Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sate recepten (1.764) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

INGREDIENTEN

350 g pure chocola (60-70% cacao), 250 g ongezouten roomboter, 3 grote eieren, 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd, 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips), 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml), Snufje zout, Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-)

INGREDIENTEN

- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Dit is volgens mij de ultieme sate marinade. De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl. ketoembar, 1 mespuntje laos, 1 tl. zout, 1 tl. djahe, 1 tl. tamarinde, 1 tl goela djawa(of bruine suiker), 2 el. margarine, 2 el ketjap (zoet), Deze hoeveelheid is voor 1 pond Hamlappen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.

INGREDIENTEN

4 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout, (2 gepelde kimiries), 3 eetlepels hete slaolie, 1 eetlepel citroen of azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 2 theelepels koeloe djawo, 2 dl santen (=kokos), 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry), 1/2 eetlepel djinten, 2 serre bladeren, 2 djeroek poeroet bladeren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb.

INGREDIENTEN

- een biscuit van 20 cm (zelf bakken en sommige taartwinkels verkopen ze ook gewoon), - 2 x grote reep melk chocola van 200 gr (mag gewoon Jumbo, AH merk zijn), - bekertje (250 ml) slagroom, - vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercreme., - 3 x een five-pack KitKat, - 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!

INGREDIENTEN

- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2011
  • Thais
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Erg lekkere sate marinade

INGREDIENTEN

Conimex Sate marinde,olie,ketjap manis,teentje knoflook,honing,mango chutney naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  •  
  •  10-20 min.

De lekkerste sate die moet je gegeten hebben!!

INGREDIENTEN

500 grVarkenvlees bv Frikando,varkenshaas of speklappen 1 eetlepel Ketoembar,1 theelepel laos,zout,peper,ketjap,1 zeer fijn gemaakte ui,3 geperste tenen knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Heerlijk vleesgerecht voor bij de rijsttafel, maar ook lekker bij patat.

INGREDIENTEN

- 500 gr vlees (kipfilet of varkenshaas), - sate prikkers, - surinaamse of sate marinade (toko)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. varkensvlees, 1 zakje Satè marinade, 1 zakje pinda satèsaus, satèstokjes.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik gekregen van een indonesische man.

INGREDIENTEN

1kg kipfilet, 2 pakken indonesische droge sate-pindasaus, 1 doosje boemboe sate, 1 citroen, ketjap, 6 teentjes knoflook, suiker, plakrijst (lonton), 2 maggie kruidenbouillon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte sate met een saus naar keuze

INGREDIENTEN

1kg varkenshaas of kipfilets., boemboe sate van conimex 3 theelepels., 1 theelepel sambal. een scheut ketjap manis., 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stukjes vlees in een heerlijke marinade

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 4 etl ketjap, 1 a 1 1/2 tl sambal, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl ketoembar, 1/2 tl djahe, 1/2 tl djintan, 1/2 tl laos, 1/2 tl serehpoeder, 1/2 tl koenjit, 1 tl bruine basterdsuiker, 3 etl olie, sate stokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Marinade voor sate. Al weer een recept van mijn fameuze kokki Hamidah

INGREDIENTEN

* een halve kilo varkenhaas, * 1 eetlepel koriander (ketumbar), * 3 rode pepers(cabe merah), * 3 rode sjalotjes, * 3 grote tenen knoflook, * een pinklengte laos, * 1/2 plak gula djawa (javaanse suiker), * 2 limoenen, * ketjap manis, * sate stokjes

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk (pittig) gerecht en vlugger klaar dan je denkt

INGREDIENTEN

750 gram kipfilet of hamlappen in blokjes gesneden (ong.1 1/2 cm), 150 ml. chinese zoete ketjap (dik en stroperig) (merk eventueel driepoot), 3 teentjes knoflook kleingesneden, 1 middelgrote ui in 8 verdeeld, 1 theelepel djahe (gember) of een vers stukje van 2 cm., 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan, sap van 1/2 limoen, zout, 2 eetl. zonnenbloemolie, eventueel 1 theelepel sambal pas op met kinderen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Sate zoals mijn moeder dat maakt gegarandeerd een succes, heel eenvoudig.Je kunt het maken als hoofdgerecht met stokbrood,of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

Ca 750gr kipfilet;2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 tl sambal,5 el ketjap,1/2 blikje tomatenpuree,2eetl.pindakaas,2el suiker,scheutje azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Simpele marinade, en zeker heel lekker. Bereid deze met de speciale ABC-ketjap

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 el. ABC-ketjap ( hoeveelheid naar smaak), 1 tl kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak), 2 tenen knoflook (hoeveelheid naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nu de zomer er weer aan zit te komen, hier mijn eigen recept voor sate op de barbecue.

INGREDIENTEN

Ik geef hier de ingredienten voor 400 gram varkensfilet. Pas de hoeveelheden aan aan de hoeveelheid vlees.,, Voor de marinade, 8 el ketjap (Ketjap A), 2 el azijn, 1 tl zout, 4 tenen knoflook(mag ook meer), 2 tl suiker, 2 flinke mespunten ketoembar, 2 kleine mespunten djinten, 1 heel fijngesnede ui, Eventueel kun je nog wat djahe en/of sambal hieraan toevoegen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 4 ons kipfilet in blokjes, - een flinke scheut ketjap, - een scheut olijf- of zonnebloemolie, - 3 teentjes knoflook, - 2 tl sambal, - een gesnipperd uitje,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker

INGREDIENTEN

Halve kilo kip of anders varkensfilet, zakje met chineesegroente, 2 satekruiden van verstegen, bekertje creme fraice, laos kruiden, grote scheut nr 1 ketjap, 500ml water, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een eigen recept

INGREDIENTEN

Kipfillet-sambal-knoflook -potje boemboesesate, gesnipperde ui-olie om in te bakken-pinda kaas-soja saus zoet- melk, sate pennen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker op de barbeque

INGREDIENTEN

500 gr. varkenslapjes, 2 dl. ketjap manis, 1 dl. water, 1 tl. knoflook, 1 tl. sambal, 1 tl. djahe, 1 ui

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  •  
  •  > 120 min.

Sate pittige uiensaus

INGREDIENTEN

1/2 kommetje kejap manis (zoete), 2 tot 4 rode pepers, 2 uien, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, snufje festjien, scheutje citroensap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Deze marinade kan met kip, biefstuk, garnalen, varkenshaas of hamlappen etc.

INGREDIENTEN

Vlees naar keuze, Kleine ui, knoflook, zout, 1 eetlepel ketoembar, 1 eetlepel djinten, een klein beetje citroensap en een beetje ketjap manis.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Heerlijk eigen sate

INGREDIENTEN

1 kg kipfilet,sap van een citroen,knoflook,basterdsuiker,ketjap manis,satekruiden,water,olie en rode paprika,banaan of ananas naar keuze

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pittige indische sate Zeer goed in porties in te vriezen.

INGREDIENTEN

2,5 kg varkenslappen of kipfilet, Marianade:, 1 fles marinade van Conimex (voor 2,5 kg vlees), 3-4 tenen knoflook (geperst), 1-2 rode pepers of 1 el sambal, 3 uien, 5 volle el bruine basterd suiker, flinke scheut ketjap, sap van 1/2 citroen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg vlees, het lekkerste met varkenshaas of kip., 1 Ui, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels bruine suiker, ketjap, bouillonblokje, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Een Heerlijke Kipsate, van malse kipfile!

INGREDIENTEN

500 gram Malse Kipfile., 4 eetlepels ketjap manis, 2 teentjes geperste knoflook, sambal naar smaak, 1 pot Chicken Tonight, SATE, scheut olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Buitengewoon Lekker (SBS6)

INGREDIENTEN

? 70 gram varkensvlees per satepen (mag ook kip, kalkoen of kalfsvlees zijn), , Ingredienten voor de marinade:, , 5 eetlepels kokosmelk, 1 theelepel fijngesneden verse koriander, 1 theelepel kerriepoeder, 1 uitgeperste knoflookteen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  •  
  •  0-10 min.

Sate van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

1,5 kilo procureurslappen (schouderkarbonaadjes zonder bot), ketjap manis (kaki tiga of A), zout, peper, gemberpoeder, citroensap, knoflook

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Recept voor de meest malse sate van de barbeque

INGREDIENTEN

Een mooi stuk varkensfilet,twee tenen knoflook, 1 dl ketjap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-1998
  • Chinees
  •  0-10 min.

Geroosterde stukjes vlees aan houten stokje

INGREDIENTEN

Marinade 1., 3 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels citroensap, zout naar smaak, , Marinade 2., 3 teentjes knoflook, 1 stuk verse djahe of een theelepel poeder, 1 theelepel ketoembar, ? theelepel djinter, 2-3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels ketjap, zout naar smaak, , Marinade 3., 3 teentjes knoflook, 1 stuk laos, 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 theelepel ketoembar (koriander), ? theelepel djinter, ? theelepel vetsin, sambal of chili,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saté van varkenshaas of kipfilet

INGREDIENTEN

500 gr. of meer varkenshaas of kipfilet, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder), 1 mespunt laospoeder, 1 theelepel djahépoeder (gemberpoeder), 1 theelepel zout, 1 theelepel asem (tamarinde pasta), 1 theelepel goela djawa (bamboesuiker) of bruine basterdsuiker, 2 eetlepels boter of olie, 2 eetlepels ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gemarineerde sate..op zijn indisch natuurlijk

INGREDIENTEN

5 kilo schouder karbonaat,6 tenen knoflook,ketjap A..(kan je ook bij albert heijn halen hoor..) ketoembar en zout,peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sate (inclusief marinade) (voor de satesaus zie volgend recept)

INGREDIENTEN

Stel men heeft 1 kilogram vlees, dan voegt men qua hoeveelheden het volgende toe:, , ? 2 middelgrote uien (grof gesneden);, ? 1 eetlepel sambal brandal;, ? 2 eetlepels ketoembar;, ? 2 eetlepels olijfolie;, ? 3 tenen versgeperste knoflook;, ? zoveel ketjap manis dat het vlees net onder staat,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kippen sate

INGREDIENTEN

1 kilo kippenfilet, 1/2 fles ketjap manis zoet, knoflook poeder, boemboe se sate, sambal

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Sate voor op de barbeque. Goed gekruid en erg mals

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen in blokjes, 1 soepkom ketjap manis, 2 eetlepels sambal, 4 tenen knoflook uit de knijper, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel djahe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-07-1999
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijke sate naar eigen recept. Bij gebruik van cocktailprikkers ook lekker bij de borrel!

INGREDIENTEN

* varkenslappen of kipfilet, * olie, * ketjap, * soyasaus, * knoflook, * ui, * koenjit, * djinten, * ketoembar, * laos, * sereh, * oplosbare satesaus (uit de Toko)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indonesische gemarineerd vlees aan pennen.

INGREDIENTEN

- 1 kg vlees (afhankelijk van de smaak kipfilet, varkensfricandeau of varkenshaas), - 2 eetlepels ketoembar, - 1 eetlepel djinten, - 4 cm. koenjit, - 2 stukjes laoswortel, - 2 eetlepels asam water, - 2 serehstengels, - 1 theelepel peper, - 8 rode lomboks, - 5 dl santen, - 10 eetlepels sesamolie, - 4 geperste knoflookteentjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Sat

Sat

Saté kennen we allemaal van de Chinees. Het is een gerecht waarbij geroosterd vlees op een stokje geplaatst wordt. Oorspronkelijk komt het gerecht trouwens uit de Indonesische keuken. Het wordt in Nederland vaak gegeten in combinatie met pindasaus. De saus die echter officieel bij het gerecht hoort, lijkt niet erg op pindasaus. Saté is vaak onderdeel van een maaltijd, die verder nog bestaat uit witte rijst, bami of nasi. Ook worden er vaak groenten bij geserveerd, om de maaltijd af te maken. Je kunt zelf ook een heerlijke maaltijd bereiden met saté. Kijk hieronder voor de leukste gerechten met saté.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top