Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pudding recepten (2.087) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker luchtig en in vele smaken verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

Melk, 1 pakje Koopmans pudding (ongeveer Fl.0,55)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 ml room, 50 gr suiker, 120 ml honing, 100 ml gezeefde citroensap

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Gebakken indiaase pudding

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 1/2 kop gele maismeel, 4 volle koppen hete melk, 1/2 kop ahornstroop, 1/4 kop lichte molasses, 2 eieren, licht geklopt, 2 eetlepels boter/margarine gesmolten, 1/3 kop bruine suiker, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel kaneel, 3/4 theelepel gember, 1/2 kop koude volle melk, , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2002
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Dessertrijst-opvolgmelk-stokje vanille-paar amandelen-gewelde pruimen -perziken

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2000
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 ml. melk, 3 eetlepels suiker, 1 pakje puddingpoeder (eender welke smaak)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk te maken en lekker na een zware maaltijd

INGREDIENTEN

1 pakje kookpudding,roomsmaak,5 dl. appelsap

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

(telefoonpoeding)

INGREDIENTEN

3 koppies meelblom, 1 koppie botter, 4 eiers, 2 tl gemmer, 1 tl vanielje, 2 koppies suiker, 2 koppies melk, 2 tl koeksoda, 2 eetl appelkooskonfyt, Klits suiker en botter tot room.Voeg eiers by. Los koeksoda in melk op. Sif, droe bestanddele en meng goed. Voeg konfyt en vanielje laaste by., Sous:, , 3 koppies suiker, 3 koppies kookwater, Kook saam en skep deeg in sous en bak vir 1uur by 180?. Bedien met room of, vla.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse pudding vooral op warme zomerdagen, die bovenop een korst van sponsachtig (moscovisch) deeg heeft en een lekkere fruitige custard van onder.

INGREDIENTEN

75 gr. Boter, 175 gr. Poedersuiker, Rasp en sap van 2 citroenen, 4 Medium eieren, geel en wit apart op kamertemperatuur, 50 gr Bloem, 4 Mangoes, geschild en in blokjes gesneden, 500 ml Magere melk, Citroensorbet

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel oud recept, stamt nog van mijn grootmoeder. En ook mijn kinderen zijn er zit van. Door de havermout krijgen ze nog iets binnen buiten de suiker  

INGREDIENTEN

0,75 l melk, 50gr pudding, 50gr havermout, 75gr suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zakje Pudding Poeder, Vanille smaak, 75 g suiker, 750 ml melk, , Voor de garnering:, chocoladesaus.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Yorkshire pudding is over de gehele westerse wereld bekend en de mensen uit Yorkshire houden vol dat alleen iemand uit Yorkshire het maken kan. Oorspronkelijk werd vlees klaargemaakt door het boven het vuur te hangen en het vet werd opgevangen in een bakblik, om later voor de pudding te gebruiken. Yorkshire pudding werd als eerste gang geserveerd, soms met een druppel frambozen azijn of wat jus. Het wordt in Yorkshire niet altijd bij rundvlees gegeven: het wordt gekruid met gehakte munt bij schapen- of lamsvlees, met salie bij geroosterd varkensvlees en wat van het beslag werd achtergehouden voor het dessert, op smaak gebracht met suiker, kaneel en geraspte appel of krenten.

INGREDIENTEN

125 gr bloem, ? tl zout, 1 ei, maat 1 (groot), losgeklopt, 300 ml melk, koud water, 2 el vet, laag bakblik van ca 15x15 cm, of vier individuele bakblikjes,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pudding met tarwegriesmeel

INGREDIENTEN

1 liter melk-8 eetlepels tarwegriesmeel-9 eetlepels suiker-1 pakje vanillesuiker-1 pakje pettit-beurre of kakao koekjes bij een turks winkel uit je buurt(het zijn heel donkere koekjes)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Turks Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 g dunne runderlende (entrecote), zout, peper, olijfolie, 1 el bloem, , yorkshire pudding:, 175 g bloem, 1 ei, 3 ½ dl melk, ½ tl zout, 1 dl koud water, 2 el reuzel of bakvet van de roastbeef,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cola pudding is weer eens wat anders probeer maar!

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben:, 1 liter cola, 10 blaadjes witte gelantine, 4 eetlepels basterdsuiker, 2 eetlepels citroensap-limonadesiroop.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Fris en fruitige pudding.

INGREDIENTEN

450g rijpe mango's200 ml condensed milk22g gelatinepoeder200 ml water100g suiker2 eetlepels poedersuikersap van 1 limoen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  • Chinees Nagerecht
  •  10-20 min.

Warme amandel-vruchtencake

INGREDIENTEN

Voor de pudding:, 85 gram boter of margarine, 85 gram suiker, 2 eieren (nr. 4), 100 gram zelfrijzend bakmeel, 2 el rozijnen, 2 el puddingvruchtjes, 2 el sukadesnippers, 2 el amandelsnippers, amandel-essence, ca. 2 el melk, Voor de saus:, 1/2 liter citroenvla, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 1 el Grand Marnier

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  •  
  •  > 120 min.

Kerstpudding

INGREDIENTEN

1 stuk(s) citroenen, 25 gram amandelen (wit), 100 gram boter, 2 stuk(s) eieren, 100 gram pruimen (gedroogd), 175 gram krenten, 175 gram rozijnen, 175 gram rozijnen (geel), 100 gram bloem, 0.50 theelepel(s) nootmuskaat, 0.50 theelepel(s) kaneel, 0.50 theelepel(s) zout, 75 gram witbroodkruimels, 100 gram basterdsuiker (bruin), 150 mililiter Bier (donker), 1 deciliter(s) Cognac,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Bavarois met appel en rozijntjes.

INGREDIENTEN

1 zoete appel50 gr. rozijntjes, gewassen en goed uitgelekt350 gr. appelmoes6 blaadjes witte gelatine1 theel. kaneelca. 100 suiker, of minder naar smaak1/2 liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Griesmeel Pudding met kersensaus

INGREDIENTEN

70 gr.Griesmeel, 60 gr.suiker, 7.5 dl halfvolle melk, Handje krenten, handje rozijnen, kersensaus

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

20gram boter, 140gram suiker, 2 eieren, 1 eetl. abrikozenjam, 1 theel. bicarbonate (baking soda), 125ml melk, 1 theel. vinegar (wit), 250ml bloem (gezeefd), 1 mesp. zout, , Stroop:, 250ml room, 180ml suiker, 125gram boter, 125ml kookwater, 5ml vanilleessence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2012
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 rijpe perziken of nectarines, gehalveerd en zonder pit, 4 volle tl. bruine rietsuiker, 1 vanillestokje, gespleten, het merg eruit geschraapt, boter om in te vetten, bloem om te bestuiven, 125 gr. boter, 2 grote scharreleieren, 125 gr. kristalsuiker, 125 gr. zelfrijzend bakmeel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2008
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN.

INGREDIENTEN

Voor de cake:, 100gr. bruine basterdsuiker, 175gr. zelfrijzend bakmeel, 1,25dl. volle melk, 1 ei, 1 theelepel vanille-extract, 50gr. gesmolten boter, 200gr. ontpitte,gehakte dadels., , Voor de saus:, 200gr. bruine basterdsuiker, ongeveer 25gr. boter in kleine klontjes, 5dl. kokend water.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Misschien al vaak op smulweb gesignaleerd, maar ik kon het niet laten om dit recept te plaatsen. Uiteraard staat het dit jaar bij ons op het menu. Vroeg beginen is het sleutelwoord, want deze cake staat nog weken te 'trekken'in de koelkast.

INGREDIENTEN

100 gram krenten, 100 gram rozijnen, 1 goutrenet in stukjes, 5 fijngesneden gemberbolletjes, 50 gram gehakte blanke hazelnoten, 50 gram sucadestukjes, 60 gram bloem, 3 tl koekkruiden, nootmuskaat, kaneel, 3 sneetjes oud bruin brood, 110 gram zachte boter, 100 gram donkere basterdsuiker, 3 eieren, 300 ml whisky, geraspte schil van 1 sinaasappel, mespunt zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Engels
  •  > 120 min.

Een heerlijk toetje uit de Engelse keuken. Kan met vers fruit gemaakt worden, maar lukt ook prima met diepvries bosvruchten.

INGREDIENTEN

450-500 g gemengde zwarte bessen, bramen, frambozen, aalbessen (of gebruik makkelijk diepvries bosvruchten), 30 ml water, 150 g suiker, gesneden witbrood (genoeg om een kom mee te beleggen en een deksel mee te maken),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Redelijk luchtige griesmeel pudding met een frisse smaak. Ook erg lekker met frambozen of aardbeien i.p.v. perziken.

INGREDIENTEN

Griesmeel, 1 liter Melk, Blikje perzik, Suiker, 2 zakjes vanile suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 blaadjes witte gelatine, 1/8 liter slagroom, 1 eetlepel suiker, 1/2 liter hopjes vla, krokanta, taartversieringbloemetjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

12 korstloze sneden wit brood - 55 g ongezouten boter - 1/2 theelepel kaneel - 200 g rozijnen of krenten - 4 losgeklopte eieren - 2,25 dl melk - 4,75 dl room - 170 g strooisuiker - 1 theelepel vanille-essence - zout - kristalsuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Engels
  •  > 120 min.

Een heerlijke pudding die je maakt in de magnetron. De magnetron is ideaal om caramel te maken. Het kan niet mislukken. Voor 4 personen is de kooktijd voor het maken van de caramel 5 minuten.

INGREDIENTEN

200 gram suiker * 4 eetlepels water * 2 1/2 dl slagroom * 2 eetlepels maizena * 2 1/2 dl melk * 175 gram boter * 2 eieren * 4 eidooiers * 2 theelepels vanille essence,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Atkins, dessert voor 2 tot 4 personen

INGREDIENTEN

2 blaadjes gelatine naturel, 60 ml water, 2 tbs (30 ml) boter, 2-3 tbs cacao, 180 ml slagroom, 1 tsp vanille-extract, 25 drupp. vloeibaar zoet (kruitvat) of zoetstof gelijk aan 1 eetl,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  60-120 min.

Nagerecht zoals ik dat van moeder Nellie heb geleerd. Heerlijk romig en gevarieerd van smaak.

INGREDIENTEN

-50 gram rozijnen -1 dl water -1/2 dl marasquin -1/2 liter melk -75 gr lange vingers -17 gr gelatine -wat zout -1 vanillestokje -2 eidooiers -100 gr. suiker -75 gr. bigarreaux -2 dl slagroom -2 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1 afgestreken eetlepel custard, 2 eieren, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 16 gram gelatine (waarvan 1/2 blaadje rode), 1/4 liter slagroom, 1/2 dl marasquin, 100 gram franse vruchtjes, 50 gram lange vingers fo puddingbiscuits

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik eens gemaakt,en het was verassend lekker. Ik heb het eens van iemand gekregen lang geleden.

INGREDIENTEN

4 Beschuiten., halve deciliter melk., 50 gram gewassen krenten., 50 gram gewassen rozijnen., geraspte citroenschil., wat amandelen., 100 gram margarine., 50 gram suiker., 2 eieren en iets zout., 50 gram zelfrijzend bakmeel.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Surinaams Nagerecht
  •  60-120 min.

Goedkoop, snel klaar en energierijk

INGREDIENTEN

-800 ml halfvolle melk, -50 g vanillepuddingpoeder, -60 g suiker, -100 g noten

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Ik dronk altijd liever zoete limonade (siroop) dan prik, en van pudding, vooral zo'n drilpudding, liepen de griebels over mijn grabbels. Hier dus een persoonlijk griezelrecept.

INGREDIENTEN

1 liter cola, 10 blaadjes witte gelatine, 4 eetl basterdsuiker, 2 eetl citroen-limonadesiroop,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  > 120 min.

Leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

1 liter cola, 10 blaadjes gelatine, 2 eetl.basterdsuiker, 2 eetl.citroenlimonadesiroop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  •  
  •  10-20 min.

Deze chocoladepudding wordt gemaakt van sojamelk, bittere chocolade en vanille extract.Het is een heerlijke pudding !

INGREDIENTEN

1 liter sojamelk, 1/2 theelepel zout, , 2 eetlepels suiker, , 100 g maiszetmeel, , 150 g pure chocolade, , 1/2 theelepel vanille extract, of volgens smaak,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Christmas pudding, ook wel plum pudding genoemd, moet minstens drie tot zes weken rijpen om de smaak zich goed te laten ontwikkelen. vroeger werd er in het beslag een zilveren muntje verstopt, wat degen die het vond geluk moest brengen. traditie getrouw mogen alle leden van de faminlie in de kom ingredienten voor de pudding roeren en een wens doen.

INGREDIENTEN

125 gr.`bloem., 150 gr. oud brood zonder korst, verkruimeld., 3 theelepels koekkruiden., 1/4 theelepel nootmuskaat., 125 gr. bruine basterdsuiker., 125 gr. boter of margarine., 200 gr. rozijnen., 150 gr. krenten., 75 gr. sukade., 1 goudrenet, gesnipperd., 2 dl. rum., 1 geperste citroen en de geraspteschil., 3 eieren, los geklopt.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Superlekker

INGREDIENTEN

10 eieren, 5 tabletten chocolade puur/melk, 10 dessertlepels suiker, 6 pakjes slagroom (Aldi), 3 zakjes klopvast

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkere pudding; makkelijk en snel klaar !

INGREDIENTEN

-1 liter melk, -geraspte schil 1/2 citroen, -100 g griesmeel, -80 g suiker, -30 g boter, -snufje zout

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top