Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

34 misosoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met vis-wontons

INGREDIENTEN

50 gr. spinazie, 1 el. olie, 150 gr. visfilet (bijv. melktong), 50 gr. champignons, 4 lente-uitjes, 1 el. sojasaus, chilisaus, peper & zout, 1 pakje wonton-deeglapjes, 4 zakjes misosoep,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Fusion
  •  30-60 min.

De ultieme "umami-belevenis": Japanse soep en in deze versie met tofu en shitake-paddenstoelen. Umami is de vijfde basissmaak en betekent in het Japans iets als "mmm, lekker". Umami-smaakmakers zijn oa zeewier, verse shitakes en sojaproducten.

INGREDIENTEN

Voor de dashibouillon, - 9 deciliter water, - een stukje kombu (wiersoort) van 10 centimeter, - 20 gram bonitovlokken(gedroogde tonijnschaafsels), Overige ingredienten, - 3 eetlepels miso (gefermenteerde sojapasta), - half bakje verse shitakes of 6 gedroogde shitakes, half blok verse tofu.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Japans
  •  30-60 min.

Voorbereidingstijd : 30 minuten - Kooktijd : 5 minuten - Voor 4 personen;

INGREDIENTEN

20 g wakame (gedroogd zeewier) - 7,5 dl dashi (Japanse bouillon) - 250 g tofu, in blokjes - 2 el rode miso

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

20 g wakame (gedroogd zeewier) - 7,5 dl dashi (Japanse bouillon) - 250 g tofu, in blokjes - 2 el rode miso

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Miso is een pasta van sojabonen, rijst (voor lichte miso) of gerst (voor donkere miso) die wordt gefermenteerd, waardoor smaken op elkaar inwerken. Het wordt gebruikt als smaakmaker in soep, dressings en marinades en is ook lekker bij vis.

INGREDIENTEN

5-6 cm kombu-zeewier, 2 gedroogde shii-take paddestoelen, 4 eetlepels miso, 6 fijngesneden bosuitjes, 1/4 blok tofu in stukjes, een plukje wakame-zeewier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Pittig soepje voor feestelijkheden.

INGREDIENTEN

6dl water,4gr. dashi no moto instant bouillon,gedroogd zeewier("kombu" en "wakame"),72gr. rode of witte misopasta,60gr. sojakaas,20gr fijngesneden prei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 liter (instant) dashi, 2 eetlepels misopasta, 100 gr tofu naturel (tahoe), 2 lente-uitjes, 2 volle eetlepels wakame (zeewier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Voorgerecht Japans Kerstmenu, P.P. 100 kcal. Soep met tofu en wier. Heerlijk opwekkend van smaak.

INGREDIENTEN

10 g "wakame" zeewier, 30 min. geweekt. , 1 blok tahoe of tofu , 1 l dashi (tonijnbouillon, bij veel toko's zijn zakjes instant dashi te koop, waar je op dezelfde manier als dat je thee zet, dashi van trekt.) , 5 el miso (sojabonenpasta) , 1 lente-uitje in ringen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Leuk om zelf eens te maken dit originele recept voor misosoep. Het staat zo op tafel. De ingrediënten zijn verkrijgbaar in een toko. Veel plezier en eet smakelijk!

INGREDIENTEN

- 5 gram wakame, - 1/2 pakje verse tofu of longlife zijde tofu, - 4 dl dashi water met 1 tl dashi-no-moto, - 3 el miso, - 2 fijngehakte lente-uitjes, - shichmi togarashi

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Japans
  •  10-20 min.

Dit is een soep die je echt eens moet proeven !!Ze heeft een heerlijke smaak.

INGREDIENTEN

1 liter plantaardige bouillon (of Japanse bouillon), 10 asperges, in stukjes van 2-3 cm gesneden, 150 g kleine aardappeltjes, geschilde en in schijfjes gesneden, 1 kleine ui, in ringen gesneden, 4 eetlepels witte miso

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze japanse soep met boekweitnoedels is snel enslank,, is super lekker.

INGREDIENTEN

100gr sobanoedels, 1liter instant misosoep *, 150gr peulen, 300gr rauwe garnalen (DIEPVRIES EN ONTDOOID), 2bosuitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2008
  • Japans
  •  10-20 min.

Vervang de tofu door blokjes kipfilet als je het niet vegetarisch wilt maken

INGREDIENTEN

200 g verse tofu, 100 g champignons, 50 g shiitake paddenstoelen, 3 lente-uitjes, 1 EL eventueel rijstwijn, 2 pakjes MeiAsia Japanse Miso Soep Kruidenpasta, 2 EL Wokolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Japans
  •  10-20 min.

Enorm eenvoudig en snel te maken!

INGREDIENTEN

4 st Kabeljauwfilets. Olie. Meel. 1 Rode Chili. 1 Prei. 1 fles Teriyakimarinade. Misosoep voor 4 personen. Rijstmie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De meest geliefde soep uit Japan.

INGREDIENTEN

(voorgerecht voor 2 personen) 200 g verse tofu *, 100 g champignons, 50 g shiitake paddenstoelen, 3 lente-uitjes, 2 EL MeiAsia wokolie, 2 zakjes MeiAsia Japanse Miso soep (2x12.5ml), Evt. ½ à 1 EL rijstwijn, , * vervang de tofu door blokjes kipfilet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Japans
  •  0-10 min.

Kan zowel bij het ontbijt als dinner gesreveerd worden

INGREDIENTEN

1 ltr water, 1,25 dl dashi, 100 gr miso, 1 eetl mirin, 250 gr tahoe, bos lenteuitje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 liter dashi; of kippebouillon, 2 eetlepels olie, 125 gram tofu; uitgelekt, in blokjes, 4 eetlepels miso, 125 gram garnalen, 2 bosuitjes; diagonaal gesneden, 4 garnalen, ongepeld; als garnering,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter dashi; of kippebouillon, 2 eetlepels olie, 125 gram tofu; uitgelekt, in blokjes, 4 eetlepels miso, 125 gram garnalen, 2 bosuitjes; diagonaal gesneden, 4 garnalen, ongepeld; als garnering,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter dashi of kippenbouillon, 2 eetlepels olie, 125 gr uitgelekte tofu in blokjes, 4 eetlepels miso, 125 gr garnalen, 2 diagonaal gesneden bosuitjes, 4 ongepelde garnalen voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gr dunne rijstnoedels, 4 pakjes instant misosoep, 16 voorgekookte scampi, 8 verse spinazieblaadjes, waterkers, 1 blad of kleine stukjes zeewier, 4 fijngesneden lente-uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gegrilde Miso Zalm met sinaasappel & venkel

INGREDIENTEN

300 g zalm, in 2 stukken van 150 g, 2 el honing of bruine suiker, 1 tl (Japanse) sojasaus, 3 el sinaasappelsap, 1 handvol venkelblaadjes, , MeiAsia ingrediënten:, 1 pakje MeiAsia Misosoep (let op: voor 2 personen heb je maar 2 van de 5 sachets nodig)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Japans
  •  20-30 min.

De Japanse keuken is behalve geweldig lekker en makkelijk ook heel gezond, puur en gevarieerd.

INGREDIENTEN

150 g soba noedels*, 4 biologische kipfilets à 100 g, 6 el rijstolie**, 100 g shii-take, gehalveerd, 600 g spinazie, 2 cm gember, geschild en geraspt, 4 zakjes misopasta* (doosje met 4 zakjes misosoep à 18 g), flinke hand taugé, 1 bosje koriander, grof gesneden, 1-2 tl sesamolie, om te besprenkelen, 1 tl zwart sesamzaad*, chilivlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebonden nieuwjaarssoep met kip en rijstkoekjes. (Ook lekker voor zomaar).

INGREDIENTEN

4 rijstkoekjes, 225 gram ontbeende kip (bout en borst) met het vel, 2 jonge preitjes, 8,5 deciliter dashi II, 3 eetlepels witte miso, , Dashi:, , 1,7 liter koud water, kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I), 10-15 gram gedroogde bonitovlokken, , , , , , , Bereiding:, , , , , Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt. Draai de hittebron laag en laat de bouillon ca. 20 minuten trekken, tot hij voor eenderde gedeelte is ingekookt., Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem de pan onmiddellijk van de hittebron ad. Laat de vlokken opzwellen. Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef., , , , , , , Dashi II:, , , , , Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist., , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Japans
  •  30-60 min.

Gestoofd varkensvlees uit Nagasaki

INGREDIENTEN

1 kilo speklappen of varkenskrabbetjes, 5,5 deciliter water, 2 stukjes geschilde en geplette, verse gemberwortel van 8 centimeter, 5,5 deciliter dashi II, 4 eetlepels suiker, 5 a 6 theelepels donkere sojasaus, 2 deciliter sake, 1 eetlepel mirin, mosterd, , Voor de dashi 1:, , Ingredienten: (voor 6 personen), , , , 1,7 liter koud water, kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I), 10-15 gram gedroogde bonitovlokken, , Bereiding:, , , Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt. Draai de hittebron laag en laat de bouillon ca. 20 minuten trekken, tot hij voor eenderde gedeelte is ingekookt., Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem de pan onmiddellijk van de hittebron af. Laat de vlokken opzwellen. Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef., , Dashi II:, , Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt., , Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist., , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aubergine met sausje van kip

INGREDIENTEN

1 aubergine, 7 eetl.plantaardige olie, 50 gr prei, 30 gr aardappelzetmeel, 100 gr kippevlees (zonder bot of gehakt), 2 dl dashi-bouillon (poeder te koop in oosterse winkel), 4 theel.mirin (zoete rijstwijn), 2 theel.japanse sojasaus, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische, goed vullende soep. Naar eigen wens kan je er nog van alles aan toevoegen. Eenpersoonsporties in de vriezer voor trek tussendoor.

INGREDIENTEN

4 a 5 uien, teentje knoflook (naar eigen voorkeur), 2 groenteboullionblokjes, 2 zakjes misosoep(ah en jumbo) evt te vervangen door groenteboullionblokje, soepgroenten naar wens minimaal 600-1000gr, in ieder geval:, knolselderij (halve kleine), tauge, wortel, prei, , daarnaast:, boontjes, bloemkool, paprika, bamboescheuten (Blik), paksoi, , Paddenstoelen, oa champignons. shiitake, , tuinkruiden vers of uit de diepvries:, peterselie, selderij, , koffielepel olie, verse zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor 12 muffins, , * 200 g witte bloem, * 2 theelepels bakpoeder, * snufje zout, * 200 g rietsuiker, * 200 g roomboter, in stukken, * 4 eieren, * 3 afgestreken eetlepels witte rijstmiso, * 3 eetlepes appelsap, * 2 grote frisse appels, in kleine stukjes, * extra: keukenmachine, muffinblik + 12 papieren cakevormpjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

375-400 gr tahoe naturel (blok), 4 eetlepel teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 eetlepels miso* of 3 kruidenbouillontabletten, 1 struik paksoi, 100 gr peultjes, 1/2 gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak Chinese eiermie (? 250 gr), zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

375-400 gram tahoe naturel, blok, 4 el. teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 el. miso (of 3 kruidenbouillontabletten), 1 struik paksoi, 100 gram peultjes, ? gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak chinese eiermie (250 gram), zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1,7 liter koud water, kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I), 10-15 gram gedroogde bonitovlokken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor 12 muffins, , * 200 g witte bloem, * 2 theelepels bakpoeder, * snufje zout, * 200 g rietsuiker, * 200 g roomboter, in stukken, * 4 eieren, * 3 afgestreken eetlepels witte rijstmiso, * 3 eetlepes appelsap, * 2 grote frisse appels, in kleine stukjes, * extra: keukenmachine, muffinblik + 12 papieren cakevormpjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Dashi (Japanse basisbouillon, in droge vorm verkrijgbaar

INGREDIENTEN

1 cm geraspte verse gember, 150 gr tofu in blokjes, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 eetlepel medium dry sherry, 4 groene asperges in stukjes, 100 gr rettich (daikon), grofgeraspt of in kleine blokjes, 1 bakje daikoncress, eventueel taisoy,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Tofu krijgt zoveel smaak dat het een nietsvermoedende eter de uitspraak mag ik nog wat van die lekkere vleesblokjesontlokte:-)

INGREDIENTEN

Bouillon:, 0,5 liter water, 1 volle tl dashi, saus:, 2 el olie, 2 el piepklein gesneden prei, 1 el gember geraspt, 100 gram gehakt hoh, 1 beker bouillon, 1,5 el sojasaus, 0,8 el miso (bij AH verkrijgbaar, maar toko beter), 1 el suiker, 0,5 tot 1 tl tobanjan/hete chilisaus/ sambal (afhankelijk van hoe heet je het wilt, Guilin Chili Sauce - Lee Kum Kee), - 0,75 tl zout, groenten:, - aubergine in stukken van ca. 1-1,5 cm, - wortel in brede julienne, - aardappelzetmeel, - 1 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Prachtig Japans gerecht van gegratineerde Heilbot. Heilbot lijkt op Tabot, maar heeft meer vlees en is bovendien rijk aan voedingsstoffen.

INGREDIENTEN

1 heilbot 1? kilo, 2 kleine courgettes, 100 gram verse spinazie, 50 gram aardappel, 200 GRAAM KNOLSELDERIJ, 100 ml visfond, 50 ml droge witte wijn, 80 gram boter, zout, peper, Voor de visvulling:, 200 gram schelvis, 1 eiwit, 200 ml room, zout, peper, Voor de garnering:, 4 halve zwarte olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde kip uit Chikuzen

INGREDIENTEN

250 gram gefileerd kippenvlees met het vel, 4 schoongemaakte, verse shiitake, 2 middelgrote wortels, 150 gram bamboescheuten, vers of uit blik, 4 geschrapte kleine aardappelen, 1 konnyaku-koekje (aronskelkwortel), 1 a 2 eetlepels plantaardige olie, 2 deciliter dashi II, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels mirin, 3 eetlepels lichte sojasaus, 50 gram peultjes,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top