Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.542 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wat is er leuker dan met de kinderen pepernoten bakken

INGREDIENTEN

Voor 50 a 60 pepernoten:, 40 gram boter, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout, 2 eetlepels lauwe melk, 1 1/2 theelepel speculaaskruiden en evt. wat stroop.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr suiker, 5 eetlepels water, 1 mespunt boter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een lekker recept om zelf amandelspijs te maken. Veel goedkoper en lekkerder dan de gekochte amandelspijs. Het gemakkelijkste is de amandelen zonder vlies te gebruiken. Amandelen met vlies zijn iets bewerkelijker. Hier in Duitsland (misschien ook in Nederland) zijn zakjes met gemalen amandelen te koop. Maakt het recept nog gemakkelijker, maar de amandelspijs wordt dan wel iets fijner van structuur. Wordt in een recept gemeld dat je nog ei door het amandelspijs moet mengen, dan is dit meestal omdat de amandelspijs te vast is (vaak zo`n blok!). Heb je de amandelspijs zelf gemaakt en is deze nog goed te verwerken, dus zacht, dan geen ei erdoor mengen, maar gewoon zo gebruiken! Voor de amandelspijs op de foto heb ik de dubbele hoeveelheid gebruikt.

INGREDIENTEN

125 gram amandelen zonder vlies of 125 gram gemalen amandelen, 125 gram suiker, 1 ei, mespunt zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.

INGREDIENTEN

-1 kg goudreinetten-, -100 gr rozijnen/krenten-, -100 amandelen-, -pakje spijs (baukje)-, -250 gr (room)boter/margarine of, bona bakgraag is ook erg lekker!, -250 gr bruine basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo), -kaneelpoeder, -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels, vanille essence, -citroensap, -ca. 2? ei, - 2 el custard, -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Hiervan gaan de kids uit hun bol, zoooo ... lekkerrrr! Ook leuk om met de kids te maken. (Geschikt voor bij pakjesavond.)

INGREDIENTEN

1 rijpe banaan, gepeld en in lengte gehalveerd, marshmallows horizontaal gehalveerd, geraspte puur chocolade, aluminiumfolie, in rechthoek gesneden (zo een 1/4 langer en 4 x zo breed als banaan)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een lekker traditioneel koekje.

INGREDIENTEN

125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!

INGREDIENTEN

300 g bloem, gezeefd, 1 zakje bakpoeder, 175 g donkere basterdsuiker, 2 eetlepels koekkruiden, 75 g boter, 5 eetlepels stroop, 1 ei, losgeklopt, 200 ml halfvolle melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker dikmakertje. Zoals een toetje hoort te zijn

INGREDIENTEN

1 pak Gevuld Speculaas. Sterke Koffie. Vanille Roomijs. Amaretto

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g gedroogde abrikozen, zonder pit, 50 g walnoten, een paar extra voor garneren, 1 eetl. sinaasappelrasp, 1 ei, losgeklopt, bloem om te bestuiven, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bladendeeg met amandelspijs.

INGREDIENTEN

8 bladendeeg plakjes, 150 gram amandelspijs, wat citroenrasp, 1 ei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pepernoten, pepernoten... Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet...

INGREDIENTEN

400 g bloem , 2,5 tl bakpoeder , 1,5 tl speculaaskruiden , 200 g boter , 250 g bruine basterdsuiker , snufje zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Bak je eigen heerlijke kruidnoten.

INGREDIENTEN

125 gram bloem,125 gram zelfrijzend bakmeel,100 gram boter,90 gram bruine basterdsuiker,2 eetlepels water,1 mespuntje zout,1 eierdooier,1 theelepel speculaaskruiden,1/2 theelepel kaneel,1 mespuntje gemalen anijszaad.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Spaans
  •  > 120 min.

Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en... Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.

INGREDIENTEN

, ca 20 speculaasjes, 300 ml room, doosje mascarpone (250gr), 2 grote eetl suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto, voor de garnering:, chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Knapperig broodje met een hartige kip en groenten vulling.

INGREDIENTEN

750 gram kipfilet in reepjes, 3 vleestomaten, 3 uien, 1 pond kousenband [ spercibonen ], 3 teentjes knoflook, 1 blikje tomaten puree, 3 bouillion blokjes, 1 komkommer in dunne plakjes, 4 eetlepels rijst azijn, wat zout en peper, een spaanse peper en 2 eetlepels suiker. 8 pistoletjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 500 gram varkenspoulet, 3 uien, 1 bakje ( gesneden ) champignons, 2 teenttjes knoflook, 1 pakje conimex nasikruiden, 5 eetlepels Ketjap Manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel bruine suiker, 1 kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 8 flinke stronkjes witlofzout2 sjalotten1 tl. kerrie2 el. bloem1 dl. creme fraiche250 g. achterham100 g. pittige Goudse kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en leuk voor Sinterklaas avond... Dit is mijn eigen fabrikaat....en erg lekker.... De kids zijn er gek op...

INGREDIENTEN

* 210 gr boter (het liefst vloeibare Blueband), * 200 gr suiker, * 4 eieren, * 200 gr cakemeel naar keuze (ik gebruik zelf boerencake), * speculaas/koekkruiden naar keuze, * pepernoten naar eigen smaak, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eierdooiers, , 30 gram suiker, , geraspte schil van 1/2 citroen, , 2 eetlepels water, , 6 eiwitten, , 90 gram suiker, , 50 gram bloem, , 60 gram maizena, , 100 gram abrikozenjam, , 100 gram chocolade-vetglazuur, , 50 gram poedersuiker, , 1 eetlepel eiwit.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke appelflapjes

INGREDIENTEN

3 stuks goudreinetten, 50 gram + 50 gram suiker, 1 theelepeltje kaneelpoeder, 1 mespuntje nootmuskaat, 50 gram amandelspijs, 50 gram gemende noten, 10 blaadjes mint, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel citroenrasp, 2 eidooiers, 12 plakjes korstdeeg plakjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een ideaal recept om samen met kinderen klaar te maken

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel zout, 2 lepels melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.

INGREDIENTEN

200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1.25 dl deciliter melk, 2.5 deciliter slagroom, 4 eidooiers, 65 gram suiker, 4 theelepels speculaaskruiden, 4 eetlepels suiker (om te bestrooien), extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram roomboter, 2 flinke eetlepels speculaaskruiden, 1 theelepel zout, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel melk, Garnering:, plm. 50 gram gepelde amandelen, 1 eidooier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speciale muffins voor Sinterklaas. Heel lekker als ze vers zijn! De speculaaskruiden combineren heel goed met de anijs. Wel zo snel mogelijk opeten. Twee dagen laten vonden we de muffins niet meer zo lekker. Iets om te weten!

INGREDIENTEN

250 gr bloem - 1 1/2 tl bakpoeder - zout - 100 gr witte basterdsuiker - 10 gr speculaaskruiden - 4 tl gestampte muisjes - 3 eieren - 1 1/2 dl melk - 4 el gesmolten boter of margarine, ( eventueel een paar kruidnootjes en poedersuiker)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 gram boter - 160 gram witte basterdsuiker - 4 gram zout - de schil 1 citroen - 300 gram bloem - 4 gram bakpoeder - 3 gram nootmuskaat - poedersuiker naar smaak,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen, , 500 g friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange), , 2 eetlepels diksap appel, , 1 eiwit, , 2 eieren, , 30 g witte basterdsuiker, , 40 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, , 1 eetlepel ma?zena, , 50 g speculaas of bastognekoek, verbrokkeld,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Wat mijn dochter en ik graag samen doen is kruidnoten maken en daar na lekker smikkelen

INGREDIENTEN

125 gr roomboter of margarine, 1 el melk, 2 el speculaas kruiden, zout, 200 gr zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Deeg: 250 gr. bloem 1 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 150 gr. bruine basterdsuiker, 2 el speculaaskruiden, 200 gr. boter, 1 el geschaafde amandelen, Vulling: 350 gr. amandelspijs, 1 ei, ca. 1 el citroensap, klein scheutje koffiemelk, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dit is een gezond koekje om aan de hond te geven. mijn hond is er dol op.

INGREDIENTEN

625 gr volkoren meel, 125 gr slanke melk poeder (beiden vast wel in de reform winkel te krijgen) 1 teelepel elk suiker en zout, 6 eetlepels olie, 1 ei,bouillon.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr pure chocolade, 150 gr roomboter, 1/2 el oploskoffie, chocoladekoffieboontjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram glutenvrij meel, 50 gram Nutrix puur rijstebloem (instant), 100 gram roomboter of margarine (koud), 50 gram bruine basterdsuiker, 50 ml melk, 15 gram glutenvrije speculaaskruiden, garneeramandelen, 1/2 losgeklopt ei (om te bestrijken, , Voor de vulling:, 300 gram glutenvrije amandelspijs(bv. Baukje), 1/2 losgeklopt ei, beetje citroensap,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Een vegetarische gerecht met veel vitamines, weer een wat anders. Een aanrader voor fruitliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 banaan, 1 appel, kokos naar smaak, een 1/2 blik perzikken (een stuk of 4), cashewnoten, kerriepoeder, gemberpoeder, cayennepepper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram donkere basterdsuiker - 100 gram zachte boter - 2 eetlepels speculaaskruiden - zout - 3 eetlepels melk - een ingevette bakplaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Sinterklaas

INGREDIENTEN

250 gr dunne honing, 1 ei, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el speculaas- of koekkruiden, 1 tl gemalen anijszaad, 1 snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Snoepgoed voor sinterklaas

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Filet van haas met eigen jus met jenevertoets

INGREDIENTEN

Een hazenrug /, 50 gram jeneverbessen /, zwarte peper, zeezout /, 5 wortels, 2 uien, peterseliestengels, twee stronken selder, 2 sjalotten, kruidentuiltje, gestoomd spek, twee koppen look /, 2 eetlepels tomatenconcentraat, een glas rode wijn, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 100 gram zelfrijzend bakmeel, * 50 gram bruine basterd suiker, * 1 theelepel speculaas kruiden, * 1 mespuntje zout, * 40 gram koude,harde boter, * 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Buiten is het guur en grauw. De wereld trekt zich terug in haar winterslaap en de Goedheiligman bezoekt ons dromende land. De hoogste tijd om het binnen weer eens extra gezellig te maken. Met deze pepernoten is dat zo gebeurd. Het enige nadeel? Tja, ze smaken naar meer en zijn snel op. Misschien dan toch maar een dubbele dosis... Leuk om samen met kinderen te maken. Variatie Lekker met melkchocolade. En vast ook met witte. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Tip Spice up your speculaaskruiden met extra kaneel, gemberpoeder, piment en/of cayenne peper.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 1 volle tl bakpoeder, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 3 tl speculaas kruiden, 2 el melk, 90 gr (room)boter, 100 gr donkere chocolade (of meer...), klontje boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zeer eenvoudig te maken, de structuur zal iets grove zijn maar de smaak is verrukkelijk! Per 100 gram: 440 kcal.

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 225 gram amandelen zonder vlies , 225 gram poedersuiker , 1 - anderhalf eiwit , Cacao

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top