Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

387.865 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ik kwam laatst een foto tegen op internet met deze fruitbarbecue en ik vond hem er zo leuk uitzien dat ik hem heel graag zelf een keer wilde maken. 

INGREDIENTEN

1 watermeloen (wel een maat kiezen zodat er saté prikkers van de ene naar de andere kant passen), 1 ananas, 1 cantaloupe meloen, 1 doosje aardbeien, 1 bakje rode druiven, bleekselderij (voor de poten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2017
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker gerechtje, heel makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Zakje van 250 gram tortellini al formaggio, 2 uien (gesnipperd), 1 sjalotje (gesnipperd), 3 tenen knoflook (geplet en klein gehakt), 1 verse rode peper (klein gesneden), 1 potje kappertjes (uitgelekt en afgespoeld), 1 blik artisjokharten (uitgelekt en in blokjes gesneden), 3 blikken tonijn uit water (uitgelekt), 500 gram gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenblokjes in sap, 250 gram diepvries doperwten (ontdooit), ½ zakje geraspte mozzarella, ½ zakje geraspte kaas, 1 visbouillonblokje, 1 groentebouillonblokje, 100 ml heet water (om de blokjes vis- en groentebouillon in op te lossen), 1 eetlepel marjolein, 1 theelepel zwarte verse peper, klein scheutje olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2017
  • Vis
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het lekkerste recept

INGREDIENTEN

1 pak lange vingers, 1 dl sterke koffie, 2 el Koffielikeur of Amaretto, 50-75 gram witte basterdsuiker, 200 gram slagroom, 250 gram mascarpone, Cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2017
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker en smaakvol. Altijd aan te passen naar eigen smaak maar dat is met alle gerechten zo....;-).

INGREDIENTEN

1 pak (500 gram)rijst naar keuze (gekookt volgens de verpakking), 4 tartaartjes (rauw), 1 zak (400 gram) Oosterse of Japanse wokgroenten, 250 gram sperziebonen (5 minuten voorgekookt), 3 lente uitjes (in ringen gesneden), 250 gram champignons (in blokjes gesneden), 1 stukje gemberwortel (klein gehakt), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 2 rode pepers (klein gesneden), basilicum (klein gehakt), 1 flinke eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 2 flinke eetlepels oestersaus, 1 flinke eetlepel bruine suiker, 2 groentebouillonblokjes (opgelost in 50 ml heet water), 1 bak rijsttafelmix (dat zijn pinda's in kokos, gedroogde uitjes enz. verkrijgbaar bij AH),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bij de Lidl hadden ze Savooiekool. "Wat is dat?" zei het ene kassameisje. "Dat kan je wokken, das iets Chinees" zei het andere kassameisje. "Goor" zeiden de twee jongens achter mij in de rij . Tsja, het is misschien geen populaire groente, maar wel erg lekker. En hij bestaat al heel lang. In mijn kookboek uit de 50-er jaren staat deze kool trots in de rij groenten. Dit recept heeft een Italiaanse touch. 

INGREDIENTEN

Voor de tomatensaus:, 1 blikje tomatenblokjes, 2 mespuntjes suiker, 2 mespuntjes zout, 4 tenen knoflook, olijfolie, basilicumblaadjes (ruim), , voor de koolrolletjes:, 8 savooiekoolbladeren, 250 gram ricotta, 400 gram spinazie, 4 eetlepels geraspte parmezaan, 2 eieren, losgeklopt, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2017
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote is gesneden van de dunne lende. Er zit altijd een randje vet aan. Laat dit vet zitten tijdens het bakken, dat geeft extra smaak. Wil je het niet opeten snij het er dan voor het opdienen ervan af. Kalfsentrecote heeft een verrukkelijke zachte smaak. En heel snel klaar. Het recept is van de keurslager. Ik heb het aangepast door een scheutje cognac (vieux) door de saus te doen. Heerlijk !!!!

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 100 g ontbijtspek in blokjes, 3 el boter, zout en peper, 2 sjalotten, gesnipperd, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes, 1 teen knoflook, geperst, 200 ml koksroom, ½ dl cognac of vieux,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wilde spinazie heeft een wat intensievere smaak dan gewone spinazie. Ook het blad is wat groter en grover. Wij vinden wilde spinazie vooral lekker in een stamppot of in een ovenschotel. Dit is een ovenschotel zonder vlees, gemaakt voor ons vegetarische nichtje die bij ons op visite was. Wil je graag een stukje vlees, dan is een balletje gehakt of een tartaartje hier lekker bij.

INGREDIENTEN

1 kilo kruimige aardappelen, 400 gram wilde spinazie, gewassen, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel zonnebloemolie, 6 (half)gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in reepjes gesneden, Peper, zout, Nootmuskaat, 2 eieren losgeklopt met 1 dl (kook)room, 1 eetlepel balsamicoazijn, 20 gram gesmolten roomboter, 1 bolletje (buffel) mozzarella (in kleine stukjes verdeeld), 75 gram geraspte belegen kaas, ½ eetlepel gedroogde oregano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Genoten van deze heerlijke linzensoep, bijzonder door de kokosmelk, reepjes gedroogde tomaten en de heerlijk Oosterse kruiden. (Toen we de soep voor de 2e maal hebben gegeten heb ik er nog reepjes gerookte kipfileet aan toegevoegd. Heerlijk.)

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 20 gram roomboter, ½ theelepel djinten (komijnpoeder), 1 theelepel kurkuma (geelwortel), 2 theelepel garam masala (kerriepoeder), 1 laurierblaadje, 1 blikje linzen (inhoud 400 gram), uitgelekt en afgespoeld, 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), 200 ml kokosmelk, Plm. 750 ml groentebouillon (van tabletten), 6 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt in kleine stukjes gesneden), 2 theelepels vloeibare honing, ½ theelepel cayennepeper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2017
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Heerlijk recept ontdekt op smulweb. 

INGREDIENTEN

1 Wortel, 400 Mexicaanse salsa saus. (Zie mijn recept.), Link:, http://www.smulweb.nl/recepten/1455417/Mexicaanse-salsa-saus, , 100 gram Olijven, 150 gram Mais, 150 gram Kidney bonen, 1 Paprika, Rijst, Olie, Peper en zout, 1 El zoete paprika poeder, 1 El komijn poeder, 125 ML zure room, 200 gram geraspte kaas 48 +

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het recept voor het heerlijke appeltaartje van de V&D, lekker uit je eigen keuken! Voor het amandelmeel en de banketbakkersroom kun je terecht bij de (warme) bakker of bij een noten- en zuidvruchtenzaak. Of een delicatessenzaak, ook altijd prijs! Banketbakkersroom kun je zelf ook maken natuurlijk, ff googelen daarvoor.  

INGREDIENTEN

Het deeg:, 100 gr amandelmeel, gezeefd, 2 el huttenkase, 4 eieren, 3 el poedersuiker, 1 el vanille-extract, , En verder:, 4 Jonagolds, geschild en in plakjes, 100 gr gewelde rozijnen, 100 gr notenmix met oa cashewnoten en amandelen (notenboer of zakje Jack Klein), 160 gr banketbakkersroom, , Evt vloeibare honing voor een glanzend laagje.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jaaaah , het werd wel weer eens tijd en genoeg inspiratie vanwege nieuwe hapjes in de supers. maar nog altijd te duur , te weinig en echt lekker zijn ze ook niet , de reden , ze gebruiken gewoon goedkope zooi , en dan nog 3.50 vragen voor 6 stukjes. lekker zelf knutselen ( zeker geen straf met dit weer ) , een heerlijke hapjes schotel.  

INGREDIENTEN

Kiprolletjes met mierikswortel en appel., 100 gram kipfilet ( vleeswaar ), 150 gram roomkaas naturel, 1 of 2 el. mierikswortelpasta, 1 grote zoete appel, , blauwe kaas roggebrood carree, 6 plakken roggenbrood naar keuze, 200 gram roquefort, 2 el. bosbessenjam, , amsterdamse ossenworst bonbon, 300 gr, ossenworst van je favo slager, 1 el. zure augurkjes ( cornigons ), 1 el. amsterdamse uitjes, 1 el. piccallily, 2 tl. sellery zout, 1 gelatine blaadje uitgelekt, , sashimi spies, 100 gram zalm moot vers zonder huid ( alles bij de visboer, niet uit de super ), 100 gram tonijn moot, 3 haring filets, dik, 1 zakje wasabi nootjes, 3 el soya ( kikoman less salt ), 1 el. vissaus, , gevulde abrikoos, pakje monchou ( kleinste ), 2 el. mango chutney, 1 el. mosterd, 12 gewelde en eetklare abrikozen, groot ( turkse super ), 100 gram gebakken spekjes k&k

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Ik hou niet van pittig maar ik vind dat Laura een hele goede recept heeft bedacht.

INGREDIENTEN

400 gram tomaten blokjes uit blik, 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 El Citroen/limoensap, 1 Handje verse koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Gisteren naar de bank om te pinnen, maar helaas, pinpas beschadigd en kon dus niet pinnen. €Niet erg, als je naar binnen kunt maar ja, na 16.00u dus gesloten..  €Dus maar de vriezer, koelkast en kelder geraadpleegd want een mens moet toch eten niet waar? €En dit kwam er uiteindelijk uit voort, en het smaakte nog bijzonder goed ook! €Dus moraal van het verhaal: zorg dat je altijd iets op voorraad hebt liggen in geval van nood

INGREDIENTEN

4 lekkerbekjes (diepvries, Iglo), scheutje olijfolie + klontje boter, 2 rode uien, in halve ringen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 jalapenopeper, in ringetjes, 1 gele paprika, in reepjes, 1 blik tomaten (fijngesneden met knoflook en ui, AH), (versgemalen) p&z, 50 gr jongbelegen geraspte kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Schrik niet van het aantal ingrediënten. Het lijkt erger dan het is, een groot deel zijn gewoon kruiden en deze hoeveelheid is genoeg om 4 keer van te eten met zijn tweetjes dus echt de moeite wel waard. Ik maak altijd zo'n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Ik eet daar twee dagen pasta bolognese van en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later dan een lasagne en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza's te smeren.

INGREDIENTEN

900 gram tartaar, 700 ml gezeefde tomaten of pastasaus, 200 m rode wijn, 400 gram champignons (in blokjes gesneden), 2 kleine uien (gesnipperd), 2 of 3 kleine rode uien (in halve ringen gesneden), 4 flinke wortels (in plakjes gesneden), 5 stengels bleekselderij (gesneden), 4 tomaten (in blokjes gesneden), 1 rode peper (klein gesneden), 4 teentjes knoflook (klein gehakt), 200 gram gesneden bacon (broodbeleg, klein gesneden), ½ potje gedroogde tomaten (klein gesneden), 1 bosje bladselderij (klein gehakt), 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 1 eetlepel basilicumpasta, 5 laurierblaadjes, 2 runderbouillonblokjes (verkruimeld), 1 groentebouillonblokje (verkruimeld), 2 theelepels cayennepeper, 2 eetlepels bloem, klein scheutje olie, , Voor erbij: 1 zak pasta naar keus en geraspte kaas naar keus.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik kwam dit gerecht tegen in een groep op Facebook voor de de Crockpot/dutchoven. Het recept leek mij zo lekker dat ik de plaatser heb gevraagd of ik het recept mocht maken en in eigen woorden mocht opschrijven maar dan voor op het fornuis i.p.v voor in de dutchoven. Hij vond het geen probleem. Mijn dank nog daarvoor Roel Osfa Duysserinck! Dit is hem geworden. Ik vond het recept heer-lijk! Als avondeten hebben wij twee Italiaanse bollen per persoon gegeten. Als lunch is één per persoon meer dan voldoende en dan is het dus geschikt voor 4 personen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 4 Italiaanse bollen (bovenkap eraf en uitgehold), 400 gram champignons (in plakken), 175 gram kleine champignons (borstelen en heel laten!), 150 gram baconreepjes, 3 sjalotjes (klein gesnipperd), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 grote tomaat (in blokjes), 75 gram roomboter, 350 ml kookroom, 150 ml crème fraiche, 500 ml water (om de bouillon van te maken), 1 kippenbouillonblokje, 1 groentebouillonblokje, 2 kleine blokjes ouderwetse bouillon (rood gele verpakking), zwarte peper uit de molen, eventueel snoeptomaatjes voor garnering maar dat hoeft niet per se,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Altijd lastig om je kinderen voldoende groente te laten eten. Bij mij hetzelfde, totdat ik er achter kwam dat ze dol zijn op alle soorten bonen (behalve de gewone sperzieboontjes natuurlijk...). Toen heb ik deze salade bij elkaar verzonnen en ze vragen altijd om meer!

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 klein blikje mais van 160 gram, 1 blik kidneybonen van 420 gram, ca. 300 gram cherry tomaatjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2017
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze klassieke Franse salade krijgt zijn eigen twist!

INGREDIENTEN

500 gr boontjes, Zak voorgesneden zoete aardappel, Zak gemengde sla, 1 Paprika, 1 Rode ui, Olijven, 2 Gekookte eieren, 2 Stukken gerookte zalm, Olijfolie, Witte wijnazijn, Moster, 1 teentje knoflook, Zout, Peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

Knolselderij, deze 10 cm dikke groente is een echte herfstgroente. Ook onze Smult redactie weet dat en heeft er een heerlijk gerecht bij bedacht: Appel-knolselderijstamppot met in bier gepocheerde worstjes. Lekker gezond de herfst in. 

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappels in stukken, 1 knolselderij in stukken, versgemalen zwarte peper en zout, 2 appels in stukjes, 12 kleine of 4 grote verse worsten naar keuze rond om ingeprikt, ca. 750 ml donker bier, scheut olijfolie, 100 g roomkaas, 4 takjes peterselie blad zeer fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Arretjescake is genoemd naar Arretje Nof: een stripfiguurtje dat rond 1930 werd gebruikt in reclamecampagnes van de Nederlandsche Oliefabrieken, nu bekend als Calvé. Deze Typisch hollandse cake is erg geliefd in ons kikkerlandje. Ook bij onze Smult redactie zijn ze er gek op. Zij bedachten een recept met een twist, om deze fantastische cake nog lekkerder te maken. 

INGREDIENTEN

250 g kokoso;ie, 50 g poedersuiker, 50 g cacaopoeder + extra, 2 sticks instant espressopoeder, 200 g theebiscuitjes, 150 g pure (kook)chocolade, chocoladekoffiebonen ter ganering.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Al sinds 1850 kunnen we genieten van de heerlijke smaak van de stoofpeer. Door zijn prachtige rode kleur na het koken, kun je er fantastisch mooie gerechten mee maken. Combineer de peer met chocolade in een taartje en niemand zal dit heerlijke nagerecht kunnen wijgeren. Behoefte aan nog meer inspiratie ? Die vind je in het nieuwe herfstnummer van Smult. 

INGREDIENTEN

Stoofperen:, 8 stoofperen geschild met steeltjes, 300 ml rode wijn, 160 g bruine basterdsuiker, 4 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 citroen geraspt en geperst., Pate sablee:, 120 g boter, 2 g zout, 75 g poedersuiker, 1 ei, 75 g amandelmeel, 150 bloem, Custard:, 500 ml melk, 2,5 el witte kuzu of ander bindmiddel, 1 vanillestokje opengesneden, 50 g suiker, 2 el amandelmeel, snufje kurkuma., Chocoladelaag:, 200 g chocolade, 1-2 el olijfolie., Topping:, 25 g amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Deze heerlijke pannenkoekenlasagne is een recept uit Polles pannenkoekenboek . Pannenkoeken iets wat elk kind graag eet. Combineer dit met wat verse groente en je maakt er een gezond taartje van. Dat wordt smullen met het hele gezin. 

INGREDIENTEN

Pannenkoeken:, 125 g bloem, 1/2 tl zout, 1 ei, 250 ml melk, 12 g boter, Vulling saus:, 4 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 350 g verse spinazie harde steeltjes verwijderd, 1 bosje basilicum gescheurd en takjes fijngesneden, hou deze van elkaar gescheiden, 400 ml tomatenblokjes, versgemalen peper en zout, 4 tomaten in dunne plakjes, 150 g belegen geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Monchoutaart een heerlijke frisse taart wat voornamelijk te danken is aan de Monchou. De taart komt oorspronkelijk uit frankrijk, maar dit recept is bedacht door ons eigen Smult redactie. Deze taart is in combinatie met de eigen gemaakte kersensaus niet te weerstaan. Heerlijk als nagerecht, maar natuurlijk ook tijdens een feestelijke gelegenheid. Makkelijk te bereiden en daarnaast heb je geen oven nodig. Nog meer van zulke lekkere recepten ? Die vind je in het nieuwe herfstnummer van Smult. 

INGREDIENTEN

250 g digestives of bastognekoeken, 100 g gesmolten boter, 400 g Monchou op kamertemperatuur, merg van 1 vanillestokje, 150 g witte basterdsuiker, 200 ml slagroom, 250 g ontpitte kersen, 1 el citroensap.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Laatst weer eens een blikje meegenomen , het is voer en gemak , maar meer ook niet . had nog wat dingetjes over van een mosselpan , gecombineerd en ronduit zalig

INGREDIENTEN

1 liter sterke kippenbouillon, 1 glas ( kelk ) chimay blue trappist, 50 gram meel, 50 gram boter, 50 ml. kookroom, 3 el löwensenf, 1,5 el mosterd zaadjes, 1/2e knolselderij in blokjes, 2 prei in ringen, 100 gram kastanje champignons, 2 tenen knoflook gekneusd, 1 tl. nootmuskaat, 1 tl. masala, , kletskop:, 50 gram trappistenkaas ( pierre joseph ) geraspt, 100 gram parmesan, 1 eiwit, 1 el. paneermeel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Dit heerlijke recept is bedacht door onze eigen Smult redactie, speciaal voor de herfst editie van Smult. Dit nummer staat boordevol herfstkost klassiekers, maar dan met een nieuwe twist.  Dit recept is ideaal voor als je eens wat anders wilt dan patat. Het staat gezellig op tafel en is daarnaast ontzettend lekker. 

INGREDIENTEN

1 kg aardappels in stukken, versgemalen zwarte peper en zout, 50 g boter, 100 g fijn geraspte parmezaanse kaas, 2 el fijngehakte platte peterselie, 100 g bloem, 2 eieren losgeklopt, 150 g amandelschaafsel

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Het eerste recept wat Loesje gevlogd heeft!

INGREDIENTEN

2 avocado's, sap en rasp van 1 grote citroen, 200 gram couscous, 6 el olijfolie, 300 g halloumi, 500 g mini roma-tomaatjes, 2 tenen knoflook, 2 el bladpeterselie, fijngehakt, 150 g verse spinazie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn moeder maakte op zaterdag vaak bruine bonen of capucijners omdat dit behoorlijk snel klaar was en we het allemaal erg lekker vonden. Ik was dit recept bijna vergeten tot ik het een tijdje terug weer tegenkwam. Ik heb het recept een beetje aangepast aan de tegenwoordige tijd, maar  de basis is hetzelfde gebleven (bruine bonen, spek, stroop en appeltjes). Mijn moeder gebruikte toen wel veel meer spek, wij vinden dit een goede hoeveelheid.

INGREDIENTEN

1 literpot bruine bonen, in een vergiet afgespoeld onder warm water en goed uitgelekt., plm. 100 gram mager gerookte spek in blokjes of reepjes, 1 flinke ui, gepeld en gesnipperd, 1 flinke appel, liefst Elstar, geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes gesneden., 1 rode punt paprika, schoongemaakt in kleine blokjes gesneden, 1 dunne prei, schoongemaakt in smalle ringen gesneden, 1 eetlepel witte natuurazijn, 1 eetlepel milde mosterd, 4 eetlepels keukenstroop, 2 theelepels gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep, beetje pittig door de toevoeging van sambal oelek en wat Oosterse kruiden. De soep wordt voor een deel gebonden door de helft van de kastanjechampignons. Door kastanjechampignons en paddestoelenbouillontabletten te gebruiken krijgt de soep een heerlijke intense smaak.

INGREDIENTEN

250 gram kastanje champignons, schoongemaakt in dunne plakjes, 20 gram boter, 20 gram bloem (drie eetlepels), 1 middelgrote ui, fijngehakt, 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak, 2 paddenstoelenbouillonblokjes, Plm.400 ml halfvolle melk, Plm.400 ml water, zout, 2 theelepels gedroogde tijm, 2 lente-uitjes, schoongemaakt in dunne plakjes gesneden, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, Paar druppels tabasco,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik heb in dit recept de (ongepaneerde) schnitzels in reepjes gesneden maar je zou in plaats van de schnitzels ook gebruik kunnen maken van kipfilet of biefstuk.

INGREDIENTEN

- 600 gram schnitzels, - 1 rode peper, - 3 tenen knoflook, - 1 grote ui (of 2 kleine), - 1 struik broccoli, - 250 gram champignons, - 1 bosje lenteui, - 1 tl 5-spice, - 1 tl kurkuma, - 2 el vissaus, - 2 el chilisaus, - 2 el ketjab, - 375 gram eiernoedels (1 ½ pakje), - wokolie of arachideolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een Paleo recept. Ik heb enkele ingredienten veranderd, kortweg omdat ik niet aan een Paleo dieet doe en omdat ik ze niet in huis had. Hier de versie zoals ik het exact gemaakt heb.

INGREDIENTEN

1 kilo kipdijfilet(in blokjes), 30 gram bloem (dit dus i.p.v. tapioca wat in het originele recept staat), 2 eetlepels kokosolie, 100 gram cashewnoten, 2 bos uitjes (in ringen gesneden), 2 eetlepels witte sesamzaadjes, , Voor de saus:, , 3 teentjes knoflook ( geplet en klein gehakt), 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, stukje verse gember (klein gesneden), 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels Thaise vissaus (dit dus i.p.v de coconut aminos die in het originele recept staan), 1 theelepel chilivlokken, 1 theelepel Keltisch zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken.

INGREDIENTEN

2 komkommers, geschild en in plakjes geschaafd, 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en heel fijn gesnipperd, zout, Dressing:, 1 eetlepel witte (wijn)-azijn of natuurazijn, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel zoete chilisaus, 2 eetelepels Japanse of Chinese sojasaus, paar druppels sesamolie, gemalen witte peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Van een Turkse vriend een keer het "echte"recept voor Turkse pizza gekregen. Daar heb ik zelf weer mijn draai aan gegeven. Dit is hem geworden.

INGREDIENTEN

Benodigdheden bodem:, , 500 gram bloem, ½ blokje gist (ongeveer 20 gram), 1 theelepel suiker, 2 theelepels zout, 100 ml warm water, 50 ml melk, eetlepel olijfolie, , Benodigdheden vulling:, , 200 gram lamsgehakt, 1 Spaanse peper (klein gesneden), 2 tenen knoflook (geplet en klein gehakt), 4 lente uitjes (in kleine ringen gesneden), 1 klein sjalotje, klein bosje verse peterselie (klein gehakt), 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje gezeefde tomaten (250 a 300 gram), 2 hele tomaat (in partjes gesneden), 1 ui (in ringen gesneden), 200 gram fetakaas (klein gesneden), 1 bakje olijfjes groen (gehalveerd), 1 groene, gele en rode paprika (in reepjes gesneden), 1 eetlepel paprika poeder, rucola sla (klein gesneden), peper en zout uit de molen naar smaak, , EVENTUEEL:, knoflooksaus, shoarmasaus, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mensen vinden het vreemd klinken, koken met cola. Probeer het eens. Erg lekker. Ook als je geen cola lust!

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijen, 4 eetlepels ketjap manis (zoete), 2 eetlepels ketjap asin (zoute), 1 eetlepel olie (ik gebruik knoflook-chili-olie), 2 eetlepel (zelfgemaakte) kip-kruiden, 1 eetlepel honing, 150 ml coca cola (geen light of zero),

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op Chinese tomatensoep maar ik vind het niet lekker als hij TE zoet is. Dit is mijn recept geworden. 

INGREDIENTEN

1000 ml gezeefde tomaten (2 pakken), 3 kippenbouten, 1 ui (gesnipperd), 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 3 eetlepels ketjap manis (zoet), 1 eetlepel ketjap asin (zout), 2 eetlepels gembersiroop, 6 eetlepels suiker, 2 eetlepels appelazijn, 1 theelepel gemalen citroengras (sereh), 1 theelepel sambal badjak, 2 eetlepels maïzena (opgelost in een beetje koud water), 3 bosuitjes (in ringen gesneden), 100 gram taugé (gewassen), 50 gram glass noedel vermicelli (verkruimeld), 2 kippenbouillonblokjes (verkruimeld),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze kipdijfilet heb ik gemaakt op dezelfde manier als mijn recept "mijn meest favoriete babi ketjap". Dat is zo'n lekker recept dus nu geprobeerd met kippendijtjes. Klein beetje aangepast, maar ook hierover waren we het eens: erg lekker ! Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 5 1/2 - 6 uur op de lage stand.. De kipdijfilet is dan lekker gaar.

INGREDIENTEN

8 kipdijfilets of drumsticks, peper, zout, 2 theelepels djahé (gemberpoeder), 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels fijn gesneden geconfijte gember met vocht, 2 eetlepels (witte) azijn, 6 eetlepels ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Yum yum yum! Dat was onze reactie na t eten van deze schotel. Deegrolletjes gevuld met een pikante smeuïge gehaktvulling, gegaard in pittige tomatensaus. De verse cannelloni heb ik - gemak dient de mens - gekocht bij de Italiaan bij ons beneden, vulling en saus komen wel uit eigen pan.  De bekende cannelloni uit de supermarkt hebben langer nodig in de oven. Maar da's logisch, slurp 😉 Ps: de tomaten uit blik heb ik van de Appie met kruiden er al in, die is prima!

INGREDIENTEN

Cannelloni, 1 grote of 2 kleine p.p., , De vulling:, 400 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 2 el chilipoeder, 1 el pikant paprikapoeder, 1 runderbouillonblokje, verkruimeld, , De tomatensaus:, Scheutje olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rood pepertje, zaadjes eruit, fijngesneden, 1 blik tomaten op sap (400 gr), 1 groentebouillontablet, 1 kartonnetje Italiaanse kruiden (Daregal, diepvries), Balsamico-azijn (evt), , En verder nog:, 1 potje/flesje bechamelsaus of zelfgemaakte, (Versgeraspte) nootmuskaat, Zakje geraspte jong belegen kaas of gratinkaas, Verse Italiaanse kruiden als basilicum, oregano en tijm (evt), , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Eet de raita als bijgerecht of als dip voor naanbrood.

INGREDIENTEN

300 gr. tomaten., 1 ui., 1 teentje knofloo., 1 eetl. Olie., 1 theel. Moosterdzaad., 1/2 theel.komijnzaad., 400 gr Turkse yoghurt., Zout, 1/2 theel. Chilipoeder., 4 takjes koriander.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Indisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Maximaal zes ingredienten en toch iets verrassends op tafel te zetten ? Maak eens gehaktbrood ! Eenvoudig te bereiden en zowel warm als koud te eten. Wart rijst en salade erbij en je maaltijd is compleet.

INGREDIENTEN

= 750 gram gemengd gehakt,grof gemalen., = 12 Creamcracker, fijngehakt., =3 Eieren., = 2 Eetl.Dijonmosterd., = 200 gram Spinaziebladeren.[ gewassen], = 8 Plakjes Prosciutto., =Peper en Zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tijdens de wintersport met familie is dit ondertussen een traditie, en iedereen vraagt er elk jaar weer om!

INGREDIENTEN

1 ui, 800 ml groentebouillon (van tablet), 20 g boter, 300 g risottorijst, 680 g rode bieten (pot), 4 el roomkaas knoflook & fijne kruiden, 75 g rucola (zak), 75 g Italiaanse kaasvlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top