Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rendang recepten (265) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!!

INGREDIENTEN

500gr. rundvlees, 1 grote ui, 1 eetlepel sambal, 4 eetlepels kokos (gebakken), 1 stuk santen (kokos"boter" ), 1 eetlepel ketoembar, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel laos, 1 stengel sereh (citroengras), mespunt Ve-Tsin, 2 theelepels azijn, zonnebloemolie, zout, (eventueel voor extra pit een fijngesneden lombok met de ui meebakken),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker

INGREDIENTEN

2 eetl. wokolie, 500 gr. runderlappen in blokjes, 1 kuipje boemboe voor rendang, 100 ml kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De zoveelste versie, maar ik wilde hem toch even op mijn pagina zetten, omdat deze me erg lekker lijkt. Zoals voor de meeste curry's geldt, wordt dit gerecht lekkerder naarmate de smaken rijpen. Maak de rendang 2 of 3 dagen van tevoren en bewaar hem in de koelkast; verwarm hem op laag vuur. U kunt de rendang maximaal 1 maand invriezen.

INGREDIENTEN

1? kilo sukade lappen, 2 middelgrote uien, grof gehakt, 4 teentjes knoflook, 4 dl kokosmelk, 2 tl gemalen koriander, ? tl venkel poeder, 2 tl gemalen komijn, ? tl gemalen kruidnagel, 4 rode chilipepers, fijngehakt, 1 stengel citroengras (alleen het wit) of 4 reepjes citroenschil, 1 el citroensap, 2 tl geraspte palmsuiker of bruine suiker, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een origineel recept van mijn Indische schoonmoeder; lekker zoet-pedis en kruidig! Geschikt als (bij)gerecht bij de Indische rijsttafel.

INGREDIENTEN

1 kg ribstuk, sucadelappen of rosbief (al naar gelang je van doorregen of mager vlees houdt); vers citroensap; 1 theelepel knoflookpoeder; 2 theelepels laos; 1 theelepel koenir; 2 theelepels djahe; 1 theelepel uienpoeder; 1/2 theelepel zout; 4 theelepels suiker; 2 stukjes sereh van ongeveer 3 cm; 1/2 vleesbouillonblokje; 2 djeruk poeroetblaadjes; 1,5 eetlepel sambal oelek; 1 eetlepel kemirienotenpasta; 2 eetlepels zonnebloemolie; 1 halve liter kokosmelk uit blik en 2 eetlepels gebrande kokos; klein blokje frituurvet.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Dit gestoofde rundvlees is in Indonesië een echt feestmaal. Wij snappen wel waarom!

INGREDIENTEN

900 g ribrunderlappen, 4 el rijstolie, 4 uien, 2 tenen knoflook, 2 stengels citroengras (sereh), 200 g boemboe rendang, 400 ml kokosmelk, 200 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees gerecht( pittig)

INGREDIENTEN

Rendang bamboe (TOKOLIEN of GO tan (verkrijgbaar in togo,s of albert hein winkels), 1 kilo ruderpoulet of runderlappen of riblappen het lekkerste is een stuk runder riblap mag wel iets van vet aan zitten.Olie knoflook mag hoeft niet.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indonesisch rundvleesgerecht (Sumatra)

INGREDIENTEN

1 pond magere riblappen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 rode spaanse pepers (wil men het heet hebben 5 pepers), 4 kemirienootjes of 3 grote theel. fijngemaakte kemirie, 2 schijfjes verse laos-wortel, 1 schijfje verse kunjit-wortel, 1 kunjit blad, 3 theel. sambal oelek, 1 stengel sereh, 1 theel. citroensap, 0,25 blok coconutcream, 1 vleesbouillionblok, 0,5 blok Rendang van Koningsvogel (is kruidenblok), peper/zout., Roosteren: 4 eetl. droge kokos.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rendang is een heerlijk pittig gerecht van rundvlees. Het hoort flink heet te zijn, maar al je niet van heet houdt, kun je het aantal pepers verminderen.

INGREDIENTEN

1 kg rundvlees, 2 grote rode uien, 6 knoflook, 1 sereh, 5 djeruk perut blaadjes, 4 kemirinoten, 1 theelepel kunjit, 6 rode spaanse pepers, stukje trassi, mespunt suiker, stuk laos, stuk djahe, zout of bouillonblokjes naar smaak, zwarte peper, zonnebloemolie, santen (of stuk kokosblok)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Indonesisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Pittig indisch rundvleesgerecht. Recept geplaatst door Ed Rietdijk in ng nl.culinair

INGREDIENTEN

*500/600 gr. licht doorregen runderlappen, *7 a 8 el kokos , *zout , *2 uien , *3 teentjes knoflook , *3-4 tl sambal oelek , *1,5 tl djahe , *1,5 tl serehpoeder , *0,5 tl laos, *1 el ketoembar, *0,5 tl koenjit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke Indonesische rendang

INGREDIENTEN

500 gram runderriblappen, • 400 milliliter santen ofwel kokosmelk, • 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd, • 2 kleine uien, zeer fijn gesnipperd, • Sap van een ½ citroen, • 5 volle eetlepels Sambal Badjak, • ½ theelepel laos, • 1 eetlepel koenjit of kurkuma, • 5 salamblaadjes ofwel daun salam, •Zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Geleend van de albert heijn pagina "prikbord"

INGREDIENTEN

1 kg stoofvlees (sukadelappen), 1/2 kg uien, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetl. pindakaas, 1/4 kokosblok (santen), 1 pakje Rendang, sap van 1/2 citroen, 2 chillies, olie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, in dobbelsteentjes gesneden, 4 uien,gesnipperd, 4 tene knoflook gesnipperd, 1 tl koenjit (geelwortel/kurkumma), 1 tl serehpoeder, 1/2 el sambal trassi, 5-7 blaadjes daun salam (toko), 2 sprieten verse sereh (citroengras), 200ml cocosmelk, peper en zout naar smaak, zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 rode pepers, 80 gr santen (zakje a 30 gr, CONIMEX), 1/2 citroen, 1 el gemberpoeder, 2 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 el serehpoeder, 1/2 el sambal oelek, 500 gr sucadelappen, 20 gr donkerbruine basterdsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stukjes pittig gebraden rundvlees in een heerlijke saus van kokos en sambal.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 6 middelgrote sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepels zout, 3 of 4 grote rode lomboks, 2 cm gemberwortel, 2,5 cm laos, 1.5 cm koenjitwortel, 3 salamblaadjes, 1 dikke sereh-stengel, 6 kemiri-noten, 4 eetlepels olie, 1 liter dikke santen (kokosmelk), 0,5 liter water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr. sucadelappen, 3 sjalotjes, 3 tn. knoflook, 4 dl. kokosmelk, 2 tl. gemalen korianderzaad, 2 tl. gemalen komijn, 3 kruidnagels, 1 tl. gemberpoeder, 3 rode chilipepers, 1 stengel sereh, 2 el. citroensap, 2 tl. bruine suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 3 rode pepers, * 80 g santen, * 1/2 citroen, * 1 el gemberpoeder, * 2 tl laos, * 1 tl koenjit, * 1/2 el serehpoeder, * 1/2 el sambal oelek, * 500 g sucadelappen, * 20 g donkerbruine basterdsuiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijke variatie maar erg lekker.

INGREDIENTEN

* 3 rode peper, * 80 gr santen (zakje conimex), * 1/2 citroen, * 1 eetl gemberpoeder, * 2 theel laos, * 1 theel koenjit, * 1/2 theel serehpoeder, * 1/2 eetl sambal oelek, * 500 gr sucadelappen, * 20 gr donker bruine basterdsuiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker pittig gestoofd vlees

INGREDIENTEN

3 rode pepers, 80 gr. santen(zakje a 30 gr. conimex), 1/2 citroen, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 theelepels laos, 1 theelepel koenjit, 1/2 eetlepel serehpoeder, 1/2 eetlepel sambal oelek, 500 gr. sucadelappen, 20 gr. donkerbruine basterdsuiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De enige originele!

INGREDIENTEN

600 gr mager gesneden soepvlees., 1 theelepel sambal oelek., 1/2 theelepel djahe,djintan,laos, koentjit, ketoembar, kentjoer, sereh en kaneel., 2 kruidnageltjes., snufje nootmuskaat, peper., 2 salamblaadjes., 1/8 blok santen., 2 uien.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 6 rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt, * 3 cm gemberwortel, geschild, grof gehakt, * 6 sjalotjes, in dunne ringen, * 2 blikjes kokosmelk Ă  400 g, * 1 kg sukadevlees, in blokjes van 2 x 2 cm, * 4 salamblaadjes (evt te vervangen door djeruk poeroet)* 1 gespleten steel sereh, * 2 cm verse laoswortel, grof gehakt, * 4 knoflookteentjes fijngehakt, * 2 tl koenjit, * 3 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Haal de deksel de laatste 20 minuten van de pan voor een dikkere saus.

INGREDIENTEN

Rendang, , Deel dit recept!, , http://www.go-tan.nl/nl/recepten/Rendang/, Voor 4 personen, Bereidingstijd: 90 minuten, , Ingrediënten, , 400g Rijst, 2 el Zonnebloemolie, 500g Magere Runderlappen (blokjes), Go-Tan Boemboe Rendang, 100g Uien (reepjes), 150ml Water, Optioneel:, 1 Mango (blokjes), Krop sla

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittig gekruid rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

, 7 a 8 eetl. kokos, 500/600 gr.licht doorregen runderlappen, zout, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 3 a 4 theel. sambal oelek, 1,5 theel. djahe, 1,5 theel. serehpoeder, 0,5 theelepel laos, 1 eetlepel ketoembar, 0,5 theelepel koenjit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zoals mijn kokkie het mij op Sumatra geleerd heeft.

INGREDIENTEN

*1 kilo sudder vlees., *1 ons rode pepers (cabe merah), * 5 stuks kleine rode pepers(cabe rawit), * 1 ons rode sjalotten, * 3 teentjes knoflook, * 2x1 vingerlengte gember(jahe), * 2 x1 vingerlengte laos(jonge laos), * 4 stuks citroengras(sereh), * 3 pakjes coconut cream.(eigenlijk moet je hier natuurlijk 3 kokosnoten voorgebruiken en van het vruchtvlees santen maken, maar dat gaat wat moeilijk in nederland), * ca. 3 blaadjes jeruk purut, * 2 ons zwarte bonen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indonesisch rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

*1 1/2 kilo sukade lappen, * 2 middelgrote uien, grof gehakt, *4 teentjes knoflook, *4 dl kokosmelk, *2 tl gemalen koriander, *1/2 tl venkel poeder, *2 tl gemalen komijn, *1/4 tl gemalen kruidnagel, *4 rode chilipepers, fijngehakt, *1 stengel citroengras (alleen het wit) of *4 reepjes citroenschil, * 1 el citroensap, * 2 tl geraspte palmsuiker of bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik van een (indonesische) buurvrouw. Aangezien zij op gevoel kookt, moet je zelf er ook een beetje je gevoel en smaak gebruiken bij de kruiden.

INGREDIENTEN

1 kilo runderlappen, 3 uien, 6 stuks kemirinoten, knoflook, sambal oelek, 1 theelepel knoenit, 1 eetlepel ketoember (fijn gemalen), Laos, Gember, 3 Citroenblad, 1 Laurierblad, 1 Sereh stengel, 3 of 4 Kruidnagels, 1 Kaneelstokje, Blikje kokosmelk, Runderbouillon, Suiker

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een Indonesich vleesgerecht, dat het lekkerst is als het de dag ervoor gemaakt is.

INGREDIENTEN

500 gr. magere rundvlees in grove blokken gesneden;, 2 grote uien;, 1 kopje santen (of een klein blikje santen);, 2 tl ketoembar;, 1 tl laos;, 1 tl koenjit;, half tl djahe;, 3 uitgeperste teentjes knoflook;, 2 goudbouillonblokjes;, 2 eetlepels sambal oelek;, 3 daoen salam;, 2 daoen djeroek poeroet;, half EL suiker;, sap van een half citroen;, heel klein stukje trassie;, zout;, 100 gr. gemalen kokos,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een echte Indische rendang

INGREDIENTEN

2 rode pepers, 4 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 cm verse gember, geschild, 2 el pindakaas met stukjes noot, 1 el geelwortel (kurkuma), 750 gr. riblappen in blokjes van 2x2 cm, 2 el arachideolie, 2 stengels citroengras (sereh), 1 limoen, schoongeboend, 1 runderbouillontablet, 1 blok kokos (santen, 200 g. Nutco),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Drooggebakken rundvleesgerecht.

INGREDIENTEN

6 sjalotjes6 rode chilli-pepertjeseen stukje gemberwortel, (3 cm)2 1/2 liter kokosmelk1 1/2 kg runderstooflappen4 teentjes, knoflook2 theel kurkuma1 theel laos1 salamblad1, serehstengel3 theel zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Het beste een dag van tevoren maken.

INGREDIENTEN

1,5 pond runderlappen, 4 cm gemberwortel, 2 cm laoswortel, 2 serehsprieten, 2 salamblaadjes, 2 djoeroekblaadjes (citroenblad), 2 eetl. asam, 1/2 blok santen opgelost in lauw water, 2 grote uien, 12 rode pepers zonder zaadjes, 5 teentjes knoflook, 4 tot 5 eetlepels gemalen kokos, t theelepel koenjit, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Licht pittig Indonesisch gerecht met sambal goreng boonsies, telor (ei in pikante saus), indonesische frietjes (oma`s recept)of tempé (zelfde als frietjes mr dan met tempé)

INGREDIENTEN

500/600gr rundvlees in blokjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 rode pepers, 4 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 2 el pindakaas met stukjes noot, 1 el geelwortel (kurkuma), 2 x 375 g riblappen, in blokjes van 2 x 2 cm, 2 el arachideolie, 2 stengels citroengras (sereh), 1 limoen, schoongeboend, 1 runderbouillontablet, 1 blok kokos (santen, 200 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke indonesisch rundergerecht iets afwijkend van het orgineel omdat met dit recept iedereen die niet zo pittig kan eten ervan kan genieten

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees * 1 grote ui * 2 eetlepels sambal (bijvoorbeeld sambal brandal) * 1 blik kokosmelk ***** Kruiden: 1 el ketoembar * 1 tl koenjit * 1 schep laos * 1 stuk sereh of wat serehpoeder * zout * 3 aardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk, pittig Indonesisch vleesgerecht.

INGREDIENTEN

2 kg runder(rib)lappen, 20 Spaanse pepers (=lombok), 1 ui, 5/6 tenen knoflook, Stukje gemberwortel (=djahé) van 3 cm, Theelepel ketoembar (=koriander in poedervorm), 1 stengel sereh (citroengras), 4 salaambladeren, Eetlepel zout, 2 zakjes gedroogde kokos (à 125 gram), Theelepel suiker, Stukje laos (in `plakken` gesneden), (Theelepel ve-tsin), Olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2013
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr lams- of schapenvlees, 1 grote ui, verse gemberwortel, 1 teentje knoflook, 5 dl dunne santen, pijpkaneel, zout, peper, enkele kruidnagels, arachideolie, djintenpoeder, pimentpoeder, ketoembar, djah?, een stukje gedroogde kokos, citroensap, 1 dl dikke santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heet rundvlees gerecht. Dit is een onderdeel van een Indonesische rijsttafel.

INGREDIENTEN

1/2 kg. Mager rundvlees. 1/2 blok Santen. 3 Gesnipperde uien. 2 Teentjes knoflook of knoflookolie. 2 Rode lomboks. 1/2 tl. Kunjit. 1 th. Laos. 1 tl. Djahe. 4 Gepofte Kemiries of 1 tl. kemiriepasta.1 Spriet sereh. 2 Salamblaadjes. 2 Djeroekblaadjes of 4 citroenschillen. zout en suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gr.rundvlees,1 ui,10 st.rode pepers(rood), 20gr. laos, 20gr. sereh, 20gr.gember(vers) 4st. salambladeren, 4 teen knoflook, 2dl. kokosmelk, 3dl. runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittig vleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees, 1 grote ui, 1 el sambal oelek, 4 el geraspte kokos, 25 gram Santen (blok), 1 el ketoembar, 1tl koentjit, 1 tl laos, 1 tl sereh, 2 tl azijn, zout naar smaak en 1 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundvleesgerecht uit Indonesie - Simpel en toch authentiek.

INGREDIENTEN

* 500 - 600 gr licht doorregen runderlappen, * 2 uien, * 3 teentjes knoflook, * 3-4 tl sambal (of meer), * 1 tl laos, * 1 el ketoembar, * 1 tl koenjit, * 1 stuk sereh, * 3-4 el klapper, * 1 stukje santen, * 1 tl djahe

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Rendang

Rendang

Rendang is een lekker stoofpotje uit de Indonesische keuken. In Indonesië is dit echt een feestmaal, dat men vaak eet bij speciale gelegenheden als bijvoorbeeld een huwelijk. De belangrijkste ingrediënten van rendang zijn rundvlees en groente. Men kookt dit vervolgens in kruiden en kokosmelk. Je kunt voor het maken van rendang echter ook gebruik maken van andere soorten vlees als onder meer kippenvlees, eend, of lever. Je kunt daarnaast twee soorten rendang maken: droge en natte rendang. Ben je benieuwd hoe je het beste goede rendang kunt maken? Bekijk dan eens de recepten hieronder en maak deze stoofpot zelf.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top