Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sheperds pie recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Canadese winterkost

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, peper, 1 ei, melk, maggi, 600 gr rundergehakt, kerriepoeder, 1 pakje champignonsoep, 2 grote uien, 1 bakje champignons, 100 gr. geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk ovengerecht met gehakt en uien

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 1 ui fijngehakt, 1000 gram lams- of rundergehakt, zout, worcestershiresaus, 2 eetlepels bloem, 4 dl runderbouillon, suiker, , voor de aardappelpuree:, 800 gram aardappelen, zout, 40 gram boter, een ei, 1 a 2 dl melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere ovenschotel die altijd succes heeft.

INGREDIENTEN

2 el olie, 450 g runder-of lamsgehakt, 1 grote ui fijngesneden, 50 g champignons in plakjes, 2 worteltjes in plakjes, 1 blaadje laurier, 2 el bloem, 1 el tomatenpuree, 2 dl kruidenbouillon, -700g aardappelen in stukjes, zout, pepper, 25 g boter, 1/2 dl melk (kann ook met kant en klaar aardappelpurree)- 50 g belegen- of cheddarkaas grof geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zo makkelijk en zo lekker

INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen, 50 gr. boter, 1,5-2 dl melk, 100 gr. geraspte oude kaas, peper, 1 ui, 125 gr. champignons, 250 gr. (lams)gehakt, 3-4 el tom.ketchup, 2 tl mosterd, 1 blikje geconcentreerde champignonsoep, 1 blikje doperwten, 1 ei, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Een heerlijke complete engelse maaltijd. Kleurig (ja, 't oog wil ook wat) en smakelijk.

INGREDIENTEN

-500 gr. lamsgehakt, -250 gr. rundergehakt, -1 grote ui, versneden, -1 grote wortel, versneden, -2 teentjes knoflook, versneden, -1 el Worcestershire-sauce, -een scheutje Tabasco, -1 el bloem, -150 ml rode wijn, -150 ml jus, -zout & peper, versgemalen, -750 gr aardappels, -3 el olijfolie, -tomaten, in schijven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g. mager lamsgehakt, 500g rijpe trostomaten, gepeld en gehakt(of grote doos elvea tomaten in stukjes), 4 etl. olijfolie, 2 grote uien, 1 etl. bloem, 25 g. zongedroogde tomaten, 2 1/2 dl. runderbouillon, 2 eetl. verse peterselie, 1 kg. aardappelen, 4 etl. melk, 60 g. boter, 60 g. feta of oude kaas, verkruimeld of geraspt, 2 tenen knoflook geperst, zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Ovenschotel,ook makkelijk om van tevoren klaar te maken en later in de oven te doen

INGREDIENTEN

1kg aardappels,50 g boter,2dl melk,100 g geraspte oude (goudse) kaas,vers gemalen peper, 125 g champignons,300 g (lams)gehakt, 3 a 4 eetlepels tomaten ketchup, 2 theelepels mosterd, 1 blikje gecondenceerde champignonsoep, 1 blik doperwten ca. 400 gram,1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een makkelijk en vooral smakelijk gerecht!

INGREDIENTEN

1 zakje instant-aardappelpuree (+ de melk/water/boter om dit te bereiden), 1 pond rundergehakt, 1 doosje champignons, 2 winterpenen, 1 flinke ui, 1/2 thl. gedroogde tijm, 2 eetl. worchestershiresaus, zout, peper, beide naar smaak (ikzelf gebruik graag aromat i.p.v. zout!), 2 eetl. bloem, 150 ml water, zonnebloemolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Engels
  •  30-60 min.

Gehaktschotel

INGREDIENTEN

Aardappelen, gepureerd, tomaten 1 pond(of tomatenblokjes uit blik, niet zo lekker),pond rundergehakt of tartaar(magerder)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Argentijns
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 25 gram braadvet of reuzel, 1 grote ui fijngesneden, 1 wortel in dobbelstenen, 450 gram lamsgehakt (event. rund), 1 theelepel tomatenpuree, 2 geperste teentjes knoflook, 15 gram bloem, 300 ml bouillon, ietsje Worchestersaus, 1 el gehakte peterselie, zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak, , Voor de bovenlaag:, , 450 gram aardappelen, 2 eetlepels crème fraîche, 115 gram ongezouten boter, ietsje nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Iers
  •  30-60 min.

Nu het weer kouder wordt is dit een lekkere maaltijd en niet al te veel werk.

INGREDIENTEN

De puree:, , Aardappelen ongeveer 700 gram, Boter 3 ½ el, Zout, Peper, Eierdooier s 2 stuks, Parmezaanse kaas 50 gram (dit is het minimum), Creme fraiche of slagroom 125ml, , De vulling:, , Olijf olie 2el, 1 grote wortel, 1 grote ui, 700 gram gehakt (kan rund of lam zijn), Verse tijm, Verse rozemarijn, Knoflook 4 teentjes, Zout, Peper, Worchester sauce naar smaak, Tomaten puree 1 blikje, Rode wijn 2dl, Boullion ongeveer 2,5 dl, , N.B., , De hoeveelheid kruiden is maar net wat je lekker vind. Dus gebruiken naar eigen smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht voor een herfstige dag!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, zout, 50 gr. boter, 2 dl. melk, 100 gr. geraspte oude kaas (Goudse), versgemalen peper, 1 ui, 125 gr.champignons, 330 gr. gehakt naar keuze, 3 a 4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd, 1 blikje geconcentreerde champignonsoep, 1 blik doperwten (400 gr.), 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht voor op die koude winteravonden.

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen, 2 blikken witte bonen in tomatensaus, 500 gr kalfsgehakt, kruiden, 1 ei, boter, 1 ui, een klein glaasje magere melk, 70 gr gemalen kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Canadese Winterkost

INGREDIENTEN

1KG Aardappelen, Zout en peper, 1 ei, melk, maggi, 600 gr Rundergehakt, Kerriepoeder, 1 pakje champignonsoep, 2 grote uien, 1 bakje champignons, 100 gr geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De "echte" Engelse variant. Niet zo simpel maar super lekker!

INGREDIENTEN

750 gr mager lamsgehakt - 25 gr lamsvet of boter - 2 middelgrote uien - 40 gr tarwebloem - 1/2 tl mosterdpoeder - 6 dl kippenbouillon - 1/4 kop verse fijngehakte munt - 1/4 kop verse fijngehakte peterselie - 1/2 tl gemalen peper - zout naar smaak - 2 el worcestersaus, , AARDAPPELLAAG:, 4 grote kruimige aardappelen, gekookt en gepureerd - 60/80 ml warme melk - 30 gr boter - zout en peper naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 gehakte ui, 2 gehakte knoflooktenen, 125 gram bakbacon in reepjes gesneden, 750 gram lamsgehakt, 3 el tomatenpuree, 1 el gedroogde provencaalse kruiden, 2 el worchestershiresaus, 1 el bruine suiker, 2 dl rode wijn, 4 grote aardappelen geschild, 30 gram boter, peper, zout, noomuskaat, 0,5 dl melk, 1 tl paprikapoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 g gehakt, 1 aubergine, schijven, 1 rode ui, ringen, 1 kopje doperwtjes uit de vriezer, 2 teentjes knoflook, geperst, Boter of margarine, 1/2 tl piment, 2 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 tl mosterdpoeder, 1 bouillonblokje, verpulverd, 1 blikje tomatenpuree, 200 ml bier, 1 kg aardappelen, 125 ml slagroom, nootmuskaat, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Herfsthap

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 1 theelepel komijnzaad, 250 gr magere spekjes, 500 gr rundergehakt, 4 grote uien, 2 vleestomaten, 1 blikje tomatenpuree, 100 gr geraspte belegen kaas, peterselie, olie, boter, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Een recept als je dol ben op kokkerellen

INGREDIENTEN

Aardappelpuree, 30 gr boter, 100 gr geraspte kaas, 1 ui, 4 el ketchup, 2 tl mosterd, 1 ei, 125 gr champignons, 1 blikje geconcentreerde champignonnesoep, 400 gr doperwten, 300 gr gehakt, peper, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Iers
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 gehakte ui, 100 g americain natuur, 150 g rode kool, aardappelpuree, 15 g parmezaanse kaas, gehakte peterselie, Worcestersaus, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

?750 gr. aardappelen ? zout ?1 grote ui ? 1 appel (goudreinet) ?50 gr. boter ? 500 gr. rundergehakt ?1 kruidenbouillontabled ? 2 eetl. tomatenpuree ?worcestershiresauce ? peper ?1 ei ? 2 dl. melk ?150 gr. geraspte kaas ? 2 eetl paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd`s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die veel te machtig. Ik heb wat lopen experimenteren met de courgette`s die op moesten en daar is deze ovenschotel uit ontstaan. Ik moet zeggen dat de smaak verrassend is. Deze is iets lichter dan de klassieke, maar heeft eigenlijk veel meer smaak. Voor de ovenschotel liefhebbers die van zonnige mediterrane smaken houden probeer het zelf eens. Deze is beslist niet vet, hij was heerlijk op deze donkere, kille, herfstdag.

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 el olijfolie, 1 kleine rode paprika (in blokjes gesneden), 1 grote ui (in snippers), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 450-500 gr courgette (2 stuks), 2 t zeezout, Zwarte peper uit de molen, Basilicum (verse, flink wat gesnipperd), 1 t tijm, 1 ei (geklutst), 175-200 gr geraspte belegen kaas, 2 el Parmezaanse kaas, , Flink wat aardappelpuree, 700 gr kruimige aardappels, Room of olijfolie, Zout, peper en ½ t nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een soort Sheperds pie, maar iets makkelijker en goedkoper.

INGREDIENTEN

- 500 gr. gehakt, - 2 uien, - knoflook naar smaak, - 1 blik champignons, - 1 blik mais, - 1 pot witte bonen in tomatensaus, - 1 pakje cupasoup champignon, - paar blaadjes lavas, - nootmuskaat, worchestershiresaus, peper, tijm, gehaktkruiden naar smaak, - eventueel een beetje suiker naar smaak, - 1 zakje gehaktkruidenmix, - evt, zout naar smaak, Voor het pureedakje:, - gekookte aardappels, - mosterd 2 theel., - boter, - melk, - yoghurt, - klont kruidenboter, (er moet genoeg puree zijn om een dakje van ongeveer 2 a 3 cm op het gehakt-groentemengsel te maken), , paneermeel en kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sheperd`s Pie is een eeuwenoud Engels recept. Van oorsprong werd het gemaakt met restjes vlees en aardappel. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. In plaats daarvan is rundergehakt heel goed te gebruiken, al heet het gerecht dan officieel Cottage Pie.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, , 675 gr gehakt (lam of rund), , 1 grote winterpeen, geraspt, , 1 grote ui, gesnipperd, , olijfolie, , klein blikje tomatenpuree, , scheutje rode wijn, , Worcestershiresauce, , 4 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder, , 1 el verse of gedroogde rozemarijn, , 1 el verse of gedroogde tijm, , versgemalen peper en zout naar smaak, , Voor de aardappelpuree:, , 675 gr aardappelen, , scheutje slagroom, , 3½ tl boter, , 2 eigelen, , geraspte Parmezaanse (of belegen Goudse) kaas, , versgemalen peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Herderspastei word in alle huizen van blanke Zuid-Afrikaners gemaakt. Deze pastei word wel in meer dan 100 variaties gemaakt, met of zonder groenten, met gehakt of corned beef en ga zo maar door. Herderspastei heeft zijn oorsprong uit de kolonialistische tijdperk toen Brittanniregeerde in de Kaapprovincie. Ze maakte de zogenaamde Sheperds Pie.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKT VULLING, 500 g rundergehakt - 1 e boter - 1 e olijfolie1 ui, fijn - 1 teentje knoflook, fijnkleine wortel, in blokjes - 2 stengels bleekselderij, in blokjes - paar champignons, in blokjes - 40 g tomatenpuree - 1 e Worcestersaus - zo 80 ml runderbouillon - zout - zwarte peper - 100 g diepvries doperwten, 1. Fruit ui en knoflook tot zacht in olie en boter. 2. Voeg groenten erbij en bak het een paar minuten. 3. Voeg gehakt erbij en bak het rul. 4. Voeg tomatenpuree erbij en bak verder voor 3 min. 5. Doen de Worcestersaus, zout, peper en bouillon erbij en kook zachtjes met deksel op pan tot groenten gaar zijn en de saus ingedikt. 6. Meng diepvries doperwten door deze mengsel en laat afkoelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top