Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

23 vichyssoise recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze soep kan heel goed worden meegenomen in thermoskannen voor een picknick

INGREDIENTEN

250 gram kruimige aardappels, 500 gram prei, 1 l. kippenbouillon, 1 tl. cayennepeper, 1/8 l. slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo prei * 500 gram aardappelen * 80 gram boter * 2 liter water * peper * zout * 1 takje tijm * 1 takje peterselie * 3 dl slagroom * 10 sprieten gesnipperde bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker zowel koud als warm te serveren

INGREDIENTEN

2 preien, 25 gr. boter, 1 ui, gesnipperd, 2 aardappelen, in plakjes, 7,5 dl. kippenbouillon, 2 dl melk, 1,25 dl slagroom, zout, peper, Nootmuskaat, 1-2 el vers gehakte bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Deze klassieke gekoelde soep is ideaal voor een lunch buiten op een warme zomerdag of als een verfijnd voorqerecht voor een bijzondere gelegenheid.

INGREDIENTEN

25 g boter, 3 preien, in ringen, 1 middelgrote aardappel, fijngehakt, 8 dl groentebouillon, 3 1/2 dl melk, plus extra om af te maken, 1 1/2 dl slagroom, zout en versgemalen zwarte peper, geknipt bieslook en croutons, om te garneren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2011
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram ongezouten boter - 450 gram prei in dunne ringen - 3 grote gesnipperde sjalotten - 250 gram bloemige aardappels in blokjes - 1 liter heldere kippenbouillon van 1 tablet - 3 dl room - ijswater - citroensap - zout en zwarte peper - geknipte bieslook voor garnering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Klassieke koude Franse aardappel-prei soep. Simpel en heerlijk.

INGREDIENTEN

2 aardappels, 1 rode ui, 2 preien, boter (eetlepel), 1 liet kippenbouillon (blokjes) of groentebouillon, 6 eieren, croutons, 225 ml slagroom, extra vergine olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Zie mijn artikel over soep

INGREDIENTEN

3/4 liter warme kippebouillon, 3 stelen prei, alleen het lichtgekleurde deel, 50 gr boter, 2 gesnipperde uien, 4 grote aardappelen geschild en in stukjes gesneden, 1 eetl. fijngehakte basilicum, 1 eetl. fijngehakte kervel, 1/4 liter warme melk, 1/4 liter slagroom, zout en pepr, cayennepeper, fijngeknipte bieslook als garnering.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Dit is niet zomaar een preisoep,maar een culinair hoogtepunt dat van de uitvinder de naam van diens geboorteplaats heeft gekregen

INGREDIENTEN

-300 g prei, -1 ui (fijnhakken), -2 eetlepels boter, -2 grote aardappelen, -3/4 l kippebouillon, -1/4 l melk, -1/8 l room en 1/8 l slagroom, -beetje bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Romige vegetarische versie

INGREDIENTEN

, 1 prei, 2 eetlepels boter, 2 uien, gesnipperd, 500 gr aardappelens, in plakjes, 1 liter groentebouillon, slagroom of koksroom, fijngeknipte bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Een lekker romige soep

INGREDIENTEN

750 gr prei in dunne ringen, 50 gr boter, 1 ui of 2 sjalotten gesnipperd, 2 aardappelen in stukken, 5 dl ontvette kippenbouillon, 1 dl witte wijn, zout en peper, nootmuskaat, 3 dl melk, 1/8 ltr slagroom, 3 el geknipte bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Een frans soepje op basis van aardappelen en prei.wordt meestal koud opgediend

INGREDIENTEN

*60gr boter*200gr bruine ui fijngehakt*700gr prei dunne plakken*900gr aardappels grofgehakt*300gr selder grofgehakt*2l kipbouiilon*180ml room*2eetl fijngehakte kervel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Slanke koude soep

INGREDIENTEN

2 tl olijfolie, 2 kleine uien, gesnipperd, 2 middelgrote preien, fijngesneden, 1 grote kruimige aardappel, geschild en in blokjes, 2 tenen knoflook, gehakt, 300 g rucola (50 g is om te garneren), 1 l kippenbouillon, sap van 1/2 citroen, 100 ml melk, zout, versgemalen zwarte peper, 4 blakken bacon, krokant uitgebakken, Parmezaanse kaas om te garneren,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 60 gr boter, - 2 middelgrote preien in ringen, - 2 grote aardappelen in blokjes, - 1 teen knoflook, - 1 liter bouillon, - stukjes gerookte zalm, - peper en zout, ter garnering zure room en bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  •  
  •  30-60 min.

Groene Soep uit Frankrijk

INGREDIENTEN

250 g Aardappels, 1 pakje diepvrieserwtjes van ca. 300 g., 1 takje mint, 6 a 8 nieuwe uitjes, 2 kippenbouillonblokjes, 8 1/2 dl water, 15 g boter, 15 g maizena, 3 dl melk, 1 1/2 dl koffieroom, peper, zout, gehakte bieslook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Bijzonder pittige variatie op de klassieke Vichyssoise soep

INGREDIENTEN

-4 preien (fijngehakt), -1 ui (fijn gehakt), -60 g boter, -1 eetlepel milde Indiase of Thaise currypasta, -350 g aardappelen (geschild en in blokjes), -1 liter kippebouillon of groentebouillon, -zout en peper, -1,5 dl room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Koude soep

INGREDIENTEN

250 gr. aardappelen, 300 gr. diepvrieserwtjes, 1 takje mint, 8 lenteuitjes, 2 kippenbouillonblokjes, 8 1/2 dl. water, 15 gr. boter, 15 gr. maizena, 3 dl. melk, 1 1/2 dl.koffieroom, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Een heerlijk soepje dat zowel warm als koud kan gegeten worden.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 l kippenbouillon, 1 teentje knoflook, boter of olijfolie, 1 blad laurier, ? koffielepel marjolein, handvol blaadjes verse basilicum, citroensap, 2 dl lichte room (kan vervangen worden door melk), peper en zout, enkele blaadjes basilicum om te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Dien deze overheerlijke  soep ijskoud op. Laat er eventueel vlak voor het serveren een paar ijsblokjes in smelten. Werk af met de korianderblaadjes, de rest van de limoenzeste en enkele druppels extra vierge olijfolie.

INGREDIENTEN

2 preien, 2 limoenen, 1 plantje koriander, 2 aardappelen, 2 uien, 1.5 dl melk, 8 dl groentebouillon (verse of 1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. olijfolie extra vierge, zwarte peper (molen), zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2017
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el. boter, 1 el. maisolie, 1 ui, gesneden, 3 preiwit, 2 grote aardappelen, 250 ml. kippenbouillon, Groentebouillon, 250 ml. melk, Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Waarom een sjalot? De sjalot is een smaakmaker; aardappelen hebben van zichzelf niet veel smaak, maar neemt deze wel van andere ingrediënten ? zoals sjalotten - over. Door de sjalotjes krijgt de soep een vollere smaak krijgt en ook kan je het gebruik van zout verminderen omdat de sjalot een natuurlijke smaakversterker is.

INGREDIENTEN

200 g nieuwe aardappelen, 150 g lenteuitjes, 75 g venkel, ½ teentje knoflook, 3 sjalotten (75 g), 40 g pancetta, 4 blaadjes verse laurier, 2 dl witte wijn, 1 l kippenbouillon, 4 dl slagroom, ongezoet, 2 dl crème fraîche,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een zalige Franse soep met een oud Hollandse toevoeging: gerookte bokking. Je kunt de soep zowel warm als koud serveren. 

INGREDIENTEN

500 gram prei, 2 cevenne uien, 75 gram rookspek, 100 gram boter, 150 gram aardappel, 2 gerookte bokking, 1 liter kippenbouillon, 400 ml room, Sakura cress, Bieslook, Zout, Peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2016
  • Frans
  •  30-60 min.

De slanke versie en toch nog heerlijk.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 l kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 1 blad laurier, ? koffielepel marjolein, handvol blaadjes verse basilicum, citroensap, 2 dl halfvolle melk, peper en zout, enkele blaadjes basilicum om te garneren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels, 2 dikke preien, olijfolie, 100 g magere spekreepjes, 1 pakje edelprei-cremesoep (Knorr), 1/2 l melk, 1 dl koffieroom, 1 zakje 'Croutinos' (ui en knoflook, Knorr), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top