Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

9 scotch broth recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

900 gram vlees uit de nek van een lam of schaap, waarbij het vet, weggesneden is (je kunt dit makkelijk krijgen bij een Islamitische slagerij), 1 grote ui, in ringen gesneden, 3 a 4 in blokjes gesneden knolrapen (knolselderij kan ook), 75 gram gepelde gerst of gort, het witte gedeelte van 2 grote speren prei, 125 gram verse erwten (geen diepvries), 75 gram droge split-erwten., 1 kleine witte kool, aan stukken gesneden., 3 middel-grote wortelen, geraspt of in blokjes gesneden, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2.5 liter water, zout en peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Schotse boerensoep (de groenten die de soep zijn aroma moeten geven, kunnen na 1 uur te hebben meegekookt worden vervangen door verse groenten, die met de soep geserveerd worden.)

INGREDIENTEN

-750 g schouderstuk van lam (schoongemaakt), -2 liter water, -60 g gerst (gewassen en 2 uur geweekt), -150 g gedopte verse erwten, -150 g koolraap (in dobbelstenen), -150 g wortel (in dobbelstenen), -1 ui (gehakt), -1 prei (alleen het wit gehakt), -250 g witte kool in dunne reepjes, -zout, peper en 1 eetlepel gehakte peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Schots
  •  > 120 min.

Deze soep, die ook wel gortbouillon wordt genoemd, moet net zo dik en vullend zijn als een stoofpot met groenten. Natuurlijk kunnen ook andere seizoengroenten worden gebruikt.

INGREDIENTEN

, 1 kg lamsvlees, nek of schenkel - 2,5 L water of bouillon - peper en zout naar smaak - 1 wortel, fijngehakt - 1 koolraap, fijngehakt - 1 ui, gesnipperd - 2 preien, in ringen - 1/2 kop parelgort - 1/2 kop peterselie, fijngehakt .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Schots
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1kg lamsvlees, nek of schenkel, 2.5L water of bouillon, peper en zout naar smaak, 1 wortel, fijngehakt, 1 koolraap, fijngehakt, 1 ui, fijngesnipperd, 2 preien, in ringen, 1/2 kop parelgort, 1/2 kop peterselie, fijngehakt,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Iers
  •  0-10 min.

Stevige wintersoep

INGREDIENTEN

1 kilo mager lamsvlees (b.v.nek), 1 3/4 liter water, 50 gram parelgort, 1 grote ui, 1 winter wortel, 1 kleine koolraap, 3 middelgrote prei, 1/2 witte kool, zout, peper, laurier, kruidnagel, tijm, salie, rozemarijn, of kruidenbuiltje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

Voorbereidingstijd : 30 minuten koelen - Kooktijd : 2 3/4 uur - Voor 6-8 personen

INGREDIENTEN

1 kg lamsvlees, nek of schenkel - 2,5 L water of bouillon - peper en zout naar smaak - 1 wortel, fijngehakt - 1 koolraap, fijngehakt - 1 ui, gesnipperd - 2 preien, in ringen - 1/2 kop parelgort - 1/2 kop peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2002
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

900 gram vlees uit de nek van een lam of schaap, waarbij het vet weggesneden is (je kunt dit makkelijk krijgen bij een Islamitische slagerij), 1 grote ui, in ringen gesneden, 3 a 4 in blokjes gesneden knolrapen (knolselderij kan ook), 75 gram gepelde gerst of gort, het witte gedeelte van 2 grote speren prei, 125 gram verse erwten (geen diepvries), 75 gram droge split-erwten. 1 kleine witte kool, aan stukken gesneden. 3 middel-grote wortelen, geraspt of in blokjes gesneden, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2.5 liter water, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Schotse schapensoep.

INGREDIENTEN

500 gram schapenvlees * 25 gram boter * 1 winterwortel * 1 ui * 3 raapjes * peper * zout * 1/2 bosje peterselie * 50 gram geweekte gort * 1 1/2 liter bouillon.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2007
  • Schots
  •  60-120 min.

Een hartverwarmende soep van lamsbouillon met verse groenten en gort.

INGREDIENTEN

500 gr lamsschoudervlees in blokjes, 1 laurierblaadje, zout, peper, 1 grote winterwortel, 1 ui, 1 prei, 2 stengels bleekselderij, 1/4 witte kool, 50 gr snelkookgort, 2 eetl fijngehakte peterselie, croutons

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Engels
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top