Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

162 roomsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 liter blanke bouillon * 50 gram tarwebloem * 1 dl melk * garnituur naar smaak * peper * zout * aroma * 1/2 dl room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vrij makkelijk, bereidingstijd: 25 min , 6 pers. Goedkoop.Deze soep scoort altijd goed, zelfs bij mensen die niet zo gek zijn op paprika?s! van "vifke"

INGREDIENTEN

3 rode paprika?s, 3 aardappelen, 3 grote uien, 1 Boursin met look en fijne kruiden, 1 blokje kippenbouillon, zout, peper en gehakte peterselie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 dl bechamelsaus - 6 rijpe tomaten - 2 dl runderbouillon - 1 dl slagroom -60 gram vermicelli zout, peper - geraspte parmesaanse kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr courgettes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 600 ml groentebouillon, 1/4 tl cayennepeper, zout/peper, 50 ml droge witte wijn en 2 eetlelepels basilicumblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een licht pittige en ook wat zoetige soep verfijnd door de kokosmelk. Een lekker soepje vooraf.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1/2 Spaans pepertje (in ringetjes), 2 cm gemberwortel (geraspt), 1 el Garam Massala (of kerriepoeder), 2 el bloem (gezeefd), 1,5 L kippenbouillon, 350 gr kipfilet (in heel kleine blokjes), 250 gr champignons (in plakjes), 1 rode paprika (in heel kleine blokjes), 3 dl kokosmelk, 3 lente-uitjes (in fijne stukjes), 150 gr tauge (geblancheerd), 4 schijven ananas (in blokjes, met sap), 2 el koriander (fijngesneden), , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200g paddenstoelen seizoensmelange, 1 sjalot, 25g boter, 500ml kippenbouillon, 3 eidooiers, 125ml crème fraîche, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Makkelijke en bijzonder lekkere roomsoep

INGREDIENTEN

-4 grote koolrabi, -4 dl groentebouillon, -zeezout, peper, snufje cayennepeper, -gistextract, -nootmuskaat, -room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gram broccoliroosjes, stelen van de broccoli, 1,5 liter groentebouillon (bouillonpoeder of blokje), 1 flinke ui, peper uit de molen, 4 volle eetlepels bloem, 75 gr. boter, 125 ml. kookroom, 2 eetlepels peterselie, 1 theelepel dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Een fijne gemakkelijk feestsoep

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 1 blik italiaanse tomaten,uitgelekt, 2 preien,1ui, 1 stengel bleekselderij,takje tij,laurierblaadje boter,1 ltr.kippenbouillon,1/2 dl. room,peper/zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram paddestoelen melange - 1 sjalot - 25 gram boter - 500 ml kippenbouillon - 3 eierdooiers - 125 ml creme fraiche - zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 600 gr gemengde paddestoelen of gewoon (kastanje)chamgignons, * 1 lit water, * naar smaak zout en peper, * 2 dl slagroom, * naar smaak peterselie fijn gesneden, * 2 blokjes groentenbouillon, * eventueel 100gr blokjes ham,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze fluweelzachte soep maakte ik met twee kleine selderij knollen uit eigen tuin. Zo leuk midden in de winter. 

INGREDIENTEN

, 2 gesnipperde uien, 1 gesnipperde teen knoflook, 1/2 knolselderij in blokjes, Klont roomboter, 2 dl witte wijn, 4 dl kippenbouillon, 1dl room, Bouquet garni van tijm, peterseliestelen en een laurierblad, Peper een zout naar smaak, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2015
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Vegetarisch en zonder uien. Fijne smaak, romig en licht! Supergezonde ingredienten zoals: broccoli, wortelen, venkel, nootmuskaat.

INGREDIENTEN

1 broccoli - 2 witlof - eventueel halve venkel en 3 wortelen - verse Philadelphiakaas - 1 blokje plantaardige bouillon - kruidenzeezout - zwarte peper - nootmuskaat - koriander.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Met blauwe kaas, ham en noten.

INGREDIENTEN

1 kilo witlof, 1 sjalotje, 2 plakjes achterham, 25 gram boter of margarine, 125 ml runderbouillon, 250 ml slagroom, 25 gram roquefort, 4 walnoten, zout, peper, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 lente-uitje - 100 gram peultjes - 6 groene asperges - 2 eetlepels olijfolie - 1 pak soepbasis-room - 75 gam strikjespasta,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram wortelen - 8 dl bechamelsaus - 1 dl runderbouillon -1 dl slagroom - zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg rijpe soeptomaten100 g boter3 el bloem3 gehakte uien3 lookteentjes3 kleingesneden wortelen1,5 l heldere bouillon1/2 l verse roompeperzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelfbedachte soep voor op een luie zondagmiddag.

INGREDIENTEN

1klontje boter., 250 gram champignons in stukken (mag grof gesneden) of andere paddestoelen., 1 glas rosé dessertwijn of sherry., 2 dl kookroom naar smaak., 2 el verse gehakte tuinkruiden zoals peterselie, bladselderij en tijm, dragon kan ook mits niet teveel., 2 gesnipperde sjalotjes., Zout en peper., 1 pot gevogeltefond., 1 lenteui in ringetjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g verse sperziebonen, 1 kippenbouillontablet, 1 dl verse room, 1 ui in ringen, 60 g gezeefde bloem, 50 g roomboter, 1 takje peterselie, versgemalen peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voorgerecht met vis

INGREDIENTEN

1 pak Unox Soup-It! Room (basissoep a 1 liter), 3 bosuitjes, 100g rivierkreeftjes, 125g verse roomkaa met bieslook, 3 el witte vermouth

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak Unox Soup-it room - 3 bosuitjes - 100 gram rivierkreeftjes - 4 eetlepels verse roomkaas met bieslook - 3 eetlepels witte vermout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

--------------------------------------------------------------------------------, 1 liter kippebouillon - 1 dl tomatenpuree - 40 gram bloem - 40 gram boter - 80 gram macaroni - bouillonblokje - 80 gram gekookte ossetong - 1 dl room - 80 gram gekookte ham,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr courgettes, 30 gr boter, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 liter kippebouillon, peper, zout, basilicum, fijngeknipte bieslook, 1 dl room, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met als voornaamste ingredienten: sla en uien

INGREDIENTEN

2 kroppen sla, 8 uien, 50 gr boter, 60 gr rijstmeel, 1 brood, 2 eigelen, 3 l rundsbouillon, boter en olie, volle melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Don't miss it!!!!!!!

INGREDIENTEN

500 g verse sperziebonen, 1 blokje kippenbouillon met 1l water, 1 dl verse room, 1 ui in ringen, 60 g gezeefde bloem, 50 g roomboter, 1 takje peterselie, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een bijzondere koude soep, als verfrissend lunchgerecht op zomerse dagen

INGREDIENTEN

-2 venkelknollen (grof geraspt), -1 komkommer (geschild en geraspt), -2 uien (zeer fijn gesnipperd), -1 bos bieslook (fijn geknipt), -1 bos dille (fijn geknipt), -sap van 3 citroenen, -1/8 l droge witte wijn, -1 klein blikje krabvlees (100 g), -125 g gekookte ham (zeer fijn gesnipperd), -2 hard gekookte eieren (fijn gehakt), -350 g yoghurt, -1/4 lzure room en 1/4 l slagroom, -zout, mespunt suiker,vers gemalen witte peper, -1 th lepel mosterd, -peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Lekkere kop soep waar je eer mee inlegd

INGREDIENTEN

1 liter runderbouillon2 eierdooiers1 dl. room150 gr. zuring

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak Unox soup-it room - 3 bosuitjes - 100 gram rivierkreeftjes - 4 eetlepels verse roomkaas met bieslook - 3 eetlepels witte vermout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kropsla, 50 gram boter, 50 gram rijstmeel, 2 eierdooiers, 1 dl room, 1 klein blikje tomatenpuree, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere roomsoep met vis met gebruik van SOUP IT van Unox snel en lekker

INGREDIENTEN

1 pak unox soup it-room (basissoep van 1 litr., 3 bosuitjes,1 bakje rivierkreeftjes (100 gr. AH,4 eetlepels verse roomkaas met bieslook(a 125 gr,3 eetlepels witte vermout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gebonden soep met varkensvlees, uien, amandelen en appel

INGREDIENTEN

375 gram varkensschnitzel/375 gram uien/250 gram appels/3-4 el olie/1 ei/bloem/zout/suiker/paprikapoeder/2 tl. kerriepoeder/7,5 dl.vleesbouillon/25 gram rozijnen/1 bekertje creme fraiche/100 gram geroosterde geschaafde amandelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr zoete aardappels(bataten)., * 150 gr wortels., * 1 ui., * 100 gr bleekselderij., * 1/2 liter melk., * 250 ml visfond., * 250 ml culinaire room., * 2 laurierblaadjes., * 1 theelepel zoete paprikapoeder., * 100 gr krabben., * 1 scheutje worcestersaus., * Peper & zout., * Verse kervel voor de garnering.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 tl groentebouillon (poeder) met 1 liter water, 500 gram verse sperziebonen, 1 ui, 60 gram gezeefde bloem, 1 dl verse room, 50 gram roomboter, 1 takje peterselie, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Bijzonder feestelijk en daaren boven een erg smakelijke roomsoep die koud geserveerd moet worden. Een idee voor een warme zondagmiddag?

INGREDIENTEN

-2 venkelknollen (schoongemaakt en grof geraspt), -1 komkommer (schillen en raspen), -2 uien (geraspt), -1 bos bieslook en 1 bos dille, -sap van 3 citroenen, -1/8 l witte droge wijn, -1 klein blikje krabvlees (100 g), -125 g gekookte ham (fijn gesnipperd), -2 hard gekookte eieren (fijn gehakt), -350 g yoghurt, -1/4 l zure room en 1/4 l slagroom, -zout, mespunt suiker en peper, -1 th lepel mosterd, -fijngehakte peterselie, -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Een ijskoude verrassing op een warme zomeravond of als lunch.Makkelijk op voorhand klaar te maken, en uit de koelkast halen en serveren. Delicieus !!!!!

INGREDIENTEN

-2 venkelknollen, -1 komkommer, -2 uien, -1 bos bieslook, -1 bosje dille, -sap van 3 citroenen, -1/8 l witte droge wijn, -1 klein blikje krabvlees (100 g), -2 hard gekookte eieren, -350 g yoghurt, -1/4 l zure room, -1/4 l slagroom, -zout, -mespuntje suiker, -versgemalen witte peper, -1 th lepel mosterd, -gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Russisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 gram geraspte Parmezaanse kaas, 50 gram boter, 1 1/2 liter melk, 4 eetlepels aardappelmeel, 2 eierdooiers, l dl slagroom, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 kroppen sla, 400 gram aardappelen, 40 gram boter, 12 in boter gefruite brodkorstjes, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , , 1 liter kippebouillon, 40 gram bloem, 80 gram macaroni, 80 gram gekookte ossetong, 80 gram gekookte ham, 1 dl tomatenpuree, 40 gram boter, bouillonblokje, 1 dl room, , , , .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 dl bechamelsaus - 6 rijpe tomaten - 2 dl runderbouillon - 1 dl slagroom -60 gram vermicelli zout, peper - geraspte parmesaanse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter runderbouillon - 40 gram bloem - 40 gram boter - 1 venkelknol - 1 ui - 1 dl room - kerrie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top