Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kung pao recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Het bekendste gerecht uit Sichuan is waarschijnlijk Kip Kung Pao (Gōngbǎo Jīdīng / 宫保雞丁). Er zullen weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden zijn die het niet op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

Marineer (een half uurtje is genoeg), 400g kipfilet of kippendijfilet in blokjes van 1-2 cm, in mengsel van:, ½ tl zout, 2 tl lichte sojasaus, 1 tl Shaoxing rijstwijn, 1 ½ tl aardappelzetmeel (of 2 tl maïzena), 1 el water, , Voor de saus, meng en zet apart:, 3 tl suiker, ¾ tl aardappelzetmeel (of 1½ tl maïzena), 1 tl donkere sojasaus, 1 tl lichte sojasaus, 3 tl zwarte rijstazijn (Chinkiang), 1 tl sesamolie, 1 el kippenbouillon of gewoon water, , Bereid voor en zet klaar:, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 cm verse gember, fijngehakt, 5 lente-uien, alleen het wit & lichtgroene, in stukjes van 1½ cm, 1 handje pinda`s, geroosterd (bv 12 minuten in de oven op 160°C),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pas op!!! Gebruik stokjes, anders eet je je vingers er bij op.

INGREDIENTEN

1 knoflookteen, gepeld uit knijper., 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt., 1 1/2 eetl. maizena, 1 eetl. suiker., mespunt vetsin, zout en peper naar smaak, , 500 g gamba's, ongekookt, , 4 eetl. olie, 1 kleine ui, gepeld en in parten gesneden, 2 kleine courgettes, gewassen en in blokjes gesneden., 1 rode paprika van zaad ontdaan en in stukjes gesneden., 60 g cashewnoten, even geroosterd., , voor de saus:, krap 2 dl kippe bouillon, 1 flinke eetl. maizena, 2 eetl. chilisaus, 2 eetl. zwarte bonenpasta(naar keuze), 2 eetl. sesamolie, 2 eetl.rijstwijn of droge sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het bekendste gerecht uit Sichuan is waarschijnlijk Kip Kung Pao. Er zullen weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden zijn die het niet op de kaart hebben, maar van het origineel is vaak weinig anders terug te vinden dan de pinda`s. Deze zoete, heerlijke saus met kip past perfect bij noedels of rijst.

INGREDIENTEN

, 350 gram noedels, 400 gram kippenblokjes, 4 schijfjes gember, 3 teentjes knoflook, 1 rode chilipeper, 5 stengels lente uien, handvol gezouten pinda`s, 125 gram taugé, 1 rode paprika, 1 winterpeen, , , Saus, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels bruine suiker, 1,5 eetlepel maïzena, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, 250 ml water,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Lekker met witte rijst.

INGREDIENTEN

400 gr. kippenfilet, 4 eetl. olie, 4 - 5 kleine gedroogde Spaanse pepers, , 2 tenen knoflook, 4 - 6 dunne plakken gemberwortel, 1 eetl., Shaoxing wijn of sherry, 4 lenteuien, 50 gr. gebrande pinda's,, Voor de saus:, 1 eetl. donkere sojasaus, 3/4 eetl. chilisaus, 3,5 theel. rijstwijn, 3,5 theel. suiker, 1 eetl. maizena, 6 eetl., heldere bouillon of water, Voor de marinade:, 1/2 theel. zout, 4 theel. lichte sojasaus, 4 theel. Shaoxing wijn of sherry, 1,5 theel. maizena, 1 eetl. losgeklopt eiwit,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit beroemde gerecht komt uit Sichuan. Het smaakt zowel pikant, kruidig, aromatisch en enigszins zoetzuur. Volgens overlevering was dit het lievelingsgerecht van een der gouverneurs van Sichuan tijdens de Ch'ing-dynastie (1644-1911); het dankt de naam naar diens officiele titel "Kung Pao". Die gouverneur moet overigens gek op pinda's zijn geweest, want die horen er beslist in.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 4 el soja- of maisolie, 2-3 el lange (7,5 cm) of 4-5 korte gedroogde Spaanse pepers, 2 teentjes knoflook, 4-6 dunne plakken gemberwortel, 1 el Shaoxing wijn of medium dry sherry, 3 lenteuien, 50 gr gebrande pinda's., , Voor de marinade:, 1/2 tl zout, 4 tl lichte Chinese sojasaus, 4 tl Shaoxing wijn of medium dry sherry, 1,5 tl maizena, 1 el losgeklopt eiwit., , Voor de saus:, 1 el donkere Chinese sojasaus, 1-2 el chilisaus, 3,5 tl rijst- of wijnazijn, 3,5 tl suiker, 1 el maizena, 6 el bouillon of water.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 knoflookteen, gepeld uit de knijper*2 cm gemberwortel, geschild en geraspt*1 1/2 el maizena*mespunt vetsin*zout en witte peper uit de molen*suiker(naar smaak)*, *500 gr gamba's*, *4 el olie*1 kleine olie, gepeld en in parten gesneden*2 kleine courgettes, gewassen en in blokjes gesneden*1 rode paprika, schoongemaakt, van zaad ontdaan en het vruchtvlees in stukjes gesneden*60 gr cashewnoten*, VOOR DE SAUS:*krap 2 dl kippenbouillon*1 flinke el maizena*2 el chillisaus*2 el zwarte bonenpasta(naar keuze)*2 el sesamolie*2 el rijstwijn of droge sherry*

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gerecht uit Sichuan.Pikant, kruidig, aromatisch en enigszins zoetzuur. (Uit Yan-Kit Chinees kookboek)

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN:, 400 gr. kipfilet, 4el. soja of maisolie, 2-3 grote gedroogde Spaanse pepers(ca. 7 cm)ontpit en in stukjes gesneden., 2 tenen knoflook(in plakjes), 4-6 dunne plakken gemberwortel, 1 el. Shaoxing wijn of medium dry sherry, 3 lenteuien(in ringetjes), 50 gr. gebrande pinda's, , VOOR DE MARINADE:, 1/2 tl. zout, 4 tl. lichte sojasaus, 4 tl. Shaoxing wijn of sherry, 1 1/2 tl. maizena, 1 el. losgeklopt eiwit, , VOOR DE SAUS:, 1 el. donkere sojasaus, 1-2 el. chilisaus, 3 1/2 tl. rijst of wijnazijn, 3 1/2 tl. suiker, 1 el. maizena, 6 el. heldere bouillon of water.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept dat door mijn opa vroeger in zijn restaurant werd geserveerd met kip ipv garnalen.

INGREDIENTEN

, 400 g gepelde en van darm ontdane rauwe gamba`s, 1 rode chilipeper, klein gesneden en zonder zaadjes (met zaadjes als je heel pittig wilt), 3 teentjes knoflook, fijn gehakt, 1 á 1,5 cm gember, fijngehakt, 3 bosuitjes, in ringen van ongeveer 0,5 tot 1 cm. Wit en groene deel apart van elkaar., 1 rode paprika in blokjes, 2 eetlepels geroosterde pinda`s, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn (gewone azijn gaat ook prima), 1 theelepel suiker, 1 á 2 theelepels maïzena, 3 eetlepels water, 2 eetlepels olie om in te bakken (rijstolie, arachideolie o.i.d.), Zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige kip met pepers en pinda's, erg lekker. De Szechuan peppercorns geven dit gerecht een bijzondere smaak: heet, verdovend en citrus-achtig zijn die kleine dingetjes (te vinden bij de toko)

INGREDIENTEN

-300 gram kipblokjes, -1 rode paprika (of 2 kleintjes), -1 rode ui (of 2 kleintjes), -1 a 2 teentjes knoflook (fijngesneden), -5 droge rode pepers (gehalveerd, zaadjes eruit halen), -1 theelepel Szechuan peppercorns (of wat olie infusen en dat gebruiken, dan voorkom je de al te sterke smaak van de korreltjes), -3 lenteuitjes (in grove stukken), -ongezouten pinda's (zoveel als je wilt), -donkere sojasaus, -droge sherry, -sesamolie, -maizena, -bruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ben niet zo'n fan van kikkererwten maar daar is nu verandering in gekomen dit recept is zo lekker het zoete plakkerige en pittige  echt szechuan  keuken probeer het maar heerlijk!!!!!

INGREDIENTEN

1 pot kikkererwten, 3 tn knoflook, 1 ui, 3 cm verse gember, sojasaus zoet,shoasing rijstwijn, sesamolie, ongezouten pinda's, sesamzaad, rode chiliflakes, 1 limoen, honing, halve komkommer, 1 rode paprika, 2 lenteuitjes,maizena

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is voor iedereen die van lekker pittig houd.  

INGREDIENTEN

250 á 300 gram kippendijfilet (blijft lekker sappig), 3 eetl geroosterde pinda's of cashewnoten (zonder zout), 3 lente-uitjes in ringetjes, 2 á 3 vette tenen knoflook fijn gesneden, 6 plakjes gember geschild, 6 á 8 grote gedroogde rode chilipepers (even weken in heet water, zo krijgen ze meer smaak) in stukjes, kan natuurlijk ook meer of minder, maar het moet wel goed pittig zijn., 4 eetl olie, , Marinade voor de kip, 1 eetl maizena, 1/2 eetl sojasaus, 1 eetl Chinese rijst wijn, , Voor de saus, 1 1/2 eetl lichte sojasaus, 1 eetl donkere sojasaus, 1 theel suiker, 1 theel Chinese zwarte azijn, 2 theel maízena, 2 eetl water, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2017
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik ooit eens gekregen van de eigenaar van Chinees Restaurant Joe`s Corner in IJmuiden.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, , Voor de marinade:, , 2 theelepels sojasaus, 2 theelepels Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 theelepel sesamolie, 1 1/2 theelepel maïzena, , Voor de saus:, , 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 theelepel suiker, 2 teentjes knoflook, 2 lente uitjes, 4 eetlepels arachideolie, 1/2 kopje pinda`s of cashewnoten, een paar druppels sesamolie, 8 kleine gedroogde rode chili pepers en naar behoefte, 1 theelepel Szechuan peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2013
  • Chinees
  •  60-120 min.

Tom Yum Soep heeft naast het feit dat het een van de populairste soepen in Thailand en nabij gelegen landen is, veel voordelen voor de gezondheid door de krachtige combinatie van kruiden en specerijen. In feite is deze Thaise soep momenteel onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, of de soep immuniteitsverhogende kracht heeft en als een natuurlijke remedie kan gelden tegen verkoudheid en griep. Eet smakelijk!!!

INGREDIENTEN

1 ltr kippenbouillon, 2-3 kaffir limoenblaadjes, of 1/2 tl limoenschil, 2 stengels citroengras, het onderste deel fijngehakt, 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theel. geraspte laos of gember, 1 verse rode Spaanse peper, gehakt, of 1-2 tl Thaise chilisaus, royale handvol verse shii-take paddestoelen, in plakjes, sap van 1 limoen, 2 eetl. vissaus, 1 eetlepel. sojasaus, 12 middelgrote tot grote garnalen, gepeld, handvol verse (Thaise) basilicum, eventueel: andere groenten naar keuze: 1 handvol broccoli, kerstomaatjes, of baby paksoi, 1 theel. suiker, 1/4 kop verse koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Thais
  •  20-30 min.

Een heerlijk vetvrij kipgerechten met een lekker pittige saus door de sriracha Een chinese recept  die telkens weer bij iedereen in de smaak valt

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 2 eiwitten, cornflakes, wat bloem,chinese vijfkruidenpoeder. Voor de saus. 200 ml kippenbouillon, 1 eetl .tomatenpuree,2 eetl,sojasaus zoet.,1 eetl hoisinsaus,2 theelepel. Sriracha saus gewoon bij de aldi te koop, 3 eetl.rijstazijn. 1 1/2 eetl.suiker. 2 theelepel. Maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top