Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lamsvlees recepten (2.413) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje bieslook fijngesneden, Bosje peterselie, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel vergemalen zwarte peper, 1 theleepel grof zeezout, Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!, , Ingrediënten Italiaanse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje basilicum fijngesneden, 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, ½ theelepel vergemalen zwarte peper, 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas., Heerlijk voor op brood of over de pasta., , Ingrediënten Engelse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje munt, fijngesneden, Zest, geraspte schil, van 1 citroen., 1 theelepel citroensap, ½ theelepel vergemalen zwart zout, ½ theelepel grof zout, Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes., , Knoflook kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, ½ theelepel Worcestershire sauce, 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd, 1 mespunt versgemalen witte peper, ½ theelepel zout: fleur de sel zout, , Provençaalse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden, ½ theelepel lavendelbloemen, 1 theelepel fleur de sel zout, Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de, smaak van de verse ingrediënten het best.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Onder het moto schapie schapie lekker vlees!!

INGREDIENTEN

*Lamsvlees, pak wat je lekker vind ik heb lamsstukken gedaan (flinke).TIP: bij de turk verkopen ze altijd lamsvlees dus..., *Verse koriander, thijm en rozemarijn., *Vers gemalen peperkorrels., *Sjalotjes., *Knoflook., *Citroen en olijfolie., *Gerookte spekjes of bacon., *Zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie1 el. citroensap1 tl. oreganopeper500 gr. lamsvlees in stukkenevent. knoflook, laurierbladen en ui

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Naast de verschillende roti recepten die ik op Smulweb tegenkom is dit mijn roti versie - lekkuhr!

INGREDIENTEN

300 g kip- of lamsvlees;2 teentjes knoflook; 2 kopjes water; 1 ui; 2 el olie; 2 el kerrie massala; 1 tl ve-tsin; 1 a 2 bouillonblokjes; 6 middelgrote aardappelen; 1 afgestr. el tomatenpuree; kouseband; witte kool; 2 gepelde hardgekookte eieren; evt. halve peper; en alleen indien nodig zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romertopfrecept

INGREDIENTEN

500 gr magere lamslappen in blokjes, 100 gr bacon in reepjes, 2 gesnipperde uien, 1 teentje knoflook, 2 tomaten in plakjes, 500 gr gesneden soepgroenten, 1 1/4 dl zure room, 1/2 liter vleesbouillon (tablet), 2 theelepels hete kerriepoeder, zout, peper, 250 gr rijst, 2 hardgekookte eieren, gehalveerde kerstomaatjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 lamsbout, zout, peper, salie, 75 gram boter, Saus:, 2 eetlepels boter, 1 gesnipperde ui, 1 dl droge witte wijn, 1 pak gezeefde tomaten, snufje tijm, 1 theelepel suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om, 1 ui, geraspt, 1 tl paprika poeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1/2 tl kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 bosje koriander, 5-6 blaadjes munt, 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een tajinegerecht zoals dat wordt bereid tijdens de Ramadan bij de berbers in het Atlasgebergte in Marokko.

INGREDIENTEN

500 gram lamsvlees;, 3 courgettes;, 1 fijngehakte ui;, een paar kleine vastkokende aardappelen;, 1 rode paprika;, 1 grote vleestomaat;, 2 tenen knoflook;, 2 eetlepels olijfolie;, 1/2 bosje fijngehakte verse koriander;, 1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;, kurkuma, zwarte peper en zout naar smaak;, een beetje thijm;, 1/2 ingelegde citroen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Prive-recept, gekregen van de kok van een klein restaurantje in Quarzazate in Marokko. Pittig en erg lekker, authentiek Marokkaans

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tomaten, 2 teentjes (of meer) knoflook, 1 bosje verse koriander, 400 gr. lamsvlees (of lamsgehakt, ook lekker), een theelepel:, - saffraan, - kaneel, - komijn, - paprikapoeder, - cayennepeper, 1 ei, olijfolie, boter, peper, citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De tajine is een geglazuurde terracotta ovenschaal met een kegelvormige deksel. De gerechten die in de schaal met het deksel er op worden bereid noemt men in Marokko eveneens een tajine. Zonder die schaal en het deksel kun je de tajine ook in een gewone stoof- of braadpan bereiden. Je hoeft er lang niet altijd een oven voor te gebruiken.

INGREDIENTEN

250 gram lamslappen, in stukjes (ca. 3 cm.) gesneden, 1 theel. bruine basterdsuiker, 1/2 theel. zout, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, 1/2 theel. kaneelpoeder, 1/2 theel. gemberwortelpoeder, 2 eetl. (olijf)olie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt, 100 gram kleine champignons, schoongemaakt, 8 groene olijven, gehalveerd, ontpit,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

800 gr. lamsvlees in blokjes4 eetl. olijfolie1ui400 gr. tomatenz&p650 gr. knolvenkel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine is de naam van de vuurvaste aardewerken schaal met hoog, taps toelopend deksel. Het gerecht dat in deze schaal bereid wordt heet ook tajine.Het is een heerlijk Marokaans gerecht.

INGREDIENTEN

* 1 kg lamsvlees (van de bout), in stukken * 2-3 el olijfolie * 1 teentje knoflook, fijngesneden * 1/4 tl saffraanpoeder * 1/4 tl gemalen komijn * 1 tl gemberpoeder * 600 g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken * 750 g sperziebonen, gehalveerd * zout, peper * 1/2 ingelegde citroen, in reepjes * 50 g groene olijven * 2-3 el fijngesneden peterselie * 5 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk lamsvlees breid op Griekse wijze

INGREDIENTEN

6 el. olijfolie, 3 teentjes knoflook, 600 gr. lamsvlees (1 stuk), peper & zout, 1 kg. aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Van dit heerlijke gerecht hebben we echt gesmuld. Het gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Een recept uit de Volkskrant van Adriaan Jaeggi. Echt een aanrader!

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout in blokjes (ik gebruikte lamsboutplakken a la minute van AH) - 1/2 struik bleekselderij - 1 (rode) ui - 2 blokjes kidneybonen - 2 eetlepels Indiase currypasta - 1 blikje kokosmelk (250 ml) - 1 (of meer) rode peper - 1 eetelepel zonnebloemolie of arachideolie - peper en zout - 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

EEN HEERLIJK RECEPT WAT UITSTEKEND IN DE TAJINE GEMAAKT KAN WORDEN.GEEF ER COUSCOUS BIJ EN JE HEBT TEVREDEN KLANTEN AAN TAFEL

INGREDIENTEN

, , 250 g lamsvlees in stukje, 2 el olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, halve el komijn, 50 g gedroogde abrikozen, 1 tl tomaten puree, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 tl bruine suiker, zout en vers gemalen peper, , , , , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2006
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 Ons lamsvlees in stukjes, 2 Aubergines, 2 Uien, Klein blikje tomatenpuree, Blik gepelde tomaten (of vers), 2 Eetlepels citroensap, Halve theelepel kaneel, 1 Theelepel kurkuma, Kopje water, Peper, Zout, Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2011
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke bourgondische lamsovenschotel.

INGREDIENTEN

1 kg lamsvlees, 6 teentjes knoflook, 1 kg aardappelen, 1 bakje champignons 250 gr, 1 pot zilveruitjes, 5 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g gedroogde kikkererwten, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 400 g lamsvlees (lamsbout zonder been), 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kaneelpoeder, versgemalen zwarte peper, zout, 4 el olijfolie, 2 vleesbouillontabletten, 1 blikje tomatenblokjes, 2 takjes munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 ons lamsvlees, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 dl bouillon, 1 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr gedroogde pruimen, 1 kg uien, 200 gr worteltjes, 250 gr doperwtjes (diepvries), 750 gr. lamsvlees in blokjes, zout en versgemalen peper, 1 kaneel stokje, enkele saffraandraadjes, 2 eetl. geraspte gemberwortel, ruim 3 eetl. vloeibare honing

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr lamsvlees (lende), boter, 4-5 teentjes knoflook, peterselie, gemalen oude kaas, 2 eieren, 1/2 citroen, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kruidige stukjes lam uit de wok.

INGREDIENTEN

400 g mager lamsvlees, 1 tl geperste knoflook, 2 tl gehakte gember, 1 el donkere sojasaus, 1 el droge sherry, 1 el sesamolie, 1 tl maizena, 1 ui, 1 el olie, 2 tl sesamzaad (naar keuze).

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsvlees met een korstje naar een Italiaans recept waarvoor vroeger schapenvlees werd gebruikt. Met lamsvlees smaakt het een en ander beter. De smaak van het lamsvlees is dan ook vele malen minder sterk dan die van het schaap.

INGREDIENTEN

4 dunne plakken mals lamsvlees, bij voorkeur van de bout, elk ca. 100 gram, - zout, - zwarte peper uit de molen, - 3 eetl. olijfolie, - 1 (rode) ui, ragfijn gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 Italiaanse Roma tomaten, ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes (0,5 cm) gesneden, - 1 rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes (0,5 cm) gesneden, - 150 gram grof geraspte jong/belegen Goudse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kadoo Gosht

INGREDIENTEN

350 gr lamsvlees, 350 gr pompoen, 1 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl koenjit, 1 tl garam masala, 2 tl zout, 2 el olie, 1 ui gesnippert, 1 el gember-knoflook pasta, 100 gr tomaat, 1 groene chilipeper fijngehakt, 3 el verse koriander gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken lamsvlees met munt en Spaanse peper

INGREDIENTEN

1,5 el plantaardige olie, 450 gr mager lamsvlees in dunne reepjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 el oestersaus, 1,5 el Nuoc Mam (vissaus), mespunt suiker, 2 el verse Spaanse peper, in dunne ringetjes, 8 el verse muntblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dieetrecept

INGREDIENTEN

125 gr zeer mager lamsvlees 1 dl runderbouillon 1 uitgeperst teentje knoflook 100 gr peterselie, fijngehakt en vermengd met 1 eetl. gedroogde rozemarijn zout peper 1 kleine rode peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr in blokken gesneden lamsvlees; zout; peper; 3 eetlepels zonnebloemolie; 1 in kleine stukjes gesneden ui; 5 dl bouillon; 1 in blokjes gesneden komkommer; 25 gr bloem; 2 eetlepels azijn; 1 eetlepel fijngehakte dille

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g. lamsvlees, 2 el. bloem, peper, zout, kaneel, 1 dl. olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 1 el. honing, citroensap, 2 dl. witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram kleine geschilde aardappelen - 500 gram lamsvlees - 500 gram tomaten - 80 gram boter - 1/2 glas witte wijn - kaneelstokje - 1 theelepel suiker - tijm - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees, 1 courgette, 1 wortel, 2 preistengels, 1 gele of rode paprika, boter, 1 deciliter lamsfilet, 1 deciliter witte wijn, 2 takjes rozemarijn, 1 1/2 deciliter room,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sulu Khingal, een traditioneel Azerbaijan's gerecht is een erwtensoep met lamsvlees en zelfgemaakte pasta. De speciale smaak wordt aan dit gerecht gegeven door de kruiden.Sulu Khingal wordt geserveerd bestrooid met mint. Daarbij wordt een flesje wijnazijn op tafel gezet om zelf de zurige smaak te maken die je hebben wilt.

INGREDIENTEN

400 gr lamsvlees, 100 gr. bloem, 1 ei, 75 gr. gedroogde erwten, 75 gr. gesmolten boter, 75 gr. ui, wijn, azijn, groene kruiden, gedroogde munt, kruiden naar smaak, zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Russisch
  •  > 120 min.

Een eenvoudige Chinese saus die goed samengaat met eiermie.

INGREDIENTEN

2 theelepels maizena, opgelost in 2 eetlepels water, 1 eetlepel droge sherry, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 theelepel suiker of honing, 450 gr mager lamsvlees, in dunne repen, 1 eetlepel arachide olie, 1 teen knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte verse gember, 1 verse rode chilipeper, fijngehakt, 2 bosjes voorjaarsuien, schuin in stukken van 5 cm, 2 paprika's (rood, grooen of geel) in 1 cm brede repen gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept is een onderdeel van het artikel Familiedineetje voor 4 personen. Bron: Stijlvol tafelen van Donna Hay.

INGREDIENTEN

750 gram mager lamsvlees, 80 gram groene olijven, 2 tl geraspte citroenschil, 2 el gehakte bladpeterselie, 2 el gehakte munt,, Voor de couscoussalade:, 300 gram couscous, 350 cl kokende groentebouillon, 2 el olijfolie, 2 uien, in plakjes, 200 gr sperziebonen, 2 el gehakte bladpeterselie, 2 el kappertjes, 2 el citroensap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr lamsvlees, 1 gr spek (gerookt), 20 kleine uitjes, , , 1 el tomatenpuree, 2 teen knoflook, 1 mp kruidenmelange (vier-), 1 st wortel, 1 st ui, naar smaak peper, naar smaak zout, 1 el olie, 25 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk uit de wok

INGREDIENTEN

250 gr mager lamsvlees, 1 el arachideolie, 1 el geraspte gemberwortel, 2 el knoflook in dunne plakjes, 2 el sinaasappelsap, 1 el donkere sojasaus, 2 tl bonenpasta(pikant), 1 tl zout, 1 tl versgemalen peper, 1 1/2 suiker, 1 tl zout, 1 el sesamolie., Voor de marinade: 1 el lichte sojasaus, 1 el droge sherry, 2 tl sesamolie, 1 afgestreken el maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker Marokkaans gerecht

INGREDIENTEN

- 600 gr lamsvlees van de bil, - olijfolie, - 1 theelepel gemberpoeder, - 2 teentjes knoflook, - 300 gr olijven, - 4 tomaten, - half bosje koriander, - 2 theelepels paprikapoeder, - sap van 1 citroen, - 1/2 liter water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram lamsvlees, 2 theelepels garam masala, zout, peper, 2 theelepels olie, 2 ontvelde vleestomaten, 1 ui, 1 courgette, 1 teentje knoflook, 1 appel, in blokjes, 2 eetlepels rozijnen, 50 gram zilvervliesrijst, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 bouillontablet, 1 dunne prei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top