Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

139 zalm geitenkaas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.

INGREDIENTEN

500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit mooie gerecht is een feestje om op tafel te zetten. De combinatie van geitenkaas en zalm is nog lekkerder door de toevoeging van spinazie. Dit recept komt uit Smult 10. Benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

INGREDIENTEN

150 g verse spinazie, 15 g verse basilicum, 6 eieren, 100 g belegen kaas, geraspt, 1 onbespoten citroen, 150 g zachte geitenkaas, 250 g ricotta, 100 g gerookte zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een gewaagde combinatie

INGREDIENTEN

Gerookte zalm, 2 verse ronde geitenkaasjes, honing, wijnazijn, verse tuinkruiden

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gr gerokte zalm, 100 gram geitenkaas, , voor de saus:, Mayo, Carbonell extra virgin olijf olie, 2 gehakte lenteuitjes, 2 augurken fijn gehakt, 1 hard gekookte eierdooier, bieslook fijngesneden,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2008
  •  
  •  0-10 min.

Een verrassende combinatie van zachte zalm met een krokant laagje, zachte geitenkaas en pittig/zoete honingmosterdsaus.

INGREDIENTEN

2 stukken zalm, zachte geitenkaas, honingmosterdsaus of honing en mosterd apart

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr arborio (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zo?n lekker simpel en gauw klaar Spaghetti!! Zomers willen we met mooi weer toch niet te lang in onze keuken staan!

INGREDIENTEN

400 gram Spaghetti 200 gram gerookte zalm 4 el boter 4 el bloem halve liter melk 250 gram zachte geitenkaas zout en peper ca- 30 zwarte olijven zonder pit basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood of focaccia, 2-3 eetlepels verse groene pesto, 100 g gerookte zalm of heilbot, 1 rolletje geitenkaas van 100 g, in plakjes, 2 kleine tomaten, in plakjes, 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes, 4 blaadjes verse basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG

INGREDIENTEN

2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Heel bijzonder en zo klaar

INGREDIENTEN

2 zalmfilets100 gr. geitenkaas3 theel. kerriepoeder125 ml. creme fraiche25 gr. pijnboompitten25 gr. gehakte hazelnoten150 gr. veldsla2 eetl. balsamicodressing>zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

*** SNEL KLAAR EN ALTIJD FEESTELIJK ***

INGREDIENTEN

, , Pasta. 80g gerookte zalm.4 ronde geitenkaasjes.4 eetlepels room., 3 eetlepels honing.3 eetlepels mosterd.Bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hartig lunchgerecht

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijf olie, 250gr. grof geraspte aardappels of diepvriesrosti., 5 eieren, 75gr. zachte geitenkaas (verkruimelt), 1 eetl. verse dille, zout, peper uit de molen., 150gr. gerookte zalm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 eetlepel olijfolie, 250 gram aardappels grof geraspt, (of diepvriesrosti), 5 grote eieren, 75 gram zachte geitenkaas (verkruimeld), 1 eetlepel verse dille, Zout en versgemalen zwarte peper, 150 gram gerookte zalm in reepjes..,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm, 1 stokbrood of focaccia, 2-3 eetlepels verse groene pesto, 1 rolletje geitenkaas van 100 gram (in plakjes), 2 kleine tomaten (in plakjes), 1 bosuitje (in dunne ringetjes), 4 blaadjes verse basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept zal in vele variaties voorbij komen, maar mijn moeder die zeer precies was, maakte het zo.

INGREDIENTEN

750 ml kippenbouillon, olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gram risotto rijst, 1 glas witte wijn, 600 gram verse spinazie, 200 gram gerookte zalm, in reepjes, 200 gram zachte geitenkaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Een super lekker en toch wel feestelijke pasta kan ik wel zeggen!!!!!

INGREDIENTEN

1 pak Tagliatelle 100 gram geitenkaas gebrokkeld 100 gram gerookte zalm in stukjes gesneden 2 el mosterd ca. 2 el verse bieslook (diepvries) 3 el honing 1 pakje koksroom beetje koffieroom zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is echt een FANTASTISCHE combinatie : Zalm/ Kaas en Vis.

INGREDIENTEN

2 geitenkaasjes 4 plakjes gerookte Zalmfilets zout en peper 1 bakjes kerstomaatjes 2 el olijfolie 2 sappige peren 2 el groen olijven met piment beetje citroensap rucula sla 2 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 tl suiker.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 grote champignons, ½ ui, 100 gram gerookte zalm, ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas), mespuntje gedroogde dilletopjes, 2 eetlepels (olijf)olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2012
  •  
  •  0-10 min.

Een fris en apart voorgerechtje. De combinatie vis, fruit en kaas kan heel verrassend uit de hoek komen

INGREDIENTEN

, 1/2 citroen, 3 el olijfolie met basilicum, 12 zwarte olijven, 4 sneetjes gerookte Schotse zalm, 12 kerstomaatjes, gemalen zwarte peper, 2 sappige peren, 4 geitenkaasjes, een handvol fijngesnipperde verse kruiden (basilicum, peterselie of dille),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Speciaal combinatie maar met zomerse dagen erg verfrissend!

INGREDIENTEN

Citroen:1/2, olijfolie: 3 soeplepels, zwarte olijven: 12, gerookte Schotse zalm: 4 sneetjes, kerstomaatjes: 12, gemalen zwarte peper, sappige peren : 2, geitenkaasjes: 4,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

565 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 400 gram verse, rauw zalm * 300 gram pasta (schelpjes of penne) * 80 gram verse geitenkaas, verkruimeld * sap van 1 limoen * 3 eetlepels gemengde kruiden (dragon, peterselie en bieslook) * zout * versgemalen zwarte peper * 1/2 rode paprika, fijngesneden *

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk en heerlijk warm voorgerecht

INGREDIENTEN

-2 geitenkaasjes, -12 sneetjes gerookte zalm, -3 granny smiths, -preischeutjes, -rozepeperbessen, -acaciahoning

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 citroen, , 3 soeplepels olijfolie, , 12 zwarte olijven, , 4 sneetjes gerookte Schotse zalm, , 12 kerstomaatjes, , gemalen zwarte peper, , 2 sappige peren, , 4 geitenkaasjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? citroen, olijfolie: 3 eetlepels, zwarte olijven 12, gerookte Schotse zalm: 4 sneetjes, kerstomaatjes 12, gemalen zwarte peper, sappige peren : 2, geitenkaasjes: 4,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekkerrrrrr en heel licht!

INGREDIENTEN

Persoon een grote snede brood (1cm dik); gerookte zalm; pakje chavroux; beetje honig; oregano; olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zon'heerlijke makkelijk ovenschotel met verse spinazie, aardappelpuree, zalm en zachte geitenkaas.

INGREDIENTEN

200 gram zalm snippers 600 gram verse spinazie ca. 600 gr, aardappelen geschild100 gram chevre in stukjes gesneden 1 pakje room culinair 2 gekookte eieren 50 gram geraspte kaas 1 teentje knoflookzout, peper, nootmuskaat 1 el grove mosterd 2 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g zalmfilet, 8 blaadjes diepvries bladerdeeg, ? bosui, 1 teen knoflook, bosje basilicum, 200 g jonge geitenkaas (of Paturain of andere kruidenkaas), olijfolie, versgemalen peper, (zee)zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel en lekker!

INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm, 2 kleine milde geitenkaasjes (zonder korst), klein potje creme fraiche, rode pesto, tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In deze romige pilaf wordt de luchtige, nootachtige graansoort quinoa verwerkt. Verder is het recept gebaseerd op een heerlijke harde geitenkaas. Het recept heeft verbluffende smaak en textuur. Probeer het eens met gestoomde zalm. Het recept is ook lekker met pijnboompitten en een reeks van andere kazen.

INGREDIENTEN

4 eetlepels quinoa, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels naturel zonnebloempitten, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 50g verse spinazieblaadjes, 2 theelepels citroensap, 25 gr geraspte stevige geitenkaas, bijv. Goudse of cheddar,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met hazelnoten, zalmsnippers en rucola. Zalm kan vervangen door ger forel

INGREDIENTEN

E el olijfolie, 1 el balsamico, 40 gr rucola, 1 acocado, 100 gr zalmsnippers, 8 plakjes geitenkaas, e el hazelnoten. grofgehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  •  
  •  0-10 min.

"Pain grille au saumon fume et fromage de chevre marine"

INGREDIENTEN

4 sneetjes toostbrood - 200 g Schotse gerookte zalm - 2 geitenkaasjes (Chavroux, 150 g) - 1 sjalot - 4 eetlepels olijfolie extra vierge - 1 eetlepel Xeresazijn - 2 eetlepels boter - 1 eetlepel gehakte dragon - 1 eetlepel gesnipperde bieslook - 1 eetlepel gehakte peterselie - ijsbergsla,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gezond & lekker

INGREDIENTEN

4 bagels, 12 plakken gerookte zalm, 12 bolletjes zachte geitenkaas, Frisée (of andere stevige slasoort zoals rucola), Alfalfa, , Mosterd-dillesaus, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel grove mosterd, 4 eetlepels witte wijn, 1 eetlepel honing, 1/2 bosje dille, gehakt, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2015
  • Vis
  •  10-20 min.

Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!

INGREDIENTEN

, Voor 1 oeuf cocotte:, *lik boter, *peper uit de molen en wat zout, *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas), *1-2 eetlepels vulling naar keuze, *1 ei, *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Zalige zalm ovenschotel waar je de vingers van zult aflikken

INGREDIENTEN

4 zalmhaasfilet zonder vel, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 el provençaalse kruiden, 2 bakjes cherrytomaatjes, 100 gr. zachte geitenkaas zonder korst, 4 el honing, 4 takjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stukjes Geitenkaas verse, 4 eetlepels Studentenhaver, 4 plakjes Zalm gerookte, 4 eetlepels Vijgencompote

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Superlekker dit recept.

INGREDIENTEN

4 plakjes gerookte zalm, 200 g zachte geitenkaas, 100 g zure room, 1 el room, "nepkaviaar", enkele blaadjes munt, enkele blaadjes koriander, enkele blaadjes waterkers, peper, 4 takjes kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nog maar weer een keer een hartige taart met alweer heerlijkste ingrediënten. Toen ik het allemaal bij elkaar op het aanrecht zag liggen dacht ik nog; dit moet wel heel erg lekker worden. En precies zo was het ook. Grappig dat dit recept zo toevallig ontstond doordat ik oesterzwammen en geitenkaas had liggen die nodig op moesten. 

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg of 7 plakjes deeg voor hartige taart., - 400 gram oesterzwammen, - 1 prei, - 2 sjalotten, - 200 gram gerookte zalm, - 150 gram geraspte oude kaas, - 6 rondjes geitenkaas, - 3 eieren, - 200 ml (kook)room, - dille, vers of gedroogd, - 1 tl peper (ik had lemon pepper van Jonnie Boer), - zout, niet teveel want door de gerookte zalm smaakt het ook al wat zouter, - boter om de bakvorm in te vetten, - olijfolie, - Rucola om mee te garneren.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel romantisch begin van een gezellig dinertje.(als je geitenkaas lust.) Warm voorgerecht bijna volledig op voorhand te maken

INGREDIENTEN

2 pakken bladerdeeg, 100 gr vetstof,bloem,10 mooie plakken gerookte zalm,3 doosjes geitenkaas (bvb.Chavroux),vers gemalen peper,3 eierdooiers,1 el vers gehakte bieslook,1 el versgehakte basilicum,1 el versgehakte peterselie,olijfolie,gemengde sla naar keuze,1 dl notenolie,1/5 dl.Xeresazijn(sherryazijn)en 200 gr pijnappelpitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevonden bj de Lidl, echter hoeveelheid zalm gehalveerd zodat er 2x zoveel groente in zit.

INGREDIENTEN

2 moten zalm, 2 courgette, 1 ui, 300 g cherry tomaatjes, 150 g zachte geitenkaas, olijfolie, basilicum, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top