Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

132 klassiek recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt Ė je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als basis voor nieuwe smaakcombinaties is een klassiek vanille-ijs onvervangbaar. Een heerlijk romig en verfijnd ijs, zoals dat bijna niet meer te koop is. (Bron: Tip-Culinair, nr. 7, juli 2004)

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 3 dl. halfvolle melk, 4 eierdooiers, 75 gr. basterdsuiker, 1 tl maizena, gezeefd, 3 dl. slagroom,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Staat misschien al tientallen keren op Smulweb maar ik zet deze erop voor mijn kookboek, zelf vind ik deze het lekkerst.

INGREDIENTEN

1 kilo Spareribs (Varkens), 2 eetlepels Sojasaus, 3 eetlepels Hoisinsaus, 1 eetlepel Rijstwijn (Chinese) of droge sherry, Snufje Chinees vijfkruidenpoeder, 2 theelepels donkerbruine Basterdsuiker (zelf voeg ik ook nog honing toe), 1 theelepel Chilisaus, 2 tenen Knoflook, geperst, evt. wat takjes Koriander, ter garnering,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2010
  • Chinees
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*Halve komkommer *2 tomaten *10 takjes bieslook *100 gr verse roomkaas *1 eetlepel mosterd *8 plakjes ontbijtspek *16 sneetjes casino brood *Verschillende soorten slabladeren (lollo rosso,lollo verde, ijsbergsla) *8 plakjes jonge kaas *8 plakjes gerookte kipfilet *1 bakje tuinkers *8 cherise tomaatjes *8 zwarte olijven zonder pit,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.

Niet te missen bij een kerstdiner!

INGREDIENTEN

, Nodig:, - 16 kleine stoofpeertjes, - suiker, - kaneelstokjes, - hele kruidnageltjes, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 grote ui, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 1 winterwortel, 1 venkel, 5 dl droge witte wijn, 1 blaadje laurier, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In dit recept worden de ingredienten op de klassiek Chinese manier met elkaar en al omscheppend in 15 minuten gebakken.

INGREDIENTEN

? 2 el olie, ? 50 g pijnboompitten, ? 1 ui, fijngehakt, ? 400 g kipfilet, in reepjes gesneden, ? 3 stengels bleekselderij, in plakjes, ? 2 tomaten, in blokjes, ? 2 el Chinese sojasaus, ? 1 el oestersaus, ? zout, ? peper, ? 3 el water, ? maizena

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk soepje voor de zondagmiddag

INGREDIENTEN

2 winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 3 blokjes kip of groenteboullion, 2 blikken gepelde tomaten(√° 400 gr.), 6 grote rijpe tomaten, een bosje verse bailicum, bakje paturain(of een bakje kruidenkaas van de Aldi), zout en peper naar smaak uit de molen, 1.8 liter kokend water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2009
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijk varkensgebraad . Je kan groenten en aardappelen mee in de oven bakken .

INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van ongeveer 800 g, boter, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en simpel broodje.

INGREDIENTEN

1 stokbrood,kruidenboter,1 ui,peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 grote ui, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 1 winterwortel, 1 venkel, 5 dl droge witte wijn, 1 blaadje laurier, peper en zout, Bereidingstijd:, ca. 20 min.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeer eenvoudig klaar te maken. Laat het vlees een nachtje marineren in de wijn, dan wordt het nog lekkerder!

INGREDIENTEN

75 g boter, 2 eetlepels olijfolie, 750 g doorregen runderlappen, in grove blokken, 16 sjalotjes, grote sjalotjes gehalveerd, 2 winterwortels, in blokjes, 200 ml vleesfond, 500 ml volle rode wijn, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 150 g spekblokjes, 250 g kleine champignons, gehalveerd,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Recept voor Boeuf Bourguignon van mijn goede vriendin Rinie. Haar recept is gebaseerd op het "originele Boeuf Bourguignon recept" dat Elisabeth David in haar boek French Provincial Cooking - een klassieker volgens Rinie - heeft beschreven. Voor meer zalige recepten van Rinie voor klassieke gerechten zie mijn kookboek "Klassiekers van Rinie".

INGREDIENTEN

Kilo rundvlees (liefst van de bovenbil), 100 gram ongerookte spekblokjes, Grote ui, 4 takjes tijm (helft voor marinade, helft voor in de pan), 2 eetlepels grof gehakte peterselie (idem), 2 laurierblaadjes (idem), 120 ml goede rode wijn, liefst bourgogne maar in elk geval van de Pinot Noir druif, 2 eetl olijfolie, Beetje boter, 235 ml kalfsbouillon (zelgemaakt, of een potje bij de slager gehaald), Teen knoflook, 1 eetl bloem, , Voor de garnering: 220 gr kleine kastanjechampignons en een dozijn echte, zilveruitjes (niet uit een potje) of de dikke delen van lenteuitjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Hier een klassiek recept voor Spaghetti Bolognaise. Geen recept met potjes maar een recept met enkel verse ingredi√ęnten dat niet naar tomaten smaakt maar smaakt zoals het hoort Recept is voor 4 porties. Bij grote eters, die graag nog een keer opscheppen ... zou ik wel wat meer maken

INGREDIENTEN

2 middelgrote winterpenen in hele kleine stukjes, 2 stengels bleekselderij in hele kleine stukjes, 75 gr gerookte spekblokjes, 2 eetl olijfolie, blokje boter of margarine, teen knoflook fijngehakt, 400 gr goed rundergehakt (dus biologisch want dat heeft een mooie bitter/zoete smaak), 200 ml runderbouillon, 100 ml witte wijn, 4 eetl tomatenketchup, stukje citroenschil (bij voorkeur het "kapje"), beetje nootmuskaat, zout en peper, 2 eetl bruine suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 g braadlappen, biologisch, in stukken, 50 g boter, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels bloem, gezeefd, 200 ml rode wijn, op kamertemperatuur, 6 jeneverbessen, 2 blaadjes laurier (zakje a 4 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gewoon geen dollen... een verrukkelijk hoofdgerecht voor een fijne gelegenheid.

INGREDIENTEN

Boter, 250 g sjalotjes, grote exemplaren gehalveerd, 150 g gerookt spek, in blokjes, 1 haan, in stukken, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 250 g wortelen, in stukken, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels bloem, 500 ml rode wijn, 250 ml kippenbouillon, 250 g kastanjechampignons, grote exemplaren in vieren, kleinere gehalveerd, ma√Įzena (desgewenst)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze coupe bestaat uit puur vanille-roomijs. Vanille-roomijs kun je uiteraard kopen bij iedere Ambachtelijke ijsbereider. Voor de ijsliefhebbers volgt hier een echt vanille-roomijs recept met 10,2% melkvet, dus meer dan echt roomijs!

INGREDIENTEN

590 gram volle melk met 3,5% melkvet., 230 gram slagroom met 35% melkvet., 135 gram suiker., 40 gram dextrose of wel druivensuiker., 1 eidooier., 2 vanillestokjes (bourbon)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpel witkoolsalade smaakt veel beter dan de kant en klare, heel gemakkelijk zelf te maken en is in mum van tijd klaar Je kunt 'n pakje gesneden witte kool kopen of zelf snijden, is maar wat je zelf wilt. De smaak is van de kool is 't zelfde alleen de hoeveelheid niet, van een heel kool eet je veel langer dan van van een pakje.

INGREDIENTEN

Witkoolsalade, 'n scheutje Zonnebloemolie 2 x zoveel als witte Wijnazijn, 2 lepels witte Wijnazijn (sla-bestek), 1 theelepel hele Komijn (wilde Karwij), 2 theelepel Rietsuiker, Kruidenzout, Peper uit de molen, 1 Ui, 2 flinke lepels Mayonaise (sla-bestek), 1 pakje gesneden witte Kool (=350 gram)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heb het vlees 3 uur in de stomer laten garen op 120 graden

INGREDIENTEN

1 hazenbout ( e.v.t vlees insmeren met mosterd)., 1 grote wortel, 1 aardappel, 1 stengel bleekseldery, 2 tene verse knoflook gesnipperd, verse kruiden naar keuze., rode wijn, 150 ml. runderbouillon, 1 verpakking spekreepjes, olie, boter, peper en zout, 1 ui gesnipperd, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 steranijs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

590 gram volle melk * 230 gram slagroom met 35% melkvet * 135 gram suiker * 40 gram dextrose ofwel druivensuiker * 1 eidooier * 2 vanillestokjes (bourbon)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 preiwitten, boter, 2 aardappelen (bintjes), 2 komkommers, 1,5-2 I goed ontvette gevogeltebouillon, peper en zout, , Voor het garnituur:, , 1/2 komkommer, 1 el olijfolie, 1 el kervelplukjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Klassieker, die uitstekend smaakt met een gemengde salade

INGREDIENTEN

-500 g bruine bonen, -500 g uien (in ringen gesneden), -20 g boter, -200 g vet spek in dobbelsteentjes, -augurken en zilveruitjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk

INGREDIENTEN

800 gr. ossenhaas {desgewenst gedeeltelijk kalf,varkens en lamshaas., Verse groene kruiden en kerstomaatjes om te garneren., Vet of olie om in te bakken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Super recept voor goulash van mijn goede vriendin Rinie. Geen goulash soep maar goulash als hoofdgerecht. Een of twee borden met een stukje brood (en een glaasje wijn), helemaal top Volgens Rinie maak je zo een heerlijke goulash. Receptuur heeft Rinie in Hongarije los weten te peuteren. Moet eigenlijk in een speciale pot die buiten staat, maar ik maak het in een gewone gietijzeren pan en het is heerlijk. Voor meer zalige recepten van Rinie voor klassieke gerechten zie mijn kookboek "Klassiekers van Rinie".

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter, 1 kg magere runderlappen, 2 eetlepels boter, 2 stuks uien, 1 stuks knoflook, 1 eetlepels paprikapoeder, halve theelepel kummel, paar theelepels majoraan of oregano, 2-3 koppen runderbouillon, 4 stuks vastkokende aardappels, 4 tomaten, 2 groene paprika`s, 1 bakje zure room, 1 bosje peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Hongaars
  •  > 120 min.

De romige cakegratin wordt gemaakt van laagjes cake en laagjes schuimige room, erg makkelijk en erg smakelijk.

INGREDIENTEN

500 g roombotercake in lange plakken van 1 cm dik, 100 g boter, 71/2 dl melk, 21/2 dl slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 100 g witte basterdsuiker, geraspte schil van 1 sinaasappel, 4 eieren en 4 eidooiers, 2 el abrikozenjam, 2 el Cointreau.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Wordt opgediend op een bedje van peultjes. Is ook heel leuk om als voorgerecht op te dienen en dan op een bedje van rucola sla. Gebruik dan maar 1 klein kwarteltje voor 2 personen.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 2 grote of 4 kleine kwartels, 150 gram peultjes, 2 el azijn, 1 ? dl kalfsfond, zout en peper, 2 tl honing, 1 el slagroom, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerde ham met mosterdsaus en gecarameliseerde sjalotten, zo eet je dat in Engeland !Het kost wat tijd, maar ziet er spectaculair uit en is bijzonder smakelijk. Recepten voor de mosterdsaus en de gecarameliseerde sjalotten zitten erbij.

INGREDIENTEN

1 stuk gepekeld varkensvlees van de bil gesneden, ca 2 kg (bestel de ham ruimschoots op tijd bij de slager, vraag om een stuk vlees van de bil met aan een kant een etrand met zwoerd en laat het vlees door de slager pekelen, houd er rekening mee dat 500 g vlees 1 pekeldag kost), 1 grote ui, veel kruidnagelen, 1 wortel, 2 takjes tijm, 3 el mosterd, 3el donkere basterdsuiker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Engels
  •  > 120 min.

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd! Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken. Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom. Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich. Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger).

INGREDIENTEN

150 gr boter. 150 gr bloem. 150 gr suiker. wat geraspte schil van 1 (goed gewassen) citroen OF het merg van ¬Ĺ vanillestokje( ook heel erg lekker) OF 2 pakjes vanillesuiker., Snufje zout., 3 eieren(Middegroot)1 ei weegt ongeveer 50-60 gram. Wil je een grotere cake neem je gewoon meer, als je maar altijd gelijke hoeveelheden neemt. (dus bij hoeveelheden van 200 gram neem je 4 eieren enz), 1 theelepel bakpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

G√§nsefilet mit Kn√∂del und Rotkohle. Dit is een rasechte klassieker, die bij veel Duitse families niet op de kersttafel mag ontbreken: ganzenborst, rode kool op Duitse wijze en een heerlijke knoedel! Het is even werk, moeilijk is het niet bepaald, maar je bent wel even bezig. Maar dan heb je ook wat. Oftewel "Dann ha√üt Du auch was... Een knoedel (Duits: Kn√∂del of Klo√ü; Luxemburgs: Kniddel; Tsjechisch: knedl√≠k) is een bal of balletje gemaakt van aardappel-, brood- of ander deeg, soms zelf van een combinatie. Ze worden gepocheerd in zout water of gestoomd. Knoedels komen oorspronkelijk uit Bohemen en zijn vooral geliefd in Zuid-Duitsland, de Elzas, Oostenrijk, het Italiaanse S√ľd-Tirol en Tsjechi√ę. Vaak zijn ze gevuld met croutons, vruchten of vlees. Ze komen voor als hoofdgerecht, bijgerecht, in de soep en zelfs (zoet) als dessert. De naam Klo√ü stamt uit het Duitse Kloz (klomp. knol, kogel). De variant Kn√∂del was oorspronkelijk het verkleinwoord van Knode (knoop).

INGREDIENTEN

Voor de ganzenborst: , 2 ganzenfilets, 1 prei, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 1 winterpeen, 5 jeneverbessen, 300 ml gevogeltefond, 3 blaadjes laurier, Voor de saus: , 2 perssinaasappels, 1 tl. balsamicoazijn I.G.P., , 50 ml Schmand (zure room), 50 ml room, 1 el. bloem, 2 el. veenbessenjam (Preiselbeeren), zout, Voor de Rotkohle: , 1 rode kool, 50g vet spek, 1 grote ui, 2 appels (Goudreinet), 2 kruidnagels, 8 jeneverbessen, zout&peper, azijn, suiker, kaneel, Voor de Knödel: , 200g aardappelzetmeel, 500g gekookte, kruimige aardappels van de vorige dag, gekookt in de schil, 2 eieren, 1 snufje nootmuskaat, 100g boter, 3 sneetjes casinobrood, zout&peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Beurré blanc is een klassieke saus uit Frankrijk. De saus wordt gemaakt op basis van roomboter, witte wijn en wijnazijn. Een heerlijke combinatie met een lekker stukje vis.

INGREDIENTEN

1 klein sjalotje, gepeld en gesnipperd, 50 ml droge witte wijn (ik heb een chardonnay gebruikt), 250 g koude boter in kleine blokjes gesneden (waarvan een klein deel voor het bakken van de kabeljauw), 2 kabeljauwhaasjes , peper, zout, 1/2 el bloem , fijngesneden platte peterselie, 1/2 el citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik het weekend gegeten bij vrienden van ons. Dit is echt de lekkerste Vitello Tonnato die ik ooit gegeten heb. Natuurlijk kreeg ik het recept mee naar huis. Dit is een klassiek recept uit Piemento van Stefano Cavallini. Hij besloot van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht. Gebruik de beste tonijn in blik die je kunt vinden.

INGREDIENTEN

600 gram kalfshaas zout en peper 85 gram gemengde sla SAUS 200 gram tonijn in olie, uitgelekt 2 ansjovisjes fijngehakt 5 el mayonaise (ca. 85 gram) 20 gram kappertjes fijngehakt, plus wat kappertjes voor de garnering 1 dl koksroom VINAIGRETTE : 0,5 dl rode wijnazijn 1, 5 dl olijfolie zout en zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

INGREDIENTEN

350 gram verse frambozen, 80 gram witte basterdsuiker, 1 1/2 el. limoen- of citroensap, 6 gelatineblaadjes, 3 dl slagroom, enkele munttopjes voor de garnering,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Malse eendeborst in een sinaasappelsaus, een heerlijk klassiek recept om eens flink mee uit te pakken.

INGREDIENTEN

4 tamme eendeborstfilets, peper, zout, 2 sinaasappels, 1 citroen, 180 gram suiker, 1.5 eetlepel grand marnier, 5 dl. eende/kippebouillon, 1 tl. maizena, 1 eetlepel boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerechtje om overschot van mosseltjes te verwerken!

INGREDIENTEN

Klassiek klaargemaakte mosselen, Mosselsap, Boter, Bloem, , Tagliatelli, Bosje lenteuitjes, 2 dikke tomaten, , Broodkruim, Look, Citroen, Verse kruiden, Parmezaanse kaas, Gratinkaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Hartig taartje waar je alles in kunt stoppen wat lekker is!! Kan ook als hoofdgerecht met een lekkere salade.

INGREDIENTEN

5-8 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 1 dl room, boter om in te vetten, vulling (bijv. tomaat met tonijn; gefruite uiringen met tomaat en aardappelschijfjes; klassiek met spekjes en geraspte kaas; brocolli met blauwschimmelkaas; prei met spekjes of ham), evt geraspte kaas, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Klassieker uit 1806. Misschien niet zo sexy als een Pornstar Martini,aar deze cocktail staat nog steeds als een huis.

INGREDIENTEN

1 suiker klontje, 3 Angostura Bitter, 1l Club Soda, 60ml Rye Whiskey, 1 klassiek whiskey glas, Ijsklontjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2016
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top