Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

61 sashimi recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zalm of tonijn

INGREDIENTEN

225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet, 1/2 ~daikonwortel, fijngeraspt, -saus------------------------------, 6 eetlepels ~sojasaus, 3 eetlepels vers citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japans gerecht van rauwe vis

INGREDIENTEN

Verse vis 500 gr, (tonijn,zalm,makreel,zeeforel etc.), Shoyu (japanse sojasaus), Wasabi(mierikswortelpasta)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Superverse zalm en tonijn met sojasaus en wasabi.

INGREDIENTEN

200 g verse zalmfilet, in ca.20 blokjes, 200 g verse tonijnfilet, in ca. 20 blokjes, 150 ml. sojasaus, wasabi (hete Japanse mierikswortelcre)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2014
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rauwe vis

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 1 krop sla, sausjes:, 1. 1 ei, 1 eetlepel sojasaus, 2. 1 dl bouillon, 1 eetlepel sojasaus, radijs, 1 eetlepel sherry, 3. 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 1 t-, heelepel knoflooksap, 1 afgestreken theelepel ve-tsin, 1 theelepel, sesamzaadjes,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Joods Voorgerecht
  •  0-10 min.

Japans Koken - Judith Ferguson

INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen; of, 8 kleine sint-jakobsschelpen, 4 shisobladeren; of, verse pepermuntblaadjes, 2 eetlepels wasabi; of, mierikswortelpoeder, -saus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels vers citroensap, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere saus om verse rauwe vis e.d. in te dopen

INGREDIENTEN

2 dl. kikkoman soyasaus, sap van een halve limoen, geperste knoflook, iets sesamolie, iets gembersiroop, theelepel wasabi poeder of pasta,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen; of, 8 kleine sint-jakobsschelpen, 4 shisobladeren; of, verse pepermuntblaadjes, 2 eetlepels wasabi; of, mierikswortelpoeder, -saus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels vers citroensap,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen; of, 8 kleine sint-jakobsschelpen, 4 shisobladeren; of, verse pepermuntblaadjes, 2 eetlepels wasabi; of, mierikswortelpoeder, -saus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels vers citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Witvisrolletjes met bieslook. Erg lekker en zo klaar. Even oefenen met oprollen, maar de tweede keer kan iedereen het! Serveer ze in combinatie met Sashimi 2 en 3, telkens 1 of 2 per persoon!(recept is voor 8 rolletjes)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Veldsla salade met rauwe stukjes zalm, avocado, en komkommer. De smaak komt helemaal los door een klein beetje wasabi, sojasaus en sesamzaadjes.

INGREDIENTEN

175 gram rauwe zalm, 1 Halve komkommer, 2 (eetrijpe)Avocado`s, 75 gram veldsla, Sojasaus, Wasabi, Sesamzaadjes, Zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2011
  • Japans
  •  0-10 min.

Tonijnrolletjes met nori; recept voor 8 rolletjes

INGREDIENTEN

2 vellen nori250 gr. verse tonijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Niet helemaal echt japans, maar wel erg lekker voor erbij.

INGREDIENTEN

Zalmmoot, knoflook, rode peper, bosui, arachideolie, sesamolie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Japanse salade met zalm

INGREDIENTEN

1 eetlepel sesamzaadjes, 2 eetlepels sojasaus (kikkoman), 1 a 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel medium dry sherry, 1/2 eetlepel sesamolie, 250 gr zalmfilet (een dik stuk snijdt makkelijker), 6 eetlepels rijstazijn, gemengde sla (frisee, veld, etc), voor garnering partjes citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Daniel Green verteld in 'Het Paleo Kookboek' het volgende: 'Ik heb mijn eerste sashimisalade ongeveer 10 jaar geleden geget en toenik bij Tokyo Joe's in Hong Kong was. Ik was meteen een fan.De salade staat tegenwoordig bij veel restaurants op het menu.Deze versie is lekker en eenvoudig zelf te maken.'

INGREDIENTEN

Voor de salade, 150 g gemengde saladeblaadjes (waaronder rucola), 1 avocado, in plakken, 4 velletjes zeewier (nori), in stukjes gescheurd, 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 el olijfolie, 3 el sesamzaad, 300 g tonijnsteak (sashimi-kwaliteit, vraag aan de visboer), 300 g zalmfilet zonder huid, , voor de dressing, 4 el sesamolie, sap van 1 citroen, 1 tl wasabi, 2 el olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram rauwe tonijn; gefileerd, 1 deciliter lichte ~sojasaus, ~rijstnoedels,als garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Japans Koken - Judith Ferguson

INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse

INGREDIENTEN

8 haringfilets - druivenbladeren - lente-ui - sojasaus - wasibi

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram tonijn, pesto, rucola, snufje zout(zeezout), snufje peper, cherry tomaatjes, 1 mandarijn, 1 grapefruit, 1 limoen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram rauwe tonijn; gefileerd, 1 deciliter lichte sojasaus, rijstnoedels; als garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Inktvisrolletjes met nori en komkommer. recept voor 8 rolletjes!

INGREDIENTEN

250 gr. inktvis2 vellen nori (zeewiervellen, te koop bij de toko)100 gr. komkommer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Zalm met lauwe courgette en wortel-alfalfasalade

INGREDIENTEN

1 courgette ca. 250 gr, zout, 1 kl. winterwortel ca. 200 gr. 1 1/2 el azijn. 1 tl suiker, 50 gr. alfalfa, 1 blik rode zalm, 3 el ketjap manis, 2 el citroensap, 2 el olie, mespuntje gemberpoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Japans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr verse zalm, 4 toasten, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels balsamico-azijn, 5 eetlepels Vandemoortele maisolie, Japanse mierikswortelsaus, 1 eetlepel sesamzaad, veldsla, kervel of koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gr zalm, 100 gr kabeljauw, 100 gr baars, 100 gr langoustines, 2 blaadjes nori, preischeuten, sesamzaad, maanzaad., Saus 1 :, 1 eetlepel groene mosterd, 1 eetlepel sake, 6 eetlepels sojaolie., Saus 2 :, 1 eetlepel oystersaus, 1 eetlepel sojasuas, 1 eetlepel balsamico azijn, 6 eetlepels sojaolie., Saus 3 :, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram rauwe tonijn; gefileerd, 1 deciliter lichte sojasaus, rijstnoedels; als garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rauwe witvis wordt overgoten met een heet oliemengsel en gaart slechts een heel klein beetje. Subliem recept van topkok Nobu Matsuhisa.

INGREDIENTEN

- 500 gram zeer verse witvis (tong), - 1theelepel geraspte knoflook, - twee theelepels dunne verse gemberstaafjes, - twee theelepels geroosterd wit sesamzaad, - bieslooksnippers, - 3 eetlepels + 1 theelepel sap van yuzovrucht*, - 3 eetlepels + 1 theelepel sojasaus, - 6 eetlepels goede olijfolie, - 2 theelepels sesamolie*yuzo is een Japanse citrusvrucht. Behalve dat deze moeilijk verkrijgbaar is, is het ook nog eens peperduur. Een goed alternatief is om grapefruitsap met citroensap te mengen (verhouding schat ik in op 3 eetlepels grapefruitsap met 1 eetlepel citroensap: hieruit haal je de benodigde 3 eetlepels + 1 theelepel sap zoals in het recept aangegeven).

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Japans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Zeer eenvoudig te bereiden gerechtje van de bekendste navolger van Ferran Adria, Carles Abellan van restaurant Comerc in Barcelona

INGREDIENTEN

150 gram tonijnfilet; 5 cl sojasaus; 5 cl zonnebloemolie; 20 sojascheuten; cocktailprikkers; sesamolie,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Cappuccino van sashimi van zalm met kamillethee,basilicum en gefrituurde groenten

INGREDIENTEN

250 gr rauwe zalm,1 eetlepel sesamzaad,1 eetlepel oestersaus,1 eetlepel citroensap,250 ml kippebouillon,2 eetlepels kamille theeof 10 verse kamille bloempjes,bosje bielook,8 blaadjes basilicum,8 eetlepels zure room,1 eetlepel witte wijn azijn 1 eettlepel water 1 eetlepel suiker,1/2 courgette,1 wortel,1/2 rode biet,1/2 wit van prei en 1 appel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: 250 gram verse tonijnfilet, 1 sjalotje, ? theelepel geraspte verse gember, 1/3 kop japanse sojasaus, 1/3 kop citroensap, 1/3 kop olijfolie, 1 medium rijpe avocado, gemengde salade, 1 rode ui, 1 bakje daikon kers, peper uit de molen, 1 tomaat, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet, 1/2 daikonwortel; fijngeraspt, -saus-, 6 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels vers citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet, 1/2 daikonwortel; fijngeraspt, -saus-, 6 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels vers citroensap,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr Een hele runder entrecote, 1 st Rettich, 1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook), 2 dl Soja saus, 2 dl Mirin (Japanse kookwijn), 2 dl Rijst azijn, , Marinade Entrecote, 1 st Sjalot (schoon), 1/2 st Limoen, 1/2 st Knoflook, 1/4 st Rode peper, 2 dl Witte wijn, 2 dl Soja saus,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk en lekker voorgerecht met een Japanees accent !

INGREDIENTEN

-2 stronkjes witloof, -1/2 th lepel wasabi, -100 g zalmfilet (bij voorkeur van het haasje), -1 el zalmeitjes, -verse dille, VOOR DE SAUS:, -1 dl lichte mayonaise, -1 el rijstazijn, -2 el sake of droge sherry, -sap van 1/2 limoen, -2 el Japanse sojasaus, -peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze salade heb ik gemaakt als voorgerecht bij een Japans menu. Het staat zo op tafel en het is echt heerlijk! De moeite waard om eens uit te proberen. Je kunt het zelf eenvoudig pittiger (of minder natuurlijk) door meer wasabi toe te voegen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

- 400 gram dikke tarbotfilet zonder vel, - 300 gram gemende slabladeren, - 8 radijsjes in dunne plakjes, , De dressing:, - 25 gram rucola, - 50 gram komkommer, - 6 el rijstazijn, - 5 el olijfolie, - 1 tl zout, - 1 el wasabi uit een tube

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Japans
  •  10-20 min.

Als je echt indruk wilt maken is dit recept de manier! Je kunt de tonijn ook vervangen door ossenhaas. Je waant je oprecht in Hawaii.

INGREDIENTEN

Voor de wasabi-soja-roomsaus:, , olie, 1 sjalotje, fijn gehakt, stukje fijngehakte gemberwortel van ca 4 cm, 1 glas witte wijn, sap van 1 limoen, 1 dl (100 ml) slagroom), 100 gram boter, 3 eetlepels zoete chilisaus, 1/2 eetlepel wasabi pasta, 6 eetlepels japanse sojasaus, , Voor de sushirollen:, 2 velletjes nori (gedroogd japans zeewier), 30 gram rucola, 4 eetlepels gekookte sushirijst (+ mirin), 1 pakje paneermeel, 300 gram verse tonijn vd visboer, 1 pakje japans tempurabeslag (grote supermarkt of toko), olie om te frituren, grof zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr Een hele runder entrecote, 1 st Rettich, 1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook), 2 dl Soja saus, 2 dl Mirin (Japanse kookwijn), 2 dl Rijst azijn, , Marinade Entrecote, 1 st Sjalot (schoon), 1/2 st Limoen, 1/2 st Knoflook, 1/4 st Rode peper, 2 dl Witte wijn, 2 dl Soja saus

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
Sashimi

Sashimi

Sashimi is een Japans gerecht met rauwe vis. De rauwe vis is in hele dunne reepjes gesneden. De sashimi wordt vaak geserveerd met verschillende Japanse sauzen zoals wasabi (pas op: erg heet!) sojasaus, gember en ponzu. Sashimi doet misschien denken aan sushi, toch is het volgens kenners een heel ander gerecht. Wel worden beiden vaak in hetzelfde restaurant geserveerd. Traditioneel hoort sashimi met stokjes gegeten te worden. Koop eens verse rauwe vis en probeer dit gerecht eens zelf te maken, kijk wel uit met het scherpe mes. Koop er Japanse eetstokjes bij en probeer het hiermee netjes op te eten, dit levert vast een gezellige avond op.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top