Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spaghetti recepten (4.559) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti., 3 kipfilets, olijfolie, 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ), 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne )., 1 bakje kastanje champignons, 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd, 6 - 7 zongedroogde tomaten., peper & zout naar smaak, eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

INGREDIENTEN

400 gr verse spaghetti, 2 eieren, 2 eidooiers, 60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetl olijfolie, 30 gr boter, 2 teentjes knoflook, 200 gr pancetta, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten. Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.

INGREDIENTEN

1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen, 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 gamba's, gepeld en schoongemaakt, ca. 125 gram ongekookte spaghetti, 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst, 3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water, ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden, peper en zout naar smaak, eventueel wat vers geraspte parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.), 500 gr. h.o.h. gehakt, 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 ui, 2 teentjes verse knoflook, Verse Basilicum, 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom, 2 flinke theelepels Bruine suiker, 1 ei, Eventueel paneermeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream.

INGREDIENTEN

- 450 g spaghetti, - half bakje crème fraiche (ongeveer 60 ml), - 250 g pancetta blokjes of spekjes, - 60 ml droge witte wijn of vermout, - 4 eieren, - 50 g parmezaanse kaas, - 2 tl olijfolie, - zwarte peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Verrassend, klonk niet sprankelend, maar is erg lekker

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengel bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels ketchup, 2 dl. vleesbouillion, 1 dl rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram spaghetti - 50 gram Parmenzaanse kaas - basis vleessaus : 1 eetlepel olijfolie - 1 grote gesnipperde ui - 1 teentje geplette knoflook - 500 gram gehakt - 2 blikken tomatenstukjes - 80 gram tomatenpuree - 1 1/2 theelepel suiker - 250 ml runderbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)

INGREDIENTEN

- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gewoon een heerlijk recept. De combinatie met zalm en feta is gewoon heerlijk

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti 130 gr feta 2 el olijfolie verse koriander of peterselie voor garnering. :SAUS 3 dl room 1.5 dl whisky 200 gr gerookte zalm zwarte peper 2 el verse korianderwat bloem voor te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hier kun je me dus voor wakker maken! Het spaghetti bolognese recept, van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

* 10 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon, gesneden, * 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt, * olijfolie, * 1 grote ui, fijngehakt, * 3 teentjes knoflook, fijngehakt, * 455 gram rundergehakt van de beste kwaliteit, * 1 wijnglas rode wijn, * 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano, * 1 blik tomaten van 400 gram, * 1 tube tomatenpuree van 200 gram of 1 klein potje zongedroogde tomaten, fijngehakt, * zeezout en versgemalen zwarte peper, * 455 gram gedroogde spaghetti, * 1 handje verse basilicum, * 2 handjes geraspte parmezaanse of pittige cheddarkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaghetti met zalmsaus

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 3 dl melk, 3 dl slagroom, zout, peper, 400 gram spaghetti, 4 eetlepels visbouillon (tablet), 500 gram zalmfilet (in reepjes), 2 eetlepels fijngesneden dille, 2 eetlepels bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Overheerlijk deze spaghetti van Jamie Oliver!

INGREDIENTEN

450 g gedroogde spaghetti, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 1 kleine gedroogde rode Spaanse peper of chilipeper, verkruimeld, 500 g gepelde grote rauwe garnalen, 1 klein wijnglas witte wijn, 6 in een blender of met de staafmixer fijngemalen, zongedroogde tomaten, de geraspte schil en het sap van een halve citroen, 2 handenvol rucola, grof gehakt, vers geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

*Spaghetti alla puttanesca* luidt de echte naam. Waarschijnlijk omdat je 'm zo heet kunt maken als je wilt......

INGREDIENTEN

* 1 blikje sardines in olijfolie * 2 flinke tenen knoflook * half blik tomatenblokjes * 50 ml rode wijn * 1 tl gedroogde rode pepersnippers of 1 verse spaanse * 1 el kappertjes * 10 zwarte olijven * 300 gram spaghetti fine

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Spaghetti, heel doosje boursin

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

MET TOMAAT EN ZWARTE OLIJVEN

INGREDIENTEN

* 350 g Spaghetti, * 2 Eetlepels Olijfolie, * 2 Tenen Knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.

INGREDIENTEN

- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr gehakt, diepvries-spinazie-met-room, gemalen kaas, spaghetti.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Spaghetti, speklapje, inktvisringen, knoflook,spaanse peper, ketjap en andijvie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Spaghetti met tonijn, doperwten en tomatenpuree

INGREDIENTEN

Spaghetti, 1 blikje tonijn in olie, 1 blikje tomatenpuree, 1 klein blikje/potje doperwten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Simpel,snel en goedkoop kindjes lusten het enorm graag.

INGREDIENTEN

Boter,bloem 4 eetlepels,melk 1l,tomatenpuree 2kl doosjes,650 gr gehakt 500 gr spaghetti.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bevat 425kcal p.p.

INGREDIENTEN

400gr rode spaghetti - zout - 3 teentjes knoflook - 2 rode pepers - 10gr verse peterselie - 3 el olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept komt van Elhorst, traiteur in Overveen. De kaasmaker van Reypenaer was aanwezig. Heerlijke pasta is dit.

INGREDIENTEN

50 gr. hollanse kaas (Reypenaar), spaghetti, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 ons shitakes, 1 ons fijngesneden beenham, 1 dl slagroom, 20 gr. boter, 20 gr. olijfolie, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eenvoudig snel gerecht, spaghetti met vis/garnalen.

INGREDIENTEN

Spaghetti, garnalen of zalm (kan ook andere soort zijn), creme fraiche, peterselie, knoflook, pepertje(s)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

IK HEB MIJ VOORGENOMEN OM DE VRIEZER EN VOORRAADKAST EERST LEEG TE ETEN VOORDAT ER WEER VOORRAAD BIJKOMT.IK KON DE SPAGHETTI RECEPT MAKEN ZONDER ER INKOPEN VOOR TE DOEN

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olijfolie, 400 g kipfilet, 2 theelepels chilipoeder, 1 dl droge witte wijn of kippenbouillon, 1 blik tomaatstukjes (netto 400 g), 2 theelepels tijm, 100 g zwarte olijven zonder pit, zout, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghettie met weinig ingredienten, kan iedereen maken, het is overheerlijk en kindvriendelijk

INGREDIENTEN

Spaghetti, gedroogde tomaat op olie, 2 blikjes tonijn op olie, 250ml slagroom, en eventueel zelf gemaakte salade

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een eigen variatie op spaghetti. Erg lekker

INGREDIENTEN

Prei, tauge, champignons, knoflook, spaghetti, gehakt, paprika, blikje tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een studentenmaaltijd bij uitstek, maar ach, het staat zo vrolijk

INGREDIENTEN

*500 gram spaghetti, *400 gram gekruid gehakt, *1 bakje champignons, *1 blikje mais, *1 rode paprika, *200 gram doperwtjes, *1 wortel, *snufje zout, *boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met gehakt, ui en champignons

INGREDIENTEN

-spaghetti, 4 ons gehakt, zout, gemberwortel(poeder), 2 uien, bakje champignons, fles ketchup, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Spaghetti,rozijnen,gemalen pinda's boter, sambal en zout, Verhouding: bij 500gr. spaghetti, 250 gr. rozijnen en 250 gr. pinda's.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Lekkere pasta maaltijd.

INGREDIENTEN

* 150 gr spaghetti, * 4 dl tomatensaus met kruiden, * 125 ml creme fraiche, * 2 eetl. basillicum, * 150 gr feta, * versgemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Zelfgemaakte Spaghettisaus is toch net iets anders dan die uit een potje of pakje!

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti, 400 gram gehakt (naar keuze), 5 tomaten (of 500 gram gezeefde tomaten), 2 uien, 2 tenen knoflook, 50 gram boter, 50 gram bloem, 5 dl bouillon, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 tl oregano, Aromat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaans met een tikkeltje hollands

INGREDIENTEN

1 pak diepvries spinazie, 150 gr.gekookte ham (in blokjes), 1 bekertje creme fraiche, 300 gr spaghetti, 150 gr geraspte oude kaas, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eens in de twee weken eten we wel pasta want doet je toch een beetje denken aan de zon én het is lekker! Dit is een zelfbedacht ovenschoteltje vol met Italiaanse smaken. Hij is echt heerlijk en super simpel en snel te maken. Je kunt er van alles bij eten. Onderaan dit recept staat een suggestie, maar neem gewoon wat je (en eventuele huisgenoten) lekker vind(en). Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

400 gram spaghetti, 150 gr fijngesneden rode paprika, 1 teentje knoflook (fijn), 2 sjalotjes (fijn), Blikje tomatenblokjes, 1/4 t chilipeper, 7 el koksroom of kookroom, Olijfolie, 3 el basilicum (fijn), 100 gr buffelmozzarella (of andere kaas naar keuze), Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk romige spaghetti: carbonara, maar dan net iets meer

INGREDIENTEN

 olijfolie,  spekjes,  paddenstoelen (champignons, oesterzwammen),  bouillonpoeder (1 tl.),  prei,  spitskool,  bos-/lenteuitjes,  creme fraiche of schenkroom,  koffiemelk,  sherry (of gembersap of honing of zoete witte wijn),  peper/zout,  kruiden: knoflook (3 tenen), basilicum, oregano, gemberpoeder,  pesto (van Renzo),  verse pasta,  Parmezaanse kaas, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Spaghetti

Spaghetti

Met deze pastaslierten worden typisch Italiaanse gerechten gemaakt. U kunt deze erg variëren maar de meest voorkomende is toch wel de spaghetti bolognese. Dit recept bevat ook een heleboel variaties maar er is een ingredient dat essentieel is; tomatensaus. Verder kunt u gehakt of kip gebruiken. Ook het gebruik van de groenten kunt u aanpassen aan uw eigen smaak. Spaghetti is geen ingewikkeld gerecht en is heerlijk met een frisse salade. Niet alleen spaghetti bolognese wordt veel gegeten en is simpel om te bereiden maar ook spaghetti met pesto, carbonara of roomsaus is heerlijk. Dit gerecht wordt over de hele wereld gegeten en is bekend bij vrijwel iedereen. Kijk bij de recepten voor nieuwe ideeën voor het bereiden van spaghetti!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top