Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

12 koe lo yuk recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Recept naar aanleiding van een cursusdagje chinees koken

INGREDIENTEN

Koe Lo Yuk, Varkensvlees (liefst hamlappen), Kip of stevige witte vis (kabeljauw?) in grote dobbelstenen., 1 teentje knoflook in stukjes., Zelfrijzend bakmeel., Koud water., Peper en Zout., Zoet zure saus, een zeer fijngesnipperd uitje., 1 teentje knoflook., 1 eetlepel Ketjap Manis., 1 Tomaat in kleine stukjes., 1/2 blikje tomatenpuree., Gemberwortel geraspt (naar smaak)., 1 Paprika in grove stukken., Een blikje zoet-zure groenten, evt. in grove stukken gesneden (toko)., Een scheutje azijn naar smaak., Suiker., Maizena., Olie om in te bakken.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Chinees Tussengerecht
  •  30-60 min.

Mensen, mensen. Koop dit toch niet bij de Chinees! Tien keer lekkerder zelfgemaakt.

INGREDIENTEN

1 pond fricandeau of magere varkenslappen, 1 klein blikje ananasstukjes, 1 klein blikje mandarijntjes, 0,5 potje augurken, 0,25 winterwortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 ei, maizena, 3 el tomatenketchup, 2 el azijn, 1 el suiker, gember op siroop, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr. gezeefde bloem4 eetl. maizena1.5 theel. bakpoedersnufje zout225 gr. varkensvlees1 grofgesneden ui1 groene paprika in stukjes1 blikje ananas2 eetl. maizena100 gram bruine suiker1 dl. azijn1 theel. gember1 teentje knoflook6 eetl. tomatenketchup6 eetl. ananassapsnufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als van de Chinees, maar geen bijzondere ingredienten !!!

INGREDIENTEN

Ca. 250 g. mager varkensvlees, bij voorkeur -haas of -fricandeau, maizena, 100g. zelfrijzend bakmeel, 1 ei, zout, peper, 1.5 dl water, 5 dl. olie (zonnebloem of arachide), 6 eetl. gembersiroop, 5 eetl. witte azijn (bv. witte wijn- of rijstazijn), 1 eetl. fijngehakte gemberbolletjes of geraspte verse gemberwortel, blikje ananas of andere vruchtjes, 2 tl. maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde (varkens)vleesbolletjes Lekker om te eten en leuk om mee te experimenteren

INGREDIENTEN

Zelfrijzend bakmeel, melk, peper, zout, knoflook, varkensvlees in blokjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram gezeefde bloem * 6 el maizena * 1? theel bakpoeder * zout * 1 el olie * 225 gr varkensvlees * 1 grofgesneden ui * 1 groene paprika in stukjes * 1 blikje ananas * 100 gr bruine suiker * 1 dl rijstazijn * 1 theel geraspte gember * 1 teentje knoflook *6 el tomatenketchup * 6 el ananassap

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 2 eetlepels sherry, zout, peper, 2 gesplitste eieren, 2 eetlepels ma?zena, 2 eetlepels bloem, 1 winterwortel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 100 gr champignons, 1 rode paprika, 1 prei, olie, 1 ring ananas, 1 dl ketjap, 4 dl appelazijn, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels ma?zena, 2 eetlepels suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is van de familie Chan van het bekende Chinese restaurant Nam Kee in Amsterdam.

INGREDIENTEN

500 gram mager varkensfilet, 1 ei, zout, witte peper, 4 eetlepels + 1 theelepel aardappelmeel, 1 paprika, 1/2 ui, 1 liter slaolie, , Voor de saus:, , 1 eetlepel slaolie, 200 ml zoetzure saus (verkrijgbaar in uw toko), enkele druppels sesamolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 2 eetlepels sherry, zout, peper, 2 gesplitste eieren, 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels bloem, 1 winterwortel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 100 gr champignons, 1 rode paprika, 1 prei, olie, 1 ring ananas, 1 dl ketjap, 4 dl appelazijn, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*100 gram gezeefde bloem, *6 eetlepels maizena, *1? theelepel bakpoeder, *zout, *1 eetlepel olie, *225 gram varkensvlees, *1 grofgesneden ui, *1 groene paprika in stukjes, *1 blikje ananas, *100 gram bruine suiker, *1 deciliter rijstazijn, *1 theelepel geraspte gember, *1 teentje knoflook, *6 eetlepels tomatenketchup, *6 eetlepels ananassap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

-

INGREDIENTEN

1/2 bloemkool, 2 kipfilet, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 2 lente ui, 6 snijbonen, 1 puntpaprika, 2 el ketchup, 2 el soyasaus, 1 el suiker, snufje djahé (gember), arrowroot (of ander bindmiddel bijv maizena), scheutje water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aangepast recept naar aanleiding van een cursusdagje Chinees Koken.

INGREDIENTEN

50 gr. mager varkenspoelet, 50 gr. garnalen, 1/2 dunne prei, stukje gemberwortel (naar smaak), 150 gr. tahoe, 5 gedroogde geweekte chinese paddestoelen (toko), Een wortel, 1 teentje knoflook, Een augurkje, Spaanse peper (naar smaak), 1 eetlepel suiker, 1/2 liter Bouillon (zelfgemaakt is het lekkerst), 1 eetlepel ketjap asin (zout), Azijn, Rijstwijn of droge cherry, Olie om in te bakken, Sesamolie, Rauwe bosui.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Chinees
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top