Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Scandinavische recepten Meer Scandinavische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

De frisse keuken van het hoge noorden met een Zuiderse twist? Het kan en dit gerechtje is er een prachtig voorbeeld van! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

December is een donkere maand, met name in de Scandinavische landen, en dat is waarom het vieren van het licht van groot belang is. 13 december is daarom een heilige dag in Noorse gezinnen, de dag voor het vieren van de traditie van St. Lucia, de patroonheilige van het licht. Deze dag wordt gevierd met het uitdelen van lussekatter, goudgele saffraanbroodjes.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Heerlijke koffie, elegant en vol van smaak. Heerlijke aroma's komen vrij. Onduidelijk of dit nu uit noorwegen of zweden komt. Sommigen noemen het zelfs cowboy koffie. Maar hoe je dit wilt noemen maakt niet uit, het smaakt heerlijk! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Scandinavisch

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Wil je wat lekkers of heb je gewoon trek in pizza, probeer dan deze eens. Je weet niet wat je proeft en hij is nog gezond ook. Super lekker als lichte maaltijd, brunch, maar koud ook een prima borrelhapje of snack. Makkelijk te maken en in een handomdraai klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

De vraag is waarom we zevenblad eigenlijk zo graag kwijt willen uit de tuin. De plant is namelijk eetbaar en staat in Scandinavische landen, Rusland en Litouwen geregeld op het menu. Jonge bladeren - ze smaken een beetje naar peterselie - zijn lekker door salades. Verder kan het blad bereid worden op de wijze van spinazie; zevenblad is een gezonde - en goedkope!- groente die veel vitamine C, provitamine A, kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur bevat. Door tijdens het groeiseizoen om de paar weken het zevenblad te eten, vermindert u vanzelf het probleem van zevenblad. Door het wegplukken van de bladeren raakt het wortelstelsel uitgeput. http://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/53733-wat-te-doen-tegen-zevenblad-in-de-tuin.html …  Lees verder »

U kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

U kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Wil je wat lekkers of heb je gewoon trek in pizza, probeer dan deze eens. Je weet niet wat je proeft en hij is nog gezond ook. Super lekker als lichte maaltijd, brunch, maar koud ook een prima borrelhapje of snack. Makkelijk te maken en in een handomdraai klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

100 gr. gerookte zalmsnippers of gravadlax 2 eieren 1 bekertje zure room 125 ml. zout, peper 1 el. fijngehakte dille bladerdeeg …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Heel geschikt voor wie niet zo erg van gehaktjus houdt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

De vraag is waarom we zevenblad eigenlijk zo graag kwijt willen uit de tuin. De plant is namelijk eetbaar en staat in Scandinavische landen, Rusland en Litouwen geregeld op het menu. Jonge bladeren - ze smaken een beetje naar peterselie - zijn lekker door salades. Verder kan het blad bereid worden op de wijze van spinazie; zevenblad is een gezonde - en goedkope!- groente die veel vitamine C, provitamine A, kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur bevat. Door tijdens het groeiseizoen om de paar weken het zevenblad te eten, vermindert u vanzelf het probleem van zevenblad. Door het wegplukken van de bladeren raakt het wortelstelsel uitgeput. http://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/53733-wat-te-doen-tegen-zevenblad-in-de-tuin.html …  Lees verder »

December is een donkere maand, met name in de Scandinavische landen, en dat is waarom het vieren van het licht van groot belang is. 13 december is daarom een heilige dag in Noorse gezinnen, de dag voor het vieren van de traditie van St. Lucia, de patroonheilige van het licht. Deze dag wordt gevierd met het uitdelen van lussekatter, goudgele saffraanbroodjes.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Weer eens wat anders …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

200 g gerookte palingfilet 1 klein uitje 1 kleine appel 2 grote augurken 1 bekertje creme fraiche of Room Fris (125 ml) 2 eetlepels fijngehakte dille 1 eetlepel citroensap zout, peper 75 g veldsla …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch
Populaire Scandinavische kookboeken:
Top