Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

109 spekkoek recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Laagje voor laagje bak je deze spekkoek in de magnetron

INGREDIENTEN

- 200 gram boter;, - 125 gram witte basterdsuiker;, - 5 eieren;, - 50 gram bloem;, - 1 theelepel bakpoeder;, - mespunt zout;, - 2 zakjes vanillesuiker;, - 2 theelepel gemalen anijs (of 1 eetlepel gestampte muisjes);, - 4 theelepels kaneel;, - 1 theelepel kruidnagelpoeder, - 2 theelepels kardemompoeder;, - 1 theelepel nootmuskaat (of 2 theelepels speculaaskruiden);, - bakpapier.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

De echte, nog van mijn oma en heel erg makkelijk en snel (voor een spekkoek dan!).

INGREDIENTEN

125 gr patentbloem, 500 gr roomboter, 250 gr basterdsuiker, 8 eieren, 2 tl gemalen kruidnagel, 3 tl kaneel, 2 tl kardemom, 2 tl nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Recept voor lekkere Indonesische koek

INGREDIENTEN

* 100-150 gr meel, * 11-12 eieren, * 400 gr boter, * 2 zakjes vanilla suiker, * zout, * 250 gr bastersuiker (wit), * 8 tl kaneel, * 4 tl anijs, * 3 tl gemalen kruidnagelen, * 2 tl kardamon, * 2 tl nootmuskaat,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Ik denk dat dit wel een van de bekendste zoete gerechten uit de Indonesische keuken, in Nederland, is. Heerlijk en zeeeeeeeer calorierijk ! Pak een stoel en zet die in de buurt van de oven, houd de koek goed in het oog !

INGREDIENTEN

100 gr. bloem7 grote eieren of 10 kleine500 gr. (room)boter250 gr. basterdsuiker, 50 gr. kaneel25 gr. gemalen anijs15 gr. nootmuskaat15 gr. kruidnagelpoeder, 15 gr. gemalen kardemom2 eetl. koffieroom1 vanillestokje, waar je het merg uitschraapt en gebruikt, ca.10 cm. lang of 25 gr. vanillesuikerzout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram bloem - 10 eieren - 500 gram boter - 250 gram basterdsuiker - 10 theelepels kaneel - 5 theelepels anijs - 3 theelepels nootmuskaat - 3 theelepels nagelgruis - 3 theelepels gemalen kardarnom - 2 eetlepels koffieroom - 5 theelepels vanillesuiker - zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Niet moeilijk, wel veel geduld.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 500 g boter, 10 eieren middelgroot, 250 g witte basterdsuiker, 10 theelepels kaneel, 5 theelepels steranijs (toko), 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagelgruis, 3 theelepels gemalen kardemom, 4 eetlepels koffieroom, 1 zakje vanillesuiker, zout, 100 gram bloem,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Dit is net een dikke pannekoek met verschillende lagen VERSLAVEND LEKKER!!!!

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 300 gram zachte boter, 15 eieren nr. 3, 250 gram witte basterdsuiker, 3 zakjes vanillesuiker, 1 ? eetlepel kaneel, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels gemalen kardamon, 3 theelepels gemalen foelie, 2 eetlepels koffieroom, snuf zout, 5 eetlepels anijs,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-1998
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Heel leuk om te maken en ook erg lekker!!!

INGREDIENTEN

- 10 middelgrote eieren, - 300 gram roomboter, - 250 gram witte basterdsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 100 gram bloem, - 1 theelepel zout, - 2 eetlepels koffiemelk, - 3 eetlepels speculaaskruiden, - 1 eetlepels anijs of gestampte muisje,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2006
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 5 grote eieren, - 75 gr bloem, - 200 gr boter, - 125 gr witte basterdsuiker, - 1 zakje vanille suiker, - Mespuntje zout, - 4 tl kaneel, - 3 tl anijs, - 2 tl gemalen kruidnagel, - 1,5 tl kardamon, - 1,5 tl nootmuskaat

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2010
  • Indonesisch Nagerecht
  •  60-120 min.

In een woord:" MACHTIG"!!!

INGREDIENTEN

100 gram Bloem - 10 Eieren - 500 gram Boter - 250 gram Basterdsuiker - 10 theelepels Kaneel, 5 theelepels fijne Anijs - 3 theelepels Nootmuskaat - 3 theelepels Kruidnagelgruis, 3 theelepels gemalen Cardamon - 2 eetlepels Room - zaadjes geschrapt uit 1 stokje Vanille of 5 theelepels Vanillesuiker - Zout., , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Indonesisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Bron:Receptenweb

INGREDIENTEN

Volkorentarwemeel: 50 gram, boter:2oo gram, fructose: 90 gram, ei:5 stuksvanillestokje: 1 stuk, kaneelpoeder:4 theelepels, anijspoeder: 2 theelepels, kardemomzaad gemalen: 2 theelepels, nootmuskaat: 1 theelepel, zout: 1 snufje,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  • Montignac Nagerecht
  •  60-120 min.

Indische lekkernij

INGREDIENTEN

350 gr boter, - 5 TL vanille suiker, - 250 gram poedersuiker, - 9 grote eieren, - 175 gram bloem, - 1/2 TL zout, - 2 EL koffieroom, - 10 TL kaneel, - 3 TL nootmuskaat, - 3 TL gemalen kruidnagel, - 3 TL gemalen cardamon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Zie de kruidenmengsel al de verhouding. Ik proef altijd of er nog wat kruiden bij moeten.

INGREDIENTEN

20 eigelen, 12 eiwitten, 700 gram boter, 700 gram poedersuiker, 350 gram meel, 5 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaat, 2 theelepel kruidnagel, 0,5 theelepel kardemon, 3 zakjes vanille suiker en mespuntje zout, wat extra boter om de lagen op elkaar te plakken..

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indisch snoepen

INGREDIENTEN

20 eidooiers, 5 eiwitten, 500 gram boter, 300 gram witte basterdsuiker, 4 eetlepels zoete melk, 150 gram meel, 50 gram fijngehakte amandelen, 1 a 2 theelepels fijngestampte spekkoekkruiden, , , Spekkoekkruid bestaat uit:, fijngestampte kaneel, fijngestampte notenmuskaat, fijngestampte kruidnagel, en fijngestampte kardemom., , , ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Niet makkelijk of snel maar wel ERG LEKKER.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 450 g (gezouten) boter, 250 g witte basterd suiker, 6 eieren, 100 gram bloem, 25 g maizena, zout, 2 eetlepels kaneel, 2 theelepels geraspte nootmuskaat, 2 theelepels fijngewreven anijszaad, 2 theelepels kruidnagelgruis, 2 theelepels kardemompoeder, 3 eetlepels dikke kokosmelk of (koffie) room, eventueel poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Spekkoek is een lekkere taart in twee kleuren. Omdat je hem laag voor laag klaarmaakt, is het een ontzettend karwei, bijna een dagtaak. Maar als ie klaar is is ie prachtig, en zeer smakelijk, echt eer van je werk.

INGREDIENTEN

30 eieren 30 eetlepels witte suiker 15 eetlepels witte bloem, 500 gr. boter 1 1/2 eetlepel rode rijst (ang-khak)(toko), olie 1 theelepel kruidnagelpoeder 1/2 theelepel kaneel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Spekkoek

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 7 grote of 10 kleine eieren, 500 gram boter, 250 gram basterd of poedersuiker, 10 theelepels kaneel, 5 theelepels fijne anijs (o.a. te koop Zwarte markt), 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels gemalen kardamon, 2 eetlepels koffieroom, 1 stokje vanille zaadjes eruit scheppen, 5 theelepels vanillesuiker, zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 400 gr boter, - 400 gr basterdsuiker, - 2 zakjes vanillesuiker, - 14 eieren, - 4 el kaneel, - 3 tl kruidnagelpoeder, - 3 tl kardemom, - 4 tl anijs, - 3 gr zout, - 200 gr bloem, - 4 el koffieroom, - boter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-1998
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 gram bloem, 300 gram zachte boter, 15 eieren nr. 3, 250 gram witte basterdsuiker, 3 zakjes vanillesuiker, 1 ? eetlepel kaneel, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels gemalen kardamon, 3 theelepels gemalen foelie, 2 eetlepels koffieroom, snuf zout, , 5 eetlepels anijs,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De bekende Indische cake.

INGREDIENTEN

? 450 gr boter, ? 200 gr basterdsuiker, ? 3 theelepels vanillesuiker, ? 150 gr bloem of 140 gr bloem plus 10 gr rode rijstemeel, ? 17 eierdooiers, ? 9 eiwitten, ? 3 gr kruidnagelpoeder, ? 5 gr kaneelpoeder, ? 5 gr nootmuskaatpoeder, ? 5 gr foeliepoeder, ? 3 gr kardemompoeder, ? 1 gr zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Indiaas
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

: 125 gr bloem,250 gr basterd suiker,250 gr boter,10 eieren,3 tl kaneel,2 tl gemalen kruidnagelen,1 tl nootmuskaat,? tl kardamon, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 gram bloem, 300 gram zachte boter, 15 eieren nr. 3, 250 gram witte basterdsuiker, 3 zakjes vanillesuiker, 1 ? eetlepel kaneel, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels gemalen kardamon, 3 theelepels gemalen foelie, 2 eetlepels koffieroom, snuf zout, 5 eetlepels anijs

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g roomboter, 1% vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker, 225 g witte basterdsuiker, 15 eierdooiers, 3 eiwitten, flinke mespunt zout, 75 g bloem, 2 theelepels anijspoeder, 4 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel kardemompoeder, 3 theelepels ketoembar, 2 theelepels kruidnagelpoeder, % theelepel laos, 4 theelepels nootmuskaatpoeder, 1-2 eetlepels melk of room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  •  
  •  30-60 min.

Lekker maar verslavend!

INGREDIENTEN

500 g boter, merg uit 1 vanillestokje, 250 g kristalsuiker, 18 eidooiers, 3 el volle melk, 150 g tarwebloem,gezeefd, 8 eiwitten, mespunt zout, 3 tl geraspenootmuskaat, 6 tl gemalen kaneel, 2 tl gemalen kruidnagel, 2 tl gemalen foelie, snufje gemalen witte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-2003
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Kijk voor meer lekkere recepten op mijn blog www.delimalicious.nl

INGREDIENTEN

350 gr roomboter, 13 eieren, 260 gr bloem, 1 tl zout, 375 gr witte basterdsuiker, merg van 2 vanillestokjes, 6 el slagroom, 15 tl kaneel, 1,5 tl nootmuskaat, 2 tl anijspoeder, 4 tl kruidnagelpoeder, 4 tl kardemom

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is ontstaan. Het recept is waarschijnlijk afgeleid van een vergelijkbare type cake van Duitse oorsprong, maar aangepast met in Nederlands-Indië beschikbare ingrediënten.

INGREDIENTEN

8 eiwitten, 250 g poedersuiker, 250 g boter, 10 eidooiers, 125 g bloem, 1 vanillestokje, 1 el koekkruiden, 2 tl kaneelpoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kruidnagelpoeder, 0.5 tl kardemompoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is heerlijk

INGREDIENTEN

400 gram eierdooier, 300 gram poedersuiker gezeefd, 150 gram bloem, 500 gram zachte roomboter, 3 dl ongeslagen room, 210 gram eiwitten, 3 el. Speculaaskruiden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2000
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

...

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 100-150 gr meel, 11-12 eieren, 400 gr boter, 2 zakjes vanille suiker, zout naar smaak, 250 gr basterdsuiker (wit), 8 theel. kaneel, 2 theel. anijs, 2 1/2 theel.gemalen kruidnagelen (kruidnagelpoeder is gemakkelijker), 2 theel. kardemon poeder (te koop bij de supermarkt of bij de toko), 2 theel. nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 30 eieren, - 30 eetlepels witte suiker, - 15 eetlepels bloem, - 500 gram boter, - 1 1/2 eetlepel rode rijst ( ang-khak ), - olie, - 1 theelepel kruidnagelpoeder, - 1/2 theelepel kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Indische koek erg lekker

INGREDIENTEN

10 eieren., Mespuntje kardemom, 500 gr boter, 500 gr witte basterdsuiker, 250 gr bloem, 1 1/2 eetlepel koffiemelk, 1 tl zout, 2 el kaneelpoeder, 1 el kruidnagelpoeder, 3 tl nootmuskaatpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 eieren, 2 anijsmelkblokjes, 400 gr boter, 400 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr bloem, 1 tl zout, 2 el koffiemelk, 5 el koekkruiden.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  •  
  •  60-120 min.

Dit recept is voor 24 puntjes

INGREDIENTEN

10 eieren (M), 2 anijsmelkblokjes, 400 gr. boter, 400 gr. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr. bloem, 1 theel. zout, 2 el. koffiemelk, 5 el. koekkruiden (Baukje)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Heel bewerkelijk, maar heeeeel lekker!

INGREDIENTEN

* 100 gr bloem, * 7 grote of 10 kleine eieren, * 500 gram boter, * 250 gram basterd- of poedersuiker, * 10 tl kaneel, * 5 tl fijne anijs, * 3 tl nootmuskaat, * 3 tl kruidnagelpoeder, * 3 tl gemalen kardemom, * 2 el koffieroom, * de uit 1 vanillestokje geschraapte zaadjes, of 5 theelepels vanillesuiker, * zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Omdat de traditionele manier van spekkoek bakken zo lang duurt, is deze manier veel sneller, en sneller op te eten!!

INGREDIENTEN

200 g boter, 125 g basterdsuiker, 5 eieren, 50 g bloem, snufje zout, 1 1/2 zakje vanillesuiker, 4 thl kaneel, 2 thl anijspoeder, 1 thl kruidnagelpoeder, 2 thl kardemompoeder, 1 thl nootmuscaat en boter om in te vetten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

10 eieren, 300 gram basterdsuiker, 300 gram roomboter, 3 eetlepels gecondenseerde melk (ongezoet), 125 gram bloem, 3 zakjes vannillesuiker, 1/2 afgestreken theelepel zout, , kruiden alleen voor de bruine laag;, 4 volle theelepels anijspoeder, 8 volle theelepels kaneel, 5 volle theelepels kruidnagel, 2 volle theelepels nootmuskaat, 2 volle theelepels cardemon,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Dit recept is voor 24 puntjes

INGREDIENTEN

10 eieren (M), 2 anijsmelkblokjes, 400 gr. boter, 400 gr. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr. bloem, 1 theel. zout, 2 el. koffiemelk, 5 el. koekkruiden (Baukje)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Indonesisch gebak

INGREDIENTEN

400 g boter, 400 g basterdsuiker, 2 zakjes vanille suiker, 14 eieren, 4 theelepels kaneel, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels kardamom, 4 theelepels anijs, 3 g zout, 200 g bloem, boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Indische koek erg lekker

INGREDIENTEN

10 eieren., Mespuntje kardemom, 500 gr boter, 500 gr witte basterdsuiker, 250 gr bloem, 1 1/2 eetlepel koffiemelk, 1 tl zout, 2 el kaneelpoeder, 1 el kruidnagelpoeder, 3 tl nootmuskaatpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram boter, zaadjes geschrapt uit 1 stokje vanille (of 5 theelepels vanillesuiker), 250 gram basterd- of poedersuiker, 7 grote eieren of 10 kleine, 100 gram bloem, zout, 2 eetlepels koffieroom, 10 theelepels kaneel, 5 theelepels fijne anijs, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 3 theelepels gemalen kardemom, boter om in te vetten, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 gram bloem, 10 eieren, 500 gram boter, 250 gram basterdsuiker, 10 theelepels kaneel, 5 theelepels anijs, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels nagelgruis, 3 theelepels gemalen kardamom, 2 eetlepels koffieroom, 5 theelepels vanillesuiker, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
Spekkoek

Spekkoek

Spekkoek is een erg zoete Indische koekachtige lekkernij, deze is tijdens de koloniale tijd bedacht in Nederlands Indië. Spekkoek heeft twee lagen in verschillende kleuren, deze zitten om en om in de koek verwerkt. Het gerecht is moeilijk te maken en voor de wat meer gevorderde thuiskok, of je moet zin hebben in een uitdaging. Spekkoek is heel erg machtig, het is dus verstandig om kleine stukjes te eten. De hoofdbestanddelen van spekkoek zijn boter, suiker, bloem en vanillesuiker. Kijk hieronder voor een aantal smaakvariaties zoals banaan, kokos, chocolade en amandel en maak dit als zoet dessert na een heerlijke maaltijd.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top