Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Perzik recepten (1.879) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!

INGREDIENTEN

*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pilaf gerecht , snel en gemakkelijk met zilvervliesrijst en perzikstukjes

INGREDIENTEN

400 gram Gehakt, 2 uien, zilvervliesrijst 400gr, 1 blik perziken, 2 kleine blikjes tomatenpuree, Ketjap(Manis), Sambal Oelek.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, 40 gram poedersuiker, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt, 6 eetlepels sinaasappelsap, 1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden, 4 of 6 halve perziken in partjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Met 10 verschillende vullingen

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!! Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.

INGREDIENTEN

, 8 dungesneden plakken cake, 12 bolletjes ijs, bijvoorbeeld aardbei, pistache, vanille, 1 borrelglaasje sinaasappellikeur, wat in stukjes gesneden fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik en ananas uit blik, 4 eiwitten, 150 gram suiker, sap van 1/2 citroen om te ontvetten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een doordeweeks gourmetgerechtje, recept uit de variatie-waaier

INGREDIENTEN

2 saucijsjes (ca. 75 g elk), 1 perzik, 1/2 theelepel basilicum (fijngehakt), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept gaat de hele familie rond. Ik heb het van mijn moeder gekregen. Ik weet niet waar het oorspronkelijk vandaan komt.

INGREDIENTEN

300 gr. varkenshaas, 100 gr. bacon, half bakje boursin (of andere kruidenroomkaas), 1/2 blik perziken, 50 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frisse salade van gerookte kip en perzik (hartig en zoet).

INGREDIENTEN

150 gr gerookte kipfilet, 1 lente ui, 1/4 rode paprika, 1/2 perzik (uit blik), , ijsbergsla, , Dressing:, 2 el yogonaise, 2 el water, 1 el gembersiroop, 1 tl kerriepoeder, 1 el siroop van de perziken uit blik, 1 el fijngesneden koriander, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Snel een gebakje maken

INGREDIENTEN

Per persoon: 1 jodekoek. 1 halve perzik uit blik.slagroom. suiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tortillataart in de oven gebakken en bedekt met geraspte kaas.

INGREDIENTEN

200gr rundergehakt, 1 ui, 5 (vlees)tomaten, 1 potje mais, 1/2 lt. blik perzik op sap, 1/2 zakje seasoning mix, 8 glutenvrije tortilla`s (alleen op basis van maïs), 1 potje créme fraiche, olijfolie, 100 gr geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomerse salade met kipsalade en verfrissende perzik.

INGREDIENTEN

2 - 3 scharrelkipfilets, 6 el olijfolie, 1/2 tl kerriepoeder, 1 blik Del Monte halve perziken op sap (415g), 1 el citroensap, 1.5 tl fijne mosterd, 100 g zachte geitenkaas, 2 bosjes waterkers, harde steeltjes verwijderd, 1 sjalot, in reepjes, 125 g cherrytomaatjes, gehalveerd, 1/2 focaccia, in repen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2015
  • Europees
  •  20-30 min.

Ook voor bereiding met de ijsmachine

INGREDIENTEN

2 zakjes kant-en-klaar cappuccinopoeder (Nestle), 75 gr suiker, 3/4 dl melk, 1/8 liter slagroom, 1 perzik, Cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Een halve perzik met gorgonzolasaus op een bordje.

INGREDIENTEN

Per persoon een halve perzik,3 sprietjes bieslook en 60 gram gorgonzola room.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Van "brigittehgv"

INGREDIENTEN

3 rijpe perziken of perziken uit blik, 1/2 liter magere perzik yoghurt, 2 eetlepels perzik likeur, 100 gram witte basterd suiker, 1/4 liter slagroom, keukenmachine

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, , , , 1 grote rijpe perzik, 3 eetlepels zure room, dessertlepel suiker, theelepel citroenrasp, beetje bruine suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix * 25 gram boter * 150 ml handwarme melk * boter om in te vetten * 200 gram bloem * 50 gram paneermeel * 1 kilo in schijfjes gesneden perzik * 150 gram suiker * 100 gram * poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dieetrecept

INGREDIENTEN

1 middelgrote verse perzik (of 2 halve uit blik, zonder - suiker en goed uitgelekt) - 100 gr verse frambozen (of uit blik, zonder suiker en goed uitgelekt) - 1 el vanilleextract - zoetstof naar smaak

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote rijpe perzik -, 1 volle theel. bruine suiker -, 3 eetl. magere yoghurt -, 2 druppels vanille extract.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gemakkelijk recept dat snel klaar is en geslaagd is voor op een feestje.

INGREDIENTEN

75 gram hamlap, 1 uitje, 10 gram margarine, 2 tl ketjap, mespuntje sambal, teentje knoflook, 2 el. tomatenpuree, 1/2 perzik uit blik, 4 el. perziksap, 1 tl. ma?ezena

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Hongaars
  •  10-20 min.

Heerlijk toetje uit de oven

INGREDIENTEN

Per persoon een halve perzik uit blik., 2 ons bitterkoekjes., 2 eetlepels kirsch., 2 eetlepels bruine suiker., slagroom,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g frambozen (AH), 1 etl citroensap, 2 etl witte basterdsuiker, sinaasappellikeur (Gall en Gall), Raspberry Yoghurtijs (beker 500 ml, AH Excellent), perzik (uit blik)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Recept is van Troisgros hij gebruikt talingen ik heb het recept aangepast

INGREDIENTEN

2 eendenfilets, perzik vers of blik, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel abrikozen jam, 1eetlepel wijnazijn rode, 2 dl kalfsfond, , citroen en peper en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk ovengerecht, dat zowel door volwassenen als kinderen zeer wordt gewaardeerd

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet,groot blik perzik op zware siroop,bloem,125cl creme fraiche,50 gram strooikaas oud,basilicum,peper, zout, boter of olie,peultjes voor 4 personen,aardappelkroketten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk zuurkoolgerecht en net even anders

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen; 500 gram zuurkool; blikje perziken; 200 gram brie; 200 gram bacon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fris, op een warme dag.

INGREDIENTEN

300 gr. fusilli, 3 bosuitjes, 200 gr. gerookte kipfilet (of restje koude kip), 1 bakje sellerie-wortelsalade, 4 rijpe perziken, 100 gr. gezouten cashewnoten, zout en peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  •  
  •  20-30 min.

Rijstgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. hamlappen. 25 gr.boter. 4 eetl. ketjap. 1 eetl. sambal. 1 ui. 250 gr. champignons. 1 groot blik perziken. 1 groot blik tomatenpuree. 1 blik gepelde tomaten. 1 vleesbouillontablet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een byzondere combinatie van hartig met zoet. Weer een lekker stoofgerecht voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 blik perziken, uitgelekt, 4 kippenpoten, ontveld en in tweeen, 2 rode uien, in dunne plakjes, 2 teentjes knoflook, fijngeraspt, 1 citroen, in plakjes, 100 g groene olijven, 1 theelepel gemalen komijn, 3-4 eetlepels olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik vind dit zelf een heerlijke schotel. Vooral combinatie met fruit. Ben ik toch al een liefhebber van. In het recept staat 1 pond zuurkool. Zelf gebruik ik altijd 1 kilo. Wij houden van veel groenten en minder aardappels in gerechten. De zuurkool spoel ikzelf in principe niet af. Zonde van de smaak. En altijd zelfgemaakte aardappelpuree ipv zakjes puree.

INGREDIENTEN

1 pond rundergehakt, 1 dikke ui;, knoflook, zout en peper;, ketjap;, 1 blikje tomatenpuree, 1 groot blik perzikken;, 1 pond zuurkool;, aardappelpuee ( zelfgemaakt of uit een zakje);, olijfolie;, boter om de ovenschaal mee in te vetten;, paneermeel.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels Formule 1 vanille/, 240 ml magere melk/, een paar druppels rum-of marasquin/, ? verse perzik/, 4-6 ijsblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

W.W.recept voor 2 pers.; 4,5 Pt /pp

INGREDIENTEN

2 kalfslapjes, 130gr elk, - 200gr perzik, - 100gr ui, - 100gr bleekselder, - 100ml water, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel chilisaus, - 2 koffielepels margarine, - ? eetlepel tomatenketchup, - ? eetlepel maiszetmeel, - ? koffielepel lookpoeder, - ? koffielepel paprikapoeder, - Peper/Zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een lekker slank recept en ik geef de dieetportie op. Ben je niet op dieet dan vermeerder je de ingrediënten. Het is heel snel klaar en lekker! Bovenden een handig recept als je weinig tijd hebt en toch lekker slank wilt eten.

INGREDIENTEN

1 bakje kastanje champignons, 200 gram kipfilet, 2 tl olie, 2 uien, Sambal flinke theelepel of naar smaak., Ketjap, scheutje of naar smaak, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 halve perziken op eigen sap, 160 gram gare zilvervliesrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Rijp[e perzik in tweeen, of 2 halve perzikken uit blik., 50 gr gorgonzola, mascaspone of st.agur., , Vul de holte van de perzik, waar de pit normaal zit. met de kaas en zet hem 10 minuten tot de kaas begint te smelten.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik trek de koelkast open om een bakje yoghurt met fruit te maken, yoghurt op.. Dat heb je wel eens in een huis met 5 personen. Toen dacht ik aan een lekkere variatie die toch nog gezond zou zijn.

INGREDIENTEN

1/2 perzik, 1 lepel frozen yoghurt (of gewone yoghurt ijs), 1 theelepel kaneel, evenueel nog 2 druppels vanille extract.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2015
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk kleurrijk en smeuig toetje dat je ruim van tevoren kunt klaarmaken. Mooi op zichzelf of als onderdeel van een buffet. Hier met perzik, maar ook heel lekker met rode vruchten!

INGREDIENTEN

Eerste laagje:, 80 gr bastogne koeken (of speculaas), 30 gr gesmolten boter, 20 gr lichtbruine suiker (cassonade), , tweede laagje:, 200 à 250 gram mascarpone, 1 ei (enkel de dooier), 20 gram suiker, 2 el siroop uit het blik perzikken, 1 el oranjebloesemwater (eventueel), , derde laagje:, 200 ml abrikozen-perzik nectar (of multi-vruchten sap), 1 blaadje gelatine, 2 el lichtbruine suiker (cassonade), 3 halve perzikken op siroop (blik)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik maak deze taart geregeld. Het is geïnspireerd door een recept dat ik op een Duitse site heb gevonden (mandarinen quarktorte van Marions kochbuch). Duitse taarten zijn rijker klaargemaakt over het algemeen. Deze taart is voor de liefhebber van een stevig gebakje, met doch een frisse smaak.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, -120g roomboter, -120g suiker, -zakje vanillesuiker, -2 eieren, -150g meel, -3g bakpoeder, , Voor de bedekking/kwarkmassa:, -2 bakken magere Franse kwark (1000g), -beker slagroom (250ml), -60g suiker, -verse citroensap naar smaak, -12 blaadjes gelatine, -1 blik perziken, , Voor de springvorm:, klontje boter, paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  • Duits
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 UIEN*1 RODE PAPRIKA*4 AUGURKEN* 2 TOMATEN*50 GR. BOTER*100 GR. MAGERE GEROOKTE SPEKBLOKJES*400 GR. KALFSPOULET*1 THEEL.GEHAKTE TIJM*PEPER EN ZOUT*1 EETL.STROOP*? L.POT WITTE BONEN*? L.BLIK PERZIK*125 ML ZURE ROOM*1 EETL.BLOEM

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Perzik-mousse is de naam van dit recept. Het recept is ook sjiek en ziet er het mooist uit als je het serveert in glazen coupes op voetje. Het dessert is zo simpel en snel te maken, dat je beter niet aan je gasten kunt vertellen hoe je het gemaakt hebt! Je zult zien, iedereen staat paf...

INGREDIENTEN

* 1 groot blik perziken op sap, * 2-1/2 dl = 1/4 l slagroom, * zakje vanillesuiker, * amandelkrullen van de banketbakker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Het is lekker

INGREDIENTEN

30 gram ongezouten boter zacht geroerd, 3 el bruine suiker, 3 el bloem, 1/2 tl gemalen kaneel, aardbeien jam, 440 gram halve perziken uit blik uitgelekt,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2013
  •  
  •  
INGREDIENTEN

5 niet te rijpe perziken 2 zakjes vanille suiker, 280 gr bloem 220 gr witte basterdsuiker, 120 gr harde boter 100 gr zachte boter, 1 theelpl. citroenrasp 2 eieren, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top