Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Visschotel recepten (569) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk ovengerecht bijna zonder vet

INGREDIENTEN

600 gram visfilet naar keuze (ik gebruik kabeljauw) 1 kuipje slankie, 250 gram magere kwark, 2 eetlepels zongedroogde tomaat zonder olie1 eetlepel italiaanse kruiden, 1 theelepel strooiaroma, 4 eetlepels parmenzaanse kaas, spuitbus bakblik invetter(Baukje)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

, 100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ooit ergens in een blad gevonden, leek me een lekker en daarbij een slank gerecht en het was lekker.

INGREDIENTEN

2 vis filets, naar keuze, 1 prei in ringen, 3 sjalotjes in partjes, 1 rode paprika in stukjes, 10 cherry tomaatjes, doorgesneden, 2 eetl. ketjap, geraspte kaas, zout en peper naar smaak, 1 eetl. olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker en makkelijk!

INGREDIENTEN

Visschotel (4 pers), 400-600 gr. kabeljauwfilet, 1,5 ons garnalen (liefst hollandse,), 450 gram diepvriesspinazie van AH, mosterd, dille, creme fraiche, hollandse saus, zakje geraspte kaas (oud of belegen), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig te bereiden de oven doet het meeste werk.

INGREDIENTEN

*250 gr.prei, *250 gr. tomaten, *1 groene paprika, *knoflook naar smaak, *250 gr. aardappelen, *500 gr. kabeljouw of andere witvis, Voor de saus:, *1 dl olijfolie, *1 dl.witte wijn, *1 spaanse peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke bourgondische visschotel

INGREDIENTEN

* 1 kilo visfilet (stevige vis, bijvoorbeeld pangafilet), * 2 middelgrote uien, * 3 1/2 dl water, * 1 winterwortels, * 4 tenen knoflook, * 2 grote aardappelen, * tomaatblokjes uit blik, * peper en zout, * 4 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel vergehakte of gedroogde perselie, * 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke witte vis uit de oven met groente en kaassaus

INGREDIENTEN

750 gram witte vis (bijvoorbeeld kabeljouwfilet of talipia) 4 grote ontvelde tomaten, champignons, zoete paprikaatjes, rode ui, 2 bakjes sourcream, 2 potjes boursin culinair en 1 visbouillonblok.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Spaanse, snelle visschotel.

INGREDIENTEN

Aardappelschijfjes, koolvis, tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, room, ui, peper, olijfolie, geraspte kaas en evetueel bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 800 gram kabeljauwfilet, sap van 1 citroen, enkele druppels worcestersaus, zout, peper uit de molen, 500 gram aardappelen, 2-3 eetlepels boter, 500 gram aubergines, meel om te bestuiven, olijfolie om te bakken, 2-3 rode paprika`s, VOOR DE SAUS:, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 knoflookteentjes, fijngehakt, 6-8 tomaten,ontvelt en in blokjes gesneden, 100 ml witte wijn, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 1 snufje kaneel, 1 snufje suiker, boter om in te vetten, 200 gram geraspte kaas, 1 bosje munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gr aardappels, in blokjes, 4 stuks pangasiusfilet of andere witvis., 1 ui, gesnipperd, 150 gr champignons, in kwarten, 150 gr geraspte kaas, 150 gr spekblokjes, 2 el verse bieslook, flesje kookroom, 50 gr boter, citroensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visschotel met groenten en witte wijn

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilet, 2 a 3 tomaten, bakje champignons, kleine rode paprika, 1 grote ui, knoflook, peper, zout, olie, mosterd, oregano, tijm, basilicum, witte wijn, geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Visschotel met italiaanse kruiden, kruidenkaas en tomaten

INGREDIENTEN

400-500 gr. Kabeljauw of andere witte vis;, Groot blik gepelde tomaten;, 1 (of 2!) doosjes kruidenroomkaas (Boursin-achtig);, (verse) Italiaanse kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano);, Zout, Peper;, Zakje geraspte oude kaas;, Droge witte wijn;, Olijolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Visschotel met makreel en garnalen.Een aanrader voor de visliefhebber.

INGREDIENTEN

4 sjalotjes, fijngesneden, 1 kleine courgette, in reepjes, 3 el boter of margarine, 50 g bloem, 3 1/2 dl visbouillon (van tablet), 1 blik tomatenblokjes (400 g), zout en peper, 1 grote gerookte of gestoomde makreel., 250 g gepelde Noorse garnalen, 2 el fijngesneden dille, 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid, 1 eierdooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zo op tafel en nog lekker ook.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , 150 gr langkorrelrijst, 2 uien, 3 tomaten, 400 gr verse kabeljauw, 3 eetlepels olie, zout/peper, 125 gr. gorgonzola, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 moten kabeljauw (diepvries kan ook), 50 g boter, 100 g bluefortkaas of danish blue, peper, zout, sap van 1/2 citroen, plakje citroen, peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Catalaanse

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 blikje tomaatstukjes, 1 takje tijm, zout,peper, 500 tot 600gr kabeljauw-of Victoriabaarsfile, sap van 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram rijst - 1 kilo vis als schelvis, kabeljauw of blik zalm - 250 gram in ringen gesneden uien - kerrie - 1 eetlepel rozijnen - 50 gram boter - tomatenketchup - zout - 8 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met dille-mosterdsaus.

INGREDIENTEN

200 gr. kabeljauwfilet, zout en peper, 2 el verse of diepvries dille, 1 el grove mosterd, 2 el viskruiden, pakje MonChou Pan & Oven.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Met tomaat en aardappel.

INGREDIENTEN

400 g diepvries koolvis of kabeljauwfilet25 g boter2 eieren2 el maizena1/8 l room1/8 l melk2 el fijngehakte peterselie2 el fijngeknipte bieslook versgemalen peperzout400 g tomaten, in plakken van 1 cm 600 g gekookte of gestoomde aardappelen, in plakken van 1 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept blinkt uit in eenvoud maar is zo lekker dat je het gerust je gasten kan voorzetten.

INGREDIENTEN

400 gram verse vis zoals kabeljauw, zalm, garnalen, mosselen, zeewolf, victoriabaars, noem maar op, het kan er in., peper, zout, kerrie, paprikapoeder, verse peterselie, 1/4 liter room

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Van een lieve vriend gekregen: in een woord : HEERLIJK!!

INGREDIENTEN

Kabeljauw voor 4 personen; 1 flinke punt Brie; 3 a 4 vleestomaten, 1 a 2 kartonnetjes koksroom, kruidenboter, peper, zout, dille, 2 flinke tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heelijk caloriearm hoofdgerecht!!! feestelijk om te zien.

INGREDIENTEN

2 grote dorades, van de betere visboer, 2 niet te rijpe tomaten, 1 rode paprika, bakje hollandse garnalen, 1 grote ui, glas witte wijn, verse dille en koriander. 1 limoentje. olijfolie, zout en zwarte peper. citroen voor garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 5 ons vis (kabeljauw, koolvis of schol), 2 ons uien, 1 visbouillonblokje, 1/2 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2012
  • Vis
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram diepvries kabeljauwfilets - 300 gram gekookte rijst - 1 ons garnalen - 1 eetlepel fijn gesnipperde dille - 1 blik kreeftensoep - 3 dl water - 2 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 halve scholfilets, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 1 gele paprika, 1 courgette, 3 vleestomaten, plakjes kaas, 1 pakje boursin, oregano, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Kabeljauw met spek en banaan uit de oven

INGREDIENTEN

500 gr. kabeljauwfilet, 2 grote uien, 2 niet te rijpe bananen, 300 gr. katenspek in plakjes, melk, ger. kaas, boter, kerrie, peper, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

VisschotelEen eenvoudig te bereiden visgerecht,met tomaten en aardappelen.

INGREDIENTEN

400gr:koolvis of kabeljauw uit de diepvries50gr:boter2 eieren2 eetlepels maizena1/8 liter kookroom1/8 liter melk2 eetlepels fijngehakte peterseliearoma,peper uit de molen en zout2 eetlepels kleingeknipte bieslook,vers of uit de diepvries400gr:gepelde tomaten1 zakje of 5 eetlepels gefruite uitjes600gr:aardappelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gebakken zalm met gebakken mosselen en garnalen

INGREDIENTEN

4 Zalmmoten of filets, 4 ons gekookte mosselen, 3 ons noorse garnalen, 5 ons frisse salademix en een ui, Viskruiden en Dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 paprika, 1 grote ui, bakje champignons, zakje witte saus voor vis en groente, brie, peper,zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De 3 S-en:snel, simpel en smakelijk

INGREDIENTEN

*400gr.kabeljauwfilet*een pak aardappelpuree*een grote pot spinazie*een zakje witte saus*een pakje boursin*zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een eenvoudig te bereiden visgerecht

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauw (diepvries9, 50 gr boter, 2 eieren, 2 el maizena, 1/8 ltr kookroom, 1/8 ltr melk, 2 el gehakte peterselie, peper en zout, 2 el fijngeknipte bieslook, 400 gr gepelde tomaten, 5 el gefruite uitjes, 600 gr gekookte aardappelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere ovenschotel, die met een frisse salade of verse groente erbij een complete maaltijd vormt. In het recept worden drie soorten vis gebruikt, je kunt dat uiteraard naar eigen inzicht wijzigen.

INGREDIENTEN

150 gram kabeljauwfilet150 gram schelvisfilet150 gram tongfilet500 gram aardappelen1 uiboterzout, peper150 gram gekookte mosselen2 eetlepels citroensapazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw schotel met trappisten kaas!!

INGREDIENTEN

6a8 ons kabeljauw, 2 winterwortels, 2 zakjes aard-puree, 2 uien, 6 struiken witlof, 6 ons trappistenkaas, 1 flesje lambic belgisch bier, veel tijm, 2el zonnebloem olie, citroensap,z&p.foliepapier, veel peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 13 maart; 300 Kcal

INGREDIENTEN

1 pakje voorjaarsoep (met voorjaarsgroenten), 1 eetl tomatenpuree, witte wijn, 150 gr kabeljauwfilet, zout, citroenrasp, 1 knackebrod,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Een lekker tropische visschotel

INGREDIENTEN

800 gram schar- of scholfilet, 1 el. citroensap, zout, cayennepeper, 60 gram boter, 1 pot Uncle Ben's Caribische roomsaus, 2 eidooiers, 100 gram creme fraiche, 2 zachtzure appels in stukjes gesneden, 6 el. paneermeel, 6 el. geraspte Gruyere of oude Goudse kaas, 100 gram mosselen in schelp, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw filet met roquefort

INGREDIENTEN

450 gr.kabeljauw filet,1 grote tomaat, 1 ui,100 gr.roquefort,klontje roomboter,scheut witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Klasiek met even een andere toets ,als je het echt geeft als vroeger ,giet alles in een ovenschotel en zet in een hete oven. Maar dan doe je eerst nog wat kaas over kan je ook je overschotjes gebruiken natuurlijk

INGREDIENTEN

350gr macaroni of andere korte pasta, 4 verse zalmfilets, 4 lente uitjes, 1 theelepel verse rozemarijn, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, 4 rijpe tomaten,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 preistengels, 2 wortelen, een glas witte wijn, 2 dl. room, 500 gr. vis (kabeljauw), 1 kippenbouillonblokje.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauwfilets (of andere witvis) uit de oven met aardappelpuree, worteltjes en sla.

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets, kruimige aardappelen, boter, bieslook, paneermeel, mosterd, bloem, melk, worteltjes een eierdooier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top