Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Shakshuka recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tunesische stoofschotel met paprika en kip, om op een zomerse dag lekker met brood te nuttigen

INGREDIENTEN

2 uien, 2 paprika's (zelf kleurtje kiezen), kilo tomaten, 4 kippenbouten (ik neem zelf liefst drumsticks), 4 eieren, /- 2 boullionblokjes, verse gemalen zwarte peper, laurierblaadje, olie, zonodig /- halve liter water, turks brood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten. 

INGREDIENTEN

2 tl komijnzaadpoeder, 2 tl gedroogde oregano, 1 knoflookteen, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 chilipeper, fijngesneden, 1 blikje tomatenblokjes, 3 eieren, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 50 g feta, gekruimeld, olie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Een simpel maar heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 gehakte ui,1 teentje knoflook,enkele bladeren boerenkool,1 blik tomaten stukjes,1 blikje tomatenpuree,komijn,paprikapoeder,chilipeper,ras el hanout,zout,1 blikje kikkererwten en 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke makkelijke Shakshuka met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl

INGREDIENTEN

550g Tomatoblend, 250g champignons, 1 courgette, 1 rode paprika, 150 gram spinazie, 4 eieren, 1 tl chilipoeder (of chilivlokken), ½ tl zwarte peper, 1tl Italiaanse (gedroogde) kruiden, verse peterselie, olijfolie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2017
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Geinspireerd door Shakshuka

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleine aubergines, in blokjes van ruim 2cm gesneden, 2 grote of 4 kleine tomaten, in 4-en gesneden, 2 rode uien grof gesnipperd, 10 grote of 15 kleinere tenen knoflook, grof gehakt, 1 of 2 blikken gehakte tomaten, 6 eieren, 2 tl cayenne peper, 1 1/2 el kaneelpoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el komijnpoeder, , veel olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor de eerste keer Shakshuka gemaakt. Komt blijkbaar uit de Tunesische keuken. Er bestaan heel wat varianten! Ik volgde het simpel receptje uit de Goed gevoel van september. Mijn eitjes kunnen nog beter, maar het was wel lekker€. En ga zeker nog eens experimenteren met dit recept!

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 600 g gepelde tomaten in blik, 4 eieren, 1 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl rietsuiker (optioneel), 1 mespunt cayennepeper, Peper en zout, 1 tl peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

Dit Oosterse pittige recept is zalig lekker !

INGREDIENTEN

2 el extra vierge olijfolie, 1 ui, gepeld, 3 tenen knoflook, gepeld, 1/2 verse rode chilipeper, pitjes verwijderd, 1 rode paprika, pitjes verwijderd, 1/2 tl harissa, plus extra voor erbij, 1/2 tl gemalen komijn, 1/3 hoeveelheid (750 ml) tomaten uit blik, zeezout en versgemalen zwarte peper, 4 scharreleieren, , Voor de hemelse hummus:, , 2 blikken kikkererwten van 400g, 1 tl zeezout, 2 tenen knoflook, gepeld, 120 ml tahin, sap van 1 citroen, 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl gemalen komijn, zeezout, naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een Israëlisch stoofpotje Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat er op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met wat brood om de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven https://www.hellofresh.nl/recipes/traditionele-shakshuka-met-ei-en-geitenkaas-576beb7677d68d205a8b4567/?back=/recipe/all

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflooktenen, 1/2 rode peper, 1 gele paprika, 4 tomaten, 4 takjes verse krulpeterselie, 4 vrije-uitloopeieren, 75 g geitenkaas, 2 speltbaguettes, 1 el olijfolie, 1/2 groentebouillonblokje, Peper & zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een traditionele Israische ovenschotel met feta en verse koriander

INGREDIENTEN

2 uien, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 gele paprika, 3 tomaten, 125 g feta, 8 takjes koriander, 2 tl komijnzaad, 4 eieren, 4 broodjes (aanrader: zuurdesembollen), 2 el olijfolie, 1 groentebouillonblokje, Peper en zout naar smaak toevoegen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top