Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

166 picknick recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke kleine gerechtjes om mee te nemen..... (Weer eens wat anders dan snoep, koek en chips)

INGREDIENTEN

Voor de pannenkoekrolletjes:, - 1 pak kant en klare pannenkoeken, - beetje jam, - beetje appelstroop, - beetje hazelnootpasta, - beetje pindakaas, , Voor de pizza:, - 1 pak broodmix (500 gram), - scheutje zonnebloemolie, - 300 ml water, - 2 uien, - 1 paprika, - 3 tomaten, - 1 pot pastasaus, - zakje gerapste kaas, , Voor de gevulde tomaten:, - bakje kleine trostomaten, - bakje kruidenkaas knoflook, , voor de hartige spiesjes:, - pot augurken, - plakjes ham, - blokjes kaas, , extra:, - bak kersen, - bak druiven, - komkommer in plakjes, , drinken:, - 2 pakken dubbeldrank, - 1 fles 7-up,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Kinderkeuken Bijgerecht
  •  60-120 min.

Ontzettend lekker op stokbrood, en zo mee te nemen in de picknickmand!

INGREDIENTEN

2 Bolletjes Mozzarella, 4 Tomaten, 2 Teentjes knoflook, 4 lepels olijfolie, Verse basilicum, Snuf zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bruine bol met kipfilet, paturain kaas en tomaat

INGREDIENTEN

4 bruine volkoren bolletjes,paturain, 4 plakken kipfilet (met tuinkruiden is het lekkerste), 4 plakken kaas, per bolletje een tomaat in dikke plakken peper en zout eventueel een paar plakjes ei.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 bosuitjes -, 3/4 ei -, zout -, 75 gram diepvries korstdeeg -, 50 gram geraspte belegen kaas -, 50 gram hamreepjes -, 1/4 sjalot -, 0.4 dl. koksroom -, peper -, 50 gram kipreepjes - 1/4 eetlepel olie -, 1/2 bosuitjes -, boter om in te vetten -, 1/4 eetlepel bloem, , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Ik hou van picknicken. Frisse lucht,zon en heerlijk eten.Ik zal je heerlijk beleg voor picknick boterhammen leren maken.

INGREDIENTEN

Zie de bereidingswijze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/4 bakje tuinkers -, 4 groene olijven -, 1/2 eetlepels pomodori tomaten -, 1 witte bolletjes -, 1/4 bakje eiersalade -, 2 plakjes gebraden rollade, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 schijven ananas -, 2 plakken ham -, olijfolie -, 1 plakken jonge kaas -, 1 bruine bollen -, kruidenboter, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Bestrijk een bruine boterham met kruidenkaas. beleg met plakjes komkomer, tomaat en een toefje geraspte wortel. afdekken met een een sneetje bruinbrood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie of andere olie, 400 g droogkokende rijst, 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 sachet saffraan, zout, 150 g kipfilet, 1/2 kippenbouillontablet, 1 stukje foelie zo groot als een postzegel, 200 g gekookte grote garnalen of gamba?s, 2 eetlepels citroensap, 1 blik doperwten (220 g) of 1 pak uit de diepvries (250 g), 3 theelepels geurige azijn, 1 eetlepel goudgele mosterd, flinke mespunt suiker, soja, worcestersaus of aroma.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie of andere olie, 400 g droogkokende rijst, 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 sachet saffraan, zout, 150 g kipfilet, 1/2 kippenbouillontablet, 1 stukje foelie zo groot als een postzegel, 200 g gekookte grote garnalen of gamba?s, 2 eetlepels citroensap, 1 blik doperwten (220 g) of 1 pak uit de diepvries (250 g), 3 theelepels geurige azijn, 1 eetlepel goudgele mosterd, flinke mespunt suiker, soja, worcestersaus of aroma.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Er bestaan 2 versies over de herkomst van dit heksenbrood. Volgens de eerste is dit het soort brood dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloweennacht. Het zou evenwel kunnen dat dit brood zo lekker is dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden.Want na 1 hap van dit brood,wil je niet meer delen. Dit brood met toebehoren is echt onweerstaanbaar! Uit een foldertje.

INGREDIENTEN

Voor het deeg;500gram boerenbruin(meel),290ml water,12gram verse gist of 6gram droge,8gram zout,15gram boter,10gram provencaalse kruiden., Verde;50gram gesmolten boter,3middelgrote uien,een blik champignons(of vere)200gram geraspte kaas,naar keuze.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pak Honig wraps -, 250 gram verse roomkaas tuinkruiden -, 300 gram fricandeau vleeswaren -, groene krulsla -, verse peper en zout, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Honig wraps, 250 g verse roomkaas tuinkruiden, 300 g fricandeau vleeswaren, groene krulsla, verse peper, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Voor de picknick

INGREDIENTEN

400 g Huttenkase, 100 g beenham, fijngesneden, 100 g wortel, grof geraspt, 1 el fijngesneden kervel, 1 el fijngesneden bieslook, beetje fijngesneden dragon, 1 el fijngesneden peterselie, zout, peper, cayennepeper, 6 grote bladeren ijsbergsla, 6 pitabroodjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 500 g kalfslever, 2 eetl. groene peperkorrels (uit een potje of blikje), 500 g kalfsgehakt, 500 g rundergehakt, 1 eetl. Provencaalse kruiden, 2 tenen knoflook, 2 theel. zout, 1 dl rode wijn, 200 g ontbijtspek (dungesneden), 3 laurierblaadjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Broodjes anders belegd voor een originele picknick

INGREDIENTEN

Verschillende soorten broodjes (bv ciabatta, pide, stokbrood met noten) * tapenades * brie * tuinkers * gerookte zalm * philadelphiakaas * gegrilde kip * vijgenjam * rucola * zongedroogde tomaten * prosciutto * ham *

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2007
  •  
  •  10-20 min.

Schijnt de zon, krijg je de kriebels om dat huis uit te gaan en heeft je geliefde er ook zin in?Kijk snel verder en je zult een fantastische dag hebben samen.....:-)) SUCCES VERZEKERD!!!!

INGREDIENTEN

*1 fles rose of champagne (champagne van freixenet,verkrijgbaar bij AH en niet zo duur maar wel the best!!!), Voor de echte drankorgels neem er maar twee mee haha, deden wij ook ;-), *2 pakken toastcupjes of vierkante toastjes, *1 of 2 zakjes nootjes / chips naar keuze, *een paar salades, *wat franse kaasjes, een tip van mij, hou je van romig en schimmelkaas?haal dan 'Gormas' kaas bij de AH!!!Daar blijf je van eten..., *wat rauwkost, zoals romatomaatjes of cherrytomaatjes, komkommer, zoete paprika etc., *dipsausjes, *mayolijn/mayonaise, *2 glazen, *2 handdoeken (groot+klein), 1 voor de hapjes en 1 om samen op te zitten knus naast elkaar natuurlijk! Of een groot kleed, *grote fles water om je op te frissen, vergeet dit niet want je zult het missen!!, *1 keukenrol, *een paar plastic bordjes, niet zwaar en kun je later gewoon weggooien., *wat vorken en messen, *boterhamzakjes om het vieze bestek later in te doen voor de terugweg!, *zak om je vuilnis in te doen, *koeltas of fietstas met koelelementen, blijf je in de buurt dan maakt dit niet zoveel uit en kun je het ook wel zonder koelelementen, een kartiertje blijft alles wel koel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

Pastasalade met salami en lenteuitjes. Lekker op een warme dag, buiten in de zon. (Of bij de picknick.)

INGREDIENTEN

- 500 gram Penne Rigate (of andere maccaroni), - 150 gram salami in blokjes, - 150 gram ham in blokjes, - klein bakje/potje Creme Fraiche, - bakje Boursin Cuisine met knoflook en fijne kruiden, - 5 eetlepels water, - klein gesnipperd uitje, - een paprika in blokjes (kleur naar keuze), - 2 lenteuitjes in ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een bonte verfrissing voor alle uren van de dag. Ook heel geschikt voor picknick of koud buffet.HEEL WEINIG CALORIEEN. 220 kcal p..

INGREDIENTEN

100 gr sperziebonen, 4 kleine tomaten, 1 kleine groene paprika, 1 kleine rode paprika, ½ komkommer, 1 kleine ui, 150 gr maïs, 2 el appelazijn, Zout en peper, Desgewenst ½ tl mosterd, 2 el olijfolie, 2-3 el vers gehakte kruiden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Een heerlijke sandwich voor in het weekend of bij de picknick.

INGREDIENTEN

8 sneetjes casinobrood, mayonaise, 1 gekookt ei, 1 tomaat, 1/2 krop ijsbergsla, 1 komkommer, 2 plakjes ham, 2 plakjes gerookte kip, 2 plakjes kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pasta omelet (frittata di maccheroni). Vegetarisch Italiaans. `Begin tegen een willekeurige Italiaan over frittata di maccheroni (pasta omelet), en hij krijgt een gelukzalige blik in zijn ogen en begint te stralen. Veel Italianen kregen dit vroeger mee naar school als tussendoortje, en je kunt er prima overgebleven pasta in verwerken. Er werd geen eten verspild, en velen vonden de frittata met eieren voedzamer en lekkerder dan de pasta met saus die ze de dag ervoor als avondeten hadden gegeten. Ook perfect voor een picknick, en koud net zo lekker als warm.` - Nikko Amandonico Dit recept is afkomstig uit het kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 500 g spaghetti of vermicelli, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gepelde tomaten, verse of uit blik, in grote stukken, 5 eieren, 100 g pecorino of Parmzezaanse kaas, versgeraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue.

INGREDIENTEN

1 ongesneden ovenbrood tarwe of volkoren, 150 g roomkaas, 200 g gerookte kipfilet in plakjes, 4 trostomaten in plakjes, 1 bol mozzarella in plakjes, 3 el basilicum in reepjes, 1 rode ui gesnipperd, 3-4 geroosterde rode of gele paprika`s (pot 465 g) in reepjes, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Je blijft smullen van deze heerlijke (vegetarische) salade. Met dank aan Ilse, die dit recept aan me heeft gegeven.

INGREDIENTEN

Pasta: (Penne) 500 gram, Advocados: 2x, Aardbeien: bakje, Rucola-sla: zakje (heel of half), Champions: bakje, Voor de dressing:, Balsamico-azijn: 1 of 2 eetlepels (naar smaak), Honing: half potje (naar smaak), Yoganaise: paar eetlepels (naar smaak), Gedroogte tomaatjes, teentje knoflook (geperst of in stukjes gesneden), pijnboompitten (heel of half zakje/doosje), , Ook lekker: geen losse gedroogde tomaten nemen, maar 2 bakjes dressingmix voor sla van de AH met gedroogde tomaatjes., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet  

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes), - 1 kg uien, - 1 of 2 blikjes tonijn, - evt. 1 blikje ansjovis, - handvol zwarte olijven, - 5 takjes tijm, - peper en zout, - olijfolie,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een traditioneel gerecht dat op 4 Juni wordt geserveerd op Eton College tijdens de picknick bij de jaarlijkse prijsuitreiking. Het is een heelijk zomers nagerecht dat heel makkelijk is te maken en waar je goed mee kunt varieren. Dit is de simpele versie. Je kunt natuurlijk ook je eigen meringues maken.

INGREDIENTEN

4 - 6 middelgrote Meringues, , 450gr verse aardbeien, , 1 grote eetlepel poedersuiker, , 570ml slagroom,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Zomers picknick gerecht. De gerookte zalm heeft een stevige uitgesproken smaak, die wat verzacht door het bladerdeeg en de roomkaas. Quiche is warm en koud lekker.

INGREDIENTEN

500 g verse spinazie , 250 g gerookte zalm, in reepjes , 7 blaadjes bladerdeed , Schep bloem of paneermeel , 3 eieren losgeklopt , 3 dl room , 400 gram roomkaas , peper en zout , boter voor invetten springvorm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zomerse pastasalade, ideaal als maaltijdsalade, maar ook voor de picknick of op een buffet.

INGREDIENTEN

* Pasta (penne of spirelli), * kipfilet, in blokjes (ongeveer 300 g), * courgette, in stukjes, * 4 stengels lente-ui, in ringetjes, * bakje cherrytomaten, gehalveerd, * 6 zongedroogde tomaten, in stukjes, * 3 el rode pesto, * bolletje mozzarella in kleine stukjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2011
  •  
  •  0-10 min.

Lekker fris als lunch, high-tea of picknick !

INGREDIENTEN

Raapstelen 1 bosje, bruin of wit brood 3 sneetjes, gerookte kalkoen 3 plakjes, uitgebakken bacon 2 plakjes, mosterd 1 theelepel, mayonaise 1 theelepel, tomaat in plakjes 1 stuk, avocado 1 plak, verse peper snufje,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

Pesto (Italiaanse basilicumsaus), boter, olie, 1 sjalotje, 1 tl saliepoeder, 1 tl tijmblaadjes, 1 eidooier, 1/2 courgette, 1/2 aubergine, 1 grote ui, 1 bolletje mozzarella-kaas, 2 tenen knoflook, 3 takjes peterselie, 4 hamburgerbroodjes, 4 blaadjes rode sla, 50 g rauwe ham, 350 g kalfsgehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig

INGREDIENTEN

* 8 kwarteleitjes, * 300 gr varkensvlees fijngemalen, * 1 eiwit, * 1 theel fijngesneden verse bieslook, * 1 theel fijngesneden verse peterselie, * 1 mespunt cayennepeper, * zout en versgemalen peper, * 2 eieren, * 2 eetl melk, * 50 gr bloem (bestuiven), * 100 gr wit broodkruim, * 3 dl arachideolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Schots Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heel lekker luchtig brood. Je kunt eigenlijk allerlei soorten vulling kiezen, mij beviel tapenade en pesto erg goed. Je zou ook kunnen kiezen voor spinazie, ansjovis, gebakken ui, alles wat je maar lekker lijkt. De hoeveelheid is voldoende voor 2 broden van ongeveer 400 gr. Lekker broodje voor bij een kommetje soep of bij een picknick.

INGREDIENTEN

Voordeeg:, * 100 gr bloem, * 100 ml handwarm water, * 7 gr (1 zakje) gedroogde gist ., , Brooddeeg:, * 350 gr bloem, * 170 ml handwarm water, * 6 el extra vierge olijfolie, * 1 tl suiker, * 2 tl zeezout, * vulling, bv pesto of tapenade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Een verrukkelijke snack waar iedereen graag in toe hapt

INGREDIENTEN

100 gram ontbijtspekreepjes, 4 plakjes bladerdeeg, 1 grote ui, 4 gedroogde tomaten op olie, 2 el. van de olie, 6 el. verse roomkaas met kruiden, 2 eieren, 4 el. melk, 100 gram jong belegen kaas, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Lekker voor brunch, lunch, picknick, high tea enzovoorts

INGREDIENTEN

1 casinobrood in de lengte gesneden in plakken van 1 cm., 6 el mascarpone di lodi, 25 sprietjes bieslook, zout, versgemalen peper, 1 tl geraspte mierikswortel, 200 g gerookte zalm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Engels
  •  10-20 min.

Heerlijke en gezonde salade voor bij een picknick.

INGREDIENTEN

Potje voorgekookte kikkererwten; 150 gram dadels; 150 gram vijgen; 4 tomaten; 2 (gele) paprika`s; 150 gram feta kaas; 4 el yoghurt; 4 el olijfolie; 4 el kruidenazijn; tijm, oregano, cayennepeper, zout naar smaak; 1/2 krop sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  • Turks
  •  20-30 min.

Een gerecht dat geschikt is voor bij een lunch, brunch of bij de borrel, bij een picknick, ja zelfs een verrassing in de lunchtrommel. Warm of koud, het kan beide. De een vind het meer een hoofdgerecht terwijl de ander het zelfs een nagerecht vind. Kortom moeilijk te definiëren. Dat komt omdat smaken nou eenmaal verschillen. Het maakt in feite ook niks uit, het is een heerlijk hapje en dat is voor mij het belangrijkste  *;  :{

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg of 7 plakjes , 4 verse vijgen, 200 gram geitenkaas, 1 bekertje crème fraiche   (200 gram), 3 eieren, handvol geroosterde walnoten, enkele takjes tijm, peper en zout, 1 el honing, handvol rucola om mee te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2014
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Groenten quiche. Bijvoorbeeld bij een picknick, als bijgerecht of als buffetgerecht erg lekker.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 3 preien, 1 courgette, 150 gr. cashewnoten, 50 gr. boter, 1/2 eetl. kerriepoeder, 4 eieren, 125 ml. zure room, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke salade om even snel te maken als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de picknick of barbecue

INGREDIENTEN

Beetgaar gekookte pasta (vlindertjes vind ik de lekkerste), in reepjes gesneden ijsbergsla, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 3 tomaten in schijfjes, 3 eieren in stukjes, zwarte of groene olijven naar eigen keus, tonijn/zalm/paling/ham/kaas naar keuze en eigen smaak, mayonaise, ketchup,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Dit gerecht kan lauw maar ook koud gegeten worden (bijv. lekker om mee te nemen op een picknick). van "els"

INGREDIENTEN

6 kleine wraps, 3 kipfilets, flink wat chilipoeder, olie, zout en peper, sla (ik had een mengsel met raketsla), komkommer in dunne, lange plakjes (gaat goed met een kaasschaaf) (je hebt ongeveer een halve komkommer nodig), evt. wat reepjes uitgebakken ontbijtspek, 2 per wrap,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijke rijstsalade, als maaltijdsalade maar ook heel geschikt voor een picknick of als bijgerecht voor een BBQ.

INGREDIENTEN

250 gram rijst (langkorrelig of anders), 150 gram tonijn op olie uit blik, uitgelekt en verkruimeld, 150 gram mais uit blik, uitgelekt, 150 gram gerookte zalm in stukjes (of gerookte zalm snippers), 200 gram gare en gepelde garnalen, 1 eetlepel kappertjes, afgepoeld, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top