Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

16 kangoeroe recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een verrassend recept met kangoeroe, schimmelkaas, vijgen en een beetje wijn

INGREDIENTEN

1000 gram aardappelen, geschild, 800 gram Kangoeroe filet, 250 gram blauwe schimmelkaas, 100 gram boter, 100 gram groene olijven tapenade, 2 dl room, 1 dl witte wijn, 8 verse vijgen, 4 sjalotjes, genipperd, Acaciahoning, Scheutje madeirawijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

200 gr kangoeroe lendestukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 gr peperblad, 50 gr dunne noodles, 100 gr verse room, witte wijn, 30 ml wild jus, zout en gemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Heerlijk malse zoet en gekruide kangoeroe tournedos. (zoals je mogelijk nog nooit hebt gegeten)

INGREDIENTEN

4 kangoeroe tournedos, 1 deciliter fond, 2 eetlepels verse thijm, 1 el creme fraiche, 1 el honing, 1 gesnipperde ui, halve wortel in blokjes, halve prei in ringen, rainforest spice rub - speciale kruiden uit Australië - peper / zout en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit Australie

INGREDIENTEN

800 gr kangoeroe filets, 4 mooie kiwis, 2 dl likeur van kiwis of ander exotisch fruit, 1 eetlepel kristalsuiker, 1 dl kalfsroux, 3dl room, peper en zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echt voor een etentje. De biefstuk wordt geserveerd met aardappelduchesses , sperziboontjes en wat sla. De aardappelduchesses heb ik in een leuk klein koekepannetje op het bord staan. (zie foto). De saus in amusebakjes er naast . Echt om je gasten mee te verwennen.

INGREDIENTEN

4 kangoeroe biefstukjes 2 el boter 1 el olijfolie 100 gram roquefort ca. 2 dl koksroom of slagroom 1 el gehakte peterselie eventueel nog een beetje melk. 1 pak aardappelduchesses (AH) 400 gram sperziebonen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op een assortiment aan bladgroenten met een wild jus en peperbladroom en dit recept is afkomstig van de uitvoerders van het vlees uit Australie

INGREDIENTEN

200g Outback Gold Kangoeroe lende stukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 g peperblad, 50g dunne noodles, 100g Verse room, Witte wijn, 30ml wild jus, Zout en gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

* 1 kilo kangoeroevlees, gesneden in blokjes, * zout en peper, * 2 theelepels koriander, * plantaardige olie, * 2 theelepels komijn, * 2 bruine uien gesneden in blokjes, * 1 theelepel turmeric, * 2 teentjes geperste knoflook, * 200 gram gewone yoghurt, * 1kilo aardappels gesneden in blokjes, * 1 blik van 410 gram met geplette tomaten, * sap van 1 citroen, * 2 theelepels tomatenpuree, * 100 gram spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Variatie op het klassieke bbq (4 personen)

INGREDIENTEN

Oregano, peper, zout, olijfolie, 4 eigelen, frambozenazijn, notenolie, arachide olie, 1 handje fijngesneden kervel, peterselie, dille, koreander, 1 eetlepel verse gele curry, een beetje koud water, 8 mooie foccacia toasten, 1 paksoi, 3 sinaasappels, 3 stengels rabarber, 1 sjalot,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  •  
  •  20-30 min.

Kangoeroe Medaillons of Ossehaas met Mangomarmalade

INGREDIENTEN

- Kangeoroemedaillons, - 100gr boter, - 3 eetlepels suiker, - 2 eetlepels witte wijnazijn, - 1 theelepels kerriepoeder, - 1 theelepel gember, - 1 mango, - 1 appel, - Verse Peterselie, - Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2007
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Iets heel speciaals op tafel. Mijn gasten vroegen meteen het recept. TOPPIE dus!

INGREDIENTEN

4 kangoeroe biefstukjes, 8 ananasschijven, peper en zout, 75 gram boter, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, 6 eetlepels port, half bouillonblokje, als nodig wat allesbinder., sap van de ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een culinaire hoogstandje vind ik zelf.Heb de (kangoeroe) biefstuk geserveerd in een kleine koekenpan met wat saus en die op het bord geplaatst samen met wat sla en wat aardappelduchesses. SUPER simpel en het staat helemaal TOP. Zie de foto die ik erbij heb gemaakt.

INGREDIENTEN

4 biefstukjes bijvoorbeeld Kangoeroe 2 el. boter 100 gram Roquefort ca. 2 dl koksroom 1 el gehakte peterselie beetje melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram Kangoeroe steaks, 150 gram boter, 50 gram kokos, geraspt, 2 dl kokosmelk, 2 dl fond, 1 eetlepel suiker, 2 mango's, 1 mestpuntje kaneel, Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g kangoeroe lende filet (schoon), 50g rucola (gewassen), 1 rode paprika in dunne, reepjes snijden, 1 roma tomaat, blancheren, pellen, zaadjes verwijderen, en in smalle reepjes snijden, ½ kleine Spaanse ui, fijn gesneden, 1 eetlepel fijne gehakte, peterselie, Dressing: 1/3 balsamico azijn, en 2/3 extra virge olijf olie, Balzamico azijn, Peer siroop, Geraspte parmezaanse kaas, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 stukjes kangoeroe haas van ongeveer 150 gram per stuk, , Saus, 1 pot runderfond (= 2,5 dl), 1,5 biologische sinaasappel, de schil raspen en sap uitpersen, 2,5 dl medium sherry, 100 gram macadamianoten fijn gehakt, 50 gram ongezouten roomboter, eetlepel 5 kruidenpoeder, , Pompoenpuree, 1 oranje biologische pompoen van ongeveer 1,5 kilo, geschild, 4 aardappels geschild, snufje zeezout, 1 dl melk, 1 dl room, 2 kleine tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, verse gemberwortel ongeveer 3 cm groot, schillen en fijn snijden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig recept

INGREDIENTEN

Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogelfilet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, , peper en zout, sambal, gepelde tomaat (-aten)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogel filet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top