Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soto soep recepten (96) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekkere Soto soep met kip

INGREDIENTEN

1 Soto blokje, 2 ons Touge, 5 Uien, 2 eieren, 3 dunne prei, 2 kipfiles, Dunne mie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2014
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Indische kippensoep van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

400 gram rijst,4 uien fijngesneden, 3 teentjes knoflook fijngesneden,1 bosje bladselderie fijngesneden,6 gekookte eieren, 1 glazen pot kipbouillon, 3 kipfiletjes (in stukjes gesneden)2 eetlepels koenjit, 3 theelepels djahe, 4 kleine vierkante maggiblokjes,2 liter water,1 schep suiker,citroensap, gefruite uitjes, sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bahan-bahan:, Ingrediënten, 1 kip, 5 lente-uitjes, fijngesneden, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel wijnazijn, olie, 100 gr. bloem, 150 ml water, 200 gr. taugé, 150 gr.dun gesneden en gebakken aardappelschijfjes, 100 gr. mihoen (gaar en uitgelekt), 2 eetlepels gebakken/gefruite uitjes, 3 eetlepels fijngesneden peterselie of koriander, , Haluskan:, boemboe:, 4 cm verse gember (djahe), 10 teentjes knoflook, 1 eetlepel vers gemalen peper, zout naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indonesische kippensoep over rijst

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gram kipfilet, knoflook, sotopastamix, 1 aardappel, olie, sambal, ketjap manis, ketjap asin, 3 pakjes lontong rijst (toko), tauge, gefrituurde uitjes, 4 hardgekookte eieren, seroendeng, indonesische frietjes, selderie, kroepoek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

1 hele braadkip, 100 gram gemberwortel, geraspt, 4 stengels citroengras (of flinke theelepel uit een potje), ½ ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels olie, 1 tablet kippenbouillon, 200 gram taugé, 300 gram sperziebonen, 250 gram gekookte rijst, 2 aardappels, gekookt en in stukken gesneden, 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden, 4 hardgekookte eieren, gebakken uitjes, seroendeng (kokos, pinda`s en kruiden), sambal, ketjap, kroepoek, 3 laurierblaadjes, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

4 kippenvleugels, 1 kipfilet, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1 stengel citroengras, 1 stengel selderij, 1 blokje gember (1 bij 1 cm), 1 blokje laos (1 bij 1 cm), 1 bouillonblokje, snufje komijn, snufje korianderzaad, 1 afgestreken el trassie garnalenpasta, 1 tl sambal badjak, peper, , Toppings:, taugé, kip, 1 ui, 4 plakjes bacon, 2 eieren, 1 tl sambal badjak, scheutje kikkoman sojasaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke indoneschise neutrale soep,niet overdreven heet maar zeer smaakvol.

INGREDIENTEN

1hele kip, 4 tenen knoflook,gepeld,5cm gember,2tablelten kippen buiollon;wat selderij,en tauge.ietjse citroen., naar smaak wat sambal oelek of maggie .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Na verschillende recepten te hebben geprobeert is dit recept uiteindelijk ontstaan. Tijd om vast te leggen want straks vergeet ik het weer!

INGREDIENTEN

3 liter kraanwater, 4 kippenbouten, 2 kipfilets, 2 kipbouillontabletten, 4 knoflooktenen, 1 prei in ringetjes, 1 stengel citroengras, 5 cm gember, 2 zakjes boemboe á 100 gram, Chinese kool, in reepjes, 200 gekookte aardappelen, taugé, selderij, fijngesneden, eieren, hardgekookt, mihoen, gekookt, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2016
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Een kippen soep met groenten en aardappels en doorzichtige vermicelli.

INGREDIENTEN

1 kippenborst,3 aardappels in blokjes gesneden,wat doorzichtige vermicelli,1 spitskool heel fijn gesneden., 1pak boemboe voor soto ayam,wat zout, soep blok en ajinomoto., Wat ketjap peper sambel.Wat celderij fijn., wat pandan rijst. 1ui en 8 pitjes knoflook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Indische maaltijdsoep

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEP:, 1.6 liter water, 4 kippenpoten, 2 uien, 6 tenen knoflook, 1 stengel sereh (citroen gras, bij de toko), 4 blaadjes Djeroek Peroet (citroen blad), 8 Kemirienoten, 3 eetlepels laos, 1/2 eetlepel peperkorrels, beetje zout, 4 zakjes Soto kruidenmix van Go Than, , VOOR DE "VULLING":, 1 pak rijst (zilvervlies is heel lekker), 6 aardappels, 4 eieren, tauge, selderij

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Een ideaal recept om voor een groep mensen te maken. Goed een dag van tevoren te maken. Dus als je visite hebt sta je niet in de keuken

INGREDIENTEN

- citroensap, - 4 kippenpoten, - zout, - ve-tsin (dit is een smaakversterker, niet teveel gebruiken. Kan ook zonder dan iets meer zout gebruiken), - 2 speklappen of een bakje rookspek, - 4 uien, - 2 preien, - 1 kleine witte kool, - bos selderie (of peterselie), - taugé, - 1 komkommer, - 8 hardgekookte eieren, - eiermie (2 pak), - 2 zakjes soto ajam (toko of poelier), - gebakken uitjes, - kroepoek, - seroendeng, - 750 gram kipfilet, - kruiden voor de marinade, - pindasaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto ajam voor ca. 20 personen. Alles kan vooraf worden gemaakt, vandaar de uitgebreide voorbereiding. Dit is daarom heel handig om voor bv. een verjaardag te maken.

INGREDIENTEN

5 pakjes boemboe Soto Ajam, 10 eetlepels zonnebloemolie, 3 kilo soepkip, 2,5 liter water, 1 pond tauge, 2 dikke prei, 250 gr. witte kool, 2 bosjes selderij, 20 eieren, 15 aardappels, 200 gram gebakken uitjes (bawang goreng), 1 citroen, 15 kopjes rijst, ketjap manis, zout, sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische kippesoep met rijst

INGREDIENTEN

*6-8 eetl. snelkookrijst *2 kipfilets *2 preien *boemboe voor 1 liter soto ajam (toko) *200 gr tauge *1 citroen *gebakken uitjes (toko) *mihoen of soeoen *beetje sambal badjak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische kippensoep als maaltijd

INGREDIENTEN

1 kip, 1 vingerlengte kunjit, 1 stukje gember, 1 vingerlengte sereh, 2 eetlepels ketjap, 4 teentjes knoflook, peper zout citroensap, 1 prei, evt.een zakje kruiden voor soto (bij de toko), per peersoon een zakje longtong (bij de toko)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indonesische kippensoep.

INGREDIENTEN

5 kippenpoten + dij - 350 gr kippenpoulet - boemboe soto merk sarirasa - boemboe soto merk koningsvogel - 3 t knoflook - 4 à 5 kippenbouillonblokjes - peper - halve serehstengel - 3 à 4 bosuitjes - 350 gr prei - 4 eetl olijfolie - een bosje selderie - rijst - eieren - sambal - gefruite uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2011
  •  
  •  0-10 min.

Lekkere magere zeer gezonde soep

INGREDIENTEN

3.5 liter water, 4 kippenboullionblokjes,1 thl sereh,1 el citroensap. chinesekool, 1 paprika, 1 zakje soe-oen,1 zakje chips friet paprika smaak, aardappelblokjes, tauge, kipflet, ketjapmanis, chili poeder, kroepoek, bosui, prei,gebakken uitjes (Conimex)4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Javaanse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

*)Soepkip (of kipdelen), *Bouillontablet, *Sojasaus, *1 ui, *Knoflook, *Laos (poeder of vers), *Gember (poeder of vers), *Koenjit, *Koriander (poeder), *Ve-tsin, *Sereh (vers), *Olie, *Selderij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indische kippensoep, maar dan als hoofdmaaltijd. Bron: Bijlage Libelle juli 1980

INGREDIENTEN

, soepkip of stuk om soep van te trekken, 4 preien, 2 knoflookteentjes, 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels djahe, 1 spriet sereh of 1 eetlepel serehplakjes uit een potje, 1 kippenbouillonblokje, 100 gr rijst, 100 gr tauge, 2 aardappels, gekookt, 4 hardgekookte eieren, 1 bosje peterselie, gehakt, gefruite uitjes, 2 citroenen in schijfjes, sambal naar keuze, ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indonesische kippensoep (tijdens de bereiding al loopt het water in je mond)

INGREDIENTEN

2 kippepoten, 1 middelgrote ui, 2 theelepels trassi, 1 vingerlengte verse gember, 1 theelepel koenjit, 2 theelepels ketoembar, 2 blaadjes djeroek peroet, 3 kimiries (Inedische amandelen), 1 eetlepel ketjap, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 stokken prei, half bosje selderij, 3 kopjes gekookte rijst, 2 hardgekookte eieren. VOOR DE BOUILLON: 6 maggiblokjes, donkergroen van de prei, 1 ui, 1 winterpeen, stelen van de selderij, 1,5 liter water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Heerlijk pittige Oosterse maaltijdsoep met verse groenten, kip, ramen, kruiden en ei.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 liter kippebouillon, champignons, tauge, paksoy, prei, rood pepertje, lente-uitjes, 2 pakjes ramen-noodles en diverse indonesische kruiden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Recept bestemd voor mijn jongste dochter Tessa, maar anderen mogen dit uiteraard ook gebruiken

INGREDIENTEN

1 grote vette kip of borststuk voor de soep, 4 hardgekookte eieren, 2 grote gekookte aardappelen, 100 gr laksa (verkrijgbaar bij toko = soort vermicelli), 250 gr tauge, 10 eetlepels gesnipperde uien, 3 gesnipperde teentje knoflook, en stuk gemberwortel van 100 gr, 1 theelepl koenjit, 3 theelepels laos, 1/2 theelepel peperkorrels, 4 djeroek peroetblaadjes (Tessa die had ik vergeten in de soep afgelopen zondag), 4 sprieten sereh, 2 eetlepels gehakte bieslook, 4 eetlepels gehakte selderie, 3 salamblaadjes, 4 eetlepels olie, ketjap, 2 eetlepels zout, 1 pakje kippensoep (geen Chinese, gewone 'hollandse'),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zoals wij die het lekkerste vinden!

INGREDIENTEN

, kruiden, , 3 uien, 5 tenen knoflook, 150 gram gemberwortel, , 4 stengels sereh, 4 blaadjes djeroek poeroet, , 4 blaadjes salam, 4 el laos, 2 tl koenjit, , 3 el olie, 1flinke bos selderij, 4 preien, , 100 gram tauge, 4 kopjes ongekookte basmati rijst., , 4 kippenpoten, 3 1/2 liter water, 2 zakjes gefruite uitjes(toko), 4 limoenen, sambal badjak.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Gekruide kippensoep

INGREDIENTEN

, 3 braadstukken, 1 dubbel kipfilet, 3 uien, 4 teentjes knoflook, gemberwortel of, 2 tl djahe, 1 el trassi, 4 schijfjes sereh, 2 kippenbouillonblokjes, zout, peper, 2 tl olie, 1-1? el kerry djawapoeder, wat soe-oen, 1 prei, VOOR DE GARNERING:, 4 eieren, 4 aardappels, gefruite uitjes, taogeh, Evt. wat ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Soto is een soep, waar een aantal bijgerechten bij geserveerd worden. Die kun je naar believen in de soep doen - niet alles door elkaar hutselen, maar juist gescheiden houden! Zo is iedere hap weer anders.

INGREDIENTEN

Een flinke soepkip, bouillontablet, Chinese sojasaus, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos (poeder of vers), 1 theel. gember/ djahe (poeder of vers), 1/2 theel. koenjit (kurkuma), 1/2 theel. koriander (ketoembar), 1 sereh stengel (moet absoluut vers zijn), soepselderij, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2012
  •  
  •  60-120 min.

Gekruide Indonesische soep

INGREDIENTEN

1 Soepkip, 4 uien, 6 teentjes knoflook, 1 vingerlengte Sereh (citroengras), 3 schijfjes djahe (gemberwortel), 1 eetl. trassi, 2 eetl. olie, 2 theel. kunjit(kurkuma), 5 kemiris, 3 blaadjes salam, 1 theel. djinten, 500gr Lontong of rijst, 100gr Tauge, 50gr prei, 25gr selderij, Fruit ui(krokant gebakken uitjes), Zout en Peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Overheerlijke maaltijdkippensoep uit Kalimantan waar je iedereen mee verrast!

INGREDIENTEN

4 kippendijen, 3 blaadjes djeroek peroet, 1 stengel sereh, (ingekerfd), 2 kippebouillontabletten, 3 rode lomboks, (gesneden en zaadjes verwijderd), 4 sjalotten, (fijngesneden), 1 teentje knoflook, 3 cm gemberwortel, (geschild en geraspt), 1 tl trassi, (verkruimeld), zout, 4 eieren, (hardgekookt in parten), afgekoelde stukjes gekookte longtong, 50 gr tauge, 4 takjes selderij, (geplukt), 2 lente-uitjes, (in schuine stukken),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 soepkip, 2 grote uien, 1 stengel sereh, zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, 2 1/2 cm verse gemberwortel, 2 kemirinoten, 1 tl korianderzaad, 1/2 tl laospoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl komijnzaad, 2 kippenbouillontabletten, 1 salamblad, 2 djeroek poeroet bladeren, 2 1/2 dl kokosmelk, 4 aardappelen, 100 g tauge, 10 takjes bladselderij, 40 g mihoen, 4 eieren, gefruite uitjes, 2 citroenen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kip in stukken, paar citroenblaadjes, stukje djahoen padang, ui, 1/2 theel. koenjit, 1 theel. ketoembar, 2 kemirienootjes, stukje gemberwortel of theel. djahë, 1 teentje knoflook, 1 spaanse peper, stukje laos, peper/zout, maggiblokje, eieren, prei, kool, aardappelen, Rijst

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Indonesische kippensoep

INGREDIENTEN

, 4 eetlepels olie, 2 gesnipperde uien, 850 g kip of kippenbouten, 3 geschilde aardappelen in blokjes, 1 ei, 100 g witte of Chinese kool, 15 g selderijblad, 1 kleingesneden preitje, 2 geraspte kemirienoten, 1 stengel sereh, 20 g soeoen, ½ theelepel koenjit, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel ketoembar, 1 eetlepel zout, 1 klein stukje trassi, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Gewoon heel erg lekker

INGREDIENTEN

Soepkip., 4 Eetlepels Koenjit., 3 Kruidnagels, Bosje Selderie, 5 Teentjes Knoflook, 1 1/2 Ui, 2 Prei, 1 ons Taogi, Stukje Seri, Zakje gebakken uitjes, 4 Deroek, Peroet blaadjes, Zak Seon 1/2 thee lepel Djahe, 1 1/2 Theelepel Trassi, 2 Citroenen, 4 Eieren, 1 1/2 Theelepel Laos, 1 Bouillon blok(je), Pak rijst, Sambal, Sambalketjep, 1/2 Theelepel Zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Dit snel en eenvoudig klaar te maken recept lukt altijd en het maakt niet uit hoeveel je ervan maakt, het komt altijd op (want de tweede dag smaakt het nóg beter én het is goed in te vriezen!), alle ingrediënten kun je voorverpakt kopen indien nodig en de kip maak je gaar in de oven... De smaak is afhankelijk van wie het maakt mild tot scherp maar onze voorkeur gaat uit naar de milde variant

INGREDIENTEN

400 gram Spitskool, 4 grote uien, 400 gram taugé, 400 gram prei, go-tan boemboe voor soto, ve-tsin (smaakversterker), ketjap manis, 4 teentjes geperste knoflook, 1-1,5 eieren per eter, 800 gram Kippenpoten, goede rijst, kroepoek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2010
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 pot kippebouillon (ongeveer 300 ml, 1/2 gesnipperde Chinese kool, 1/2 gesnipperde prei., 1 eetl olie, 150 gr biefstuk in fijne reepjes, 3 eetl ketjap manis, 2 theel sambal,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een mooi gerecht zonder vlees of kip

INGREDIENTEN

4 uien, 5 tenen knoflook, 150 gram gemberwortel, 4 stengels sereh, 4 blaadjes djeroek poeroet, 4 blaadjes salam, 4 el laos, 2 tl koenjit 3 el olie, 2 flinke bossen selderij, 6 preien, 1 grote winterpeen, 100 gram tauge, 4 kopjes ongekookte basmati rijst, 3 1/2 verse groentenbouillon, 2 zakjes gefruite uitjes(toko), 4 limoenen, sambal badjak., , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Variant op soto ajam

INGREDIENTEN

2 eieren*, zout, peper*, 1 grote ui in ringen*, 2 el olie*, 1 teen knoflook geperst*, 1/2 el kerrie*, 1 tot 1 1/2 el citroensap*, 2 stengels bleekselderij in staafjes*, 200 g vastkokende aardappelen in partjes*, 1 bakje quornstukjes a 175 g*, 6 dl groentenbouillon van tablet*, 100g tauge*, 2 el grof gesneden koriander*,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pot kippebouillon (ongeveer 300 ml, 1/2 gesnipperde Chinese kool, 1/2 gesnipperde prei. 1 eetl olie, 150 gr biefstuk in fijne reepjes, 3 eetl ketjap manis, 2 theel sambal

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1,25l kippenboullion, 2 teentjes knoflook gehalveerd, 3 cm gemberwortel in plakjes, 1 stengel citroengras (sereh) gekneusd, 1 rode peper in de lengte gehalveerd, 1tl kurkuma, 4 eieren, 2 kipfilets in reepjes, 100gr peultjes, 250gr mihoen, 125gr tauge, 1/2 chineese kool in dunne reepjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, zout, peper, 1 grote ui, in ringen, 2 el olie, 1 teen knoflook, geperst, 1/2 el kerriepoeder, 1-1 1/2 el citroensap, 2 stengels bleekselderij, in staafjes, 200 g vastkokende aardappelen, in partjes, 1 bakje quornstukjes, a 175 g, 6 dl kippenbouillon, van tablet, 100 g tauge, 2 el grof gesneden koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heeel erg lekker is net de sato van me overgroot oma1 lang naar gezocht

INGREDIENTEN

Een flinke soepkip, bouillontablet, Chinese sojasaus, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos (poeder of vers), 1 theel. gember/ djahe (poeder of vers), 1/2 theel. koenjit (kurkuma), 1/2 theel. koriander (ketoembar), 1 sereh stengel (moet absoluut vers zijn), soepselderij

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 tenen knoflook gepeld, 1 kip heel, 5 cm gember in grove stukken, 1 stengel citroengras in stukken, 1 kippenbouillontablet, 1 eetlepel olie, 200 g pandanrijst gekookt, 1 zakje selderij (30 g) fijngesneden, 125 g taugé, 6 eieren gekookt en gepeld, 1 bakje gebakken uitjes (100 g), 1 citroen in 6 partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top