Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

44 raclette recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

4 aardappelen van elk ongeveer 150 gr, zout, 300 gr kaas voor raclette, 100 gr grisonvlees (rookvlees) of rauwe ham, zure augurken en uitjes naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  0-10 min.

Magnetron (2 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 aardappelen van elk ongeveer 150 gr, zout, 300 gr kaas voor raclette, 100 gr grisonvlees (rookvlees) of rauwe ham, zure augurken en uitjes naar smaak, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een Zwitzerse kaas met aardappelen in schil gekookt. Raclette lukt het best voor een open houtvuur of houtskooloven, maar kan ook in koekepan met zware bodem....

INGREDIENTEN

In schil gekookte aardappelen - een goed gerijpte Raclette(speciaalzaak) - kleine augurkjes - silveruitjes - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.

INGREDIENTEN

900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Raclette is een typische Zwitserse kaas, heerlijk pikant van smaak. Deze maaltijd is gezellig en echt de moeite waard.

INGREDIENTEN

900 gram Raclette Kaas aan een stuk of in wat dikkere plakken, ca. 12 aardappels, uitjes en augurken, 2 uien, bakje champignons, rode en groene paprika, 3 tomaten, verse peterselie en bieslook, versgemalen peper, 2 salades naar keuze. Verder nog lekker erbij, maar dat hangt ook van de eetlust af: 100 gr. gepelde garnalen, 100 gr. mosselen, 100 gr. mager ontbijtspek, 100 gr. salami, 1 klein blik abrikozen, 1 klein blik mais, 50 gr. geschaafde amandelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een voorgerecht met Zwitserse kaas, dat het zowel goed doet in de warme zomer als de koude winter.

INGREDIENTEN

4 stevige plakken Zwitserse Boeren Raclettekaas (uit rouwe koemelk), 8 gekookte of gepofte krieltjes in de schil, fijne zilveruitjes, fijne augurkjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Goudgele gesmolten raclette op nieuwe aardappeltjes met koud vlees en zoetzure rode ui is een ideale, snelle maaltijd !

INGREDIENTEN

-2 rode uien (in ringen), -1,5 th lepel suiker, -0,9 dl rode wijn azijn, -snufje zout en snufje gedroogde dille, -500 g nieuwe aardappeltjes, -250 g raclettekaas in plakjes, -zout en versgemalen zwarte peper, -vleeswaren zoals bijv. salami, knoflookworst en of boerenham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Plakjes champignonsboterpeterseliezoutfijngesneden hamplakken raclette-kaas.versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kipfiletboterpeperzoutstukjes peerplakken raclette-kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kaasgerechtje klaargemaakt met oude Chimay en slakken.

INGREDIENTEN

3 eetlepels extra fijne - olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden - 40 gr gehakte sjalotten - 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen - 20 gr gebleekte schijfjes knoflook - 30 gr gereinigde blaadjes van cresson - 200 gr dikke blokjes van courgettes - 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit - 180 gr tomatensap - 340 gr oude Chimaykaas in dikke sneden van ? 3 mm - een beetje paprikapoeder - zout peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Warm voorgerecht voor 4 pers.

INGREDIENTEN

3 soeplepels extra fijne olijfolie 24 stuks kleine slakken, gereinigd, gebakken en in twee gesneden 40 gr gehakte sjalotten 150 gr dikke blokjes van witte paddestoelen 20 gr gebleekte schijfjes knoflook 30 gr gereinigde blaadjes van cresson 200 gr dikke blokjes van courgettes 130 gr blokjes gerijpte tomaten, gepeld en ontpit 180 gr tomatensap 340 gr oude CHIMAY in dikke sneden van ? 3 mm een beetje paprikapoeder zout peper uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rol pizzadeeg, kant-en-klaar, 1 el pikante olie, ½ tl rozemarijn, fijngeknipt, 3 à 4 krielaardappels, gestoomd, in plakjes, 3 plakken Raclette du Valais AOC, in 3, 8 plakken Grisonvlees, , Garnituur:, 1 handje tuinkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Lekker weer eens zelfgemaakte cordon bleu`s met pittige kaas en geroosterde paprika ertussen. Weer eens wat anders. Dit is wel een volledige maaltijd met vers groentegarnituur en eet er rösti bij.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken gekookte achterham, 4 plakken raclette kaas, 2 eieren, losgeklopt, 50 gr bloem, 50 gr paneermeel, 125 ml zonnebloemolie, 300 g bloemkool, 1 winterwortel, 200 g doperwten (diepvries), 300 g spinazie, 1 geroosterde paprika (uit pot), in 4 repen gesneden, Vers gemalen peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere quiche, geserveerd met de aangemaakte salade !

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (275 g), met 6 geperforeerde bladerdeeg (12,5 x, 12,5 cm)of pakje met velletjes., 1 blik (850 ml; peren, 60 g gekookte ham, in dunne plakjes, 120 g Raclette kaas, gesneden, peper, 300 g veldsla, 1 ui, 1 / 2 bosje peterselie, 3 eetlepels witte wijn azijn, Zout, 1 snuifje suiker, 6 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lichte beetje exotische raclette die je t hele jaar door kunt eten

INGREDIENTEN

Ingredienten Per persoon!!, , 60 gr dunne plakjes biefstuk, 2 tl teryaki-saus, een paar cherrytomaatjes, een paar kleine krieltjes, (verse)zilveruitjes, champignons, Blauwe besjes en aalbesjes, zwarte peper, Diverse sausjes (Sojasaus/chilisaus/oestersaus),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een klasieker die het altijd doet!

INGREDIENTEN

Varkensgebraad(800gr), 6 plakjes kaas(vb raclette gaat ook met andere soorten), 2 tomaten, boter, p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tartiflette is een typisch winters boerengerecht uit de Franse Haute Savoie dat ik vaak gegeten heb tijdens de wintersport. Vroeger maakten de boeren het als afwisseling op raclette en fondue. Het is een behoorlijk stevige maaltijd en de Fransen eten er dan vaak ook niets anders bij. Bij de Tartiflette wordt bij voorkeur een heerlijke d`Apremont (witte wijn uit de Savoie) gedronken.

INGREDIENTEN

1,5 kilo vastkokende aardappelen, 200 gram gerookte, magere spekblokjes, 1 ui, 500 gram reblochon fermier (Franse kaas), 2 eetlepels crème fraîche, olie of een eetlepel eendenvet, 1 fles d`Apremont (kan weggelaten worden), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g krielaardappels, 800 g Raclette du Valais AOC, in plakken, 300 g vleeswaren (Grisonvlees, Tyroler ham, rosette,), , Garnituur:, 100 g uitjes, 100 g augurken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Info: De barbeclette is speciaal gemaakt om raclette kaas te smelten op de barbecue.

INGREDIENTEN

600 g aardappels, soort charlotte, 1 el olijfolie, 1 bos groene asperges, schoongemaakt, 4 portobello champignons, in plakken, 4 tomaten, in 2, 800 g Raclette du Valais AOC, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g bloem (+ beetje), zout en peper, 3 eieren, 125 g + 1 ei + een beetje kouden boter, 250 g uien, 400 ml melk, 100 g comté (kaas, stuk), 100 g raclette (kaas, stuk), 200 ml zure room, nootmuskaat, 200 g camembert

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere smeuige hamburgers, in het bijzonder voor de kids

INGREDIENTEN

-8 schijfjes tomaten, , -4 sesambroodjes voor hamburgers, , -4 hamburgers van puur rundvlees, , -4 schijfjes kaas van het type raclette of gouda, , -8 schijfjes zoetzure augurken, , -8 soeplepels ketchup, , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappellen, 3-4 eetlepels boter, 1 theelepel zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 busseltje, fijne, groene asperges - 1 snuifje griessuiker - 1 kleine bloemkool - 4 eieren - 150 gr zachte raclette kaas - 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr) - boter - 8 kleine cocktailworstjes - 1 schaaltje tuinkers en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 busseltje, fijne, groene asperges, 1 snuifje griessuiker, 1 kleine bloemkool, 4 eieren, 150 gr zachte raclette kaas, 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr), boter, 8 kleine cocktailworstjes, 1 schaaltje tuinkers, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Met zelfgemaakte pasta

INGREDIENTEN

Italiaanse bloem, 3 eieren, zout, peper, italiaanse tomaten in blik (2), 1 liter melk, boter, olijfolie, parmezaanse kaas (vers), smeltkaas (fontina of raclette bv), 1 kg rundergehakt, 1 ons salami, ui, knoflook, bleekselderij, wortel, basilicum, sambal, blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 bosje lente-uitjes, 200 g cherry- of roma tomaatjes, boter, 800 g kabeljauw filets of witvis naar keuze, visfond of bouillon, 2,5 dl creme fraiche, 1 ei, 1 el Dijon mosterd, dille, dragon, citroen of limoen, versgemalen peper of zout, 200 g Raclette kaas, supermarkt of kaasboer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Laat de herfststormen en de winterse buien maar komen....echt weer voor een tartiflette, maar dan een gezondere versie, mèt groenten!

INGREDIENTEN

250 g roseval aardappelen ; 250 g winterwortel; 200 g andijvie;1 ui; 100 g magere spekblokjes; 125 g reblochon ( of raclette kaas); 1 dessertlepel komijnzaad; peper uit de molen, zout; een scheutje witte wijn (voor kinderen bouillon)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorbereidingstijd: ca. 40 Minuten Baktijd: ca. 45 Minuten Per persoon: +/-559 kcal / 2338 kJ (F 35,6 g, E 52,1 g, KH 6,6 g)

INGREDIENTEN

Pijnboompitten 4 eetlepels, zwarte (kalamata) olijven zonder pit, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, 1 rode en 1 groene paprika, ½ bosje lente-uitjes, 800 gram Kabeljauwfilets, 200 gram Emmi Raclette naturel of ander kaas naar keuze (let wel; type kaas is bepalend voor de smaak!), 8 cocktailtomaten, 250 gram crème fraîche (250 g), 1 ei, 1 de dille, 1 peterselie, 1 dragon, 1 tl mosterd, peper, citroensap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

350 gr diepvries erwten, 500 gr gemengd gehakt, 500 gr lasagnevellen, 2 eieren, 100 gr gemalen Parmezaanse kaas, Kruidenkaas, resten kaas (raclette, gouda, geraspte, geitenkaas...), Italiaanse kruiden, paneermeel, peper & zout, pijnboompitten, 500 gr ricotta, 1 bokaal spaghettisaus of zelfgemaakte tomatensaus met kruiden, naar smaak extra tomaten, paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een erg goeie recept om iets apparts op de raclette of met de gourmet te doen het is een keer wat anders het is vaak moeilijk om een keer wat anders te doen omdat het tot nu toe niet vaak gedaan werd. daarom ben ik maar van alles ben gaan zoeken en waarvan ik deze heel leuk en smakelijk vond.

INGREDIENTEN

12 kippevleugels, 2 eetlepels ketjap, 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels honing, 1 eetlepel ciderazijn, 2 teentjes knoflook geperst, 2 eetlepels sesamzaad, halve theelepel 5 kruidenpoeder, 1 eetlepel sesamolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijke hartige taart

INGREDIENTEN

2 rolletjes bladerdeeg met een diameter van 30 cm, 500 g prei, 2 grote aardappelen (charlotte of nicolas), 5 plakjes gerookt spek van 3 mm dikte, 150 g raclette- of gruyere kaas in plakjes, 20 g vetstof, 1 lp bloem, 150 ml bouillon (kip of groenten), 1 ei, pezo

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Zwitsers
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g lamsgehakt, 2 sneetjes spek, gerookt (in blokjes), 1 sjalot (fijngesnipperd), 30 g bakboter, 3 eieren, peper, 200 g geitenkaas (vers), zout, 1 takje tijm, 200 g kaas (raclette), 6 lasagnevellen, 75 g kaas (gemalen), 3 tomaten (in grove stukken), 1 courgette (in grove stukken), 1 aubergine (in grove stukken), 2 cl olijfolie, extra vierge, 3 uien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  •  
  •  60-120 min.

Knoflooksoep met meergranenbrood. Receptur van Carme Ruscalleda./Rest Can Pau

INGREDIENTEN

*80 ml olijfolie extra virgen, * 4 teentjes knoflook, * 4 sneetjes geroosterd bruin brood, * 4 eieren, * 12 blaadjes verse spinazie, * 100 gr kaaswrongel, * 100 gr kaas cremig zoals b.v. (raclette, of Mahon), * 8 gr.zout, * 100 gr suiker, * Maldon zout, * azijn, * mineraal water,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

De reden dat ik deze site bij me favorieten hebt is 2 delig, het eten en de foto,s . deze soep klinkt moeilijk , is makkelijk. bekijk zijn foto,s die zijn best moeilijk

INGREDIENTEN

500 ml. kippenbouillon, 250 ml kookroom, 250 ml. fendant ( witte wijn bij G&G ), 200 gram zwitzerse kaas, das een ruim begrip, gebruik raclette kaas, die plakjes., ik zelf heb peirre jossef trappisten kaas gebruikt, smelt niet goed, maar ook daar een oplossing voor., , plak zuurdezem brood zonder korst, 2 cm dik, truffelolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Normaal is pain perdu het franse wentelteefje, dit is echter de hartige variant , een opgerolde tosti maar dan ff anders.

INGREDIENTEN

1 wit brood in de lengte gesneden, we gebruiken 4 plakken, 8 plakken iets dikker gesneden gekookte ham, mag best vetje aan zitten, 1 reblochon kaas in plakjes gesneden ( kun je die niet krijgen, vervang door plakken raclette kaas ), 2 eieren, beetje melk, zout en peper, flinke klont boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

Een hartverwarmende, licht pikante soep met draderige Fontinakaas en citroenrasp bestrooid....delicieus en feestelijk

INGREDIENTEN

-50 g boter en 75 g gesnipperde ui, -1 knoflookteen (geperst), -200 g Cannellini boontjes (1 nacht geweekt en uitgelekt), -50 g wortel (in blokjes), -1/2 rode Spaanse peper (zonder zaadjes en fijngehakt), -2 rijpe tomaten (vruchtenvlees in blokjes), -2 kardemompeulen (fijngewreven), -1 1/2 th lepel komijnzaadjes, -1,3 l kippe of groentebouillon, -zout en versgemalen zwarte peper, (**vervangende kaas = Raclette of Taleggio), VOOR DE GREMOLATA:, -75 g fijngeraspte Fontina, -1 eetlepel citroenrasp, -1 eetlepel verse tijmblaadjes, -2 teentjes knoflook (geperst)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

De smaken in dit gerecht passen gewoon zo goed bij elkaar, dat je eigenlijk zou willen dat je meer gemaakt had.

INGREDIENTEN

4 dikke lams koteletjes met botje, dik niet groot ( als je lam ziet ter grote van karbonade dan is het gewoon schaap ), met vet aan de buiten kant. laat desnoods het vet er door de slager afhalen, maar neem het wel mee!, 4 blaadjes salie, 4 plakjes fontina kaas, gruyere kan ook, of raclette kaas, 6 dunne plakken parma ham, grof gesneden ., bloem, 2 eigelen, paneermeel ., 200 gram voorgekookte kleine krieltjes, 2 el. peterselie, vet van de lamsrack, 2 grote bosui, met groen grof gesneden, zak rucola, 2 el olijfolie extra, 1 el appelazijn, bosje munt ( munt? ja munt ) beetje zeezout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Heb je gezellig voor de kerst wat mensen uitgenodigd,dan heb ik hier een recept dat niet te lang duurt maar toch heel exclusief toont op tafel.Tevens eenmaal geprobeerd weet je van geen stoppen meer.

INGREDIENTEN

1 kg.Kalkoenfilet(let op geen kalk.haasfilet), 2 bosjes gewassen waterkers zonder steel, 500gr.verse bladspinazie zonder steel, 50gr.raclettekaas, 35gr.fijngehakte walnoten, 40gr.fijngehakte ansjovis, 1 eetl.olijfolie, 1,5 eetl.rozemarijn(vers of gedroogd), 0.25 theel.zout en evenveel zwarte peper, 1 bouillonblokje, 2dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top