Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

197 serrano recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een super lekkere en smaakvolle salade. Ik eet m altijd als hoofdgerecht, maar je zou m ook als bijgerecht kunnen serveren.

INGREDIENTEN

- 1 ciabatta, - 3 handjes rucola, - 150 gram serranoham, - parmezaanse kaas, liefst uit 1 stuk, - 2 eieren, - olijfolie, - citroen, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid) - 6 plakken serrano - 100 gr. spinazieblaadjes - 100 gr. Hollandse geraspte (belegen) geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze salade is al doende ontstaan en erg lekker als voorgerecht met in olijfolie gebakken Turks brood

INGREDIENTEN

3 blaadjes romano sla, 1 struikje witlof, 5 radijsjes, 3 gorgonzola balletjes,3 takjes munt, Voor de dressing;2 el walnotenolie, 1 el frambozenazijn, sap van !/2 citroen, 1 el honing, handje vol afgeplukte en geknipte muntblaadjes, zout en peper. naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Jamon serrano is gerookteham uit spanje.HIJ wordt meestal zeer dun gesneden en smaakt heerlijk met meloen (net als de italiaanse prosciutto)

INGREDIENTEN

300g jamon serrano,prosciutto of westfaalse ham,500g gevulde olijven,2 citroenen, in partjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 3 el olijfolie, 1 kleine ui, 1 dikke plak ham, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 bekertje creme fraiche (125 gram), 1 kruiden kaasje (boursin), 1 pak tagliatelle of macaroni, 1 doosje kastanje champions, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Afgekeken bij de kok in de Tapasbar in Benidorm. Er waren allemaal Spanjaarden in de tapasbar; was dus ook heerlijk.

INGREDIENTEN

Dit recept is voor enkele stukjes brood.,, olijfolie, 1 a 2 rijpe tomaten zonder vel, plakjes Serranoham, een (spaanse) blauwschimmelkaas of anders roquefort, zure room, ansjovis uit blik, enkele sneetjes stokbrood, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

Dit is een goedkoop(1.67 euro pp) feestgerecht uit een receptenboekje van de Lidl 2005.

INGREDIENTEN

-4 kipfilets -4 plakken Serrano ham - 1 bos basilicum - 1 dl olijfolie - 2 sjalotjes -1 teentje knoflook - 1,5 dl witte wijn - 3 dl kippenbouillon - 50 gram boter in blokjes gesneden - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kroketjes gevuld met serranoham, Spaanse tapa. Let op!!! Wachttijd van 2 uur!!! Voor ongeveer 15 stuks

INGREDIENTEN

40 gr. bloem vermengd met zout & peper, 150 gr. witte broodkruim, 1 ei, losgeklopt met 2 el. melk, frituurolie, Voor de vulling: 200 gr. serranoham, in kleine reepjes, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 2? dl. melk, ? dl. sherry, 1 flinke el. fijngesneden peterselie, ? tl. paprikapoeder, ? tl. nootmuskaat, zout & versgemalen peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Spaans
  •  > 120 min.

Vanaf Halverweg Februari tot aan het begin van Juni is het tuinbonen seizoen in Andalucia. Aangezien dit een groente is die zich goed laat invriezen kunt U de rest van het jaar gebruik maken van ingevroren tuinbonen. Deze tapa van tuinbonen met ham is zeer gebruikelijk en gewaardeerd in de Spaanse bars.

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , , Verse tuinbonen. Indien niet mogelijk kan men ook de diepgevroren bonen gebruiken., , sjalot, , Gesneden Serrano ham, snij deze in vierkantjes., , Olijf olie virgen extra, , Zout, , Een beetje bonenkruid,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2008
  • Spaans
  •  0-10 min.

Spaanse tapa's, voor 10 prikkers

INGREDIENTEN

5 plakjes chorizo (Spaanse pikante worst), 3 sneetjes jamon serrano (Spaanse rauwe ham), zure augurkjes, gevulde olijven, zure zilveruitjes, rode paprika,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

TAPA

INGREDIENTEN

300 g serrano ham, prosciutto of Westfaalse ham, dun gesneden en opgerold., 500 g gevulde olijven, 2 citroenen, in partjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

5 plakjes chorizo, 3 sneetjes jamon serrano, zure augurkjes, gevulde olijven, zure zilveruitjes, rode paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Gewoon proberen maar wel lekker

INGREDIENTEN

6 plakken knoflookbrood,2 vleestomaten 200 g jamon serrano, prosciutto of westfaalse ham .1 rode ui,100g gevulde olijven .,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor de puree:, *750 gram aardappels, *zout en peper, *1 deciliter olijfolie, *1 ei, *3 zongedroogde tomaten, *1 bosje lente ui, Voor de stoofpot:, *1 tot 2 eetlepels olijfolie, *400 gram mager varkensvlees of hamlappen, *3 tot 4 uien, fijngesneden, *1 blik gepelde tomaten, uitgelekt (4 deciliter), *1 deciliter rode wijn (of rose), *2 eetlepels balsamico azijn, *1 teentje knoflook geperst, *2 eetlepels fijngesneden peterselie, *zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

En knoflooktoast.TAPA

INGREDIENTEN

6 plakjes knoflookbrood (zie recept op deze pagina), 2 vleestomaten, in schijfjes en gemarineerd in mediterrane vinaigrette (zie recept op deze pagina), 200 gram Serrano ham, Prosciutto of Westfaalse ham, dun gesneden., 1 rode ui, in dunne schijven, 100 g gevulde olijven, gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelf bedacht en trots op, maak 'm regelmatig.

INGREDIENTEN

Pasta, Potje rode pesto, Grote zak verse spinazie, 150 gr serranoham, Geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de puree:, 750 gr aardappels, geschild en in stukken gesneden, zout en peper, 1 dl olijfolie, 1 ei, 3 zongedroogde tomaten, fijngesneden, 1 bosje lente-ui, fijngesneden, , Voor de stoofpot:, 1-2 el olijfolie, 400 gr mager varkensvlees of hamlappen (of lamsvlees), in blokjes, 3 -4 uien, 1 blikje gepelde tomaten, 4 dl, uitgelekt, 1 dl rosé of rode wijn, 2 el balsamico-azijn, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el fijngesneden peterselie, zout en versgemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tapas

INGREDIENTEN

2 grote stronken witlof, half bosje peterselie,grofgehakt, 150 gr jamon serrano,in dunne plakjes gesneden, , Voor de dressing:, 6 eetlepels sherryazijn, 1 knoflookteen, 1 theelepel verse tijmblaadjes, 3 eetlepels olijfolie,extra vergine, zout, zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Witloof ( /-4 kroppen), boursin met kruiden (1pakje), serranoham (6 plakjes), sjalotje, suiker

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke malse gevulde kip, smaakt luxe, maar is heel goedkoop (ongeveer 1,70 per persoon). Het recept komt oorspronkelijk uit het Lidl-kerst-receptenboekje 2005.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken Serranoham, 1 bos basilicum, 1 dl olijfolie, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1,5 dl witte wijn, 3 dl kippenbouillon, 50 gr boter in blokjes gesneden, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Geen tapas is compleet zonder een heerlijk aardappelgerecht. Niet alleen aardappel maakt deze tortilla zo lekker, de Serranoham en de Chorizo maken het extra lekker. Je kunt het natuurlijk op de originele manier in een koekenpan maken. Echter veel makkelijker is het om alles in een ovenschaal te doen en om het daarna in de oven te schuiven. Je hoeft alleen de tijd in de gaten te houden voor de rest heb je er geen omkijken meer naar.

INGREDIENTEN

, 500 gram aardappels in dunne plakjes, 10 eieren, 2 grote uien, 100 gram Serrano ham, 100 gram Chorizo, halve kop olijfolie, zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een heerlijke tappa

INGREDIENTEN

~~Ingrediënten:, 60 ml olijf olie, 30 a 40 pimientos de padron paprikatjes, 60 gram dun gesneden serrano ham, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, (Zee)zout voor de smaak, Citroen, in 4 stukken gesneden Eet smakelijk westlandpeppers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2014
  • Spaans
  •  0-10 min.

Een heerlijke eenvoudige Spaanse Tapa.

INGREDIENTEN

5 plakjes chorizo (Spaanse pikante worst) 5 plakjes Jamon Serrano (Spaanse rauwe ham)., Zure augurkjes, Gevulde olijven, Zure zilveruitjes, Rode paprika,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frisse peren salade die zowel als voor- als hoofdgerecht geserveerd kan worden

INGREDIENTEN

* 2 Conference peren, * Sap van 1 citroen, * 120 gram rucola sla, * 70 gram serrano ham, * 100 gram jonge kaas, * 1 gesneden sjalot, * 2 eetlepels olijfolie, * 2 eetlepels roeryoghurt, * 1 eetlepel Dijon mosterd, * Vers gemalen peper, * Geroosterde pompoen zaadjes, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik heb de categorie 'bijgerecht' gekozen omdat de catogrie Tapas niet bestaat. Ik vind het namelijk een heerlijke tapa. Kan ook prima als amuse, in dat geval heb je aan twee stuks per persoon voldoende. Die met salie vind ik het lekkerst, maar pas op met de hoeveelheid! Maak eventueel een proefexemplaar om te checken of de salie niet overheerst.

INGREDIENTEN

12 grote rauwe garnalen, 6 plakjes Serrano ham, klein knoflook teentje, olijfolie, halve citroen, peper, zout, variaties:, 1) Rucola, 2) Salie, 3) Piment (Spaans gerookt paprikapoeder)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Simpel, snel en superlekker recept! Door de vulling van paturain en de serranoham om de kipfilet, blijft het vlees lekker mals

INGREDIENTEN

- 4 kipfilets, - 8 plakjes serranoham, - 1 potje Paturain (ik gebruik meestal die met knoflook), - 8 basilicumblaadjes (kun je ook weglaten als je er niet van houdt), - boter of olie om te braden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaans tomatenbrood met Serrano ham. Leuk om dit zo te serveren. De broodjes worden gegrild.. Hier op wordt het broodje geserveerd met de Serrano ham

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten, gehakt, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 2 sneetjes stokbrood, 15 gr Serrano ham, Peper en zout, 3 el olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 plakken serranoham, 1 kleine aubergine, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 5 blaadjes salie, fijngesneden, 2 eetlepels kappertjes, citroensap, olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Lekkere romige soep van diepvriesdoperwtjes en reepjes peultjes. De soepstengel met serranoham maakt dit tot een heerlijk dineesoepje.

INGREDIENTEN

1 eetlepel zonnebloemolie, 1 sjalotje, plm. 300 gram kleine diepvries doperwtjes, 2 groentebouillonblokjes of 1 pot groentefond, Plm. 50 gram peultjes, zout, peper, 1 theelepel suiker, 150 + 50 ml slagroom, scheutje citroensap, 4 dikke soepstengels of 8 dunne, 4 mooie plakken goede serranoham, peterselie om te garneren,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2013
  • Duits
  •  10-20 min.

Leuke Spaanse tappas.

INGREDIENTEN

5 plakjes chorizo (Spaanse pikante wordt), 3 sneetjes jamanon serrano, zure augurkjes, gevulde olijven, zure zilveruitjes, rode paprika., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2011
  • Spaans
  •  10-20 min.

Groene tagliatella, een heerlijke pasta die ikzelf thuis vaak maak, met een zalige romige roquefort of andere blauwe kaassaus,serranoham en walnoten

INGREDIENTEN

400 gram groene tagliatella 350 gram roquefort of andere blauwe kaas 2.5 dl slagroom 200 gram serrano of parmaham 12 a 15 walnoten eetl.boter zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een mille-feuille is over het algemeen samengesteld uit drie lagen van bladerdeeg, en twee lagen van crème pâtissière

INGREDIENTEN

- 16 plakken Serrano ham, - 250 gram geitenkaas, - Meloen (cantaloup, galia, watermeloen), - 200 gram rucola, - 1 f lesje basilicum olie, - 1 bosje basilicum, - 2 eigelen, - 1 dl. Azijn, - 30 gram poedersuiker, - Peper en zout, - 4 loempia vellen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere verassende risotto. Die je goed kan serveren tijdens een etentje met vrienden. Ik heb hem zelf gemaakt in combinatie met brocoli. Dit recept heb ik zelf bedacht.

INGREDIENTEN

1 mango, 1,5 kopje risotto rijst, 1 pakje spaanse jamon serrano ham, 100 gram crème fraîche, Olijfolie, 1 ui, 1 Liter water, 1 blokje kippenbouillon, 1,5 teentje knoflook, Witte wijn, 12 kastanjechampignons, Peper en Zout, Braadboter, 25 gram roomboter, 1 eier dooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2013
  •  
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

250g jamon serrano * 1dl extra vierge olijfolie * 2 fijngesneden teentjes knoflook * 20 blaadjes salie * 1kg aardappelen 'corne de gatte' * 2dl verse room * zeezout * peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ijskoude romige meloensoep met serranoham, snel en heel makkelijk te maken. Heerlijk voor als het warm is

INGREDIENTEN

Meloen van ongeveer 1 kilo, 75 gram serranoham, 100 gram slagroom, 125 gram yogurt, sap van een 1/2 halve citroen, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

Verse zalm in een jasje van serranoham, lekker als voorgerecht met sla of ook als tapa bij geroosterd brood met olijfolie en knoflook

INGREDIENTEN

400 gram zalmfilets* sap 1/2 citroen, plus wat citroenschil* 16 blaadjes basilicum* 8 dungesneden plakjes serranoham* 1 dl olijfolie* 2 dl zure room* zout/peper* 16 cocktailprikkers.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Quiche van bladerdeeg gevuld met artistokken en serranoham

INGREDIENTEN

6 gekookte artistokken 1 ui olijfolie 30 gram gehakte amandelen 100 gram serranoham in 1 plak zout en peper 2 eieren 250 ml. slagroom 1eetl. fijngesneden peterselie 250 gram bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker zuidelijk stokbrood van brie met serranoham, heel smakelijk en makkelijk om te maken.

INGREDIENTEN

1 stokbrood of 4 kleintjes* 200 gram brie* 4 plakken serranoham* 1 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.

Een heerlijk hartig hapje, en makkelijk van te voren klaar te maken. Wij hebben er met vrienden van gesmuld.

INGREDIENTEN

200 g kipfilet - 4 dunne plakken serranoham - 50 g zongedroogde tomaten (op olie) - 1 citroen - 4 eetl. olijfolie - zout en peper -

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2006
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top