Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

18 zeeuwse bolus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zeeuwse bolussen ...nu nog makkelijker te maken.

INGREDIENTEN

190 -200 Gram Witbroodmix., Eetlepel roomboter, 3 a 4 eetlepels donkerbruine suiker., 2 theelepels kaneel., 140 cc water. 35 a 40 graden., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De echte!!!!!

INGREDIENTEN

50 g gist., 3 dl melk., 500 g patentbloem., 1 ei losgeklopt., 50 g roomboter., 200 g donkere basterd., 1 tl kaneel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit gerecht wordt in zeeland iedere zaterdag ochtend door velen gegeten bij de koffie.

INGREDIENTEN

Nodig om 12 bolussen te bakken., Ik koop bij de bakker 750 gram meel en hiervoor het nodige gist 75gram., 4 dl water of melk., 1 ei, een handje witte basterd suiker, 4 theelepels zout, een busje kaneel, Donkerbruine suiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Bolussen zijn een heerlijke zoete lekkernij die bij de koffie of de thee wordt gegeten. Ze werden van oorsprong alleen in Zeeuws-Vlaanderen gebakken. Ze worden bolussen genoemd vanwege hun vorm en kleur. In Zeeuws-Vlaanderen worden ze 'drollen' genoemd en op Noord- en Zuid Beveland 'jikkemienen'. In Cadzand (Zeeuws-Vlaanderen) worden de bolussen voor het opdienen besmeerd met roomboter, iets dat tegenwoordig ook in andere delen van Zeeland gretig aftrek vindt.

INGREDIENTEN

500 gr. bloem - 1 mespuntje zout - 3? dl. melk - 50 gr. gist - 75 gr. boter - 1 ei - 250 gr. donker bruine basterdsuiker - 2 el. kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Zeeland staat niet alleen bekend om zijn mosselen maar ook om de zoete bolussen

INGREDIENTEN

1 pond bloem, 25 gr verse gist, te halen bij de warme bakker, 2 kopjes lauwe melk, 1 el zout, bruine basterdsuiker, 70 gr. boter en een el kaneel, aluminium folie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Een zoete lekkernij uit het land waar het leven goed is

INGREDIENTEN

375 gr bloem 40 gr gist 8 gr zout 10 gr basterdsuiker 20 gr melkpoeder 90 gr roomboter 200 gr tot 210 gr water daarnaast een zakje donker bruine basterd en wat kaneel + vetvrij oven papier

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-1999
  •  
  •  > 120 min.

Streekgerecht

INGREDIENTEN

* 500 gr bloem, * 1 mespunt zout, * 3? deciliter melk, * 50 gr gist, * 75 gr boter, * 1 ei, * 250 gr bruine basterdsuiker, * 2 el kaneel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De echte!!

INGREDIENTEN

800 gram patentbloem, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 60 gram gist, 125 gram boter (gouda's glorie, 0,5 liter volle melk, 025 gram suiker, 015 gram zout, 2 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

ZEEUWSE BOLUSSEN Luchtige kaneelgebakjes

INGREDIENTEN

Voor 20 stuks, 500 gram bloem, zout, 45 gram verse gist, 2 1/2 - 3 deciliter lauwwarme melk, 75 gram zachte boter of margarine, 1 groot ei, losgeklopt, 250 gram donkere basterdsuiker, 2 eetlepels gemalen kaneel, extra nodig: 2 bakplaten, ingevet

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker maar kleverig

INGREDIENTEN

Bloem 500 gr, Zout mespuntje, Melk 3? dl, Gist 50 gr, Boter 75 gr, Ei 1, Bruine Basterdsuiker 250gr, Kaneel 2 etlp,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ook dit recept is weer heerlijk voor bij de koffie

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 mespunt zout, 3? deciliter melk, 50 gram gist, 75 gram boter, 1 ei, 250 gram bruine basterdsuiker, 2 eetlepels kaneel.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept voor Zeeuwse bolussen Voor de mensen die thuis graag een beetje in de keuken bakken en koken is dit een leuk receptje om thuis Zeeuwse bolussen te maken.

INGREDIENTEN

,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr bloem, zout, 45 gr verse gist, 21/2-3 dl lauwwarme melk, 75 gr zachte boter, 1 groot losgeklopt ei, 250 gr donkere basterdsuiker, 2 el gemalen kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een zoete, stroperige lekkernij voor bij de koffie.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 40 gram bakkersgist, snufje zout, 75 gram boter, 3 dl. lauwe melk, 1 ei, 200 gram bruine suiker en 2 eetlepels kaneelpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 mespunt zout, 3½ deciliter melk, 50 gram gist, 75 gram boter, 1 ei, 250 gram bruine basterdsuiker, 2 eetlepels kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg bloem wit van de bakker, 500 ml magere melk, 20 gr zout, 50 gr gist kopen bij de bakker, 100 gr boter evt roomboter, snufje kaneel, 10 gr witte basterd suiker, 1 zakje vanille suiker, 200 gr donker bruine basterd suiker, 100 gr licht bruine suiker, 1 eetlepel kaneel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Deze had ik ook nog. Deze rondjes zijn erg smakelijk en super makkelijk en snel te maken. Hij is lekkerder en krokanter dan een Zeeuwse Bolus want die is gemaakt van gewoon deeg. Deze heeft een bite door gebruik van bladerdeeg en is dus erg smakelijk. Voldoende voor 25 stuks dus een lekker trommeltje vol. Leuk op je verjaardag bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, diepvries (Tante Fanny, Daneroles), 1 ei, 4 el suiker, 1 royale tl kaneelpoeder, 50 gr roomboter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Uit de glutenvrije receptenkoker van de Bac (Bakopleidings commissie)

INGREDIENTEN

Deeg: 300 gr. glutenvrij bloem, 1 ei, 40 gr. boter, 5 gr. zout, 1.25 dl. lauwe melk, 20 gr. verse gist, , Voor de vulling:, 150 tot 200 gr gesneden gember, met ong. ? dl. gembersiroop, 150 gr gesmolten boter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top