Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tamale recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekker bij Kip met knoflook in de romertopf en Tomatillo salsa

INGREDIENTEN

200 g masa harina (ma?sbloem) , 200 g kippenbouillon , 100 g margarine , 1 tl bakpoeder , mespuntje zout , buitenbladeren van 4 ma?skolven , 500 g portabello champignons , scheutje olijfolie , 200 g ma?skorrels , (gekookt of uit blik) , 100 g zongedroogde tomaten , 1 el gehakte korianderblaadjes , peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een tamale (uit Nahuatl: tamalli) is een traditioneel gerecht uit Latijns-Amerika. Het bestaat uit een gestoomde maïsdeegrol met of zonder vulling. De rol kan gevuld worden met: vlees, groenten, kaas, fruit of rijst. Vaak worden deze op smaak gebracht met chilipepers. Het woord tamalli betekent in het Nahuatl zoiets als ingepakt. Tamales worden al meer dan 5000 jaar op het Amerikaanse continent gemaakt. Het gerecht is zo wijd verspreid dat niet achterhaald kan worden waar het precies ontstaan is. In Mexico worden tamales vaak als ontbijt gegeten.

INGREDIENTEN

Voor 30 stuks, , Deeg :, 0,6 dl water, 1 kg versgeraspte maïs, 90 g geel maïsmeel op stenen gemalen, 2 tl suiker, 2 tl zout, 1 el boter, , Vulling :, 1 teentje knoflook, 2 tl gehakte verse oregano of ½ tl gedroogde zout en zwarte peper, 500 g runder-, varkens- of kippengehakt, 2 tl olijfolie, 1 tl witte-wijnazijn, 1 el plantaardige olie, 1 ui, fijngehakt, ½ groene paprika, van zaad ontdaan en gehakt, 2 hardgekookte eieren, gehakt, 6 pruimen, ontpit en gehakt, 2 el pitloze rozijnen, naar keuze, 8 olijven met pimento gevuld, in plakjes, 1 el tomatenpuree, 1 tl uitgelekte kappers, 2 el anatto-olie , , voor de bereiding:, 30 maïsbladen of 30 vierkante stukjes aluminiumfolie (12 cm), 1 laurierblaadje, 1 takje cilantro (verse koriander), 1 tl gemalen komijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2009
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top