Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

635 vissoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een overheerlijke 'seafood chowder' uit Ierland - Lijkt veel werk maar dat is het niet!

INGREDIENTEN

1,2 liter visbouillon, 50 gr boter, 1 ui, 1 prei, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 3 middelgrote aardappels, 280 ml melk, 175 ml room, 60 gr bloem, bosje verse dille of peterselie, zout en peper, 450 gr zalmfilet, 225 gr kabeljauwfilet, 1 bakje gemengde zeevruchten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Iers
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken vissoep (Iglo), 1 glas cognac, 2 dl slagroom, 1/2 blikje tomatenpuree, 200 g Noorse garnalen, 1 zakje roerbakgroenten (vers), 1 teentje knoflook, 2 sjalotjes, 2 tomaten, olijfolie, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere en snelle vissoep

INGREDIENTEN

2 pakken vissoep (Iglo), 1 glas cognac, 2 dl. slagroom, 1/2 blikje tomatenpuree (Spar), 200 g. Noorse garnalen, 1 zakje roerbakgroenten (vers), 1 teentje knoflook, 2 sjalotjes, 2 tomaten, olijfolie (Bertolli), peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 blikken kreeftensoep of vissoep, 80 g geraspte Gruyere SWITZERLAND, 1 dl room, peper, paprika, 300 g in repen gesneden visfilets (zalm, zalmforel, zeeduivel), paprika, 1/2 dl room, 1 takje vers gehakte dille.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 rode ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 250 gr. kabeljauwfilet (of ander stevige vis), 150 gr. garnalen, 150 gr. gekookte mosselen zonder schelp, 1 l. visbouillon, 2 sneetjes wit brood, 1 blik romige vissoep, 1 dl tomato frito, 2 eetl. versgeknipte kervel, peper & zout, Pernod, 75 gr. geraspte pittig belegen kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vissoep

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw; circa 250 gr, 4 el citroensap, zout, peper, 1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel, 750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 el fijngehakte peterselie, 7.5 dl visbouillon of water, 2.5 dl droge witte wijn, 3 el olijf- of zonnebloemolie, koriander voor decoratie, fijngesneden, evt kun je ook toevoegen: garnalen, mosselen, schelpdieren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Chileens
  •  30-60 min.

Heel eenvoudig vissoepje.

INGREDIENTEN

1 zakje of pakje preisoep;, 1 blokje Koolvis (diepvries);, 50 gr garnalen., bieslook, peterselie zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijke vissoep met kabeljauw, mosselen garnalen of gamba's.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 ui, in halve ringen, 1 prei in ringen, 1 paprika in kleine blokjes, 4 tenen knoflook, gesnipperd, 1/2 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels bloem, 1 1/2 liter visbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 g stevige vis, bijv. kabeljauw, 300 gram mosselen in de schelp, 100 gram garnalen of gamba's, croutons; geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke vissoep voor bv op zondag, lekker een stokbroodje met kruidenboter erbij.

INGREDIENTEN

1ui, 2 knoflookteentjes, 1 paprika kleur naar keuze, 1 rode peper, 250 Gr kabeljauwfilet ( of andere witvis), Boter, 1/2 liter witte wijn ( naar eigen keuze), 1 pak gezeefde tomaten, 1 theelepel oregano, 1 laurierblaadje, 1 dl slankroom, 100 Gr gekookte mosselen, 100 Gr Noorse garnalen, 3 eetlepels gesnipperde peterselie, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke soep met wijting,vaak hoor je in Holland mensen over wijting nogal geringschattend praten maar in Engeland staat de wijting op menukaarten van de beste visrestaurants. Dit is echt een hele lekkere romige vissoep zonder al te veel werk. Je kan de soep nog romiger maken door bijvoorbeeld kookroom en roomboter te gebruiken.

INGREDIENTEN

1 wijting., 1 liter water., 1 blaadje laurier., 1 visbouillonblokje., 20 gram margarine., 1 eetlepel tarwebloem., Een scheutje melk., Nootmuskaat., 1 theelepel dillezaadjes., Sap van een ½ citroen., Een scheutje koffieroom., Een handvol gehakte peterselie., Zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 1 kleine groene paprika, 2 visbouillontabletten, 2 tl Italiaanse kruiden, olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een stevige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Diverse groenten, b.v. ui, paprika, courgette, champignon, tauge. Vooral veel groenten! Vis, b.v. schol, kabeljauw, koolvis. Bouillon 1 liter, olie en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Montignac
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g verse of gefileerde witvis, 2 limoenen, zout naar smaak, 1ui(gesnipperd), 1 teentje knoflook(klein gesneden), een snufje nootmuskaat, een paar komijnzaadjes, 1 tomaat(klein gesneden), 1 paprika(groen, in stukjes gesneden), 1 takje selderij, een beetje vermicelli, ? eetlepel olie, 2 grote aardappelen(elk in vieren verdeeld), ruku of tomatenpasta(voor de kleur), schijven limoen en 1 spaanse peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

Vissoep is een ouderwetse vissoep,die met verschillende soorten vis kan worden bereid. Nagenoeg heeft alle landen die aan de zee liggen,een eigen vissoep.Toch zijn wij nooit zulke viseters geworden als bijvoorbeeld de Scandinaviers,de Fransen of de Italianen.Ook wordt vissoep bij ons ten onrechte te weinig gegeten.Deze vissoep,zoals die vroeger door de Hollandse vissersvrouw werd gemaakt, is de moeite van het bereiden waard.

INGREDIENTEN

6 eetlepels slaolie of andere olie*1 grote fijngesnipperde ui*1 teentje knoflook uit de knijper*100gr;rijst*1 kleine selderieknol*1-2 dunne preien*2-3 worteltjes*1 kleine venkelknol*750 gr:moten kabeljauw,schelvis of wijting of filets van schol,tong of tarbot*4 eetlepels bloem*Peper uit de molen*Zout*Mespunt gedroogde basilicum*Mespunt gedroogde dragon*Mespunt gedroogde rozemarijn*3 grote gepelde tomaten zonder zaad of 2 eetlepels tomatenpuree*2 Bouillonblokjes of 1 tablet aroma*4-6 eetlepels fijngehakte peterselie of selderie*

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram Roodbaarsfilet, 1 venkelknol, 1 kleine ui, 3 eetlepels Olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel koenjit, 3 dl. droge witte wijn, 1? visbouillonblokje, 10 cherry tomaatjes, 100 gram verse rose garnalen, zout, vergemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

EEN ZEER EENVOUDIG TE MAKEN LEKKER VISSOEPPIE VOOR 4-6 PERSONEN.

INGREDIENTEN

500 g rijpe tomaten,gepeld en in stukjes 2 uien,gesnipperd 1 1/4 l koud water 1 tl citroensap zout en peper 500 g witvisfilet,in blokjes 1,5 dl room 2 el dille,fijngehakt 125 g kleine garnalen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Deze vissoep kwam ik tegen op internet uit 'n Jamie Magazine. Hij is gemaakt met verschillende zeedieren. Ik heb wel wat meer kruiden gebruikt dan dat erin zijn recept stonden maar dat is meestal zo. Deze soep is goed gevuld, lekker en simpel te maken.

INGREDIENTEN

, 1 klein Venkelknol, fijn gesneden, 1 Prei, in ringetjes gesneden, 3 stengels Bleekselderij, in halve maantjes, 4 tenen Knoflook, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 1 vers rood Pepetje, klein gesneden, 1 theelepel Harissa, 2 à 2,5 dl witte Wijn, 1 liter Water, 3 Visbouillonblokjes, 1 blikje Tomaten stukjes met of zonder kruiden of 3-4 verse Tomaten, in stukjes gesneden, 1 eetlepel gedroogde Tijm of 1 bosje verse, +/- 300 gram Wit Vis (bv Pangafilet), in stukjes bestrooid met 'n beetje Koreander, Oregano, Rozemarijn, Viskruiden (JUMBO) en gemengd met een scheutje Olijfolie, +/- 300 gram Gamba's, +/- 300 gram Kokkels, Vongole of Mosselen,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2014
  •  
  •  30-60 min.

Volgens ww 4 points pp. recept voor 2 pers.

INGREDIENTEN

2Visbouillontabletten,2 preien,3grote of 4 kleine tomaten.300 gr garnalen en/of mosselen.of Fruit des mer.4 theel.olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke soep !

INGREDIENTEN

-800 g gemengde visfilets (eventueel diepgevroren), -1 potje ingelegde mosselen (natuur), -50 g gehakte ui, -1 zakje saffraan, -1 gele paprika, -400 g tomatenvlees (blik), -8 dl groentenbouillon (blokje), -1 teen knoflook, -1 bosje dille, -zout, peper en cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een lekker gevulde soep met heel weinig kcal

INGREDIENTEN

200 gr kabeljouw uit de diepvries 2oogr gesneden soepgroente 1 kleine ui 2eetl boter750ml visbouillon (instant)250ml droge witte wijn zout peper 1tl kerrie 2oo gr garnalen 2eetl gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Deze vissoep is heel goed als hoofdmaaltijd te gebruiken.

INGREDIENTEN

- 1 kg verschillende vissoorten, - 2 uien, - 1 winterwortel, - 2 preien, - 2 tomaten, - 1 Spaanse peper, - 3 tenen knoflook, - 8 el olijolie, - 2 dl witte wijn, - 2 zakjes saffraan, - 20 g bloem, - zout, - 1,5 l visbouillon., , Rouille (pittige knoflooksaus):, , - 2 mespuntjes saffraan, - 4 tenen knoflook, - 2 dl mayonaise, - 2 el visbouillon, - 2 mespuntjes sambal., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram kabeljauwfilet=, 0.5 eetlepel citroensap=, zout=, versgemalen peper=, 1 prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)=, 1 sjalotje=, 1 knoflookteen=, 1 vleestomaat=, 25 gram boter=, 0.5 liter visbouillon=, 0.5 theelepel tijm=, 0.25 theelepel venkelzaadjes=, mespunt saffraanpoeder=, 2 eetlepels pernod (eventueel)=, 0.5eetlepel fijngehakte peterselie=, 4 sneetjes geroosterd stokbrood=, 25 gram geraspte oude Goudse kaas=, scherpe pepersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zie de naam

INGREDIENTEN

Vis die gegaard is in pestosaus, garnalen bouillonblokjes room bieslook scheutje witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-1998
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere 'snelle'vissoep.

INGREDIENTEN

-150 g kabeljauwfilet (diepvries), -citroensap, -1/2 ui, -1 th lepel margarine, -400 ml visfond, -1 laurierblad, -saffraan, -zout en peper uit de molen, -1 tomaat, -100 g garnalen (diepvries), -2 el gehakte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

,,Vrijdag, Visdag,,! Een soep om op vrijdagavond te maken en hem dan lekker zaterdagavond opeten.Een heerlijke maaltijdsoep met gefileerde zeevis en groenten.

INGREDIENTEN

300gr gefileerde zeevis bv kabeljauw, schelvis of koolvis.50gr garnalen.3 grote aardappels.2 visbouillon tabletten.3 dl droge witte wijn.250gr gesneden soepgroenten zonder bloemkool.3eetl tomatenpuree.1thl paprikapoeder.30gr roomboter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Heerlijke romige vissoep. Recept is enigszins aangepast en is van A/H.

INGREDIENTEN

250 gram Tilapila, 50 ml. room, 1/2 zakje bieslook, 1 dunne prei, 1 eetlepel boter of margarine, 1 bakje hollandse garnalen of andere schaaldieren., 2 blikjes kreeftensoep.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een verrukkelijke romige vissoep

INGREDIENTEN

Grote ui-kleine winterwortel-kleine prei-3 takjes peterselie-2 takjes selderij-laurierblaadje-1/2tl.tijm-2tl.zout-1/4dl.droge witte wijn(muscadet)-300gr.tongfilets-100gr.heilbotfilets-garnaaltjes(hollandse zijn de lekkerste)-2eieren-1/2 dl.room-zalmeitjes-fles visfond-visbouillontablet

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pond-per-dag-methode, eiwitrijk, soep vooraf voor 4 personen

INGREDIENTEN

300 gr vis (kabeljauw, tarbot o.i.d.), 2 (vis)bouillonblokjes, 2 laurierblaadjes, halve venkelknol, 1 ui, halve winterwortel, 2 takjes peterselie, peper, 1 eetl (verse) dille,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk en snel klaar te maken.Gemaakt door mijn lieve wederhelft

INGREDIENTEN

1 Potje runderbouillon, 1 blikje tomaten in stukjes, 1 flinke teen knoflook, 1 part (1/4) van een pak koolvis of kabeljauw van 250 gram, 1 doosje garnalen of 100 gram verse (noorse of nederlandse), 50 gram gebakken mosselen., , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 visfilets - 1/2 witte ui - 1 lente-ui - 875 ml water - 1 kilo venusschelpen - 2 eetlepels olijfolie - 5 extra lente-uien - 185 gram champignons - 125 ml melk - 1 eetlepel maiszetmeel - 60 ml droge witte wijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Recept van Gordon, voor 2 personen Lekker met zuurdesembrood.

INGREDIENTEN

1 grote vissenkop, kabeljauw bijvoorbeeld, 5 dl water, 1 pak tomatientje, 1 gesnipperde ui, 2 tenen gesnipperde knoflook, 2 eetl olijfolie, diverse witvis, samen 250 gr: schol, wijting, koolvis, kabeljauw, peper en zout, 5 draadjes saffraan, 100 gr gare inktvisringen (of kook verse in 25 minuten gaar), 1 bosje fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 2½ liter, , - 125 gram margarine of boter, - gesnipperde ui, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 150 gram bloem, - ¼ liter witte wijn, - visbouillonpoeder, - 1 à 2 kg vispoulet (diverse soorten), - gemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snel en voedzaam

INGREDIENTEN

Uien, Knoflook, 2 zakken gesneden groentemix, Oregano, Olijfolie, Groentebouillon *, Witvis (diepvries)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een heerlijke vissoep, met dank aan Hennie voor het recept.

INGREDIENTEN

1 blik gepelde tomaten (400 gr), 1 laurierblad, 1/2 tl. gedroogde tijm, 1 1/2 l. visbouillon (pot/tablet/zelf maken), 1 prei, 3 stelen bleekselderij, 600 gr. visfilet (wat je lekker vindt), 4 el. fijngehakte peterselie (evt. 100 gr. garnalen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  •  
  •  20-30 min.

Vissoep met tomaat,ui, paprika en kabeljauw

INGREDIENTEN

1 pakje gezeefde tomaten, 1 grote ui, 1 paprika, 1 teentje knoflook, 1 groot pak diepvrieskabeljauw, 1-2 visbouillonblokjes, dille, peterselie, peper, zout,(tomatenketchup)water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300gr.visfilet[kabeljauw,schol,schelvis,tong e.d. 1uitje 2eetl.olijfolie 1L bliktomaten op sap 7 1/2 dl. water zout oregano basilicum 100gr.gepelde garnalen 1eetl.gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke maaltijdvissoep, die steeds weer lekker smaakt. Over de hoeveelheden van de ingrediknten kan ik niet precies zijn, omdat ik nog wel eens kook "op gevoel".

INGREDIENTEN

400 gr. kabeljauwfilet (diepvries), 200 gr. gekookte mosselen, 200 gr. garnalen (Noorse), 1 struik bleekselderij. 1 grote winterwortel, 1 200 gr. schelpjesmacaroni, 6 visbouillontabletten, 1/8 lt. slagroom, dille.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Montignac (Vet maaltijd)

INGREDIENTEN

250 gr visfilet (bv kabeljauw) - 20 gr gekookte garnalen - 50 gr schoongemaakte mosselen - 2 grote tomaten, ontveld en ontdaan van zaadjes - 1 liter visbouillon (van tablet) 2 eetl. fijngehakte peterselie - peper - zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pittige soep met vis, groenten en laksa

INGREDIENTEN

400 gr. tarbotfilet2 eetl. bloem2 eetl. boter1 eetl. arachideolie1 1/4 l., (vis- of kippen-)bouillon7 eetl. lichte sojasaus300 gr. bloemkoolroosjes300 gr., broccoliroosjes250 gr. grotchampignons, of andere stevige paddestoelen150 gr. laksa, peper1 theel. chilipoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Gemakkelijk koken

INGREDIENTEN

4 aardappelen, 1 grote prei, 1 grote ui, 1 liter kippenbouillon, 3 ons witte vis (naar wens bv kabeljouw) handvol diepvriesdoperwten en -mais. 2 tl kurkuma, spekjes, olijfolie, creme fraiche demi

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Vis
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top