Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

273 pepernoten recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zelf maken, nog lekkerder!

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben:, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr boter, 100 gr bruine basterdsuiker, 1,5 eetl speculaaskruiden, 2 eetl melk, 1/2 theel zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Erg lekker!

INGREDIENTEN

100 gram bloem,100 gram zelfrijzend bakmeel,60 gram bruine basterdsuiker,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden,50 gram boter of margarine,1 volle eetlepel stroop,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Je weet wel, voor met sinterklaas

INGREDIENTEN

Pepernoten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Wat is er leuker dan met de kinderen pepernoten bakken

INGREDIENTEN

Voor 50 a 60 pepernoten:, 40 gram boter, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout, 2 eetlepels lauwe melk, 1 1/2 theelepel speculaaskruiden en evt. wat stroop.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Om te strooien met Sinterklaas!

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 1 mespuntje zout, 40 gr koude, harde boter, 2 eetlepels melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een ideaal recept om samen met kinderen klaar te maken

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel zout, 2 lepels melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Pepernoten, pepernoten... Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet...

INGREDIENTEN

400 g bloem , 2,5 tl bakpoeder , 1,5 tl speculaaskruiden , 200 g boter , 250 g bruine basterdsuiker , snufje zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hoort er helemaal bij, lekker zoet en hartig teglijk.

INGREDIENTEN

125 gram Bloem, 125 gram Zelfrijzend bakmeel, 100 gram Boter, 90 gram Bruine basterdsuiker, 2 Eetlepels water, 1 Mespuntje zout, 1 Eierdooier, 1 Theelepel Speculaaskruiden, 1/2 Theelepel kaneel, 1 Mespuntje gemalen anijszaad, Kneed alle ingredienten door elkaar tot een, soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een, koele plaats rusten. B.v. de koelkast., Smeer de bakplaat in met boter., Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine, balletjes (ter grootte van een knikker)., Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat., Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 baklaat, vol pepernoten maken. Druk elk balletje een beetje, plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en, goudbruin en laat ze daarna afkoelen., Je kunt onder het bakken de volgende portie, vast maken., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De echte pepernoten, geen kruidnoten

INGREDIENTEN

150 ml.water, 320 gr.stroop, 80 gr.witte basterd suiker, 80 gr.bruine basterd suiker, 400 gr.roggebloem, 240 gr.zeeuwsbloem, 40 gr.honingzoet, 4 gr.gemalen anijs, 4 gr.speculaaskruiden, 4 gr.bakpoeder, slaolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

HEERLIJKE PEPERNOTEN

INGREDIENTEN

150 gr zelfrijzend bakmeel, 75 gr bruine suiker, 90 gr boter, 3 theel speculaas kruiden, 2 eetl melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ontzettend lekker, vooral als ze nog warm zijn...

INGREDIENTEN

125 gr. zelfrijzend bakmeel, 50 gr. harde (room)boter, 70 gr. lichtbruine basterdsuiker, 1 tl. stroop, 1/2 el speculaaskruiden, 1 el anijszaad, 1 mesp. zout, 1-2 el water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met dank aan Knabbel

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 125 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 eetlepel speculaaskruiden, 100 gr zachte boter, 3 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Leuk om dit voor Sinterklaas met je kinderen te gaan maken . Doe het niet te vroeg, want ze zijn zo op!!!

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 3 gr. bakpoeder, 5 gr. kaneel, 2 1/2 gr. gemalen kruidnagel, 2 gr. kardamom, 1 gr. gemberpoeder, 125 gr. boter, 125 gr. bruine basterdsuiker, 50 gr. schenkstroop, 3 gram zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Spaans
  •  > 120 min.

Echte pepernoten, ik had al een recept geplaatst, maar dit recept is nog makkelijker. van mijn vorige werkgever: Ad Janssen

INGREDIENTEN

125 g bloem,125 g zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, 90 g witte basterdsuiker, 2 eetl water, 1 mespunt zout, 1 eidooier, 1 theel. speculaaskruiden, 1/2 theel kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Om te strooien maar en op te eten!

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 3 gram bakpoeder, 5 gram kaneel, 2 1/2 gr gemalen kruidnagel, 2 gram kardamom, 1 gram gemberpoeder, 125 gram boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 50 gram schenkstroop, 3 gram zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor pepernoten wordt hetzelfde deeg gebruikt als voor Taai Taai. Dat betekent dat het dus geen kruidnoten worden, zoals u die tegenwoordig meestal in de winkel kunt krijgen, maar echte ouderwetse pepernoten.

INGREDIENTEN

700 gr. volkorenmeel 1/2 eetl. zuiveringszout (drogist)- 450 gr. half gekristalliseerde honing -, , 200 ml. karnemelk (150 ml. bij gebruik bloem)- 2 eieren (100 gr.)- 1 mespunt zout., , 1 1/2-2 eetlepels anijszaad,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 125 gram basterdsuiker (lichtbruin), 1 eetlepel speculaaskruiden, 100 gram zachte boter, 3 eetlepel melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Recept gekregen van Knabbel.

INGREDIENTEN

75 gr honing, 20 gr boter, 175 gr suiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 375 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 mespunt kardemom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke pepernoten, maak ze zelf !

INGREDIENTEN

?200 g boter, ?400 g bloem, ?2? theelepel bakpoeder, ?1? theelepel speculaaskruiden, ?250 g bruine basterdsuiker, ?snufje zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mag je niet missen in de november maand. Dit recept stond ergens op internet

INGREDIENTEN

100 gram zelfrijzend bakmeel, 45 gram bruine basterdsuiker, 35 gram boter of margarine, 1/2 theelepel speculaaskruiden, mespunt zout, 1 a 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

(ong 50 stuks)Met dank aan Knabbel

INGREDIENTEN

100 gr zachte boter, 125 gr bruine suiker, 2 theelepels speculaskruiden, een mespuntje zout, 250 gr zelfrijzend bakmeel, enkele eetlepels melk, een klontje boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sint- Nicolaas lekkernij. Heel leuk om met de kinderen samen te maken.

INGREDIENTEN

200 gr bloem, ? tjeel bakpoeder, snufje zout, 150 gr stroop, 2 theel kaneelpoeder, 1 theel kruidnagelpoeder, 1 theel gemalen noormuskaat, ? theel gemalen korianderzaad.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Leuk om met kinderen te maken

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, ? theelepel speculaaskruiden, ? theelepel zout, 2 lepels melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/4 kopje bloem, 1 1/4 kopje zelfrijzende bloem, 1/2 kopje bruine basterdsuiker, 2 eetlepels water, 1 eigeel, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Leuk om samen met kinderen pepernoten te maken.

INGREDIENTEN

* 125 g zelfrijzend bakmeel, * 50 g lichtbruine basterdsuiker, * 1/2 eetlepel speculaaskruiden, * 1 theelepel stroop, * zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 100 gram zelfrijzend bakmeel, * 50 gram bruine basterd suiker, * 1 theelepel speculaas kruiden, * 1 mespuntje zout, * 40 gram koude,harde boter, * 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr boter, 125 gr bruine basterdsuiker, 8 gr speculaaskruiden, 250 gr bloem, 5 gr bakpoeder, ongeveer 4 eetlepels melk.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  •  
  •  20-30 min.

Lekker zelf pepernoten maken!

INGREDIENTEN

125 gram bloem, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 80 gram bruine suiker, 2 eetlepels water, 1 theelepel speculaaskruiden, theelepel kaneel, Boter.?,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100gr Zelfrijzend bakmeel, 50 gr Bruine basterdsuiker, 1 thl speculaaskruiden, 1 mesp zout, 40 gr koude,harde boter, 2 eetl melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 anijsblokje, 150 gr. zelfrijzendbakmeel, 75 gr. lichtbruine basterdsuiker, 10 gr. speculaas kruiden, 90 gr. boter, 2 eetl. melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  •  
  •  30-60 min.

Recept voor eigengemaakte kruidnoten

INGREDIENTEN

40 gr. margarine, 50 gr. donkere basterd suiker, 1 1/2 theel. speculaaskruiden, 100 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 eetl. lauwe melk, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

En strooit dan wat lekkers, in d'een of d'andere hoek....

INGREDIENTEN

* 125 gr bloem, * 125 gr zelfrijzend bakmeel, * 100 gr boter, * 90 gr bruine basterdsuiker, * 2 el water, * 1 mespuntje zout, * 1 eierdooier, * 1 tl speculaaskruiden, * 1/2 tl kaneel, * 1 mespuntje gemalen anijszaad,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

/- 90 stuks.

INGREDIENTEN

- 125 gram bloem, - 125 gram zelfrijzend bakmeel, - 100 gram boter, - 90 gram bruine basterdsuiker, - 2 eetl. water, - 1 mespuntje zout, - 1 eierdooier, - 1 theel. speculaaskruiden, - ? theel. kaneel, - (1 mespuntje gemalen anijszaad),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  •  
  •  60-120 min.

(notos peperos)Bron: www.sint.nl

INGREDIENTEN

125 gr. bakpoeder, 1 eetlepel suikerstroop, 1 a 2 eetlepels speculaas-kruiden, 25 gr. boter, 50 gr. bruine basterd suiker, 1 a 2 theelepels zout, 1 eetlepel melk, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

DIT RECEPT IS BEDOELD VOOR KINDEREN.

INGREDIENTEN

150 gram zelfrijzend bakmeel,75 gram bruine suiker,90 gram boter,3 theelepels speculaaskruiden,2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pepernoten,speciaal voor sinterklaas

INGREDIENTEN

1 1/4 kopje bloem, 1 1/4 kopje zelfrijzende bloem, 1/2 kopje bruine basterdsuiker, 2 eetlepels water, 1 eigeel, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 g bloem, 5 g bakpoeder, 5 g peperkoekkruiden, 350 g honing, 1? dl water, 2 g anijs-, poeder, nootmuskaat, boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram bakmeel, 125 gram boter, 100 gram bruinesuiker, ? 10 gram speculaarkruiden, 1/2 theel. zout, 4 eetl. melk.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/4 kopje bloem, 1 1/4 kopje zelfrijzende bloem, 1/2 kopje bruine basterdsuiker, 2 eetlepels water, 1 eigeel, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g boter (ongezouten), 125 g lichtbruine basterdsuiker, 2 tl. speculaaskruiden, Snufje zout, 250 g zelfrijzend bakmeel, 4 el. Melk,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top