Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Voor de echte liefhebbers is hier het recept van de originele Maleise saté saus. Natuurlijk is deze anders, dan van de Chinees of welke u in een pot/pakje/kuipje koopt in de supermarkt. In deze saus vindt u echt de stukjes pinda's nog terug. Het is niet fijngemalen. Het recept komt van een echte Maleise kok van een 5-sterren resort …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Heerlijk mager gerecht en voor insiders van de Weight Watchers, dit gerecht is 10 punten per persoon, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Na een hele dag druk in de weer te zijn geweest kom ik aan bij mijn koelkast om tot de ontdekking te komen dat ik eigenlijk geen ingredienten voor een van mijn standaard gerechten in huis heb. Nou dat werd dus even uitpluizen wat ik nog had en wat wel en niet samen kon, maar veel keus was er niet. ik had nog twee bakjes tauge in de koelkast, tweederde van een zak spruiten in de vriezer en nog wat blikjes met gepelde tomaten. Veel keus was er niet dus.. naja daar ging ik dan, ik heb alles bij elkaar gegooit en het resultaat valt zeker niet tegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Mijn moeder wil het niet horen, maar dit is werkelijk de lekkerste Pasta Bolognaise die ik ook heb gehad. Haar pasta bolognaise komt daarmee op een tweede plaats te staan. Tip vooraf, als je de saus en de pasta apart maakt kan je het restant aan saus invriezen. Als je dan pasta kookt en de saus ontdooid heb je binnen no-time een heerlijke pasta op tafel staan! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Op het moment dat ik dit recept bedacht was ik Reisleidster op Kreta voor Bel Air ( bestaat inmiddels niet meer) . Maar goed ik kwam thuis na een lange dag werken en wilde wat te eten maken. Ik keek in de koelkast wat ik nog had en toen is dit recept ontstaan. Ik heb het daarna vele malen gemaakt voor vele mensen en kreeg zeer positieve reacties.  Ik had geen weegschaal bij de hand dus heb alles op de gok gedaan. Ik heb het in dit recept vertaald naar gewicht zoals ik denk dat het goed is. Het is mijn eigen recept vandaar de naam.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Met dank aan Albert Heijn; waarom zelf verzinnen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top