Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

90 venkelsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zeer lekkere (feestelijke) soep ; maar 15 Kcal

INGREDIENTEN

300 g venkel, 50 g prei, 50 g ui, 1 l (1,5 l) ontvette kippenbouillon, peper (en zout), peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een makkelijke smaakvolle romige soep

INGREDIENTEN

3venkelknollen.stengel bleekselderij, 1 ui, teentje knoflook, groentebouillon. kookroom.verse thijmblaadjes(van 1 a 2 takjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke venkelsoep die zowel als voorgerecht als als hoofdgerecht kan worden opgediend. De bereiding is heel eenvoudige. Met deze soep zet je altijd iets heerlijks op tafel.

INGREDIENTEN

4 à 5 grote venkelknollen, 2 uien, 2 grote preien, 1 bos lenteui, 2 tenen knoflook, Handje verse dragon, 2 à 3 hele steranijs, Bouilllon (zelf gemaakt of blokjes), Room, Zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

SOEP Gemakkelijk 30 min 6 Goedkoop ;Verras uw vrienden met deze vaak vergeten groente die een heerlijke anijssmaak heeft. van "vifke"

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 1 grote wortel, 1 prei, 2 uien, 3 laurierblaadjes, 1 teentje look, 3 blokjes kippenbouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een chique soepje en in een wip klaar

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol, 1 liter vleesbouillon (evt. van een tablet), 1 grote ui, 2 eetlepels bloem, 25 gram boter, scheutje room culinair of koffieroom, Gehakte peterselie, Venkelgroen, Zout en peper naar smaak.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Warm voorgerecht in bv. een Italiaans kerstmenu. Venkel smaakt nogal sterk anijs-achtig, deze soep is omdat de venkel een half uur gekookt wordt echter heerlijk zacht van smaak.

INGREDIENTEN

1 venkelknol in stukjes van 1 cm gesneden, bewaar eventueel het groene loof, als garnering bij het opdienen, 1 geperste teen knoflook, 1 kleine ui, fijngesneden, oregano, 1 liter groentebouillon, tabasco, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Stevige venkelsoep

INGREDIENTEN

Groentebouillon, 4 venkelknollen, ui, knoflook en room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g venkel schoongemaakt en in dunne reepjes, 4 gesnipperde sjalotjes, 100 g roomboter, 4 geschilde aardappels in blokjes, 750 ml visbouillon, 200 ml room, 2 tl dragon, 2 tl venkelezaad, 2 tl citroensap, 2 glazen witte wijn, 12 coquilles zonder schelp, 4 el Pernod, 4 steranijs (bij het serveren)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40 gr. Boter, 35 gr. Bloem, 0,75 liter gevogeltebouillon (laat kort de stelen van de venkel meetrekken), 2,5 dl. room, 1 st. Grote venkelknollen waarvan 100 gr. Venkel in blokjes als garnituur, Pernot (scheutje), Fijngesneden groen van de venkel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  •  
  •  20-30 min.

Pureesoep

INGREDIENTEN

1 Venkel, 1 Prei, 1 teentje knoflook, scheutje (olijf)olie, 2 groentebouillonblokjes, Sap van halve citroen, Peper, (Zout)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gebonden venkelsoep met lindebloesemhoning

INGREDIENTEN

Bouillon, liefst vers, 5 liter; Venkelknol 6 stuks; Boter 300 gram; bloem 300 gram; lindebloesemhoning 10 eetlepels; zout en peper naar smaak; Pernod een scheut; Room 250 cc.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 1 prei, 2 selderstengels, 2 uien, 4 kippenbouillonblokjes, 2 el fijngesneden bieslook, 2 el olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2012
  •  
  •  20-30 min.

Heel heel lekker; een topper in de herfst

INGREDIENTEN

300 g wortel, 750 g venkel, 2 uien, 20 g vetstof, 2 l kippenbouillon, peper, zout,afwerken met: paprika of 1 blikje mais

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gemakkelijk 30 min 6 Goedkoop ;Verras uw vrienden met deze vaak vergeten groente die een heerlijke anijssmaak heeft.

INGREDIENTEN

2 venkelknollen;, 1 grote wortel;, 1 prei;, 2 uien;, 3 laurierblaadjes;, 1 teentje look;, 3 blokjes kippenbouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1liter water, 1/2ui, kleine prei, paar worteltjes, selderij, foelie, tijm(klein stukje), maggie blaadjes, peper(6 korrels gemalen), zout 7gr. op 1 liter,als je geen b.blokjes, gebruikt., --------------------------------------------, , , 40gr. bloem, stukje boter, een venkel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 1 ui, 1 el. olie, 1/4 l. witte wijn, 1/2 l. kippenbouillon, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6,25 dl gemalen venkel, 1 liter kippebouillon, 3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 5 dl room,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 venkelknollen, 2 uien, 50 gram vetstof, 1 liter bouillon, 1/2 liter melk, peper en zout, 1 eiedooier.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Venkelsoep met stukjes zalm

INGREDIENTEN

2 venkelknolletjes, 30 gram boter, 30 gram bloem, 200 gram zalm, vermouth, zout/peper, 8 dl. melk, 1 liter bouillon (mag ook van blokjes)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*3 uien, *2 venkelknollen, *4 dl kippenbouillon, /1/8 ltr room, *2 laurierblaadjes, *boter, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen--8 dl. ingekookte kippenbouillon--1 eidooier--i dl. magere yochurt-- zout--citroensap--1 eetl. fijngehakte venkelgroen--1 eetl. fijgehakte peterselie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gebonden cremesoep met gerookte paling

INGREDIENTEN

Bouillon,1a2 stuks venkel gerookte paling(1 ons) koksroom pernod smaakstoffen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eten met vrienden die liever geen vlees willen eten, wel vis.

INGREDIENTEN

Venkelknol 400-600 g,grote geraspte aardappel, (150g) 1 zoete ui, fijne groen van knol bewaren (decoratie), theel.saffraan, in heet water wellen, eierlepel citroenrasp, 750 cc water met 1 groentebouillon blokje, 1 gerookte forelfilet, Noilly prat of witte vermouth, scheutje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig,snel,succes verzekerd

INGREDIENTEN

1.venkelknol, 1.pakje deense rundvlees soep(honig)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 1 winterwortel, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 liter groentenbouillon, zout en peper, 1 potje witte bonen( naturel), verse gemengde italiaanse keukenkruiden, fijngesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een lekkere lichte bouillon met venkel. Erg lekker bij vis of als licht voorgerecht of tussengerecht.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 0,5 liter kruiden- of runderbouillon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Met forel en noten.

INGREDIENTEN

2 uien,2 venkelknollen,250g gerookte forelfilet,50g walnoten,4 el olijfolie,1 el honing,1 l kruidenbouillon(van tablet),2 eidooiers,125ml creme fraiche,versgemalen peper,zout,1 el gehakte dille(vers of diepvries).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Feestelijke,Snelle,Makkelijke EN...Slanke Soep!!!

INGREDIENTEN

2 Venkelknollen - 1 Ui - 2 el.(olijf)Olie - (Verse) Tijm en Rozemarijn - 0,5 dl. Pernod - 5 dl.(groenten)Bouillon - Zout&Peper - 1 teen Knoflook - 2 el. versgehakte Peterselie - 100 gr. Feta - wat geraspte Citroenschil.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Heerlijke lichte soep voor een zomeravond.

INGREDIENTEN

3 uien, 5 tenen knoflook, 2 grote of 3 kleine venkelknollen, 2 preien, 4 grote schorseneren of bosje groene asperges, pesto, kruidenbouillontabletten, (verse) oregano, basilicum, tijm, dille, peterselie naar smaak, zure room, (gepeperde) olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een recept van The Greenery

INGREDIENTEN

2 stuks venkel, ?1/2 ui, 1 eetl. (olijf)olie, ?1/2 liter kruidenbouillon, 2 theel. Provencaalse kruiden, 1 tomaat, 100 g gerookte zalm, 2 eetl. Pernod, 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

4 venkelknollen - 2 gesnipperde uien - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 gedroogd, verkruimeld chilipepertje - 1 eetlepel gedroogde dragon - 2 liter warme kippenbouillon van tablet - 8 trostomaten - 4 takjes fijngehakte munt - 3 eetlepels pastis, anijsdrank - sap van 2 kleine citroenen - 125 ml slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gramllandse garnalen - enkelknollen - ardappel - osuitjes - 2 eetlepels olijfolie - 2 visbouillontabletten - 1 sinaasappel - 2 takjes verse basilicum - 250 ml slagroom - zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1,25 dl slagroom, 2 venkelknollen (650-700 gram), 7 dl bouillon (vis- of groentebouillon), zout en peper, 100 gram hollandse garnalen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

150 g Noordzeegarnalen * 2 venkelknollen * 1 aardappel * 2 bosuitjes * 2 eetlepels olijfolie * 2 visbouillontabletten * 1 sinaasappel * 2 takjes verse basilicum * 2,5 dl slagroom * zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 venkel, 1 kleine ui gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie, 125 ml crème fraîche (halfvet), 750 ml kippenbouillon (evt. van tablet), 4 takjes cherrytomaatjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2010
  • Fusion
  •  20-30 min.

Een feestelijk voorgerecht waarbij zalm vervangen kan worden door reepjes paling of gerookte kip

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol, 2? dl melk, zout, versgemalen peper, 30 gram boter, 30 gram bloem, 7? dl bouillon, 2 eetlepels witte vermout, 150 gram gerookte zalm, 2 eetlepels gehakte bieslook [vers of diepvries]

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere lichte soep voor tussen de middag of als hoofdgerecht met wat brood.

INGREDIENTEN

, * 2 venkelknollen, * 2 tenen knoflook, * 1 el bouillonpoeder, * rasp van 1 citroen, * 1/4 tl gedroogde chilipeper, * 3 el room, * 1/2 l water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2007
  •  
  •  20-30 min.

Nog altijd een succes bij de visite.............

INGREDIENTEN

4 venkelknollen,2 grote appelen,knoflookteen,olijfolie,1/2 kaneelstok,teel.koreanderzaad,2 teel.komijnzaad,1500 gr.water,eetl.zeezout,10 gr.geroosterde walnoten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2013
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze soep is favoriet van mijn gezin tijdens een Kerstdiner

INGREDIENTEN

6 st venkelknollen, 3 st gesnipperd ui, 2 el olijfolie, 2 st gedroogd chilipepertje, verkruimeld, 5 el verse dragon, 3 ltr kippenbouillon, 8 st pomodori, 8 st takje verse munt, 5 el pastis of ouzo, 3 st citroen uitgeperst, 200 ml room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 1 liter groentebouillon, 1 kleine venkel van 250 gr, 2 sjalotjes, 1 lente-ui, 2 teentjes knoflook, 50 gr noedels, halve limoen, 2 el nam pla (thaise vissaus),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2010
  • Thais
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top