Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tom kha kai recepten (24) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kip-Kokossoep

INGREDIENTEN

1 blik Kokosmelk (4 dl) -, 0,5 liter Kippenbouillon -, 200 gram gesneden Kipfilet -, 5 dunne (2,5 mm) plakjes Laos -, 1 stengel Citroengras (gesneden in stukjes van 2,5 cm) -, 3 blaadjes Citroenblad -, 4 eetlepels Vissaus -, 2 takjes klein gesneden Bladkoriander -, 2 fijn gesneden Bosuitjes -, 2 kleine rode Pepers -, 2 eetlepels Limoen- of Citroensap -, 150 gr gesneden Champignons., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Thais
  •  10-20 min.

Soep met kokosmelk en kip

INGREDIENTEN

RECEPTUUR SOEP:, 150gr kipfilet*, 400ml kippenbouillon*, 100 gr champignons*, 1 el verse laos of ? tl gedroogde laos*, 1 stengel citroengras*, 200ml kokosmelk*, 2 bl citroenblad*, 1 kleine chilipeper*, 25 ml vissaus*, 2 takjes koriander*, 1 el citroensap*, eventueel chilisaus naar smaak, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Kokos-kippensoep

INGREDIENTEN

500 ml kokosmelk (blik), 6 dunne schijfjes jonge galanga (kha on), 2 stengels citroengras in stukjes van 2 cm., 5 verse kaffirblaadjes (bai-ma-krut), gescheurd, 250 gr. Kipfilet in reepjes, 5 eetlepels vissaus (nam pla), 2 eetlepels bruine suiker, 125 ml. Limoensap, 1 theelepel zwarte chilipasta of sambal petis of badjak (nam phrik pao), 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt, 5 groene Thaise chilipepers (phrik khi nu), gekneusd,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2004
  • Thais
  •  10-20 min.

Soep met cocosmelk en kip Deze romige soep is een van de meest populaire gerechten in een Thais restaurant.

INGREDIENTEN

*100 gram kipfilet, *1 stengel citroengras, *4 centimeter verse laoswortel, *3 citroenbladeren, *2 verse chilipepertjes, *10 strawmushrooms (of champignons), *3 eetlepels limoensap (of citroensap), *500 ml cocosmelk (of cocoscream), *scheutje vissaus ( of wat zout ), *schepje suiker, *verse korianderblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Thais
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 ml Kippenbouillon - 1 blokje, 200 ml Kokosroom, 2 stengel Sereh, 5 blaadjes Citroenblad, 2 cm Gember - geschild, in stukjes, 2 cm Galanga - geschild, in stukjes, 125 gram Eiernoedels, 300 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Rode currypasta, 3 eetlepel Zonnebloemolie, 0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes, 0,5 Rode paprika - in reepjes, 1 Rode ui - in dunne plakjes, 1 Limoen, 1 bosje Koriander - grof gesneden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Thais
  •  30-60 min.

Thaise soep met kip en kokosmelk.

INGREDIENTEN

0,75 liter kippenbouillon, 0,2 liter koksmelk, 200 gram kipfilet, 1 takje(s) citroengras, 2 handjes taugé, 1 theelepel(s) laos, 2 eetlepel(s) zonnebloemolie, 200 gram oesterzwammen, 1 bosje(s) bosui, 1 bosje(s) koriander, 1 snufje(s) zout, 1 snufje(s) peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Thais
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik gekregen van chef-kok Nan van Thai Restaurant "Chiangmai". Deze soep is n van de meest bekenste Thaise soepen naast Tom Jam Koeng. De Thai eet deze soep als hoofdgerecht met rijst.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 130 gram oesterzwammen, 25 gram verse galanga, 1 stengel verse citroengras, 3 kaffir-limenblaadjes, 2 korianderwortels, 275 ml + 100 ml kokosmelk, 250 ml tot 375 ml water, theelepel zout, 3 eetlepels vissaus, 3 eetlepels limoensap, 10-15 Thaise birds eyes chili pepers, 2 bosjes verse koriander

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-01-2014
  • Thais
  •  

Heerlijke Thaise kokossoep met kip en groenten

INGREDIENTEN

De hoeveelheden hangen af van uw eigen smaak en voor hoeveel personen er gekookt moet worden. Voor bouillon en kokosmelk geldt dat ze ongeveer 1:1 gebruikt worden., , - Kokosmelk, - Kippenbouillon, - Kipfilet, - Knoflook, - Groenten naar keuze (bijv. wortel, sperziebonen, prei, lente-ui en/of champignons), - Kaffir citrusblaadjes (bij de toko in de diepvries), - Thaise vissaus, - suiker, - citroen- of limoensap, - verse koriander (ter garnering)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Thais
  •  30-60 min.

Romige kokossoep met kip

INGREDIENTEN

*1 l kippenbouillon(van tablet)*5 dl kokosmelk(blik)*2 el zonnebloemolie*2 sjalotjes, fijngesneden*2 teentjes knoflook, fijngesneden*1 tl gemalen koriander*2 el zoete sojasaus*2 chilipepers, in reepjes*2 el fijngesneden galanga*400 gr kipfilet, in repen*300 gr spitskool, in repen*2-3 el vissaus*2 el limoensap*1 el korianderblaadjes*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke geurige soep!

INGREDIENTEN

100 gr kipfilet, in blokjes, 1 stengel sereh (citroengras), 4 cm verse laoswortel, 3 citroenbladeren, 2 verse chilipepers, ongeveer 10 kleine champignons, in hele dunne plakjes, 3 el limoensap, 2 x 500 ml kokosmelk, scheutje vissaus (of zout), schepje suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Thais
  •  20-30 min.

Deze kippensoep met kokos is een echte Thaise klasieker,de evenknie van onze tomatensoep met balletjes. De ingrediënten vind je in de Chinese supermarkt.

INGREDIENTEN

* 1 liter kippenbouillon., * 200 gr kippenwit,geplukt., * 2 limoenbladeren., * 1 citroengrasstengel., * 1 stukje gember,geschild en fijngesneden., * 1/2 dl limoensap., * 1 rode chilipeper,fijngesneden., * 200 ml ongezoet kokosmelk., * 125 gr champignons., * 3 stengels koriander,hou enkele blaadjes apart., * 2 stengels munt., *Peper & zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Thais
  •  20-30 min.

Kip met kokosmelk en laos.

INGREDIENTEN

1 stukje verse laos ca. 5 cm, 2 stengels sereh, 2 limoenen, 2 kl. gr. Spaanse pepers, 300 gr. kipfilet, 1 blikje kokosmelk (400 ml), 1 eetl. suiker, 2 eetl. nam pla (vissaus), 3 eetl. fijngehakte verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

LAOS-Kip met Kokosmelk.

INGREDIENTEN

1200 gr Kip in stukken -, 4 dl dunne Kokosmelk (evt. uit blik)-, 2 1/2 dl dikke Kokosmelk (evt. uit blik)-, 4 theelepels gemalen Laos -, 4 theelepels gehakte Citroenmelisse -, 1 theelepel Citroengras -, 1 groene spaanse Peper, in stukjes, zonder zaad -, 2 eetlepels Sherry (medium)-, 1 dl Visbouillon -, 1 eetlepel Vissaus -, 2 eetlepels Citroensap -, 1 1/2 eetlepel fijngehakte Peterselie -, 1 eetlepel fijngehakte Koriander -, 2 takjes Peterselie -, 2 Tomaten -, 1 kopje fijngesneden Chinese kool.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1200 gr kip in stukken, 4 dl dunne kokosmelk (evt. uit blik), 2 1/2 dl dikke kokosmelk (evt. uit blik), 4 theelepels gemalen laos, 4 theelepels gehakte citroenmelisse, 1 theelepel sereh, 1 groene spaanse peper, in stukjes, zonder zaad, 2 eetlepels sherry (medium), 1 dl visbouillon, 1 eetlepel vissaus (Nuoc mam), 2 eetlepels citroensap, 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 2 takjes peterselie, 2 tomaten, 1 kopje fijngesneden Chinese koo,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.

Laos-Kip met Kokosmelk

INGREDIENTEN

< 1200 g kip in stukken, , < 4 dl dunne kokosmelk (evt. uit blik), , < 2 ? dl dikke kokosmelk (evt. uit blik), , < 4 tl gemalen laos, , < 4 tl gehakte citroenmelisse, , < 1 tl sereh, , < 1 groene spaanse peper, in stukjes, zonder zaad, , < 2 el sherry (medium), , < 1 dl visbouillon, , < 1 el vissaus (Nuoc mam), , < 2 el citroensap, , < 1? el fijngehakte peterselie, , < 1 el fijngehakte koriander, , < 2 takjes peterselie, , < 2 tomaten, , < 1 kopje fijngesneden Chinese kool

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De heerlijke geuren van kokos, limoen en koriander maken dat ik ga watertanden. Deze ingrediënten gebruik ik dan ook veelvuldig en rijkelijk in mijn Thaise gerechten. Zo dus ook in deze heerlijk Thaise kippensoep Ik heb de stukken gember, citroengras en kaffir lime leaves gewoon in de soep laten zitten voor meer smaak. Waarschuw de eters dat ze iets dergelijks tegen kunnen komen in hun soep of vis het er zelf uit voordat je de soep serveert

INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, - 2 blikken kokosmelk, - 1 liter kippenbouillon, - 4 cm gember (of galanga), - 1 stengel citroengras, - 4 kaffir limoen blaadjes, - 1 limoen (sap), - ½ el (palm)suiker, - 3 el vissaus (nam pla), - 200 gram oesterzwammen, - 1 rode peper, - 15 gram verse koriander, - optioneel: ½ bosje lente ui,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2016
  • Thais
  •  20-30 min.

Heet en zoet, de perfecte combinatie. Wat een heerlijke soep, deze Thaise tom kha kai soep. Een absolute aanrader! De ingrediënten zoals citroengras, gemberwortel en limoenblaadjes zijn verkrijgbaar bij een toko. Omdat je van deze ingrediënten maar een klein beetje nodig hebt vries je de rest gewoon in. Dat gaat perfect en zo heb je dus voortaan alles in huis voor een heerlijk culinair Oosters uitstapje. Ik maak de kippenbouillon voor dit recept altijd zelf en begin hiermee een dag van tevoren. Het is super simpel om te maken en ik vind het echt iets toevoegen aan de smaak van de soep.

INGREDIENTEN

400 ml kokosmelk, 2 kippenbouillontabletten, 2 stengels citroengras, in stukjes, 2 stukjes gemberwortel van 10 cm, fijngehakt, 5 limoenblaadjes, gescheurd, 1 kippenbout, 1,5 rode peper, 2 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden, bakje oesterzwammen, verse koriander, 1 limoen, 2 el vissaus, 0,5 el basterdsuiker of palmsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Thais
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

7.5 dl kippenbouillon, 2 dl koksroom, 2 stengels sereh [citoengras], in stukjes, 5 blaadjes djeroek poeroet [ citoenblad, 2 cm verse gember, geschild en in stukjes, 2 cm galang, geschild en in kleine stukjes., 125 gr eiernoedles, 300 gr kipfilet in reepjes, 2 el rode currypasta, 3 eetl zonnenbloemolie, 1/2 courgette overlangs doorgesneden en in plakjes, 1/2 paprika, in reepjes, 1 rode ui, in dunne plakjes, 1 limoen, 1 klein bosje koriander, grof gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter water;1 kippenbouillonblokje;1 cm3 verse laos;1 mespunt ketoembar;1 eetlepel verse koreander;1 stengel sereh;6 djeroek poeroet-blaadjes;3 theelepels sambal oelek (of fijgehakte rode peper);2 groene pepers;1 mespunt suiker;1 teen knoflook;1 a 1? kipfilet;2/3 (=tweederde!) blok santen;5 eetlepels thaise vissaus (nam pla);7-9 eetlepels limoensap.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 7,5 dl kippenbouillon, 2 dl kokosroom, 2 stengels sereh (citroengras) in stukjes, 5 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad), 2 cm verse gember,geschild en in stukjes, 2 cm verse galanga,geschild en in stukjes, 125 gram eiernoedels, 300 gram kipfilet in reepjes, 2 eetl rode currypasta, 3 eetl zonnebloemolie, 1/2 courgette,overlangs doorgesneden en in plakjes, 1/2 rode paprika in reepjes, 1 rode ui,in dunne plakjes, 1 limoen, 1 klein bosje koriander,gof gesneden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Thais
  •  30-60 min.

Van een kennis uit Thailand heb ik dit originele recept gekregen om de echte Tom Ka Kai te maken. Het is echt heel erg lekker en vanuit een origineel recept uit Thailand. Check ook mijn versie 2.0 van deze soep.

INGREDIENTEN

500 ml cocosmelk uit toko, liefst uit het groene pakje., 500 ml water, Vissaus, 1 Stengel Sereh (citroengras), 6 kaffa limes (citroenblad), 10 plakjes galangawortel 5mm dik, 2 Kipfiletjes, 1,5 El limoensap, 0,5 El basterdsuiker of palmsuiker, 0,5 rode peper, Bakje oesterzwammen, Verse koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2013
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk thais gerecht, voor als je je gewoon (weer eens) in Thailand wil wanen.

INGREDIENTEN

750 ml Kippenbouillon, 200 ml Kokosroom (creme), 2 stengel Sereh (ook wel citroengras genoemd), 5 blaadjes Citroenblad, 2 cm Gember - geschild, in stukjes, 2 cm (Laos) Galanga - geschild, in stukjes, 125 gram Eiernoedels (of 1 nestje per kom), 300 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Rode Currypasta, 3 eetlepel Olijfolie, 0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes, 1 Rode paprika - in reepjes, 1 Rode ui - in dunne plakjes, 1 Limoen of Limoensap, 1 bosje verse Koriander grof gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2014
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze Thaise kippensoep met kokosmelk is een heerlijk voorgerecht, maar met rijst of noedels makkelijk om te toveren tot een gevulde maaltijdsoep

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes kokosmelk, 6 cm gemberwortel, 6 cm laoswortel, 2 serehstengels, 6 kaffir limoenblaadjes, 1 chilipeper, 2 kippenbouillonblokjes, 1 doosje champignons, 1 liter water, 1 scheutje vissaus, 1 schepje suiker, 1 limoen, 1 bosje koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Thais
  •  30-60 min.

Na een heerlijke vakantie in Thailand zijn wij verslaafd geraakt aan de Thaise keuken. Na lang zoeken hebben we dit heerlijke originele recept gevonden. Dit moet je maken, genieten en je in Thailand wanen. Lekkerder dan dit vind je hem nergens! Dit is echt pittig met de hoofdletter p van pepers! [Heerlijk!]

INGREDIENTEN

8 djeruk purut blaadjes (te krijgen bij de toko in de diepvries), ca. 9 dl kokosmelk, 5 dl kippenbouillon, 6 verse schijfjes laos, 4 stengels sereh, gekneusd en geknoopt, 4 groene spaanse pepers, gehalveerd, 1 el thaise geroosterde chilipasta, 2 kipfilets in stukjes, 75 gr. champignons, 75 gr. bamboescheuten, 4 el vissaus, 6 el limoensap, 4 el korianderblaadjes, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Thais
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top