Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

10 sis kebab recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr lamsvlees, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 5 rode pepers, 2 theelepels kekik (verkrijgbaar AH en bij Turkse toko), 1 mespuntje witte peper, 1 mespuntje zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Turks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 uien; 1,5tl zout; 2 teentjes knoflook geperst; 2tl komijnzaad gekneusd; 1kg lamschouder in stukjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Turks
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 400 g Rundergehakt, ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 2 takjes peterselie (verse, fijngehakt), ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 3 eetlepel paneermeel, ? 150 g feta (in 16 blokjes), ? 2 eetlepels olie (arachide), ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Turks
  •  30-60 min.

In de gehele wereld staat de Turkse keuken om de vleesspiezen bekend. Sis kebab komt oorspronkelijk van het platteland en iedere plaats is trots op zijn bijzondere manier van bereiden.

INGREDIENTEN

600 gr lamsvlees in stukjes - 2 eetlepels olijfolie - 1 uitgeperste citroen - 2 gesnipperde uien - 2 teentjes knoflook uit de knijper - 1 takje tijm - 2 laurierblaadjes - 250 gr langkorrelige rijst - 8 sjalotjes - 1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad - 1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad - 1 aubergine, geschild en in plakjes - 8 kleine tomaatjes - 1 eetlepel gewassen rozijnen - 1 eetlepel geschaafde amandelen - 5 dl water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Turks
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? snufje peper (versgemalen), ? snufje zout, ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 150 g feta (in 16 blokjes), ? 2 eetlepels olie (arachide), ? 2 takjes peterselie (verse, fijngehakt), ? 3 eetlepel paneermeel, ? 400 g gehakt, ? 8 houten sateprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spiesjes van stukjes zwaarvis met groene en rode paprika en aubergine.Uit de Turkse keuken.

INGREDIENTEN

750 gram zwaardvis of kabeljauw in stukken van 3 cm1 groene (Turkse) paprika, in stukken1 rode paprika, in stukkenhalve aubergine in stukken1 el zout1 el citroensap1 el olijfolie1 el uiensapca 1 tl cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

Die overheerlijke lamsspiezen met paprika en ui... Het marineren heeft nogal wat tijd nodig, maar dat kun je doen voor je naar bed gaat, of naar je werk.. Het is zeer de moeite waard! Somak-kruiden (of sumac, is hetzelfde) kun je kopen bij een toko of Turkse supermarkt. Ook bij Sligro, alleen heb je daar een pasje voor nodig natuurlijk.

INGREDIENTEN

Ca 1 kg lamsfilet (in blokjes), 3 groene chilipepers (of groene paprika`s, in stukjes), 3 flinke tomaten (grof gesneden), 2 grote uien (grof gesneden), 1 citroen, 1,5 dl (liefst Turkse) olijfolie, (versgemalen) zwarte peper, zeezout, 2 el (gedroogde) oregano, 4 el somak-kruiden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2013
  • Turks
  •  60-120 min.

Voor de liefhebbers die net uit Turkije terugkomen van vakantie, hier het recept voor dat heerlijke gerecht uit dat fijne land!

INGREDIENTEN

700 gr kipfilet, schoongemaakt en in blokjes, 2 rode uien, in stukjes, 4 tenen knoflook, in stukjes, 4 el tomatenpuree, 2 el kurkuma, 2 el paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, 2 dl volle (Turkse) yoghurt, P&z, Olijfolie, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik heb deze ongelofelijk lekkere spiezen maar onder bijgerecht gezet, bbq- of grill staan niet in de soort gerechtenlijst helaas, maar dat is niet zo belangrijk ook natuurlijk. Wat dat wel is, is dat het echt heel erg lekker is en aangezien bij menigeen de bbq toch wordt aangestoken met deze dagen, probeer ze met een gerust hart, ze gaan echt wel op

INGREDIENTEN

Ca 800 gr (of meer) lamsbout, in blokjes van ca 2x2 cm, 2 groene paprika's, in blokjes (ongeveer de afm van vlees), 2 grote uien, dito, 3 vleestomaten, ontpit, dito, 1 citroen, geperst, 1 dl (Turkse) olijfolie, 2 el gedroogde oregano, 4 el sumac (Turkse winkel, groothandel of misschien goed gesorteerde supermarkt), (versgemalen) p&z, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2015
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken rijst

INGREDIENTEN

300 gram rijst., * zout., * boter., * 2 tomaten., * 0,5 l bouillon., * pijnappelpitten.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top