Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

53 struisvogel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

4 schnitzels van een struisvogelbout (ca 150 g per stuk), 2? dl kamelenmelk, nootmuskaat, verse kerrie, 1 grote rode ui, 200 g gedroogde hele tarwekorrels, 1 bundeltje peterselie, selderijbladeren, zout, peper, ? glas olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In de jaren '70 werd struisvogel net zulk vreemd voedsel gevonden als olifant, maar inmiddels is de grote Afrikaanse vogel gewoon in de supermarkt te koop. Een struisvogel in zijn geheel koken is nogal een onderneming, maar gelukkig had Apicius een recept voor struisvogel in stukjes.

INGREDIENTEN

* 1 struisvogel in stukken, Zie voor overige ingredienten de bereidingswijze.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 winterpeen, 1 ui, 4 takjes verse selder, 2 eetlepels olijfolie, 400g risotto rijst, 300ml droge witte, 1 liter rundvleesbouillon, 250g paddestoelenmix, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 600g struisvogel biefstuk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g struisvogel filet, 50 ml goede olijfolie, 2 teentjes knoflook, heel fijn, een mengsel van verse tijm, oregano en rozemarijn, heel fijn, zee zout, zwarte peper, een melange van rucola, waterkers en jonge spinazie, dunne plakjes Parmezaanse of Pecorino kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2010
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 winterpeen, I ui, 4 takjes verse selderie, 2 eetlepels olijfolie, 400g risotto rijst (Lassie) 300ml droge witte Huiswijn (Super), I liter rundvleesbouillon, 250g paddestoelenmix zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 400g struisvogel biefstuk,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker anders chinees

INGREDIENTEN

3 teentjes look, stuk verse gember 2 op 2 cm, 1 groene chili, 200 gram struisvogel, 25 gram spek, vier mooie lenteajuintjes, stukje groene rode en gele paprika, noedels, 2 el oestersaus, 2 koffielepels lichte sojasaus, een kop kippeboullion, een tl sesamolie, 1 el rijstwijn of droge sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Met de Cabernet Sauvignon van Fleur du Cap

INGREDIENTEN

.:. 4 struisvogelfilets of -tournedos, .:. 1 espresso kopje Cabernet rouge, .:. 2 el ketjap manis, .:. 1 klein blikje gepelde tomaten, .:. 3 uien, .:. 10 knoflooktenen met gemalen gember, .:. 1 tl suiker, .:. 1 laurierblad

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hier ga je echt harder van lopen.

INGREDIENTEN

250 gram Struisvogelfilet, 10 gram gemalen zwarte peper korrels, 25 ml brandewijn, 10 ml verse room en 15 ml olijf olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 kleine struisvogelbiefstukken, 20 gram boter, 2 sinaasappels, 1 deciliter gevogeltefond, 3 eetlepel gehakte verse koriander, 3 eetlepel notenolie., 100 gram veldsla, 100 gram rucola, 25 gram pecannoten, peper, zout, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 winterpeen, - 1 ui, - 4 takjes verse selderie, - 2 eetlepels olijfolie, - 400g risotto rijst (Lassie), - 300ml droge witte Huiswijn (Super), - 1 liter rundvleesbouillon, - 250g paddestoelenmix, - zout, versgemalen peper, - 2 eetlepels boter, - 400g struisvogelbiefstuk,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

........ gestoofd witloof en aardappelpuree MMMMMMMmmmmmmm het was lekkerrrrrrrrr bron: sueellen

INGREDIENTEN

4 struisvogelsteaks, 1 fijngesnipperde ui, room, 100 g roomkaas of, boursin met look en fijne kruiden (heb ik gebruikt), 2 el mosterd, 1, el fijngehakte dragon, boter, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukjes, 20 gr boter, 1 el olie, zout/peper, koriander, 1 rijpe mango of stukjes uit blik, 3 el pisang ambon, 2 el geraspte kokos

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 struisvogelsteaks, 1 fijngesnipperde ui, 3 el room, 100gr verse roomkaas, 2 el mosterd, 1 el fijngehakte dragon, boter, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk gevuld met gerookte oesters

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken,8 gerookte oesters(uit blik),30 gr. mager rookspek in blokjes,1 fijngesneden sjalot,stukje verse geraspte gemberwortel,1 wortel in schijfjes,1 eetl. tomatenpuree,brandy,50 ml. vleesbouillon,100 ml. slagroom, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelvlees staat bekend om z`n geringe hoeveelheid vet en het lage calorie-en cholesterolgehalte.Is mooi stevig vlees,met een egaal rode kleur.

INGREDIENTEN

750 gr struisvogelvlees.;, 100 gr gebakken spekblokjes;, 150 gr zilveruitjes;, Hulpstoffen:, Beetje wildkruiden;, 400gr Kant en klare kacheesaus van Verstegen;, 400 grkant en klare Grand veneursaus van Verstegen., Te koop in de delicatessenwinkels.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

60 g mager ontbijtspek, 1 ui, 4 struisvogelsteaks (4 x 130 g), 1 eetlepel bloem, 20 cl droge, witte wijn, 1 blik Parijse champignons, in plakjes gesneden, Peterselie, Tijm en rozemarijn, 400 g aardappelen, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 struisvogelsteaks, 16 kumquats, 2 sinaasappelen, 2 soeplepels balsamicoazijn, 1 soeplepel suiker, 100g boter, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogel filet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heel makkelijk te maken, ziet er luxe uit en is super lekker.

INGREDIENTEN

2 kleine (of 1 grote) struisvogel biefstukken, 2 sinaasappels, 1 deciliter gevogeltefond, 3 eetlepels gehakte verse koriander, 100 gram veldsla, 100 gram rucola, 20 gram boter, peper, zout, 25 gram pecannoten, 3 eetlepels notenolie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

(zie foto) Niet alleen een plaatje om te zien maar ontzettend lekker en zeker niet te moeilijk

INGREDIENTEN

, 4 biefstukjes van ca 125 gr 1 appel50 gr koude boter,in kleine klontjes1 el vloeibare honing 2 sinaasappels, gepest1 tl tijm1 el citroensapaluminiumfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit stoofpotje bevat slecht 310 Kcal dus goed voor de lijn

INGREDIENTEN

500 gram mager struisvogelvlees in blokjes, 1 ui in blokjes, 2 selderijstengels in stukjes, 1 wortel in stukken, 300 ml (verse) kippenbouillon, 300 ml rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 200 gram gemengde paddestoelen in stukken, 2 eetlepels grof gesneden peterselie, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snel,makkelijk en anders.

INGREDIENTEN

Pasta tricolore,struisvogelreepjes, mosterd,p/z,mosterd,room, ui,champignons italiaanse kruiden,bassilicum,tym.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*, 4 seizoenen peper, 60 g boter, 3 sjalotten gesnipperd, 6 tenen knoflook fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 200 ml vleesfond, 1 beker slagroom (250 ml),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Dit was het gerecht van de avond. Wel bewerkelijk, maar dan ook super lekker. Een echte aanrader.

INGREDIENTEN

10 struisvogelfilets á 100gr., , Marinade:, 2 tenen knoflook, 2 eetl. Vers rozemarijn gehakt, 1 ingelegde citroen, Olijfolie, Plukje saffraan, 2 eetl.verse tijm, , Saus:, 2,5 dl.rode wijn(merlot), 5 dl. kippenbouillon, 150 gr. granaatappelpitjes, 120 gr.fFrambozen, 4 eetl. grenadine, 2 eetl. boter, , Pastinaken, 15 kleine pastinaken (moeten 3 plakjes p.p. worden), 1 citroen, 9 eetl. bruine suiker, 9 eetl. boter, , , Puree 1, 1 kg. middelgrote aardappelen, 5 tenen knoflook, 50 gr. boter, 3 dl. room, Zout en peper, , , , , , , Puree 2, 500 gr. diepvrieserwten, 500 gr. artisjokharten uit blik, uitgelekt, 2,5 dl. koksroom, 4 tenen knoflook fijngestampt, ½ ui gesnipperd, 1oo gr. boter, 1 eetl. olijfolie, Zout,peper, , Puree 3, 1 kg. zoete aardappelen, 1 eetl. olijfolie, 50 gr. boter, 2 tenen knoflook,fijngestampt, 1 theel. gehakte oregano, 1 eetl. gehakte tijm, 1 eetl. gehakte koriander, 1 eetl. gehakte dragon, 3 dl. melk, Zout,peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 dl kokosmelk, 2 dl kippenbouillon, Kerriepoeder, 4 struisvogelfilets, boter, Pezo, 4 sneetje gerookte ham, 4 sneetjes kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*, 4 seizoenen peper (molen 35 g), 60 g boter, 3 sjalotten gesnipperd, 6 tenen knoflook fijngesneden +, 1 tl sambal oelek, 200 ml vleesfond (pot 380 ml), 1 beker slagroom (250 ml),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1kg struisstoofvlees, 2cl rode Kaapse wijn, 2 eetlepels bessenconfituur, tijm, laurier, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig recept

INGREDIENTEN

Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogelfilet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, , peper en zout, sambal, gepelde tomaat (-aten)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g struisvogelfilet, 250 g gepelde tomaten, sambal, 1 ui, 4 soeplepels room, 1 blokje vleesbouillon, zout, peper, boter, arachideolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes struisvogelbiefstukjes (a 2 stuks) op kamertemperatuur*, 4 seizoenen peper (molen 35 g), 60 g boter, 3 sjalotten gesnipperd, 6 tenen knoflook fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 200 ml vleesfond (pot 380 ml), 1 beker slagroom (250 ml),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  •  
  •  30-60 min.

Maak eens iets 'exotisch' met de feestdagen

INGREDIENTEN

-600 g struisvogelfilet, -1 el currypoeder, -1 el rode currypasta, -2 uien (gepeld en geraspt), -2 el arachideolie en 40 g boter, -2 groene appelen (granny smith), -1 banaan, -sap 1 limoen, -1 teen knoflook (uit de knijper), -10 cl tomatenpuree, -15 cl kokosmelk, -2 el gehakte verse koriander, -2 el gedroogde kokosnoot, -zout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle overheerlijke wok van struisvogel.

INGREDIENTEN

500 à 600 gr struisvogelfilet, 1 mango, 2 puntpaprika's, 4 stengels lente-ui, 2 cm verse gember, 1/2 el ketjap, 1 rood pepertje, 2 el wokolie, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr stuisvogelsteak in reepjes gesneden, 2 koffielepels sojasaus, 2 koffielepels droge sherry, 2 koffielepels suiker, 2 koffielepels bloem, 6 el water, 2 el sojaolie, 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes look fijngesnipperd, 1 el geraspte gember, bosje pijpajuintjes in grove stukken gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden, 100 gram minimaiskolfjes, 3 el gevogeltebouillon, 2 el oestersaus, 1 koffielepel sesamolie, sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300gr struisvogelsteak in reepjes geseden, 2 koffielepels sojasaus, 2 koffielepels droge sherry, 2koffielepels suiker, 2 koffielepels bloem, 6 eetlepels water, 2 eetlepels sojaolie, 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes look fijngesnipperd, 1 eetlepel geraspte gember, bosje pijpajuintjes in grove stukken gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden, 100 gr minimaiskolfjes, 3 eetlepels gevogeltebouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 koffielepel sesamolie, sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 struisvogelfilets van ongeveer 150 gram per stuk ? 250 cl geitenmelk ? nootmuskaat - verse kerrie ? zout ? peper - 1 grote rode gesnipperde ui (gesnipperd)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

. Volstruisfilet met soetrissiesous

INGREDIENTEN

125 ml soetrissiesous -, 5 ml vars gemmer -, volstruisfilet of volstruissteaks -, suurlemoen of lemmetjies -, broccoli -, sesamsaad

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke smakelijk even iets anders. van Opa Frans.

INGREDIENTEN

45 gr blanke amandelen., 3 cm. gemberwortel., 2 sjalotjes., 4 eetlepels olijfolie., 1 theelepel verse dragon., vers gemalen peper., 380 mnl wildfond., 4 struisvogelbiefstukjes, 2 witlof., 1 tomaat., 1 theelepel appelstroop., 2 eetlepels slagroom., zout/peper., toefje peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rijst met groenencurry en stuisvogelfilet

INGREDIENTEN

4 x 160 g struisvogelfilet, 4 plakken Gandaham, 120 g abdijkaas, 250 g rijst, geblancheerde fijne groenten (mais, paprika, wortelen, prei, selder, enz.), 4 dl kokosmelk (ongezoet), 2 dl kippenbouillon, currypoeder naar smaak, maiszetmeel, olijfolie , boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Absoluut heerlijk recept

INGREDIENTEN

-3 eetlepels boter, , , , -2 sjalotten, , -2 dl rode wijn, , -1 theelepel groene peperbolletjes, , -1/2 blokje kippenbouillon, , -4 eetlepels room, , -tijm, , -laurier, , -4 struisvogel steaks, , -250 gr frambozen, , -1 kruidnagel, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Struisvogel

Struisvogel

Struisvogel is een typisch gerecht uit de Australische keuken. De struisvogel is natuurlijk een bekende vogelsoort, dit vogelsoort staat er om bekend dat hij niet kan vliegen. Toch kan hij heerlijk smaken wanneer hij op je bord ligt. Er zijn diverse variaties mogelijk, er kan gedacht worden aan ragout van een struisvogel, maar ook aan filets in rode port saus of aan een biefstuk. Deze vogel smaakt ook heerlijk in pepersaus of geef jij de voorkeur aan oesters met struisvogel? Er is zoals je leest variatie genoeg om eens te proeven. Krijg je ook al trek om te eten? Kies dan een heerlijk recept uit zodat je een maaltijd kunt bereiden van dit heerlijke stukje vlees.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top