Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

13 kottbullar recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Köttbullar (letterlijk: vleesballen) zijn typisch Zweedse gehaktballetjes. Traditioneel werden ze opgediend bij het kerstbuffet. Tegenwoordig worden ze vooral gegeten bij spaghetti of macaroni. Verder zijn ze in Zweden verkrijgbaar aan elke snackkar, vaak in combinatie met aardappelpuree en brunsås.

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui., 3 eetlepels Japans broodkruim of paneermeel., 500 g runder gehakt., 1 ei., 2 dl room, scheutje sherry, bruine fond, 250 g lingonberries (vossenbes/, 125 g suiker, enkele druppels citroensap, een kopje melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zweedse Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui., 1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt., 3 eetlepels droog broodkruim of paneermeel., 1 pond mager rundergehakt., 5 eetlepels slagroom., 1 ei., 1 eetlepel peterselie., 2 eetlepels boter., 2 eetlepels olie., 1 eetlepel bloem., 12 eetlepels dunne room of slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zweedse Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Zweedse Gehaktballetjes - Nu niet alleen meer bij de Ikea, maar ook bij jou thuis!

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui., 1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt., 3 eetlepels droog broodkruim of paneermeel., 1 pond mager rundergehakt., 5 eetlepels slagroom., 1 ei., 1 eetlepel peterselie., 2 eetlepels boter., 2 eetlepels olie., 1 eetlepel bloem., 12 eetlepels dunne room of slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zweedse gehaktballetjes volgens traditioneel recept.

INGREDIENTEN

2 klonten boter, 1 ui, 1 aardappel, 3 el paneermeel, 500 gr rundergehakt, 1 ei, 1 el peterselie, 2 el olie, 1 el bloem, 125 ml slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zweeds populair bijgerecht, waarvan elke zweedse moeder altijd voorraden in de diepvries heeft!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter, 70 gram ui, fijngehakt, 1 grote gekookte aardappel>br>, 40 gram droog broodkruim, 500 gram runder-of halfom gehakt, 5 eetlepels slagroom, 1 ei, 1 eetlepel peterselie, 4 sjalotjes (een ringetje per balletje), 2 eetlepels olie, 2 eetlepels bloem, 10 eetlepels slagroom, 2 dl. melk, 1 theelepel mierikswortel-pasta, 1 eetlepel geknipte bieslook, peper-zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zweedse gehaktballetjes)

INGREDIENTEN

450 gram rundergehakt, 100 gram varkensgehakt, ? kopje fijne droge broodkruimels of paneermeel, 1 kop melk, ? theelepel zout, ? theelepel witte peper, 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte ui., , Voor de jus:, 2 eetlepels boter of margarine, 1 kop runderbouillon of 1 kop ? blond en ? oud bruin bier, 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels. koud water.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept uit het verre Zweden  

INGREDIENTEN

VOOR DE KÖTTBULLAR (ZWEEDSE VLEESBALLETJES):, , 600 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 handvol verse dille €" platte peterselie €" bieslook, 100 ml melk, 75 g broodkruim, 1 tl piment, verse nootmuskaat, versgemalen peper, zeezout, 1 el Solo margarine vloeibaar, , VOOR DE VEENBESSENSAUS:, , ½ citroen, 300 ml kippenbouillon, 50 ml room, 2 el veenbessenjam of -compote, versgemalen peper, zeezout, , VOOR DE AARDAPPELPARTJES:, , 600 g aardappelen (franceline), 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 el semolabloem (griesmeel), versgemalen peper, grof zeezout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2016
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui., 1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt., 3 eetlepels broodkruim of paneermeel., 1 pond mager rundergehakt., 5 eetlepels slagroom., 1 ei., 1 eetlepel peterselie., 2 eetlepels boter., 2 eetlepels olie., 1 eetlepel bloem., 12 eetlepels dunne room of slagroom, , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gram rundergehakt, 100 gram varkensgehakt, ? kopje fijne droge broodkruimels of paneermeel, 1 kop melk, ? theelepel zout, ? theelepel witte peper, 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte ui.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui., 1 grote gekookte aardappel, fijngeprakt., 3 eetlepels droog broodkruim of paneermeel., 1 pond mager rundergehakt., 5 eetlepels slagroom., 1 ei., 1 eetlepel peterselie., 2 eetlepels boter., 2 eetlepels olie., 1 eetlepel bloem., 12 eetlepels dunne room of slagroom, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mijn vriend vond de balletjes van de Ikea zo lekker. Maar om nou naar de ikea te gaan om alleen balletjes te eten... Deze vindt hij zelfs lekkerder!

INGREDIENTEN

Gehaktballen:, 500gr rundergehakt, Een snuf allspice (piment), 1 ei, 1 kleine ui, paneermeel, Enkele eetlepels melk, 0,75-1el gedroogde peterselie, Zout en peper (ruim), , Saus:, 1 flinke el bloem, Boter, 150ml kookroom light, 300ml runderbouillon, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2016
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vriendin die in Falkoping woont stuurde mij het recept door

INGREDIENTEN

30 - 40 gehaktballetjes "Kottbullar", , 250 g rundergehakt, 250 g varkensgehakt, 1 ei, 2-3 dl room en water (of melk en water), 2 1/2 eetlepel fijngehakte uisnippers, 1/2 dl paneermeel, 2 koude, gekookte aardappelen, 4-5 eetlepels boter, margarine of bakolie, zout, witte peper (gemalen pimentkorrels)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top