Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tarator recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

yoghurtsaus met komkommer en walnoten

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, zout, 2 tenen knoflook, 1 lente-/bosuitje, 50 g gepelde, ongezouten, walnoten, 0,75 l halfvolle yoghurt, 1 eetl. fijngehakte peterselie, snufje cayennepeper, 1 eetl. fijngeknipte bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  •  
  •  10-20 min.

Komkommersalade uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

2 in dunne plakjes gesneden komkommers, zout, peper, 2,5 dl (magere) yoghurt, 3 uitgeperste teentjes knoflook, paprikapoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Joegoslavische Komkommersalade

INGREDIENTEN

2 komkommers, in dunne plakjes gesneden , zout en peper , 2 en half dl yoghurt , 3 uitgeperste teentjes knoflook , paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Joegoslavisch
  •  10-20 min.

Komkommersalade uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

2 in dunne plakjes gesneden komkommers, zout peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

Koude komkommersoep uit bulgarije. Lekker en gezond zomers voorgerecht. (als je hem 2 uur voor serveren maakt is ie op zijn lekkerst!!)

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 1 1/2 tl zout, 4 el olijfolie, 1 kg komkommer, 4 1/2 dl volle yoghurt, 1/8 l zure room, mespunt zout, mespunt witte peper, 1 el fijngesneden dille, 2 el gemalen hazelnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 komkommer, zout, 2 tenen knoflook, 1 lente-/bosuitje, 50 g gepelde ongezouten, walnoten, 0,75 l halfvolle yoghurt, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, snufje cayennepeper, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer -, zout -, 4 dl Bulgaarse yoghurt -, teentje knoflook -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 eetlepels gehakte walnoten -, peper -, 2 eetlepels gehakte dille, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Bulgaars
  •  10-20 min.

In Balkan is men er rotsvast van overtuigd, dat yoghurt (podkwassa voor Bulgaren) waarborg is voor lang en gezond leven. Bulgarije telt in ieder geval honderden eeuwelingen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, ? l yoghurt, 1 bekertje zure room, 100 gr walnoten, 2 el fijngehakte dille, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Bulgaars Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, -zout, -4 dl Bulgaarse yoghurt, -teentje(s) knoflook, -1 eetlepel olijfolie, -2 eetlepels gehakte walnoten, -peper, -2 eetlepels gehakte dille,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Bulgaars
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, zout, 4 dl Bulgaarse yoghurt, teentje(s) knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels gehakte walnoten, peper, 2 eetlepels gehakte dille,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Bulgaars
  •  30-60 min.

Gebakken mosselen zijn vaak bij straatverkopers te koop , vooral in Istamboel. Er woden 3 of 4 mosselen op een prikker geprikt; zo worden ze verkocht. Ze zijn het lekkerst met taratorsaus.

INGREDIENTEN

40 mosselen2 eiereneen snufje zout100 g bloem2 dl olijfolietaratorsaus (zie mijn recepten)slabladerenschijfjes citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Turks
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top