Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Marokkaanse recepten Meer Marokkaanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Harira is een Marokkaanse Kikkererwtensoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

De Arabische wereld is rijk aan de meest heerlijke gerechten met bijzondere smaakcombinaties. Zo ook dit couscousgerecht uit Marokko. Zoet en hartig vormen een 'match made in heaven' met het zoete rozijnen en het hartige kippenvlees. Dit alles gecombineerd met zijdezachte couscous en knapperige amandelen. Al trek gekregen?  Het recept is eigenlijk afkomstig van het wereldwijde web, maar heb ik naar mijn eigen smaak enigszins aangepast. Doe dat vooral ook, indien je dingen toe wilt voegen of weg wilt laten. Experimenteer en geniet dus van dit pareltje uit de Marokkaanse keuken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Vroeger gebruikte men deze Marokkaanse marinade alleen maar om vis te marineren, nu gebruikt men deze marinade ook voor vlees en lam te marineren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Voor dit gerecht moet je geduld hebben, maar het is het wachten waard! Zoete en hartige smaken zullen je ongetwijfeld versteld doen staan.  Door de dadels en de gebruikte specerijen doet het gerecht een beetje denken aan een Marokkaanse rundertajine.    …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Wij zijn kipliefhebber en haal de kip bij een Marokkaanse winkel. Deze zijn super lekker en meestal rond de 1200 gram. Wij eten hier 2 keer van vandaar dat ik 2 personen opgeef. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een lekkere variatie met kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk bij lamsvlees, karbonades, couscous en of turksbrood …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Was erg lekker! Beetje van mezelf, en beetje met de minimale kennis die ik heb over Marokkaanse keuken Zeker proberen waard! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit eenvoudige maar erg lekkere recept leerde ik van mijn Marokkaanse huisgenote in Italie. Zij kreeg dit vroeger thuis te eten als het geld op was, maar voor mij was het een traktatie. Ideaal als lunch of bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans
Populaire Marokkaanse kookboeken:
Top