Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

9 sarma recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gevulde zurekool rolletjes.

INGREDIENTEN

2 pakken zurekool bladeren(verkrijgbaar bij een turkse supermarkt)- 1 ui - 4 teentjes knoflook - 1 kilo half om half gahakt - ong. 250 gr. heel fijn gesneden spek - peper - rode paprika poeder - vegeta(of zout)- olie - 1 thee glas gewassen rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Joegoslavische koolgerecht

INGREDIENTEN

Spitskool,500 gr rundergehakt,salami,rijst,bouillonpoeder,paprikapoeder,zwarte peper,knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Land: Roemenie

INGREDIENTEN

Arachideolie, - uien, - paprika, - tomaten, - versnipperde dille, - geraspte wortel, - runds- en varkensgehakt, - peper & zout, - tijm, - gedroogde bouillon, - paprikapoeder, - 100 gr rijstkorrels, - enkele lepels tomatenpuree, - witte wijn, - tomatenpuree, - zuurkoolbladeren, - gerookt spek op het been, - een laurierblad, - enkele peperbolletjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pot druivenbladeren (verkrijgbaar in een turkse winkel), 2 kopjes rauwe witte rijst, 100 gram lams of rundergehakt, 1 grote ui, half kopje olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree (salca), 1 theelepel gemalen zwarte peper, 4 theelepels munt, 1 zout naar smaak, 2 citroenen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2010
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

De traditie in Slovenie is dat sarma met nieuwjaar wordt gegeten omdat de meeste mensen een kater hebben van de vorige dag.

INGREDIENTEN

20 spitskoolbladeren (spitskool kan met wat zout in een zuurkoolton zelf zuur worden gemaakt) of kant en klaar bij een Turkse toko halen, 800 a 900 gram half om half gehakt, 100 gram ui, 2 teentjes knoflook, peterselie, 1 thl. kummel (karwijzaad), 1 thl Marjolein kruid, 1 laurierblad, 10 gram hete paprika poeder, zout en zwarte peper, ei, 180 a 200 gram rijst, 500 gram wijnzuurkool of vers uit het vat, 800 gram gerookte ribbetjes, 1 dl yoghurt, 1,5 dl creme fraiche., Saus: 50 gram vet, 20 gram meel, zout, 1/2 thl. suiker, 10 a 20 gram hete paprika poeder, 20 gram tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 potje wijnbladeren - 1 1/2 el olijfolie - 1 fijngehakte ui, - 2/3 kop rijst - 1 1/2 kop water, - 1/2 kop fijngehakte rozijnen (1 nacht geweekt in water), - 1 kop pijnboompitten - 1 el fijngehakte peterselie, - zout en peper naar smaak - 1 mespuntje kaneel, - 2 gepelde tomaten in stukjes - water - sap van 1 citroen,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sarma is de Turkse variant van dolma.

INGREDIENTEN

250 g ingelegde wijnbladeren, 150 g bulgur, 1 gesnipperde ui, Olijfolie, 2 el Turkse rodepaprikapasta, 1 tl granaatappelmelasse, 2 el fijngehakte peterselie, Volle Turkse of Griekse yoghurt, voor erbij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 potje of 30 verse wijnbladeren (tegenwoordig bijna in elke supermarkt te vinden), 5 kleine fijngehakte uien - 350 gr kalfsgehakt, - 2/3 kopje rijst 5 minuten geweekt in kokend water en afgegoten, - 1 tl fijngestampte muntblaadjes - 2 tl fijngehakte peterselie, - een snufje kaneel - zout en peper naar smaak, - 2 el olijfolie - water of kippebouillon - sap van 1 citroen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram wijnbladeren, 3 eetlepels pijnboompitten, 200 gram (zilvervlies)rijst, 2 uien, 4 tenen knoflook, 3 grote tomaten, 4 takjes peterselie, 4 eetlepels olijfolie, 2 3 theelepels sambal oelek, 1 theelepel gedroogde munt, ½ citroen, 1 tomaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  • Turks
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top