel ontstaat, dat wij kennen als kaasfondue. Dit heeft in feite de functie van een dipsaus. Je kunt namelijk stukjes stokbrood of groente dippen in de kaasfondue. Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, om de smaak van de kaasfondue te laten variëren. De manier waarop je een lekkere kaasfondue kunt maken, vind je hieronder bij de recepten.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top