Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Lastig een snel tecept te vinden ? Dub niet langer en kies voor pasta. Zoals deze pasta met kip ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pas op met de hoeveelheid spekjes, die kunnen het geheel hoog op smaak maken. Glaasje wijn erbij? Kies dan voor een krachtige rijpe witte wijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

IN EEN ANDER JASJE ! Ongekend is de Schnitzel: Vlees in een krokante korst. Op de traditionele versie met kalfschnitzel kunt je natuurlijk varieren. Met kip bijvoorbeeld,ook nog eens gehuld in een ander jasje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Schrik niet van het aantal ingrediënten. Het lijkt erger dan het is, een groot deel zijn gewoon kruiden en deze hoeveelheid is genoeg om 4 keer van te eten met zijn tweetjes dus echt de moeite wel waard. Ik maak altijd zo'n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Ik eet daar twee dagen pasta bolognese van en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later dan een lasagne en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza's te smeren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik had een keer een pastataart gemaakt en die was heerlijk. Het nadeel was, dat je de pasta vóór moest koken en dat daardoor de pasta slap werd en daardoor moeilijk om te vullen. Dat was heel veel werk. Ik wilde nu proberen om de taart in de Slowcooker te maken met ongekookte pasta maar wel in een springvorm zodat het een taart kon blijven. Ik had het ook zo los in de slowcooker kunnen maken maar dan krijg je de ingrediënten er nooit in mooie taartvorm uit. Ik had mazzel, mijn experiment is beter gelukt dan ik van te voren had verwacht. Voor mij voor herhaling vatbaar. Het was helemaal een makkie om het te vullen met die grote ongekookte *** en het was nog lekkerder omdat ik nog zelf gemaakte bolognese pastasaus met gehakt in de vriezer had liggen. Snelle voorbereiding en verder 3 uur en 45 minuten op stand low in de slowcooker.Hier het recept zoals ik het gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Heerlijk recept. Geinspireerd door een vriendin die hem in een groep had geplaatst voor mensen met een gastric bypass operie (die heb zelf ik niet gehad). Het leek mij zo lekker dat ik hem geheel aan eigen smaak aangepast heb. Dit is het resultaat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Heerlijke makkelijke Pasta met tomaten-roomsaus en kipfilet met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top