Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

269 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Het is een eitje voor 1 persoon lekker en heel snel klaar

INGREDIENTEN

2.eieren,1.theelepel boter,3.tenen knoflook,peper,zout,bieslook,peterselie, moyonaise,brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Weer een nagerecht met asperges.

INGREDIENTEN

4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten, 1 dl melk, 2 1/2 dl slagroom, 250 gr suiker, 6 eidooiers, , Voor de tomatenconfiture:, 1 dl water, 150 gr suiker, 1 eetlepel roze pepers, 8 gehalveerde tomaten, 1/2 theelepel Worcestershiresauce, 1/2 vanillestokje, 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum, 100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180?C),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Hartige hapjes voor tussendoor

INGREDIENTEN

10 niet te grote tomaten, 10 hargekookte eieren, deelblokje spinazie, deelblokje rode kool, klein kopje instant aardappelpuree, peper, zout, sesamzaadjes, kopje zalmsnippers, blikje ansjovisfilets, 4 lepels roomkaas en 1 kleine lepel fijngehakte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  •  
  •  10-20 min.

Je koopt een rond brood bij de bakker vult die met gerookte zalm,asperges,en nog veel meer en zet dit even 10 min.in een hete oven,heerlijke verrassing voor Moederdag

INGREDIENTEN

Witte broodbol(grootte van ontbijtbord)250 gr.zalm12 groene asperges200 gr.mon chou100 gr.magere kwarkdoosje waterkerspotje roze zalmeitjesklontje roomboterzout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit is een recept die heel oud is, van een beroemde componist.Na elk concert dat hij gaf, nam hij enkele toeschouwers mee naar zijn huis en kookte zijn lievelingsgerecht, LEKKER!

INGREDIENTEN

De goeie boter zoals ze zeggen, ansjovisfilets (de verse), ajuinen, aardappelen, knoflook en room 3dl

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkenshaasje (ca. 300 gr) * 1 zakje mix voor satemarinade (40 gr, Conimex) * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel ketjap manis * 1 eetlepel gembersiroop (Royal Mail) * 1 kleine rode Spaanse peper * 25 gr ongezouten pinda's * 1 bosuitje * 100 gr satesaus (pot a 350 gr, AH), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor wie van eieren houdt

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood zonder korst, 4 eieren, 100 gram boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Moederdag komt eraan, en we willen toch wel verwend worden.

INGREDIENTEN

1 1/2 eetl. yoghurt., 4 blaadjes sla., peper en zout., boter., 100 gr. salami., 20 gepelde halve walnoten en 8 voor de garnering., 3 eetl. mayonaise., 8 cherrytomaatjes., 4 sneetjes brood naar keuze., 200 gr. jonge kaas., 1 eetl. fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  •  
  •  10-20 min.

Lekker en op voorhand te maken.

INGREDIENTEN

1,5 kg asperges, zout, 12 plakken gekookte ham, 30 g boter, 25 g bloem, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, 75 g geraspte jongbelegen kaas, 1 bakje cherrytomaatjes (250 gram), 3 eetl. gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 gram boter, - 75 gram lichtbruine basterdsuiker, - 3 eiwitten, - 3 eierdooiers, - geraspte schil van 1 sinaasappel, - sap van 1 sinaasappel, - 150 gram zelfrijzend bakmeel, - 6 eetlepels poedersuiker, - geraspte schil van 1 citroen, - sap van 1 citroen, - 2 eetlepels gemalen amandelen, - 3 1/2 dl slagroom, - 1 eetlepel Grand Marnier, - Voor versiering :, 16 gesuikerde sinaasappel- en citroenschijfjes, - gesuikerde amandelen, - verse bloemen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Hoera nederland naar kwartfinale, zaterdag bbq met oranjebowl met tic of prik of zonder

INGREDIENTEN

1 blik perzikken, 2 bliken mandarijntjes, 1 mango, 3 nectarines, paar abrikozen, meloen met oranje vruchtvlees, 2 peren, een fles oranje ranja, sinaasappellikeur voor de tic of bronwater met prik voor de prik.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke bolletjes met amandelspijs en cacao!

INGREDIENTEN

75 gr poedersuiker, 45 gr cacao, 75 gr boter, 300 gr amandelspijs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)

INGREDIENTEN

150 gram champignons, 250 gram rundergehakt, 3 kruidenbouillontabletten, 1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn), 1 bosje peterselie, 2 tot 2 1/2 liter water

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 bosuitjes, in ringetjes, 300 gr. hamlap, 75 gr. pecannoot, 225 gr. perzikschijfje, op lichte siroop, 2 el. olie, 1 el. honing, vloeibare, 1 el. koriander, verse, 1 el. sojasaus, Chinese, 1 teentje knoflook, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. maizena, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 gram sperciebonen.zout wat fijn gehakte rozemarijn.8 plakken eddamer kaas.6 plakken bladerdeeg. 1 ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg.Lady Christi aardappels., 150 ml. vet vrije Griekse yogurt, 1 groene appel, 150 gram rucola, 3 eetlepels kappertjes, 200 gram parmaham., 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oftewel op hollandse wijze....

INGREDIENTEN

750 gram varkenslappen , 10 el ketjap manis , 6 el vloeibare margarine (blue band, becel, bertolli, croma, eigen huismerk etc)., 3 bosuitjes , 3 el citroensap , 2 tenen knoflook , 1 ui , 1 stukje gemberwortel a ca. 2 cm , 1 el goela djawa of bruine suiker , 1 tl sereh , half el maizena , 0,5 L Hot Ketchup , sambal , 1 pot atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mont Blanc is een Kastanjedessert, gegarneerd met slagroom en gekonfijte kastanjes.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Traditioneel wordt deze vlaai gevuld met moes van zwartepruimen.

INGREDIENTEN

400 gr bloem., 200 gr boter.( niet smelten), 200 gr witte basterdsuiker., 1ei., 2 thl bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker., 400 gr Abrikozen compot (Boerenbond)., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

0,75 ltr volle melk, 2 pakjes vanille pudding (instant), 0.5 ltr slagroom, klopvast, 2 eetlepels suiker, 100 gr pure chocolade, 2 borrelgazen Rum,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.

Volkoren Scones

INGREDIENTEN

Scones, , 250 g volkoren bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 40 g suiker, 40 g boter, 1 ei, 1,5 dl kwark, 1 tl kademom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Heerlijke appel flapjes "Speciaal"

INGREDIENTEN

*pakje Bladeredeeg, *pakje Lange vingers, *2 lekkere zoete Appels, *handje Rozijntjes, *1el citroensap, *2el appelsap, *2el witte wijn, *4el bruine suiker, *1 ei, *beetje bloem, *gewone suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

RECEPT VAN DE MAAND.

INGREDIENTEN

Aardappel dobbelsteentjes uit het koelvak., Kruidenzout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 flinke stronk broccoli, 1 rode ui, 1 bosje lenteuitjes,1 eetlepel grove, mosterd,margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

85g boter (planta), 250g petit beure koekjes, 85g DONKER bruine suiker, 1 pakje vanille suiker, 2 eetlepels cacao, 6 eetlepeles gecondenseerde melk, gemalen kokos

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Sappige, gegrilde tilapia met een pittig-zoete ananas-salsa. Let's go exotic!

INGREDIENTEN

VOOR DE SALSA: 2 a 3 plakken ananas (liefst verse, in kleine blokjes); 1 rood pepertje (in lengte gehalveerd, ragfijn gesneden); 1 lente-ui (in heel dunne ringetjes); paar takjes korianderblaadjes (grof gehakt). 4 Tilapiafilets (ca 150 gr); olijfolie om te bestrijken; zeezout en versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker recept voor moederdag of voor pinksteren.

INGREDIENTEN

500 g groene asperges, 75 g rucola, 4 eetl.olijfolie, 1 teentje knoflook,gepeld en geperst, 400 g biefreepjes, 150 ml witte wijn, 2 eetl balsamicoazijn, zout en peper, 4 gedroogde tomaten op olie,in reepjes, 2 eetl.kappertjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tip: Rol de truffelballetjes niet door cacao, maar door 100 g fijngehakte pistachenootjes of grofgehakte amandelen. Sereh kan vervangen worden door 3 eetlepels likeur, bijvoorbeeld met sinaasappel- of koffiesmaak.

INGREDIENTEN

3 stengels sereh (citroengras) 125 ml slagroom 200 g extra bittere chocolade (in stukjes gebroken) 75 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2008
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een lekker luchgerecht

INGREDIENTEN

Asperges, verse spinazie, gerooktezalmsnippers en smaaksoffen, peper zout en snufje kerriepoeder en klein beetje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 scharreleieren, hardgekookt, 1 el magere yoghurt, 2 el mayohalf, 1/2 sjalotje, gesnipperd, peper, zout, 4 voorgebakken croissants (C1000), 4 plakken C1000 achterham, 2 el bieslook, geknipt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  •  
  •  10-20 min.

Een pastagerecht dat eventueel van tevoren klaargemaakt kan worden en in oven gezet kan worden.

INGREDIENTEN

1 ons ger. oude kaas (80 gr.), 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 ? ons achterham, 80 gr. gorgonzola, bakje champignons, ? bekertje creme fraiche, melk, peper, aromat, beetje zout, diepvries basilicum, 150 gr. pasta,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker toetje

INGREDIENTEN

1 Sinasappel,2 thl. fijn gehakte gemberwortel,1 etl.gembersiroop,1 etl.sesamzaad,1 etl.geraspte kokos, 4 rijpe bananen, 1/2 liter vanille ijs.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Thais Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heel lekker borrelhapje,hier verras je je gasten mee.

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 50 gram broodkruim, 3 eetlepel peterselie(fijngesneden), nootmuskaat, 2 eetlepel amandelschilfers, 2 eiwitten, boter, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Neem een gevulde koek en beit hier een hap van af, neem tergelijkertijd een flinke slok bier en slinger je hoofd heen en weer. slik nu het geheel door en herhaal dit tot het bier en koek op is.

INGREDIENTEN

Bier ( amstel ) en goedkope gevulde koeken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een heel apart voorgerecht,bijna geheel op voorhand te maken.

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 100 gram zure room, 1.5 deciliter verse opklopbare room, mespuntje geraspte verse gember, snuifje foelie-poeder, 100 gram gedroogde ham in dunne plakjes, 2 eetlepel gehakte peterselie, 2 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voor een gezonde start

INGREDIENTEN

8 sneetjes volkorenbrood, 2 appels, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel suiker, kaneel, 40 gram dieetmargarine, 15 gram amandelschaafsel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker als lunch

INGREDIENTEN

1 bol buffelmozarella, 4 sneden brood, olijfolie, zout en peper, evnt rucolla sla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Het moederdag toetje!!! Met een beetje hulp van pappa en de magnetron.

INGREDIENTEN

3 eieren, 50 gr. suiker, 0.5 dl. water, 3 dl. melk, 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker en gemakkelijk te maken roerbakgerecht van Knorr en een beetje van mij zelf ...(klein beetje)

INGREDIENTEN

, -350 gram biefstuk, -1 prei, -bakje champignons, -3 lente-uitjes, -handje peultjes, -1 rode peper, - 1 blikje bamboescheuten, -2 of 3 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Japans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-4 goudreinetten of zure appels, -4 eetlepels mayonaise, -30 gram geraspte kaas, -30 gram gekookte ham, -30 gram rozijnen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2004
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Haal bij de Dekamarkt een pakje carpaccio. Leg dit op een groot bord en doe hier een beetje pesto dressing op. De rest van de dressing door de veldsla heen. Bak een stokbroodje in de oven. Doe de pijnboompitten in een pan en bak ze goudbruin. Strooi parmezaanse kaas over de carpacio en als laatste de sla met dressing. Eet smakelijk!!

INGREDIENTEN

Carpaccio, pesto-dressing, pijnboompitten, parmezaanse kaas, stokbroodje, kruideboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top