Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Latkes recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Latkes zijn aardappelkoekjes, een bekend gerecht uit de joodse keuken. Voor oud en nieuw. Vegetarisch.

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen geschild, 1 ui, 2 eieren losgeklopt, 60 g bloem, 1 tl zout, mespunt witte peper, plantaardige olie om in te bakken, appelmoes of zure room om te serveren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4-6 grote aardappelen, 2 eieren, 1 kleine ui, 1-2 el bloem, zout, peper, zonnebloemolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een soort aardappelpannekoeken

INGREDIENTEN

6 aardappelen; 2 uien, 2 eieren, 3 tot 4 el bloem, slaolie of "pam", 1 tlzout en 1/4tl witte peper(of naar smaak), evt verse kruiden als variatie, b.v. peterselie of bieslook of knoflook uitgeperst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Latkes worden als compleet ontbijt, maar ook als bijgerecht bij vleesgerechten gegeten.

INGREDIENTEN

400 gr. pompoen, 200 gr. bloem, 2 eieren, zout naar smaak, 50 gr. boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Russisch
  •  20-30 min.

Joodse aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

4 grote geraspte aardappels;1 geraspte ui;2 geklopte eieren;3 eetlepels bloem;1 theelepel bakpoeder;1 theelepel zout (naar smaak);1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Joods
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3a4 grote aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook zout, peper,1 ei, 2 eetlepels bloem olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Recept voor Chanoeka Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

6 grote geschilde aardappelen, 1 ui, 3 eieren, 0.5 kop meel, zout en peper, olie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

8 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1 ei, 1 grote ui, 2 el olijfolie, zout, 3 tl bloem, vers gemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2006
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote geraspte aardappels, 1 geraspte ui, 2 geklopte eieren, 3 eetl. meel, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. zout (naar smaak), 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor Chanoeka Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

- 6 grote geschilde aardappelen, - 1 ui, - 3 eieren, - 1/2 kop meel, - zout, - peper, - olie,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Joods Tussengerecht
  •  20-30 min.

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

*8 middelgrote, vastkokende aardappelen *1 ei *1 grote ui *2 eetlepels olijfolie *Zout *3 theelepels bloem *Zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de kipschotel:, - 1 kip in stuken of 8 drumsticks; - Schil van 1 sinaasappel;, - 4 uien, in ringen gesneden;, - 3 takjes verse tijm, gerist;, - sap van 1 citroen;, - 3 dl vers geperst sinaasappelsap;, - 1 el honing;, - 2 dl droge witte wijn., , Voor de gehakte lever:, - 250 gr. kippenlevers;, - 1 hard gekookt ei;, - 1 gehakte ui olijfolie;, - gehakte bieslook., , Voor de latkes:, - Drie flinke aardappelen;, - 1 middelgrote ui;, - 30 gr. matzemeel (mag ook gewone bloem zijn);, - 1 ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker tussengerechtje als onderdeel van een meergangendiner. Is snel te bereiden.

INGREDIENTEN

2 aardappels (vastkokers), beker creme fraiche, dille, kaviaar, gerookte zalm in plakken, 1 ei, peper en zout, olijfolie, wat bloem

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Recept uit de libelle,, en wordt ook wel latkes genoemd, en is een famile recept van de fam waxman

INGREDIENTEN

6 grote aardapp (bintjes) ongeschild, 1 middel grote ui, 2 eieren,losgeklopt, 3 eetl bloem, 1/2 theel gedroogde gist, zout en peper, maisolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top