Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Russische recepten Meer Russische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Anders dan de naam doet vermoeden, at ik dit simpele gerechtje voor het eerst in Italië. Daar is de insalata Russa een populair lunchgerecht en antipasto. Bij de versafdeling van veel Italiaanse supermarkten wordt deze salade dan ook ter plekke gemaakt. Je kunt de salade echter ook heel makkelijk zelf maken, wat natuurlijk des te lekkerder is!  Bij dit recept wordt de salade opgerold in gekookte ham, als of het sigaren zijn. In een handomdraai zet je zo een borrel-, of voorgerechtje op tafel!  Smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik had wat groenten en aardappelen over en had ooit een dergelijke salade gegeten in Oostenrijk. Dus op zoek op het internet. Als je hiernaar zoekt op internet kom je diverse versies tegen dan deze salade Olivier. Ik heb me gehouden aan de versie van de site met Russische recepten, de link naar de internetsite vind je hieronder. Het verhaal gaat dat een Franse kok, genaamd Olivier, in het midden van de 19e eeuw in Moskou een sjiek restaurant opende. Hij serveerde daar als eerste deze salade Olivier. Zelfs de Tsaar kwam de salade daar eten. Of het verhaal klopt ????? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Dit stoere Russische gerecht laat menig hart sneller kloppen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Russisch

Een heerlijk recept voor een klassieke Russische shaslick dat ik na lang zoeken op internet heb gevonden op een Russische website. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

De rijke Russische familie Stroganov gaf haar naam aan een lekker éénpansgerecht met rundvlees. Dit is een snelle versie, zonder poespas, maar met bijzonder veel smaak. Serveer er rijst pilav bij en dan krijg je een stevige maaltijd, perfect om elke kleine en grote honger te stillen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Salade Olivier wordt in Rusland veel gegeten en er zijn veel variaties van, deze heb ik zelf bedacht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Het recept van vandaag heet Stroganoff de Perú. Komt deze stroganoff dan uit Peru? Nee! Perú is het Portugese woord voor kalkoen. Volgens Wikipedia is stroganoffsaus een pittige saus uit de Russische keuken, die wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Nou, in Portugal doen ze dat even geheel anders! Sommige ingrediënten uit een originele Stroganoff vind je nog terug in deze Portugese variant, maar de meeste niet. Even lekker is het natuurlijk wel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Deze Russische pannenkoeken zijn eenvoudig te maken en een leuke variatie op onze Belgische klassieke versie. Serveer ze met suiker of confituur. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Dit is een erg lekkere kruising tussen een Franse fricassee en een Russische Stroganov. Als je alvast wat rijst op zet, kun je de saus heel vlug in een andere pan klaarmaken en is alles ongeveer tegelijk klaar. Ik doe de paddenstoelen er altijd pas op het laatst bij, zodat ze lekker nootachtig en stevig blijven, maar als je ze er wat eerder bij wilt doen om ze samen met de prei zacht te laten worden, is dat ook prima. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

De populairste en altijd verkrijgbare tapas in Spanje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit recept komt van Bianca Boonstra …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Russisch

1 kg runderlappen 2 uien 100 g boter peper en zout 300 g knolselderij 300 g prei 200 ml vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1 flesje Schuttersbier 1 eetl. gehakte kervel of 1/2 theel. gehakte dille (vers of diepvries) 4 gekookte rode_bieten 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

Een pittige gehaktschotel voor 12 personen. Dit recept is van Bianca Boonstra …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Russische aardappelschotel met gehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een super salade voor als je van vis houdt.Ook lekker voor bij een BBQ en zo snel en simpel te maken .alvast eet smakelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch
Populaire Russische kookboeken:
Top