Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

16 pasteis recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken!

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 20 g vloeibare boter om de bakvorm in te vetten, ca. 2 el kaneel, 250 ml melk, 100 g kristalsuiker, 1 vanillestokje, 10 g maizena, rasp van een biologische citroen, 2 eigeel, 1 ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2014
  • Portugees
  •  10-20 min.

Een traditioneel roomgebakje uit Lissabon.In de wijk Belem,aan de oevers van de Taag,is een cafe (Confeitaria de Belem,Rua de Belem,84,1300 Lisboa,Tel.21367423) waar de iets grotere versie van Pasteis de Nata wordt geserveerd.De gebakjes heten daar Pasteis de Belem.Onderstaand recept is goed voor ca.20 gebakjes.Bij grotere vormpjes wat minder.

INGREDIENTEN

500 gr.roomboterbladerdeeg uit de diepvries., 8 eidooiers., 100 gr. suiker., 1/2 tl. zeste (geraspte citroenschil), 4 dl. room., 1 afgestreken el. tarwebloem., 1 el.poedersuiker,gezeefd., 1 el. gemalen kaneel., Beetje margarine.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Portugees
  •  60-120 min.

Heerlijke portugese gebakjes

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 275 gram suiker, 10 eierdooiers, 5 dl slagroom en, 1 theelepel vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2011
  • Portugees
  •  30-60 min.

Portugese roompasteitjes

INGREDIENTEN

3 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 vanillestokje, 125 ml slagroom, 2 eierdooiers, 3 eetlepels suiker, 2 theelepels bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Portugees
  •  20-30 min.

Hij staat in alle gidsen over Lissabon: de Antiga Confeitaria de Belém. Geen wonder dat er permanent een rij toeristen voor de deur staat. En die kun je geen ongelijk geven. De pasteis de belém zijn er goddelijk. Warm uit de oven, rijkelijk bestoven met poedersuiker en kaneel.

INGREDIENTEN

Vulling:, , 250 ml melk, 2 eieren, 75 g suiker, 1 el bloem, 1 pakje roomboterbladerdeeg, 1 vanillestokje Tip Je kunt deze ook vervangen door een zakje vanillesuiker. Verminder dan het gewicht van het zakje van de 75g suiker zodat de verhoudingen weer kloppen., , Garnering:, , 2 el poedersuiker, 1 tl kaneelpoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Portugees
  •  20-30 min.

Lekkere bladerdeeggebakjes die je in de muffinvorm kan maken of in papieren cakevormpjes

INGREDIENTEN

1 tl en een beetje boter, 275 gr. vers bladerdeeg (in de koeling van de supermarkt), 2 eetl. en een beetje bloem, 1 vanillestokje, 500 ml Melk, 275 gr. suiker, zout, 1 ei, 5 eidooiers, 12 tl bruine suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2010
  • Portugees
  •  30-60 min.

THE BALLS: (Non football..) originele herkomst Entre Douro e Minho, Portugal. Recept gekregen van Ellie Pennders. Als ze het zelf op haar homepage zet, haal ik het er weer af.

INGREDIENTEN

250 gr. of soaked salt cod,200gr. potatoes,1/2 onion,1 tablespoon chopped parsley, 3 to 4 eggs,salt, pepper, nutmeg, oil for frying (het lekkerste, maar ook het duurste is olijfolie),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Portugese rundvleespasteitjes

INGREDIENTEN

1 kopje water, 2 eieren, 500 gr. bloem, 250 gr. boter, zachte, 500 gr. runderlap, 1 ui, 3 el. olijfolie, Peper, 1 snufje zout, Bouillon, Azijn, Saffraan

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2005
  • Portugees
  •  60-120 min.

Een heerlijk kroketje als snack of met salade als lichte lunch.

INGREDIENTEN

300 gr.ongeweekte stokvis, 250 gr.kruimige aardappelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 a 3 el.gehakte,bij voorkeur gladde,peterselie, snufje cayennepeper, snufje nootmuskaat, 4 eieren, zout, peper, olijfolie om in te bakken (geen extra vierge dus)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kopje water -, 2 eieren -, 500 gram bloem -, 250 gram zachte boter -, 500 gram runderlap -, 1 ui -, 3 eetlepel olijfolie -, peper -, 1 snufje zout -, bouillon -, azijn -, saffraan,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Portugees
  •  60-120 min.

Wij zijn helemaal geen zoetekouwen, maar deze bladerdeeg-gebakjes......ZO lekker!!! Ontdekt bij de Em-Te, en ongelofelijk maar waar: recept gevonden in de Margriet :-)  Toeval? Bestaat niet, zegt men....... Niet moeilijk, maar wel superlekker!!! Snoep smakelijk!!!

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, iets ontdooid, Klontje boter om in te vetten, 2 el bloem, 2,5 dl slagroom, 80 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, geraspte schil van 1/2 citroen, 3 eidooiers, 1 el bloem, Snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Portugees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eindelijk is het me gelukt een goede pastel te maken. Niet dat het een drama was om de mislukte exemplaren uit te delen en op te eten, de smaak was meestal prima. Nee, het was de consistentie van de vulling of die van het krokante korstje die mijns inziens te wensen overliet. De afgelopen week heb ik dagelijks een stapeltje gebakjes gemaakt en vanmorgen kon eindelijk, met een gelukzalige zucht, een 'perfect' gebakje worden genuttigd bij de koffie. Pasteis de nata, ook wel pasteis de Belém genoemd, zijn een specialiteit uit Lissabon. In elke reisgids wordt het vermeld en elke rondleiding passeert het beroemde Antiga Confeitaria de Belém. Dit van oorsprong kleine banketbakkers winkeltje is uitgegroeid tot een bloeiende industrie van wel 3 of 4 aaneengesloten pandjes waar het wachten is op een tafeltje. Je kunt er koffie krijgen met uiteraard de beroemde pasteis.Overheerlijk werkelijk waar. Maar.... het recept is geheim. Overal in de stad, maar eigenlijk overal in het land, kun je min of meer geslaagde variaties kopen. Er is geen pasteleria (banketbakker) te vinden die ze niet verkoopt. Ook recepten zijn er te kust en te keur, met of zonder extra roomboter, met of zonder bloem, met of zonder vanille. Ik heb mijn eigen variant, die ik hier zal neerzetten. Ik maak gebruik van originele pasteis-bakjes, maar volgens mij kan het ook met een muffinbakblik.

INGREDIENTEN

4 velletjes diepvries (roomboter) bladerdeeg, 175 ml melk, 20 gr bloem, 80 gram suiker, 80 ml water, 1 zeste (dunne schil - zonder wit - van een citroen), 1 pijpje kaneel, 5 cm vanillestokje (optioneel, niet origineel, maar C vindt het lekkerder), 3 eigelen (van kleine eitjes- of 2 van grote eieren)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2016
  • Portugees
  •  20-30 min.

Speciaal voor de Portugese vrienden dit snelle recept voor stokviskroketjes

INGREDIENTEN

500 grs. de bacalhau (demolhado), 400 grs. de batatas, 1 cebola, salsa q.b., 1 calice (pequeno) de vinho de Porto, 7 a 8 ovos, sal,pimenta en noz-moscado q.b.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Portugees
  •  30-60 min.

Om in de stemming te komen voor  een weekend Portugal bij lieve vriendenDit heerlijke gebakje alvast gemaaktUiteraard werden we bij aankomst verwelkomt met koffie en de  beroemde Portuges Patel de Nata€.Inmiddels al meerdere keren thuis gebakken verslavend lekker.

INGREDIENTEN

250 ml melk, 2 eieren, 75 g suiker, 1 el bloem, 1 pakje roomboterbladerdeeg, 1 zakje vanillesuiker., , , Garnering, 2 el poedersuiker, 1 tl kaneelpoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2017
  • Portugees
  •  20-30 min.

Lekker snacken, maar dan op z'n Portugees?! Probeer deze kabeljauwkroketjes eens. Ze zijn sowieso lekker, maar als je ze zelf maakt zijn ze natuurlijk het lekkerst! Daarnaast is het ook erg leuk om te doen als je een keer de tijd hebt, in het weekend bijvoorbeeld. Je kunt ze eten als snack, voorgerecht, tapas of met rijst en salade als hoofdmaaltijd, een veelzijdig hapje dus. Het kabeljauwkroketje was in 2011 één van de finalisten voor de 7 wereldwonderen van de Gastronomie in Portugal.

INGREDIENTEN

600 gram Bacalhau (stokvis), 800 gram aardappelen, 3 a 4 eieren, 1 fijngesneden grote ui, 2 tenen knoflook, 1 dl olijfolie, Verse peterselie, Zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, Zonnebloemolie (of frituurolie)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2016
  • Portugees
  •  20-30 min.

"Pasteis de nata" of "Pasteis de Belem", naar de wijk van Lissabon waar ze eeuwen geleden werden ontdekt in het klooster van Jeronimo.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 stuks : 500 gr diepgevroren bladerdeeg - 8 eierdooiers - 100 gr suiker - 1/2 tl geraspte citroenschil - 4 dl room - 1 afgestreken el tarwebloem - 1 el poedersuiker - 1 el kaneelpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Portugees
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top